Sanon sametista

näin on. ...

Samettihameesta en luovu. Eikä pidä kenenkää muittenkaan luopua. Se on meidän kansanpuku. Identtiytemme merkki. Kannetaan ylpeänä pukumme isothameet. Sivistynyt mustalaisnainen ei kuljeksi pikkuhameissa ja tää on totta. Tuolla kauempana oli tästä asiasta juttuja.Sanokaa nyt te miehetki jotain. Hyväksyykö kaalo, että naisensa kulkisi kapeassa, kaikki paljastavassa vartalomyötäisessä hameessa ? Sametti on siisti. Mitä sitä lähteä vaihtamaan. Ja vaihtoehdotkin on aika hakusessa.Puuvilla, silkki vai satiini ???? Ei mikään noista. Sen kuuluu olla samettia ja sillä siisti.

84

3650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sanoi niin

      että vaihdetaan kapeaan vartalonmyötaiseen kaiken paljastavaan hameeseen
      kysehän on hameen painosta
      ja käytännöllisyydestä
      kyllä siinä kangasta pitää olla mutta kevyempää
      ja helppo hoitosempaa
      nykyiset hameet on taudinkantajia

      • annetaan sen hautua

        niin kyllä se siitä pikkuhiljaa alkaa sujumaan.
        Sehän on niin ettei Roomaakaan rakennettu päivässä.


      • Anonyymi

        Miten niin ” kaiken paljastaviin” mitä muka paljastetaan oikeastaan ,onko nekin niitä seksistisiä ajatuksia joita usein huomaa. Jos minulla on kapea hame niin se ei paljasta yhtään mitään , sillä olen tasa arvoinen ihminen enkä ole koskaan edes ajatellut seksistisesti että muka paljastellaan jotain . Naisen keho on vaan ihan luonnollinen meille valkolaisille , ei me mennä kapeissa puolihameissa paljastelemaan vaan pukeudumme kuten itse haluamme, emmekä missään tapauksessa kuten mies haluaa . Moni seuraa myös muotia , ja sekin on kivaa katsella kun naiset kulkevat muotivaatteissa.


    • Miksi?

      Pidä iso hameesi, jos haluat.
      Minua et kuitenkaan määräile.

      • hame pois

        sano vaan ,olen sunkaa samaa mieltä,et puhukoon vaan ittesä puolesta.HAMEET POIS


    • Miissa

      puolestasi vain ja laita päähäsi vielä vaikka karnevaalihattu jos siltä tuntuu.
      Ei se ole kaikkien mielestä ensinnäkään kaunis, monet ovat jopa ihan toista mieltä ja voi sanoa että pakosta vain käyttävät.
      Puhumattakaan muista vaivoista jotka se tuo muuassaan.

      Identtiyden merkki voisi yhtä hyvin olla jokin muukin vaatekappale, tai toisaalta miksi jonkun identiteetti olisi pelkistä vaatteista kiinni, eihän se sitten ole aitoa jos ei ihminen ilman tietynlaista vaatetta voi mukama olla oma itsensä.

      Ihan vaan omia mielipiteitäni taas.

    • 10 Kg lisää

      siihen omaan hameesesi. Monta kertaa nämä kovemmat vastustajat ovat sisimmässään aivan erimieltä mutta eivärt uskalla nousta massaa vastaan.

    • Yliasiamies

      Kanna vaan ylpeänä hamettasi.
      Veronmaksajat eli valkolaiset senkin rievun ovat maksaneet !

    • eikös

      kukapa lihava haluais vaihtaa sametin pois.sametti kun on turvallinen läskin peittäjä.

      • lihavillekin tekis

        kyllä auttaisi elämän laatua paremmaksi, oli se sitten, lihava, laiha, köyhä, sairas, nuori taikka vanha. Kaalo ajattelee liiaksi jotain aivan muuta valitettavasti.


    • Et voi olla tosissas?

      Että tuo sametti hame on sinun identiteettisi?

      Ei sitten paljolla sua ole pätkästy,jos tuo hame oon sulle kaikki kaikessa..huh.

      Toiseksi , kuka on maininnut mistään vartalon myötäisestä hameesta? Et taida olla lukenut tekstejä oikeen kunnolla,siellä ei missään kohtaan puhuta että hameen tarvitsisi olla vartalon myötäinen,vaan että sametti korvattaisiin kevyemmällä ja hygieenisemmällä kankaalla.

      Mietin tarkoitus periäsi hameen kankaan vaihtamisen kielteisestä kannasta..Mieleen tulee että peittääkö se sametti paremmin varastetut tavarat?Kolmanneksi,mitä sisvistynyttä näet tuossa sametti hameessa? Mielestäni siinä ei ole mitään muuta sivistävää,kun että se on pitkä ja peittävä..Niin voi olla moni muukin hame joka on tehty toisenlaisesta kankaasta..Vai mitä?

      Oikeasti tuo sametti hame saattaa meidät kaikki kaaleet sivistyksen ulkopuolelle ja saamme sen mukana paljon vihaa ja inhoa valtaväestöltä..Mietippä sitä ja voithan tietysti aina sivistää itseäsi lisäämällä siihen mekkoosi vaikka 5-10 metriä lisää sitä samettia..

      T.Minä vaan

      • kaajeitten tavatko?

        on sivistystä?
        jos perehtysit millä tavalla kaajeet rakentaa tuota sivistystään niin ehkä näkisit asian toisin.
        sivistystä,hyvinvointivaltio,oikeudenmukaisuus,nämä ovat vain sanoja jotka eivät todellisuudessa ole lähelläkään sitä mitä ne oikeasti tarkoittavat.


      • iyidodtohujkv
        kaajeitten tavatko? kirjoitti:

        on sivistystä?
        jos perehtysit millä tavalla kaajeet rakentaa tuota sivistystään niin ehkä näkisit asian toisin.
        sivistystä,hyvinvointivaltio,oikeudenmukaisuus,nämä ovat vain sanoja jotka eivät todellisuudessa ole lähelläkään sitä mitä ne oikeasti tarkoittavat.

        missäpäin maailmaa on yhtä hyvin mainitsemasi asiat sitten kuin suomessa?
        Kerro ihmeessä missäpäin maailmaa kaaleita kohdellaan paremmin kuin suomessa, siitäkin huolimatta etteivät kaikki osaa käyttäytyä?


    • minä aloittaja ...

      Keskustelin miehen kanssa asiasta, hän sanoo että sama mitä laitan kun ollaan kotona.Mutta ihmisten ilmoille jos kapeimmilla hameilla aikoo häpäisen hänet ja hänen sukunsa ja omanikin. Niin että näin meillä. Mies sano että luottaa minun arvomailmaan niin etten lähde häpäisemään häntä. Tunnustan että painavathan nää on. Miehet pääsee helpolla pukeutumisessa.Puku ja silkkipaita suorat housut. Ei luulis että painaa.En luovu sametista enkä toivo kenenkään muittenkaan. Kyllä se on komiaa kun on vaatteet viimeisen päälle. Ei koe olevansa alaston eikä kaajeellinen.Minä sanon että kaajeitten takia te haluatte muuttua. Haluatte hyväksyntää heiltä, kuulkaa ette tuu saamaan hyväksyntää. Nauraa teille kaajeet .

      • sivusta seuraava

        Eiköhän tässä taida olla kyseessä se että ei uskalla antaa naisensa olla näyttävä :) Mies joka arvostaa naistaan, haluaa itsekkin katsella naisellista naista. Mustasukkainen vahtaaja sen sijaan ei anna. Haluaa laittaa naisensa 10 metrien samettien sisään. Jotta miksi alistua äijien orjuuteen :)


      • OON KAAJEITA

        SANOMPA MIELIPITEENI MINÄKIN.
        MITÄ NAURAMISTA SIINÄ ON JOS VAIHTAA HAMEEN KEVYEMPÄÄN?
        EI MITÄÄN!
        TAUDINKANTAJAHAN TOI RIEPU ON, JA AIKANSA ELÄNYT.
        LUULIS ITELLÄKI OLEVAN PAREMPI OLLA KUN EI KÄRSI SELKÄ JA LONKKA KIVUISTA.
        EI VARMAAN OO HYVÄ VIELÄ KEHITTYVÄLLE KEHOLLE TON HAMEEN PAINO.
        ENTÄS SITTEN VANHUKSET?


      • Riska

        mielipide ole se tärkein. Hame on ruma, kömpelö ja epämukava, viis mitä mieltä muut ovat.
        Turha on kaajeita tähän mukaan vetää, vai siitäkö kenkä lopulta puristaakin?
        Pelätään että päästään liikaa mukaan kaajeitten pariin kun ei enää erotuta niin vahvasti?


      • eräsmies kaukaa
        Riska kirjoitti:

        mielipide ole se tärkein. Hame on ruma, kömpelö ja epämukava, viis mitä mieltä muut ovat.
        Turha on kaajeita tähän mukaan vetää, vai siitäkö kenkä lopulta puristaakin?
        Pelätään että päästään liikaa mukaan kaajeitten pariin kun ei enää erotuta niin vahvasti?

        no,monelle naiselle tulee hätä että miten ne sitten sen hirveen näkösen kroppansa kätkee...oon näin ymmärtänyt.sen takia moni ei halua luopua siitä,se on niin turvallinen ja kaikki ihrat kätkevä...nauraaaaaaaaaaa


      • kamalia ym.
        eräsmies kaukaa kirjoitti:

        no,monelle naiselle tulee hätä että miten ne sitten sen hirveen näkösen kroppansa kätkee...oon näin ymmärtänyt.sen takia moni ei halua luopua siitä,se on niin turvallinen ja kaikki ihrat kätkevä...nauraaaaaaaaaaa

        No, nyt sanon katse peiliin! Melkein kaikilla mustalaismiehillä on isot pötsit! Yks kaajeitten lapsi olikin tokaissut saunassa yhelle mustalaismiehelle, milloin setä saa vauvan? Harvalla on edes muskeleita, joo siihen akan hakkaamiseen riittää ne ns. muskelit! Ja vielä mitä, suurin osa miehistä eivät osaa tehdä mitään! En tiiä montaa, joka osaisi korjata mitään. Taikka tehdä mitään remppahommia. Kyllä varmaan osaavat, mutta ovat todella laiskoja! Naisen pitää tehdä kaikki valmiiksi ruokakin pitää pureskella valmiiksi ja molempien hommat pitää naisen tehdä, siis miehen sekä naisen. Ihmettelen monesti mihin sitä miestä tarvitsee?? Sekö on ilo onni ja autuus, kun saa sanoa, että mies on vieressä!!

