onko järkevää

kuivata eristeitä

siis villa märkää putkivuodon johdosta. Lattia piti purkaa mutta vakuutusyhtiö ja kuivausliikkee tekivät päätöksen, että kuivataan ettei pureta. Lattiassa on jo ainakin 20 isoa reikää ja kuivaus on kestänyt 1,5kk. Sulakkeita paukkuu ja koneet huutaa. Onko tämä muka halvempaa kuin 20m2:n betonilaatan poistaminen?

Kuivabetonin hinta (säkki) taitaa olla jossain 5 euron huitteilla?

Väkisin tulee mieleen, että mikä mahtaa olla kuivauksen lopputulos?

Teetän muiden tietämättä muuten omaan laskuun sitten kun kuivaus on tehty niin mikrobitutkimuksen lattian eristeestä, siinä sitten nähdään kuinka se onnistui?

Mielipiteitä / Kokemuksia

13

2648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyyris

      laatan purku noin 6-8 tuntia eristeen vaihto 4 tuntia.uuden laatan valu ,eli viikossa tumpeloltakin onnistuu.jos käyttää muita sähkökoneita samanaikaisesti ,tulee jännitepiikkejä ,ja koneiden sähkölaitteet
      särkyvät,ps asutko samassa kohteessa remontin aikana

    • ja jopa tutkimukset

      ihan VTT:tä myöten päätyvät siihen että ainakin märät villat poistetaan ja noin pitkäaikaisen kuivumisen aikana kyllä ehtii mikrobikasvusto betoniin syntyä tai on jo syntynyt ennen kuivatusta. Sieltä se sitten mukavasti muhii sisäilmaan (kuten radon) erilaisina kaasuina korvausilman merkeissä. Ehkä melko tyhmä ja kallis päätös kuivausliikkeeltä ja vakuutusyhtiöltä, jos miettii miten pitkään tuo tapa toimii ilman terveyshaittaa.

      • seli seli

        osoita edes yksi(1) tutkimus tai suositus asiasta.

        Saisinko linkin kiitos


      • tiedote
        seli seli kirjoitti:

        osoita edes yksi(1) tutkimus tai suositus asiasta.

        Saisinko linkin kiitos

        http://www.rakennusliitto.fi/rakentaja-lehti/rakentaja_nro_2_24_1_2007/tyoterveyslaitos_varoittaa_raken/


        Homevaurio syntyy parissa päivässä

        Homevaurio syntyy uskomattoman nopeasti. Kun vesi tai kosteus pääsevät huoneenlämpöisiin rakenteisiin, homevaurio syntyy kahdessa päivässä, ellei mitään tehdä.

        - Vaurio ei poistu kuivaamalla, vaan ainoastaan poistamalla mikrobeja kasvavat materiaalit laajalti yli vauriorajojen, Lapinlampi huomautti.

        Vaikka homevaurio olisi kuivunut, sekin on Lapinlammen mukaan terveydelle vaarallinen.

        Kantaville rakenteille suositellaan puhdistusta, kemikaalikäsittelyä ja kuivausta ennen uusien pintamateriaalien asentamista.


    • kannattaa paremmin

      kuivausfirmalle, siksi valittu tuo tapa. Laminaatit päälle ja myyntiin.

    • on...

      maanvarainen lattia niin purkaminen olisi ollut paras vaihtoehto ja lämpöeristeen uusiminen styroksiksi tai vastaavaksi. villa on menneenajan ilmiö, eikä enää käytetä betonin alla, juuri tuosta kosteus syystä. Styroksi ei mene pilalle vaikka kastuisi tilapäisesti , kuivuu sitten yksinäänkin hyvin.

