onko järkevää

kuivata eristeitä

siis villa märkää putkivuodon johdosta. Lattia piti purkaa mutta vakuutusyhtiö ja kuivausliikkee tekivät päätöksen, että kuivataan ettei pureta. Lattiassa on jo ainakin 20 isoa reikää ja kuivaus on kestänyt 1,5kk. Sulakkeita paukkuu ja koneet huutaa. Onko tämä muka halvempaa kuin 20m2:n betonilaatan poistaminen?

Kuivabetonin hinta (säkki) taitaa olla jossain 5 euron huitteilla?

Väkisin tulee mieleen, että mikä mahtaa olla kuivauksen lopputulos?

Teetän muiden tietämättä muuten omaan laskuun sitten kun kuivaus on tehty niin mikrobitutkimuksen lattian eristeestä, siinä sitten nähdään kuinka se onnistui?

Mielipiteitä / Kokemuksia

13

1705

  Vastaukset

  • laatan purku noin 6-8 tuntia eristeen vaihto 4 tuntia.uuden laatan valu ,eli viikossa tumpeloltakin onnistuu.jos käyttää muita sähkökoneita samanaikaisesti ,tulee jännitepiikkejä ,ja koneiden sähkölaitteet
   särkyvät,ps asutko samassa kohteessa remontin aikana

  • ihan VTT:tä myöten päätyvät siihen että ainakin märät villat poistetaan ja noin pitkäaikaisen kuivumisen aikana kyllä ehtii mikrobikasvusto betoniin syntyä tai on jo syntynyt ennen kuivatusta. Sieltä se sitten mukavasti muhii sisäilmaan (kuten radon) erilaisina kaasuina korvausilman merkeissä. Ehkä melko tyhmä ja kallis päätös kuivausliikkeeltä ja vakuutusyhtiöltä, jos miettii miten pitkään tuo tapa toimii ilman terveyshaittaa.

   • osoita edes yksi(1) tutkimus tai suositus asiasta.

    Saisinko linkin kiitos


   • seli seli kirjoitti:

    osoita edes yksi(1) tutkimus tai suositus asiasta.

    Saisinko linkin kiitos

    http://www.rakennusliitto.fi/rakentaja-lehti/rakentaja_nro_2_24_1_2007/tyoterveyslaitos_varoittaa_raken/

    Homevaurio syntyy parissa päivässä

    Homevaurio syntyy uskomattoman nopeasti. Kun vesi tai kosteus pääsevät huoneenlämpöisiin rakenteisiin, homevaurio syntyy kahdessa päivässä, ellei mitään tehdä.

    - Vaurio ei poistu kuivaamalla, vaan ainoastaan poistamalla mikrobeja kasvavat materiaalit laajalti yli vauriorajojen, Lapinlampi huomautti.

    Vaikka homevaurio olisi kuivunut, sekin on Lapinlammen mukaan terveydelle vaarallinen.

    Kantaville rakenteille suositellaan puhdistusta, kemikaalikäsittelyä ja kuivausta ennen uusien pintamateriaalien asentamista.


  • kuivausfirmalle, siksi valittu tuo tapa. Laminaatit päälle ja myyntiin.

  • maanvarainen lattia niin purkaminen olisi ollut paras vaihtoehto ja lämpöeristeen uusiminen styroksiksi tai vastaavaksi. villa on menneenajan ilmiö, eikä enää käytetä betonin alla, juuri tuosta kosteus syystä. Styroksi ei mene pilalle vaikka kastuisi tilapäisesti , kuivuu sitten yksinäänkin hyvin.

  • On todellista typeryyttä alkaa kuivattelemaan kyseisiä rakenteita.Vakuutusyhtiöiden korvauspäättäjien tietämättömyys erilaisista mikrobivaurioiden synnystä täysin alkeellinen.Myös kuivausliikkeiden toiminta toisinaan todella härskiä,itse mittailevat ja suosittelevat sitten joskus täysin ylimitoitettuja kuivauksia.Pitäisikin olla säännös että kosteusmittaukset suorittaisi eri taho kuin kuivausfirma,tulisi totuudenmukaisemmat kuivausajat selville.Oma etuhan niillä kuivausfirmoilla on ensin mielessä,että saavat laskuttaa vakuutusyhtiötä suurilla laskuillaan.On valitettavaa että kunnollisia ja asioista tietäviä henkilöitä ei jostain syystä vakuutusyhtiöihin ole kertynyt.Myös kuivausfirmojen kosteustekninen tietotaito todella kirjavaa,mutta heille onkin tärkeintä että kuivurit saadaan hurisemaan mahdollisimman pitkäksi aikaa.Nykyisillä vehkeillä esim betoni saadaan kuivaksi jopa viikossa,jos vain halua tällaista palvelua on tarjota,vaan eipä tietenkään,ei pääsisi kuivausfirmat laskuttamaan ylipitkista kuivauksista voi prkl sentään.

   • Ottamatta kantaa siihen onko imukuivaus kannattavaa vai ei, haluan korjata sellaisen oleellisen virheen että kuivausliike ei saa yhtään enempää rahaa vakuutusyhtiöltä oli koneet sitten viikon tai kolme kuukautta kohteessa. Kuivausliikkeelle tulee kuluja välimittauksista ja vakuutusyhtiölle kuivaukseen käytetyn sähkön maksamisesta kompensaationa vakuutuksenottajalle, joten molemmille osapuolille on lyhyt kuivausaika eduksi...

    Toinen seikka on sitten jos kyseessä ns. yksikköhintakuivaus joissa jokainen vuokrapäivä ja kohteessa käynti laskutetaan erikseen. Viisas kuluttaja pyytää kuivauksesta kiinteähintaisen tarjouksen, jolloin ainoa haitta pitkästä kuivausajasta on vain sähkön kulutuksen kasvu ( tietysti remontin venymisen aiheuttama ketutus).


  • kuivu koskaan. Uutta vain tilalle. Tulee halvemmaksikin kuin tulokseton kuivaaminen.

  • Ei toimi noin pitkä kuivatus, rakenteet homehtuvat jopa parissa päivässä. Yllätys yllätys, että tästä faktasta huolimatta kuivatusfirma päättää, että käytetään kuivatusta :-)

   Onko lattia maata vasten vai välipohjaa? Jos kyseessä on välipohja, niin yksi mahdollinen korjausvaihtoehto on purkaa pinnan betoni ja villat pois, tehdä puusta koolaukset kantavan betonilaatan päälle, villat väliin ja rakennuslevyt, esim. vaneri, villojen päälle. Levyjen päälle sit esim. parketti. Nopeampi, halvempi ja vähemmän kostea tapa uusia lattia. (Kuivabetonistakin tulee melkoinen kosteus asuntoon)

  • Kuivaus kannattaa ehdottamasti noin isoilla alueilla.
   20 m2 alueelta pintalaatan piikkaus ja eristeen poistot ja jätemaksut tulevat jo todella kalliiksi sitten uuden valun tekeminen ja sen kuivausaika !!

   Kannattaa myös ottaa ne mikrobinäytteet alueelta missä ei vuotovesiä ole ollut, nimittäin se sun villaeriste on jo rakennusvaiheessa kastunut ihan kiitettävästi :D ja sitähän ei ole kukaan kuivannut vaan kuivuminen on tapahtunut itsestään vuosien saatossa.

   Sinun tapauksessa imukuivaus on kyllä kestänyt liian pitkään, ilmeisesti kuivauksen asennus on jotenkin epäonnistunut (ei saa ilmaa tai imee maakosteuttaa..jne)

   • järkevän kuuloinen vastaus


  • Betonilaatta purkuun ja eristeet vaihtoon. Jos siellä on villaa niin korvaa sen viellä styroxilla. Ja jos tuplalaatta kyseessä niin sen alimman laatan päälle ei missään tapauksessa enään höyrynsulkumuovia, kuten ennen tehtiin. Uusi eps toimii sen verran höyrynsulkuna.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   295
   12095
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7687