        Inhoon tämän päivän miehiä, kun niistä ei ole mihinkään! Arvostelevat naista ja aina pitäis saada kauniinpi ja nuorempi. Vaikka olisivat ns. seinästä revästyjä itse! Taikka sitten ne on muuten aivan sairaita psyykkisesti. Kuka milläkin lailla, sitten se nainen koittaa sitä hoitaa ja kesytellä vuostolkulla, kunnes se itse sairastuu ja on katkera. Tänä päivänä ei ole enään miehiä, ne jotka ovat, erottuvat kyllä joukosta!

        Niin että tässä sinulle hieman palautetta naisten lihavuudesta.


      • huhuuuu

        voithan pukee leveen ja pitkän hameen päälles.kuka on puhunut et pitäis pukee kapeseen.


    • tässä,,,

      jos minun akkani vaihtaa vaate malliaan niin siitä vain kunhan se on kaikkien tai suurimman osan naisten yhteinen sopimus.enkä ysko että jos sametin jätää pois niin maaila siitä kaatuu .luullakseni on kekseliäitä mustalais naisia olemassa muuttamaan tuo kyseinen epäkohta ja ottaa kaajeita mukaan suunnitelemaan uutta kolttua.kaaleita ollaan nyt ja varmaan sen uuden mallin jäljeenkin ,jos nyt uusi mallli minun eläissäni tulee.

      • oikea asenne

        Onpa hyvä kuulla tuota miehen suusta. Se on ihan oikein.


      • Että miehetkin ottaa kantaa

        Tää asia ei koske vaan meitä naisia,on tosi hyvä kun miehetkin antavat kommenttinsa ja kannustavat naisiaan.

        Hyvä kun kirjoitit,olkaa muutkin miehet rohkeita antamaan oma mielipiteenne.


      • Itsenäinen ajattelija

        sulla oli hyvä kirjoitus, mutta kyllä romanitkin pystyvät suunnitteleman itselleen uusia malleja.

        Ei siihen tarvita valtaväestön väkeä!!!!!!!


    • minun ei

      Niin, suurin osa meistä kaaleista ei ole enää varaa ostella hameita, niin kuin haluttais. Ja minun mielestä tämä ilmiö on ollut jo vuosia. Mutta, jos enemmistö näin tekee, niin ei pidä saara hernettä nenähän! On ollut aika minun elämässä, kun olen ajatellut ihan just niin kuin sinä. Ikää on tullut lisää, niin ajatukset muuttuvat, ym. Yks mies otti kantaa ja minun mielestä miehellä just oikea asenne, niin kuin kuuluukin olla omaa akkaansa kohtaan. Se ketä haluaa kantaa samettia, kantakoon. Oisi hyvä jos me muut saatais tuo vapautus.

      • Vapaaksi

        Yksi kirjoittaa "Oisi hyvä jos me muut saatais tuo vapautus."
        Mikset ota vapautta itse?
        Kuka sen vapauden sinulle voi antaa, miehet ja vanhat vai?


        Sitten kirjoitetaan "Mutta, jos enemmistö näin tekee..."
        Mihin sitä enemmistöä tarvitaan?
        Me olemme tottuneet olemaan vähemmistö, mikä tässä on niin vaikeaa?


      • Anonyymi

        Miksi sitten katsotaan että veronmaksajien pitäisi olla rahoittamassa näitä hameita.
        Ei kai tässä kukaan muukaan saa avustusta vaatteisiinsa.
        Kansallispuvut ovat useissa maissa ainoastaan yllä silloin jos on jokin juhla päivä.
        Joten hameet on todella kauniita , mutta en ymmärrä miksei niitä makseta itse.


    • eräs nainen

      komiempaa olekaan kun kaaleen hameet mutta me ei enää menestytä näillä hameilla kun kaajeet lähtee hävittää meitä. kaajeet muutenkin vainoo meitä kun kaaleet tekee laittomuuksia ja ajatellaan hyvät ihmiset meijän nuoria miten vaikea perintö me jätetään niille kun hameet!!! ettekö nää mihin kaajeet on ajamassa meitä vielä tulee vainon ajat uskokaa vaan joka seuraa maaliman tilannetta niin tajuaa kyllä sen. ei mitään kapiaa hametta eikä säätytöntä vain sametti pois joku toinen tilalle.

      • EN YMMÄRRÄ?

        KAAJEETKO LÄHTEE HÄVITTÄÄ TEITÄ? JOS TEITÄ VAINOTTAIS NIIN SAAT OLLA VARMA SIITÄ ETTÄ YHTÄKÄÄN MEIDÄN VANHUKSISTA EI ENÄÄN RYÖSTETTÄIS ILMAN SEURAAMUKSIA SEMMONEN OIS TOSI HYVÄ KU OTTAIS YHEN KIINNI LÖIS NIPPUSITEILLÄ PUUHUN JA UNOHTAIS KOKO JUTUN NIIN EIKÖHÄN NÄILLÄ VANHUKSILLA OLIS JOTAIN OMAAKIN KÄYTTÖÄ RAHOILLEEN
        JOS NOI VAINOT VAIKKA ALKAIS NIIN IHAN OMALLA KÄYTÖKSELLÄ OOTTE SEN AIKAAN SAANEET


    • oli entisellä heilallani

      ei tarvii luopua sametista, mutta paa sitä samettia hameeseen vaan vaikka 2,40 m ei yheksää.
      Luoja se on luonut naiselle kaartuvan lantion ja ukolle suoremman mallin miksi sitä pitää peitellä. se on selvä, että paljasta pintaa peitellään, mut saahan se nyt näkkyy et naisella on lanteet. nykynen mustalaishame on kuin tankki. Siro kaunis nainen vetää tankin päälleen ja vanhenee heti 30 vuotta.ja pönkkä se vast hirvee on! pönkkä ei oo kulttuurii. kuka lie senkin keksiny.

      • minä n

        olla ideaa että tiputettas puolet pois sametista.


    • tai juhlapäivinä

      Ei euroopan muut mustalaiset kiertäydy painaviin hepeniin joka päivä. Ruotsin mustalaisia en ole koskaan nähnyt puketuneena, kuten suomen mustalaisten. Kauniita ne on puvut, sitä en kiellä, mutta kuten sanotaan: "Kohtuus kaikessa".

      • olla kuin prinsessa

        pitsiä pitsin päälle ja muuta sellasta,
        eikä ne edes olle komiat jokkaisen päällä.
        Eikä varmaan käytännöliset, mitä jos lapse oksentaa pitääkö heti viedä pesulaan aika kallista on.


      • ja vieläkin pois

        ei minkään muun maan kaaleilla ole tuollaista haisevaan hametta kun meillä suomessa,muualla kaaleet pukeutuu kauniisti.


    • Aamu virkku nainen ...

      Kun aloitettiin nyt riisumaan kaaleennaisija, niin sanonpahan vaan että läpinäkyvä röijykin vaan vaihtoon. Nimittäin mua monesti häiritsee että jollakin röijyn läpi näkyy aluspaita joka kans näkyy läpi. Se on yököttävä näky.Teidätte mitä tarkotan en kirjoita sitä. Minä olen pitkä akka ja röijynkin helma on oltava pitempi.Monilla se on liika lyhyt. Nousee takaa pitsi pystyyn sekää ei ole kaunista katteltavaa.Ja se pönkkä. Hyi h******i ketä älypäitä senkin keksi ? Menkää mailmalle katteleen miten mailman kaaleet pukee ja on silti sata ja kaksiki prosenttia kaaleita.Kuka olisi se joka lähtee viemään asiaa eteenpäin ? Joku jolla on suhteita ja vaikutusvaltaa. Miten olisi Miranda Vuolasranta ? Kysykää hältä, ketä häntä lähemmin tuntee.Hänestä ei kaikki tykkää, mutta panee asiat rullaamaan.

      • eräski ...

        Lama tulee ja moni jää työttömäksi se ei voi olla vaikuttamatta myös romaneihin.Moni romani asuu komiasti ja pukeutuu viimosenpäälle tyylikkäästi ja syö hyvin. Ei ole oikein herättää kateutta ja vihaa valtaväen taholta.Senkin takia olis hyvä pitää matalampaa profiilia.Vainot voi kuulkaa alkaa.Olen lukennut että juutalaisia alettiin vainota ja vihata juuri siksi että heillä oli omaisuutta taloja ja tavaroita. Ne kaikki rikkaudet heiltä riistettiin, hitlerin toimesta.Miten tämä liittyy hameisiin ? Siten että ei tule pukeutumisellaan herättää köyhempien kateutta. Se voi johtaa vaikka mihin. Se ei ole mukavaa että minä asun komiassa talossa, on kultaa ja hopijaa. Kristallia ja itämaisia mattoja. Meillä on kaksi hyvää autoa ja syödään monen ruokalajin päivällisiä. Samaan aikaan naapurin kaajeet on työttömiä, syövät perunaa, näkkileipää ja juovat kraanavettä.Kokoajan pelkäävät milloin sähkö katkastaan kun ei ole rahaa maksaa.Autosta on kilvet viety. ei ollu varaa kunnostaa sitä.Ymmärrättekö mitä tarkoitan ? Vaino alkaa kateudesta jota me ruokitaan ihan tahallaankin.Vaatimattomuus kaunistaa ja kel se onni on, se onnen kätkeköön. Kannatan huomiotaherättämätöntä elämistä ja pukeutumista. Juhliin saa sitten repäistä kukin kuin haluaa.Siunatkoon taivaan Jumala meitä kaikkia. Ja avatkoon silmiämme näkemään MISSÄ AJASSA ELETÄÄN.


      • jytmymuymjuymjuy
        eräski ... kirjoitti:

        Lama tulee ja moni jää työttömäksi se ei voi olla vaikuttamatta myös romaneihin.Moni romani asuu komiasti ja pukeutuu viimosenpäälle tyylikkäästi ja syö hyvin. Ei ole oikein herättää kateutta ja vihaa valtaväen taholta.Senkin takia olis hyvä pitää matalampaa profiilia.Vainot voi kuulkaa alkaa.Olen lukennut että juutalaisia alettiin vainota ja vihata juuri siksi että heillä oli omaisuutta taloja ja tavaroita. Ne kaikki rikkaudet heiltä riistettiin, hitlerin toimesta.Miten tämä liittyy hameisiin ? Siten että ei tule pukeutumisellaan herättää köyhempien kateutta. Se voi johtaa vaikka mihin. Se ei ole mukavaa että minä asun komiassa talossa, on kultaa ja hopijaa. Kristallia ja itämaisia mattoja. Meillä on kaksi hyvää autoa ja syödään monen ruokalajin päivällisiä. Samaan aikaan naapurin kaajeet on työttömiä, syövät perunaa, näkkileipää ja juovat kraanavettä.Kokoajan pelkäävät milloin sähkö katkastaan kun ei ole rahaa maksaa.Autosta on kilvet viety. ei ollu varaa kunnostaa sitä.Ymmärrättekö mitä tarkoitan ? Vaino alkaa kateudesta jota me ruokitaan ihan tahallaankin.Vaatimattomuus kaunistaa ja kel se onni on, se onnen kätkeköön. Kannatan huomiotaherättämätöntä elämistä ja pukeutumista. Juhliin saa sitten repäistä kukin kuin haluaa.Siunatkoon taivaan Jumala meitä kaikkia. Ja avatkoon silmiämme näkemään MISSÄ AJASSA ELETÄÄN.

        enpä usko että enää koskaan tulee mitään keskitysleirien tapaisia vainoja sivistyneessä maailmassa.
        Kovien aikojen tullessa tietysti suvaitsevaisuus vähenee kansojen keskuudessa, mutta silloin selviävät ne jotka osaavat tulla toimeen ihmisten kanssa.

        Juutalaisia vihattiin koska he käyttäytyivät sikamaisesti ensimmäisen maailmansodan aikana ja tekivät riistokauppaa tavallisten saksalaisten hädänalaisuuden kustannuksella, näin kuulin saksalaisten suusta vähän aikaa sitten.

        Silti jos tavan kansalta olisi kysytty, niin korkeintaan maasta olisivat pois ajaneet, eivät olisi tappaa halunneet saati ikinä mitään keskitysleirejä, mutta fasistidiktaattorihallitushan ei kansan mietteitä kysellyt.

        Monethan tavan saksalaiset sitäpaitsi auttoivat ja antoivat piilopaikan omasta kodistaan sotavuosina monille juutalaisille.


      • Aiheesta vähän poiketen, ta...
        jytmymuymjuymjuy kirjoitti:

        enpä usko että enää koskaan tulee mitään keskitysleirien tapaisia vainoja sivistyneessä maailmassa.
        Kovien aikojen tullessa tietysti suvaitsevaisuus vähenee kansojen keskuudessa, mutta silloin selviävät ne jotka osaavat tulla toimeen ihmisten kanssa.

        Juutalaisia vihattiin koska he käyttäytyivät sikamaisesti ensimmäisen maailmansodan aikana ja tekivät riistokauppaa tavallisten saksalaisten hädänalaisuuden kustannuksella, näin kuulin saksalaisten suusta vähän aikaa sitten.

        Silti jos tavan kansalta olisi kysytty, niin korkeintaan maasta olisivat pois ajaneet, eivät olisi tappaa halunneet saati ikinä mitään keskitysleirejä, mutta fasistidiktaattorihallitushan ei kansan mietteitä kysellyt.

        Monethan tavan saksalaiset sitäpaitsi auttoivat ja antoivat piilopaikan omasta kodistaan sotavuosina monille juutalaisille.

        Hitler äänestettiin valtaan, joten kansan toimesta hän oli vallassa. Kaikille oli myös äänestäessä tiedossa hänen juutalaisvastaisuutensa ja se että hän aikoo toimia asian puolesta (en tietenkään tarkoita että kaikki saksalaiset halusivat että tuhoamisleirit laitetaan pystyyn).

        Sanot: "Juutalaisia vihattiin koska he käyttäytyivät sikamaisesti ensimmäisen maailmansodan aikana ja tekivät riistokauppaa tavallisten saksalaisten hädänalaisuuden kustannuksella" Jaahas... Minkäs takia romaneita, psyykkisesti sairaita, homoseksuaaleja, vammaisia jne. sitten vihattiin? Ja järjestelmä perustui myös tavalliosten ihmisten ilmiannoille. Kannattaa tutustua holokaustin historiaan... siis ei oikeesti millään pahalla.


      • ja muuta kaikkea

        Sanos muuta, puhutaan häveliäisyydestä, siis koko homma mättää tosi paljon sanon minä! Siinä ei mitään kun rintaliivien hakaset ym näkyy läpi!!! Taikka kun pitsit on hihoissa niin että näkyy paljas käsivarsi. Eihän käsivarsiakaan näytellä. Halutaan olla muka seksikkäitä ja vähän vaan vilautella! Onhan tuo...pornoa sanon minä! Sitten arvostellaan muita ja hyvä ettei tapeta toista naista hameitten takia! Minullakin on vanha äiti ja on sairautta vaikka minkälaista. Eikä voisi oikeesti ees pitää hameita. Mutta ei uskalla kulkea ilman samettihametta.

        Tuosta pönkästä sanon, että eihän sitä ole pakko laittaa. Se on yleensä niille joilta valahtaa keskeltä se hame alas. Laihoille, ja myöskin auttaa kannattamaan sitä hametta. Vaikka kauheen näköistä on kun on laiha, ja pönkkä on laitettu todella isoksi! Niin että se ei ole mitenkään sopusuhtainen kantajan yllä. Monilla on se vinossa, se onkin huvittavan näköstä kun ovat kun kanat tai ankat!

        Kyllä tää meiän heimo on kuin joukko pahoja kiihko äärimuslimiakkoja, jotka mielellään kivittäisivät toisen naisen.

        Muut maailman kaaleet, koittavat pukeutumisella sulautua valtaväestöön siksi, kun ovat muutenkin pois potkittuja. Minusta tämä on viisautta. Siks toiseksi vielä, me ei osata edes kansainvälistä mustalaiskieltä! Meillä kun on vaan tämä ihan ikkari, onhan sekin saavutus. Me ei osata ees puhua mitään niille, kun niitä näkee. Kyllä mua suorastaan nolottaa. Mutta, meidän mielestä nehän ei ole edes kaaleita, eikö se näin mene? Kysyn vaan, minkä spagetin läpi katotaan asioita?

        Mirkku voisi ehkä, en tiedä? Toiminnan nainen se on ja pätevä.


      • nmjfghkfgkkf
        Aiheesta vähän poiketen, ta... kirjoitti:

        Hitler äänestettiin valtaan, joten kansan toimesta hän oli vallassa. Kaikille oli myös äänestäessä tiedossa hänen juutalaisvastaisuutensa ja se että hän aikoo toimia asian puolesta (en tietenkään tarkoita että kaikki saksalaiset halusivat että tuhoamisleirit laitetaan pystyyn).

        Sanot: "Juutalaisia vihattiin koska he käyttäytyivät sikamaisesti ensimmäisen maailmansodan aikana ja tekivät riistokauppaa tavallisten saksalaisten hädänalaisuuden kustannuksella" Jaahas... Minkäs takia romaneita, psyykkisesti sairaita, homoseksuaaleja, vammaisia jne. sitten vihattiin? Ja järjestelmä perustui myös tavalliosten ihmisten ilmiannoille. Kannattaa tutustua holokaustin historiaan... siis ei oikeesti millään pahalla.

        noin yksinkertaista.

        Hän oli kyllä alkuun kunnon populisti ja puhui mitä ihmiset noina vaikeina aikoina halusivat kuullakin ja oli tavan kansan tuki.

        Paljonpa ihmiset eivät tienneet hänen mustista haaveistaan mitään, ne hän piti piilossa aina siihen saakka kunnes teki itselleen vallankaappauksen ja lopulta julisti itsensä yksinvaltiaaksi.

        Kansa oli aika talutusnuorassa sen jälkeen.
        Ei olisi tavan kansa vuoden 1942 jälkeen sotiakaan enää halunnut jos olisi tiennyt, kuten saksan johto sen tiesi, että sota on jo käytännössä hävitty.
        Hitler kuitenkin suurudenhulluna ja itsekkäänä narsistina jatkoi sotaa kunnes koko Saksa oli revitty, poltettu ja venäläinen sotakoneisto raiskannut arviolta 6 miljoonaa saksalaista naista...

        Toisinajattelijat ja pullikoijat laitettiin sitä paitsi saman tien keskitysleireille kun Hitlerin hallintokoneisto oli jo käynnissä...ei ollut paljoakaan tehtävissä jos halusi hengissä pysyä.

        Hitlerin lähipiirissä kuitenkin kymmenkunta kenraalia ja muuta sotajohtoa teki salaliiton ja yritti salamurhata Hitlerin pommiattentaatilla.
        Hitler selvisi kuitenkin täpärästi ja lopputuloksena salaliittolaiset hirtettiin pienonkielillä.

        Pientä historian kertausta ystäväiseni.


      • yjdfjghjgjfghfgh
        Aiheesta vähän poiketen, ta... kirjoitti:

        Hitler äänestettiin valtaan, joten kansan toimesta hän oli vallassa. Kaikille oli myös äänestäessä tiedossa hänen juutalaisvastaisuutensa ja se että hän aikoo toimia asian puolesta (en tietenkään tarkoita että kaikki saksalaiset halusivat että tuhoamisleirit laitetaan pystyyn).

        Sanot: "Juutalaisia vihattiin koska he käyttäytyivät sikamaisesti ensimmäisen maailmansodan aikana ja tekivät riistokauppaa tavallisten saksalaisten hädänalaisuuden kustannuksella" Jaahas... Minkäs takia romaneita, psyykkisesti sairaita, homoseksuaaleja, vammaisia jne. sitten vihattiin? Ja järjestelmä perustui myös tavalliosten ihmisten ilmiannoille. Kannattaa tutustua holokaustin historiaan... siis ei oikeesti millään pahalla.

        Kovina aikoina vallitsevat kovat arvot liiankin helposti, näinhän se on ollut kautta ihmiskunnan historian. Toivottavasti historia opettaa kuitenkin ja varmasti onkin opettanut, näin uskon.

        Vammaiset, homoseksuaalit, mielisairaat ja romanit, joita tuolloin pidettiin tuonaikaisen tieteen piireissä henkisesti rappeutuneina ihmisinä, haluttiin pyyhkiä pois maan kamaralta saastuttamasta Hitlerin täydellisen arjalaisen kansan jalostuspyrkimyksiä pilaamasta.

        Ilmianto toimi aika pitkälle aivopestyn Hitler Jugend-nuorisojärjestön ja natsipuolueen kannattajien varassa.
        Eivätkä ilmiantajat useinkaan tienneet mihin lopputulokseen heidän ilmiantonsa lopultakaan johtivat, eivät olisi varmaan pimeimmissä panajaisissaankaan arvanneet todellisuutta...


      • Opiskelija..
        yjdfjghjgjfghfgh kirjoitti:

        Kovina aikoina vallitsevat kovat arvot liiankin helposti, näinhän se on ollut kautta ihmiskunnan historian. Toivottavasti historia opettaa kuitenkin ja varmasti onkin opettanut, näin uskon.

        Vammaiset, homoseksuaalit, mielisairaat ja romanit, joita tuolloin pidettiin tuonaikaisen tieteen piireissä henkisesti rappeutuneina ihmisinä, haluttiin pyyhkiä pois maan kamaralta saastuttamasta Hitlerin täydellisen arjalaisen kansan jalostuspyrkimyksiä pilaamasta.

        Ilmianto toimi aika pitkälle aivopestyn Hitler Jugend-nuorisojärjestön ja natsipuolueen kannattajien varassa.
        Eivätkä ilmiantajat useinkaan tienneet mihin lopputulokseen heidän ilmiantonsa lopultakaan johtivat, eivät olisi varmaan pimeimmissä panajaisissaankaan arvanneet todellisuutta...

        Tiedän kyllä että Hitlerin tekemä likainen temppu Röhmiä vastaan alkoi romuttaa koko peliä. Mutta se on fakta että NSDAP sai eniten ääniä vuonna 1932. Hitler oli yksi keulakuvista ja kuten totesitkin, populisti. Tiedän että on erittäin yksinkertaistettu sanoa että kansa äänesti Hitlerin valtaan (se äänesti NSDAP valtaan, ei hyvä sekään), eikä etukäteen tiennyt että Hitler ovelasti anastaa vallan (laillisesti tosin.. ei kyllä auta..) Schleicheriltä Papenin avulla. Joten anteeksi yksinkertaistaminen.

        Nämä jutut ei kyllä taida kuulua tähän hame debattiin;)


      • Eihän
        Opiskelija.. kirjoitti:

        Tiedän kyllä että Hitlerin tekemä likainen temppu Röhmiä vastaan alkoi romuttaa koko peliä. Mutta se on fakta että NSDAP sai eniten ääniä vuonna 1932. Hitler oli yksi keulakuvista ja kuten totesitkin, populisti. Tiedän että on erittäin yksinkertaistettu sanoa että kansa äänesti Hitlerin valtaan (se äänesti NSDAP valtaan, ei hyvä sekään), eikä etukäteen tiennyt että Hitler ovelasti anastaa vallan (laillisesti tosin.. ei kyllä auta..) Schleicheriltä Papenin avulla. Joten anteeksi yksinkertaistaminen.

        Nämä jutut ei kyllä taida kuulua tähän hame debattiin;)

        Nämä jutut ei liity millään lailla koko hame asiaa..Aloittaja on hieman poikennut asiasta..tai miten niin hieman..On kaukana kuin itä lännestä.


    • Mies222

      tähän asiaan kun tänne Romano-palstalle eksyin.

      Eli siis mitä ihmettä!

      Enpä tiennytkään että meillä täällä suomessakin on musliminaisiin verrattavissa oleva etninen ryhmä, joka on pakotettu pukeutumaan tietyllä tavalla vastoin omaa tahtoaa, tai siltähän se ainakin näyttää ulkopuolisen silmissä kun lukee näitä vastauksia täällä.

      Mitä tapahtuisi jos vain yksinkertaisesti kieltäytyisitte käyttämästä noita jättihameita, siis te jotka ette niitä haluaisi käyttää?

      Ja toinen ehdotus olisi, että miksette järjestäisi äänestystä, kutsutte ensin ihmiset oikeilla nimillä jonnekin ja annatte sitten heille laput joihin nimettöminä ruksi kohtaan kyllä tai ei hameelle...?

      Näin ei ketään jäisi kiinni omasta mielipiteestään, vaan yleinen mielipide tulisi harvinaisen selväksi kun äänet lasketaan.

      Siellä vaalipaikalla voivat kovaäänisimmät meuhkata mitä sitten haluavat mielipiteitään, lopputulokseen sillä ei olisi kuitenkaan mitään vaikutusta...

      • minä n

        puhut toi ois hyvä idea


      • äänestys käyntiin

        Kyllä se on niin, meitä voisi verrata somalinaisiin jotka eivät voi lähteä ulos ilman huivia. Minusta me sovitaan paremmin niihin naisiin jotka käyttävät... onko se burkhaa? Eli silmät hieman näkyy! Mutta, leikki sikseen.

        Sinun idea oli kyllä hyvä. Näinhän vaaleissa toimitaan. Se on eri asia milloin me se tehdään? Ja toteutuuko se ikinä??

        Sitten haluan sanoa, niille jotka eivät osaa lukea ja päätellä onko kirjottaja kaalo vaiko valtaväestöä. Ei pitäisi olla vaikeeta. Täällä on todella hyviä kirjoittajia kaaleissa, mutta se kyllä tulee sieltä jossain muodossa kumpi on kyseessä. Ehkä nuorilla on tämä vaikeeta, kun monilla ei tosiaan ole kuin pelkkä kolttu! Heille voisi lisätä samettia, jotta se nk. kulttuuri säilyy...Yleensä ne ovatkin pahempia arvostelijoita. Kyllä hekin sitten joskus ehkä viisastuvat näkemään asioita.

