pikkuvinkki valuutan nimestä

vähän taustaa valuutasta:
niinku kaiki tieten tietää Malesian valuutta on ringgit (RM / MYR) mutta harvempi ehkä sen että tuo ringgit on perinteisesti käännety Englaniksi sanala dollar. monet ihan nuorekki ihimiset sielä puhuva valuutastaan dollarina. vasta 1996 liikkeele lasketusa setelisarijasa on merkki: $ tai M$ korvattu tunnuksela RM.

lissää tietua asiasta:

http://en.wikipedia.org/wiki/Malaysian_dollar

nyt sitte usiasti sattuu että myyjä sannoopii tavaran hinnaksi esim: kaksikymmentä dollaria. ja tarkottaa tieten kaksikymentä ringittiä. jos asiakas alakaa latomhaan pöythään Amerikan taaloja, niin vaajithaan radanlujaa selekärankaa korijata asia siinävaiheesa ;-)

voipiihan se tieten olla että josaki saatethaan hinnat ilimottaa oikiastiki taaloina mutta son kyllä joku ihan poikkeustilanne ja voihansitä aina kysyä: taisit kuiten tarkottaa ringittejä.

terkut:
pera

4

1985

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • euroko

      Kannattaako ottaa mukaan euroja vai jotain muuta valuuttaa? Saako Suomesta vaihdettua Malesian valuuttaa? Ollaan perillä vasta myöhään yöllä,onko valuutan vaihtopisteet miten auki?

      • kyllähän se ringgitti on ihan vapaastivaihdettava valuutta, joten kyllä niitä voi vaihtaa suomessakin. kurssi vain on huonompi, ko paikanpäällä. lentosaemilla kyllä ylheensä on ATM, niinettä pohjakassan voi nostaa vaikka siittä, jos ei rahanvaihtopiste ole auki (eivät taija läpi yön olla). ja eurot on kyllä ihan vaihtokeleposia melekeen jokapaikasa. ainahan siinä vähän häviää, jos monheenkerthaan vaihtelee.
        euroja mukhaan ja luottokortti varmistuksena, niin hyvin pärijää.

        pera


      • euroko
        PerttiS kirjoitti:

        kyllähän se ringgitti on ihan vapaastivaihdettava valuutta, joten kyllä niitä voi vaihtaa suomessakin. kurssi vain on huonompi, ko paikanpäällä. lentosaemilla kyllä ylheensä on ATM, niinettä pohjakassan voi nostaa vaikka siittä, jos ei rahanvaihtopiste ole auki (eivät taija läpi yön olla). ja eurot on kyllä ihan vaihtokeleposia melekeen jokapaikasa. ainahan siinä vähän häviää, jos monheenkerthaan vaihtelee.
        euroja mukhaan ja luottokortti varmistuksena, niin hyvin pärijää.

        pera

        Kiitos paljon Pera sulle. Sinusta on ollut paljon apua kun ollaan suunniteltu meidän Malesian matkaa. Enää pari viikkoa lähtöön. Mennään ainakin Kuala Lumpuriin, Penangiin ja Langkaville. Tarkoitus liikkua busseilla ja lautalla Penang-Langkavi väli.Katotaan mitä muuta vielä keksitään. Malesiassa ollaan n. kolme viikkoa.


      • euroko kirjoitti:

        Kiitos paljon Pera sulle. Sinusta on ollut paljon apua kun ollaan suunniteltu meidän Malesian matkaa. Enää pari viikkoa lähtöön. Mennään ainakin Kuala Lumpuriin, Penangiin ja Langkaville. Tarkoitus liikkua busseilla ja lautalla Penang-Langkavi väli.Katotaan mitä muuta vielä keksitään. Malesiassa ollaan n. kolme viikkoa.

        son mukava jos vain voipii olla avuksi. ja tuo tejän aikataulu vaikuttaa ihan viishaalta. met kulima suunnile samoja reittejä loppuvuonna 2004 ko lensimä ensin KLlästä Langkawille ja sieltä lautala Penangiin. sitte bussila takas KLlään. oikeen mukava matka. KLlästä tehimä vielä muutamanpäivän reisun Taman Negaraan. sitä voin kyllä kans suositella, jos vain aikataulu antaa myöten. met olima reisusa koko kuukauven. ja josvain jotaki tahotta kysellä, niin mulle voipii kyllä panna postia vaikka tuohon:
        [email protected] osotteesheen.
        ooma muuten joltisenki samhaan aikhaan lähösä. met vain lennämä tälläkertaa Intihaan.

        terkut:
        perapappa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      218
      1852
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1689
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      68
      1485
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1162
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1080
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1055
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1046
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      2
      970
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      940
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe