opiskelujen aloittaminen tammikuussa

_tate

Hei!

Kertokaa mietteitänne ja kokemuksianne opiskelujen aloittamisesta tammikuussa. Mitä huonoja puolia ja kenties mitä hyviä puolia?

Itselläni tämä asia tulee luultavasti ajankohtaiseksi reilun vuoden päästä. 09 tammikuussa olen siis menossa inttiin ja melko varmasti vietän siellä koko vuoden. Mietityttää vain se, kuinka hyvin tammikuussa pääsee mukaan opiskeluihin ja uusiin kaveripiireihin, kun suurin osa porukasta on jo aloittanut syksyllä ja kerennyt löytää ne uudet kaverit. Itse kun en ole se kaveriporukan sosiaalisin jäsen. Parhaimmat fuksibileetkin on taidettu järjestää jo syksyllä..? Kuinka paljon tammikuussa aloittaa uusia opiskelijoita? Koska he saavat teekkarilakin?

Toinen vaihtoehto on, että aloittaa opiskelut vasta seuraavana syksynä ja kuluttaa välissä olevan ajan matkustaen/työskennellen. Puoli vuotta ulkomailla on vain kallista, eikä kotonakaan enää huvittaisi asua. Työskentely ulkomaillakin olisi mahdollista, mutta en tiedä riittääkö rohkeus.

4

2724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      mutta itse melkein suosittelisin syksyyn venyttämistä vaikka ehkä tyhmältä kuulostaa. Kaveripiirit voi olla ongelma, sillä mites lähdet luennoilta sellaisia metsästämään. Käytännönasioissa ehkä opintoneuvojat opastavat.

      Enemmän näkisin ongelmaksi sen, että mitä opiskelet? Matikoista ja fysiikoista on jo kakkoskurssit meneillään ja harva pystyy niihin hyppäämään suoriltaan. Yleensä suorituksiakaan ei saa ennenkuin vaadittavat esitiedot on suoritettu (eli ne ykköskurssit, tämä voi vaihdella laitoksittain) ja sekös näyttää opintotuen kannalta hyvältä...(jos tukea ei kaipaa, sittenhän voi tulla hengailemaan) Kielten ilmoittautuminenkin taitaa päättyä ennenkuin saat tarvittavat tunnukset yms. Toisaalta, on alkavia ei-esitietoja vaativia kurssejakin, joihin on helppo hypätä mukaan.

      Kaikesta negatiivisuudesta huolimatta, aina joku klaaraa tammialoituksen kuitenkin. Tuttuni aloitti tammikuussa ja kirosi valintaansa, toki asiat myöhemmin korjaantuvat. Itselleni se olisi ollut "mahdotonta" (ujoutta ja sen seurauksena nahjustelua).

      Ulkomaille töihinpääsy ei taida olla helppoa nuorelle ja opintoja aloittelevalle (pelätä sitä ei kannata henk.koht. kokemuksella). Toivottavasti saat duunia, säästöt lämmittävät mieltä..mutta jos opiskelija-asuntoa kaipaat, kirjat voi olla parempi pitää vanhempien himassa.

    • fdbfdbfd

      Käyt ensin ½vuotta koulua, jonka jälkeen menet armeijaan vuodeksi. Tämän jälkeen jatkat opintoja tammikuussa. Ainoa huono puoli tuossa on se että kaikki tammikuussa tarvittava tieto ei ole enää nii tuoreessa muistissa ja kaverit ovat sinua jo vuoden edellä.

      Itsellä oli aikoinaan sama ongelma, ratkaisin sen tosin vaihtamalla intin suorituspaikkakuntaa ja menin kesäksi Sodankylään, vaikka alkujaan minun olisi pitänyt mennä tammikuuksi Rovaniemelle.

      • ...........

        Muista että olet menossa yliopistoon, joten saat aika vapaasti päättää mitä opiskelet. Katsele vaikka etukäteen mikä sivuaine kiinnostaisi, ja lue puoli vuotta kyseistä sivuainetta pelkästään.. sitten aloitat vaikka syksyllä pääaineen fuksikurssit uusien oppilaiden kanssa ja löydät paremmin kavereita. Voit käyttää tuon puoli vuotta myös vaikka tutkiskellen eri vaihtoehtoja, lue kursseja sieltä täältä. Alussa on ihan hyvä tunnustella rauhassa, ja sitten kiihdyttää tahtia kun löytää sen oman tien :)


      • _tate
        ........... kirjoitti:

        Muista että olet menossa yliopistoon, joten saat aika vapaasti päättää mitä opiskelet. Katsele vaikka etukäteen mikä sivuaine kiinnostaisi, ja lue puoli vuotta kyseistä sivuainetta pelkästään.. sitten aloitat vaikka syksyllä pääaineen fuksikurssit uusien oppilaiden kanssa ja löydät paremmin kavereita. Voit käyttää tuon puoli vuotta myös vaikka tutkiskellen eri vaihtoehtoja, lue kursseja sieltä täältä. Alussa on ihan hyvä tunnustella rauhassa, ja sitten kiihdyttää tahtia kun löytää sen oman tien :)

        Vaikka menisin Tammikuussa opiskelemaan, niin aloittaisin opiskelun varmaan "uudelleen" seuraavana syksynä, jotta pääsisi osallistumaan kaikkeen fukseille syksyllä järjestettävään äksöniin. Samalla varmaan saisi helposti uusia kavereita ja kontakteja. Jos tämä siis on mahdollista.

        Kotiin ja töihin jääminen ei houkuta niin kauheasti, koska työ olisi luultavasti jotain "paskaduunia" ja moni kavereista olisi luultavasti jo jossain muualla opiskelemassa, koska ovat jo nyt armeijassa. Pelkään, että elämän sisältö olisi vain jotain tylsää työtä ja kavereita näkisi vain harvakseltaan. Toisaalta tuo puolen vuoden opiskelu ennen syksyä tuntuu aika turhalta, jos kuitenkin aloittaisi syksyllä "uudestaan".

        Periaatteessahan armeijasssakin voisi viettää vain puoli vuotta, mutta se tuntuu melkein kunniakysymykseltä että siellä viettää vuoden.

        Matkustaminen olisi kolmas mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta yksin en varmaan uskaltaisi lähteä pidemmälle, useamman kuukauden reissulle, vaan haluaisin kaverin, mikä taas voi olla suurempi ongelma.

        Yritä nyt sitten päättää.. Onneksi vielä on reilusti aikaa kypsytellä päätöstä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      218
      1703
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1574
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1278
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1209
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      126
      1177
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1125
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1085
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      1026
    9. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      93
      997
    10. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      63
      993
    Aihe