Aihe

Eukanuba

irlis 5kk

Hei! Nyt 5kk ikäinen irlanninsusikoiran urospentuni on syönyt luovutusikäisestä asti royal kaninin giant breed puppya. Välillä se on pitänyt lahjoa syömään ruokansa laittamalla esim. jauhelihaa ruoan sekaan kun ei muuten ole tuntunut maistuvan. Heti kun on jotain makua antavaa lisuketta niin kuppi tyhjenee 15 sekunnissa. Kävin noin viikko sitten hakemassa 3kg säkin jotain Eukanuban large puppy&junior(rich in chicken) ruokaa kun saatiin lahjakortti Eukanubalta. Laitoin royal kaninia ja eukanubaa sekaisin pennun kuppiin ja ruokahalu parantui huomattavasti! Aloin miettimään merkin vaihtoa, mutta muistin että kasvattaja kertoi joidenkin koirien saavan eukanubasta silmä- ja korvatulehduksia yms. Enkä tiedä onko eukanuballa tuollaiselle jättiläisrodulle suunniteltua ruokaa niinkun royal kaninilla. Millaisia kokemuksia teillä on Eukanubasta ja minkä rotuisille koirille sitä on syötetty? Löytyykö siltä sopivaa ruokaa irlanninsusikoiralle? ..tulipas taas pitkä viesti.. :)

8

2050

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • siähän sait

   jo aiemmin ohjeita??mikset noudata niitä??etkö ymmärrä suomea?

   • irlis

    anteeksi jos kysymykseni herätti sinussa jonkunlaista raivoa, mutta en kyllä muista kysyneeni mitään eukanubasta tällä palstalla aiemmin..


  • vinttipimeenä

   Meillä ei afgaani suostunut puolen vuoden ikäisenä enää syömään Royal Canina. En tiiä, voiko se johtua ihan ruuasta, mutta välissä syötmme säkillisen Eaglepackia ja uudestaan koetimme takas Royaliin, niin eihä kelevannut. Kasvattajalle Royal C oli ainoa oikea vahtoehto, mutta kun kolmas paastoviikko alkoi, niin ei siinä ehdottomuudessa ollut enää järkeä pysyä.

   Eucanuba on edelleen kärsinyt "terveysongelmista", että jos vain jotain muuta koira suostuisi syömään, niin kannattaa kokeilla. Tai sanotaanko, että Eucanuba on epäluotettavaa sapuskaa. Voipi tosiaan tulla oireita.

   Asiantuntevissa eläinkaupoissa osataan varmasti teitäkin neuvoa ison koiran ravinnosta. Royal Caninilla se isoille koirille tarkoitettu säkki on myös yksi markkinakikka. Afgaani on iso koira, mutta ei silti "niin iso" js saa sitä pienempää murkinaa. Kunhan ravintoarvot sopivasti täsmäävät, eikä kasvattajan kanss joudu hurjiin hnkauksiin, niin kokeilemalla eri merkkistä junnuruokaa, jota lemmikkisi syö, ollaan varmasti paremmalla reitillä, kuin paastolla ja lahjonnalla :-D

  • Ei hyvä

   Oma pentu söi kasvattajalla Royal Canin Large Puppy 32:sta. Sain myös Eukanubaa pussin minkä syötin RC:n seassa pennulle. Huomasin että;

   1) RC yksinään sai koiran suorastaan irvistämään ruokakupilla. Pentu piti loppuvaiheessa houkutella syömään sitä...
   2) Eukanubaa ruokaan lisätessä ruoka katosi kupista ennätysvauhdilla.
   3) Eukanuban lisäämisen ja syömisen aikana silmien rähmiminen lisääntyi suorastaan järkyttävälle tasolle jo ennestään suuresta määrästä. Silmätulehdus ei ollut kyseessä (eläinlääkärin mukaan), sillä valunut neste oli täysin kirkasta.
   4) Eukanuban ja RC:n ollessa loppumaisillaan ostin säilöntäaineetonta Nutra Gold Holistic Large Puppyä, enkä ole kertaakaan päätöstä katunut. Sekoitin NG:tä ja RC:tä sekaisin totutteluvaiheen jälkeen suhteessa 80-20.
   5) Koiran turkki alkoi kiiltää, karva ei ollut enää niin kuolleen näköistä ja silmien rähmiminen väheni viikossa lähes olemattomiin. Turkin upea kiilto ja onnellisen oloinen, ruokansa innolla syövä koira oli kuitenkin paras palkinto.
   6) Olen lisännyt pikkuhiljaa RC:tä lisää ruokaan, sillä minua jäi vaivaamaan, johtuiko silmien rähmiminen RC:stä vai Eukanubasta. Eukanuban järkyttäviin määriin ei ole onneksi jouduttu, mutta silmien vuotaminen on hieman lisääntynyt.
   7) Olen tyytyväinen NutraGold Holistic Large Puppyyn, mutta olen ajatellut kokeilla vielä Orijeniä, Acanaa tai Eagle Packin holistic -ruokaa. Haluaisin löytää parhaan mahdollisen ruuan. RC:n syöminen loppuu kun säkki on tyhjä.
   8) Koiran kakka lisääntyi hieman RC:n minimalistisista jätöksistä, mutta kakkaa tulee siltikin vain(?) 3-4 kertaa päivässä. Pentu on 4kk vanha, joten saa myös ruokaa kolme kertaa päivässä.

   Tämmöisiä huomioita 4kk noutajatytöltä :)

  • Anonyymi

   Koira alkaa paukutella kun antanut eukanubaa. Mukavat kaasut päästää huoneeseen.

  • Anonyymi

   Eukanuba on ihan yhtä nappularuoka koiralle kuin moni muu. Meillä molemmat on syöneet eukanubaa 10 vuotisen elmänsä working &... vaihtelun vuoksi toisinaan ostetaan erimerkkiä ja samanlailla menee. Joukkoon lisukkeeksi kattilan pohjalle jääneet kotiruuat sekä sian ja naudan luuta 3-4 kertaa viikkoon.

   se miksi kennelisti kehuu jotain koiranrehua, johtuu luultavasti siitä kenneltoiminnasta, he saavat koiranrehun halvemmalla ja välittävätkin eli myyvät koranrehua säkettäin, joten merkin kehuminen on bisnestä heille.

   Parastahan on syöttää sen merkkistä rehua koiralle mikä sille kelpaa! eikö vain?

   joten lähikaupasta vaan kokeileen mikä koirallesi kelpaa, se toimii ite parhaiten makutuomarina.

   • Anonyymi

    Vaikeus alkaa siitä, kun pentu ei aina tyhjääkkään kuppiaan, ja siitä huolestunut omistaja alkaa lisätä kippoon bonusherkkuja jotta se tyhjenisi.Eli,omistaja opettaa koiraansa nirsoksi lisäilemällä bonusherkkuja jos ei syö.Koira oppii näin odottamaan aina parempia bonuksia, ja näkee jopa oikeasti nälkää odotellessaan .
    Älkää edes aloittako lisäilyä.


   • Anonyymi

    Höpö höpö.

    Lähes jokaiselta kuivamuonamerkiltä saa kasvattajat halvemmalla ruoat. Ja jos välittävät, niin saavat tukkuhintaan, mutta taas ihan mitä merkkiä vain haluavat. Joten kyllä kasvattajat suosittelevat merkkiä, josta itse pitävät eikä siihen liity tienaaminen mitenkään. Miten noin typeriä johtopäätelmiä voi kukaan tehdäkään.

    Sekin nyt on vähintään aivopieru, että koiralle voi syöttää sitä mitä se itse päättää haluta syödä. Koirat toimivat vähän samaan tapaan kuin lapset. Jos kysyt vaikka kymmeneltä lapselta mitä haluatte syödä, niin kuinkahan monta jäätelöä, pannaria, keksiä ja muuta vastaavaa saat vastaukseksi? Niitäkö sinä kuitenkin lautaselle kiltisti latoisit?


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   332
   21794
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   337
   6171
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   362
   4143