    • vakuutusyhtiöt/kuivausfirmat

      On todellista typeryyttä alkaa kuivattelemaan kyseisiä rakenteita.Vakuutusyhtiöiden korvauspäättäjien tietämättömyys erilaisista mikrobivaurioiden synnystä täysin alkeellinen.Myös kuivausliikkeiden toiminta toisinaan todella härskiä,itse mittailevat ja suosittelevat sitten joskus täysin ylimitoitettuja kuivauksia.Pitäisikin olla säännös että kosteusmittaukset suorittaisi eri taho kuin kuivausfirma,tulisi totuudenmukaisemmat kuivausajat selville.Oma etuhan niillä kuivausfirmoilla on ensin mielessä,että saavat laskuttaa vakuutusyhtiötä suurilla laskuillaan.On valitettavaa että kunnollisia ja asioista tietäviä henkilöitä ei jostain syystä vakuutusyhtiöihin ole kertynyt.Myös kuivausfirmojen kosteustekninen tietotaito todella kirjavaa,mutta heille onkin tärkeintä että kuivurit saadaan hurisemaan mahdollisimman pitkäksi aikaa.Nykyisillä vehkeillä esim betoni saadaan kuivaksi jopa viikossa,jos vain halua tällaista palvelua on tarjota,vaan eipä tietenkään,ei pääsisi kuivausfirmat laskuttamaan ylipitkista kuivauksista voi prkl sentään.

      • Mittarimatto

        Ottamatta kantaa siihen onko imukuivaus kannattavaa vai ei, haluan korjata sellaisen oleellisen virheen että kuivausliike ei saa yhtään enempää rahaa vakuutusyhtiöltä oli koneet sitten viikon tai kolme kuukautta kohteessa. Kuivausliikkeelle tulee kuluja välimittauksista ja vakuutusyhtiölle kuivaukseen käytetyn sähkön maksamisesta kompensaationa vakuutuksenottajalle, joten molemmille osapuolille on lyhyt kuivausaika eduksi...

        Toinen seikka on sitten jos kyseessä ns. yksikköhintakuivaus joissa jokainen vuokrapäivä ja kohteessa käynti laskutetaan erikseen. Viisas kuluttaja pyytää kuivauksesta kiinteähintaisen tarjouksen, jolloin ainoa haitta pitkästä kuivausajasta on vain sähkön kulutuksen kasvu ( tietysti remontin venymisen aiheuttama ketutus).


    • ne eivät

      kuivu koskaan. Uutta vain tilalle. Tulee halvemmaksikin kuin tulokseton kuivaaminen.

    • Purkuun vaan.

      Ei toimi noin pitkä kuivatus, rakenteet homehtuvat jopa parissa päivässä. Yllätys yllätys, että tästä faktasta huolimatta kuivatusfirma päättää, että käytetään kuivatusta :-)

      Onko lattia maata vasten vai välipohjaa? Jos kyseessä on välipohja, niin yksi mahdollinen korjausvaihtoehto on purkaa pinnan betoni ja villat pois, tehdä puusta koolaukset kantavan betonilaatan päälle, villat väliin ja rakennuslevyt, esim. vaneri, villojen päälle. Levyjen päälle sit esim. parketti. Nopeampi, halvempi ja vähemmän kostea tapa uusia lattia. (Kuivabetonistakin tulee melkoinen kosteus asuntoon)

    • basic_element

      Kuivaus kannattaa ehdottamasti noin isoilla alueilla.
      20 m2 alueelta pintalaatan piikkaus ja eristeen poistot ja jätemaksut tulevat jo todella kalliiksi sitten uuden valun tekeminen ja sen kuivausaika !!

      Kannattaa myös ottaa ne mikrobinäytteet alueelta missä ei vuotovesiä ole ollut, nimittäin se sun villaeriste on jo rakennusvaiheessa kastunut ihan kiitettävästi :D ja sitähän ei ole kukaan kuivannut vaan kuivuminen on tapahtunut itsestään vuosien saatossa.

      Sinun tapauksessa imukuivaus on kyllä kestänyt liian pitkään, ilmeisesti kuivauksen asennus on jotenkin epäonnistunut (ei saa ilmaa tai imee maakosteuttaa..jne)

      • ainoa

        järkevän kuuloinen vastaus


    • Anonyymi

      Betonilaatta purkuun ja eristeet vaihtoon. Jos siellä on villaa niin korvaa sen viellä styroxilla. Ja jos tuplalaatta kyseessä niin sen alimman laatan päälle ei missään tapauksessa enään höyrynsulkumuovia, kuten ennen tehtiin. Uusi eps toimii sen verran höyrynsulkuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe