Satanistit sosiaalisia?

Libertarianist

Kirjassa Saatanallinen Raamattu kappaleessa Eivät kaikki vampyyrit verta ime! LaVey kehottaa "olemaan varuillaan jokaisen sellaisen henkilön suhteen, jolla ei näytä olevan ainoatakaan todellista ystävää. Saadakseen ja pitääkseen ystäviä täytyy olla halukas antamaan itsestään - mihin psyykkiset vampyyrit eivät pysty." Kertoessaan "Saatanallisista rituaaleista" hän myös varoittaa epäsosiaalisen käytöksen johtavan "itsekieltäymykseen".

Mietinkin tässä vain, että onko satanisteilla todella niin paljon ystäviä? Muusta massasta erottuminen voi tunnetusti vaikeuttaa sellaisten saamista huomattavasti, varsinkin maassa jossa poikkeavat erityisesti joutuvat silmätikuiksi. Ja mielestäni tällainen LaVeyn mainitsema "halu antaa itsestään" tuntuisi olevan muuten pahasti ristiriidassa koko filosofian kanssa. Mihin yli-ihminen tarkalleen ottaen ystäviä tarvitsee?

6

1213

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • en käytä edes nimimerkkiäni

   Niin. Kirja suorastaan kehottaa itse olemaan psyykkinen vampyyri. :D Olen tuota miettinyt, että aika ristiriitaista. Tiedän satanisteja, jotka eivät tarkoituksella hanki kunnollisia ystäviä, mutta silti elävät toisten kautta.
   Mutta jätän pohdikelun sellaisille, jotka ovat tätä miettineet enemmän. Moi

  • Rimbaldi

   Hyvä Libertarianist,

   Olettamalla että jokainen Satanisti pukeutuu aina täysipitkään mustaan nahkatakkiin ja roikottaa Baphomet-symbolia kaulassaan TYRKYTTÄEN uskomuksiaan jokaiselle vastaantulijalle, osoittaa ainoastaan oman typeryytensä.

   USEIMMITEN moiset ilmestykset ovat vain huomionkipeitä lapsia tai lapsenmielisiä jotka eivät tiedä paremmasta.

   Mutta edes he eivät kulje yksin!

   Sosiaalisen kanssakäymisen täydellinen laiminlyönti on nyky-yhteiskunnassa yksinkertaisesti typerää (sekä lähestulkoon täysin mahdotonta) -- ja typeryys on ensimmäinen Saatanallinen synti, eikä täten lainkaan Saatanallista.

   Sen sijaan se, että VALIKOI oman "Laumansa" jäsenet tarkoin, on niin Saatanallista kuin vain voi olla.

   Kriteerit valinnoille ovat jokaiselle täysin omat, ja Laumoja voi jokaisella olla useita eri paikoissa eri tarkoituksiin.

   Kuinka Satanisti sitten erottuu massasta? Vastaus on yksinkertainen: hän nauttii elämästään, tekee asioita joista pitää ja on erinomainen niissä.

   Saavutukset ovat paras keino massasta erottumiselle:

   - siinä missä perus ihmis-eläin on vain keskiverto työssään (ja tyytyväinen), Satanisti loistaa, sillä hän ei tee työtä josta ei pidä -- eikä hän kaihda keinoja edistyäkseen!

   - siinä missä tusinataiteellinen pubirunoilija julkaisee keskivertorunojaan, Satanisti loistaa, sillä hän julkaisee runoistaan vain mestariteokset, ja jälleen erottuu edukseen!

   Miksi ja miten?

   Hän on valinnut alansa kykyjensä perusteella, ja on erinomaisen tarkka työstään. Hän tuntee itsensä: sen, mitä haluaa -- kuin myös miten saada se!

   Hän on Satanisti!

   P.S. Suosittelen myös tutustumaan Anton S. LaVeyn kirjoihin: The Devil's Notebook ja Satan Speaks!.

   Myös Peter H. Gilmoren Satanic Scriptures on erinomaista luettavaa!

   • Libertarianist

    Kirjoittaessani massasta erottautumisesta en suinkaan tarkoittanut erottautumista ulkoisesti vain sisäisesti. Ystävien haaliminen edellyttää aina tietynasteista joustamista, mikä ei mielestäni sovi tällaiseen voimakkaasti yksilökeskeiseen yli-ihmisfilosofiaan.

    Siinä ei ole mitään erikoista, että tekee työkseen sitä mitä haluaa ja loistaa siinä - kuten ei siinäkään että tuntee omat kykynsä. Ja luulen, että oikeasti lahjakas ihminen, esim. taiteilija voi menestyä ilman ulkopuolista apuakin. Se, mitä ajoin takaa on että eikö eipäsosiaalinen (menestyvä) ihminen ilman "halua antaa itsestään" todellakaan voi olla satanisti vaan on pakosta ns. "psyykkinen vampyyri"?

    Onko noita mainitsemiasi kirjoja muuten julkaistu suomeksi?


   • Rimbaldi
    Libertarianist kirjoitti:

    Kirjoittaessani massasta erottautumisesta en suinkaan tarkoittanut erottautumista ulkoisesti vain sisäisesti. Ystävien haaliminen edellyttää aina tietynasteista joustamista, mikä ei mielestäni sovi tällaiseen voimakkaasti yksilökeskeiseen yli-ihmisfilosofiaan.

    Siinä ei ole mitään erikoista, että tekee työkseen sitä mitä haluaa ja loistaa siinä - kuten ei siinäkään että tuntee omat kykynsä. Ja luulen, että oikeasti lahjakas ihminen, esim. taiteilija voi menestyä ilman ulkopuolista apuakin. Se, mitä ajoin takaa on että eikö eipäsosiaalinen (menestyvä) ihminen ilman "halua antaa itsestään" todellakaan voi olla satanisti vaan on pakosta ns. "psyykkinen vampyyri"?

    Onko noita mainitsemiasi kirjoja muuten julkaistu suomeksi?

    Sinäänsä "halulla antaa takaisin" ei ole juurikaan mitään tekemistä psyykkisen vampyyrin kanssa.

    Psyykkinen vampyyri itseasiassa on enemmänkin riippuvainen niistä, joilla on vahva "reiluuden" vietti. Se on yksi ko. iilimadon työväline.

    Usein psyykkinen vampyyri pukeutuu myös säälin tai altruismin valeasuun, jonka turvin hän sitten saa muilta sen, mitä tahtoo.

    Hän koettaa hyväksikäyttää ihmisten myötätuntoa.

    Mutta ihminen vailla "halua antaa takaisin", kuten asian ilmaisit, voi hyvinkin olla Satanisti.

    Esimerkiksi: jos tarjoat jotain minulle ns. pyyteettömästi, otan asian vastaan mielelläni.

    Mutta älä odota palvelusta takaisin. Olithan kuitenkin "pyyteetön".

    Tällöin olen "vailla halua antaa takaisin".

    Jokainen älykäs olento ymmärtää sen, ettei "ilmaista lounasta" ole, mutta jos joku tahtoo leikkiä altruistia -- siitä vain! Leikitään mukana ja katsotaan kuinka paljon altruismia riittää!

    Tehdään typeryydestä kivuliasta!

    Ja nuo kirjat: ikävä kyllä, niitä ei tietääkseni ole tähän päivään mennessä suomennettu.


  • agares

   Kyllä satanistillä on ystäviä ja pitäväthän satanistit ihmistä sosiaalisena eläimenä. Satanisti vältävät ihmisiä jotka ei ole mielestään ystävyyden arvoisia.
   Mitä vikaa on erilaisuudessa. jokainen ihminen saa olla millainen haluaa, pukeutua miten haluaa ja uskoa tai olla uskomatta mihin haluaa. Valta-uskonnot ja muoti kulkevat käsi kädessä, koska ne haluavat tehdä ihmistä yhtä massaa.

  • sasdasfd

   juu en minäkään tota järin fiksuna kaverina pidä, mitä ihan vähän siihen tutustunut.
   enemmän misantropia tyyppiä sen suhteen osalta että olen "valikoiva" ihmisten suhteen kenen kanssa olen ja ottanut koville kun uusia naamoja tulee minun "tilalleni" en pidä siitä millaista sosiaalinen kanssakäyminen on isommissa porukoissa. yksinäinen susi mutta kaipaan silti jonkinnäköstä laumaa. yksinkin pärjää tosin loistavasti, eiköhän niitä ihmisiä elämään tule kun on tarpeeksi ilonen ittensä kanssa. en tajua miks tämmösiä näille foorumeille kirjottelen kun eihän nää liity aiheeseen mutta tuskin näitä moni lukee niin sama se :D

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

   Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
   Maailman menoa
   176
   1329
  2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

   Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
   Maailman menoa
   311
   1050
  3. Jokohan se viimein myöntäisi

   Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
   Ikävä
   144
   1004
  4. RIP Lauri Paavola

   Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
   Maailman menoa
   23
   987
  5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

   Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
   Ikävä
   96
   872
  6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

   Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   226
   848
  7. Tiedätkö näen

   sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
   Ikävä
   59
   835
  8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

   Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
   Maailman menoa
   84
   808
  9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

   Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
   Ikävä
   51
   768
  10. Ehdin aamulla

   ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
   Ikävä
   122
   752
  Aihe