        Mua vaan jotenkin ottaa päähän, että kukaan nuori ei uskalla olla tarpeeksi vahva, olla laittamatta noita hameita. Kauheen kiire on saada mies ja lapsia. Siinä alku ja loppu. Valitettavsti. Eletään kuitenkin vuotta 2008, mutta näköään se aika ei ole muuttunut mihinkään meidän kohdalla. Nämä samat jutut läpi vuosisatojen...masentavaa.


      • idealta, mutta
        äänestys käyntiin kirjoitti:

        Kyllä se on niin, meitä voisi verrata somalinaisiin jotka eivät voi lähteä ulos ilman huivia. Minusta me sovitaan paremmin niihin naisiin jotka käyttävät... onko se burkhaa? Eli silmät hieman näkyy! Mutta, leikki sikseen.

        Sinun idea oli kyllä hyvä. Näinhän vaaleissa toimitaan. Se on eri asia milloin me se tehdään? Ja toteutuuko se ikinä??

        Sitten haluan sanoa, niille jotka eivät osaa lukea ja päätellä onko kirjottaja kaalo vaiko valtaväestöä. Ei pitäisi olla vaikeeta. Täällä on todella hyviä kirjoittajia kaaleissa, mutta se kyllä tulee sieltä jossain muodossa kumpi on kyseessä. Ehkä nuorilla on tämä vaikeeta, kun monilla ei tosiaan ole kuin pelkkä kolttu! Heille voisi lisätä samettia, jotta se nk. kulttuuri säilyy...Yleensä ne ovatkin pahempia arvostelijoita. Kyllä hekin sitten joskus ehkä viisastuvat näkemään asioita.

        Mua vaan jotenkin ottaa päähän, että kukaan nuori ei uskalla olla tarpeeksi vahva, olla laittamatta noita hameita. Kauheen kiire on saada mies ja lapsia. Siinä alku ja loppu. Valitettavsti. Eletään kuitenkin vuotta 2008, mutta näköään se aika ei ole muuttunut mihinkään meidän kohdalla. Nämä samat jutut läpi vuosisatojen...masentavaa.

        onhan nämä fundamenttaalit ennenkin olleet 'manipuloimassa' erilaisia äänestyksiä ELI ei ehkä kannata edes kokeilla.

        Ja mitä tulee niinhin häveliäisyysjuttuihin koskien vaatteita, on se puhdasta silmän palvontaa...niin on jo 13 vuotiaat tekemässä ties mitä, puhumattakaan niistä karjamarkkinoista kun nuorityttö isot hameet päällensä tempaisee. Jo on silloin jonossa tulossa 'hameen likaajia' paikalle.

        Totta, jos oikein rupeaa ajattelemaan, on tämä niin masentavaa ja naurettavaa koko tarina.


      • itse nähnyt
        idealta, mutta kirjoitti:

        onhan nämä fundamenttaalit ennenkin olleet 'manipuloimassa' erilaisia äänestyksiä ELI ei ehkä kannata edes kokeilla.

        Ja mitä tulee niinhin häveliäisyysjuttuihin koskien vaatteita, on se puhdasta silmän palvontaa...niin on jo 13 vuotiaat tekemässä ties mitä, puhumattakaan niistä karjamarkkinoista kun nuorityttö isot hameet päällensä tempaisee. Jo on silloin jonossa tulossa 'hameen likaajia' paikalle.

        Totta, jos oikein rupeaa ajattelemaan, on tämä niin masentavaa ja naurettavaa koko tarina.

        olen nähnyt tätä silmän palvontaa ja nuoren hameen likaamista se on vastenmielistä ja kuvottaa
        ehkä se ei ole hameen syy
        ei hame kyllä meiän tapoja paranna ehkä vaan pahentaa


      • hyölfhylfgdgkdgk
        idealta, mutta kirjoitti:

        onhan nämä fundamenttaalit ennenkin olleet 'manipuloimassa' erilaisia äänestyksiä ELI ei ehkä kannata edes kokeilla.

        Ja mitä tulee niinhin häveliäisyysjuttuihin koskien vaatteita, on se puhdasta silmän palvontaa...niin on jo 13 vuotiaat tekemässä ties mitä, puhumattakaan niistä karjamarkkinoista kun nuorityttö isot hameet päällensä tempaisee. Jo on silloin jonossa tulossa 'hameen likaajia' paikalle.

        Totta, jos oikein rupeaa ajattelemaan, on tämä niin masentavaa ja naurettavaa koko tarina.

        että jokainen laittaa sen oman äänestyslapun itse sinne laatikkoon, äänestyksen lopussa niitataan paperit kaikkien silmien edessä yhteen ja ne äänet voisi sitte laskea vaikka jokainen itse, jotta uskoo lopputuloksen.

        Toiminee hyvin ellei joukossa ole jotain eriskummallisia silmänkääntäjiä lappuineen...tuskinpa löytyy.

        Kansanäänestys kaaleille vaan pystyyn!


      • miten käytäntö
        hyölfhylfgdgkdgk kirjoitti:

        että jokainen laittaa sen oman äänestyslapun itse sinne laatikkoon, äänestyksen lopussa niitataan paperit kaikkien silmien edessä yhteen ja ne äänet voisi sitte laskea vaikka jokainen itse, jotta uskoo lopputuloksen.

        Toiminee hyvin ellei joukossa ole jotain eriskummallisia silmänkääntäjiä lappuineen...tuskinpa löytyy.

        Kansanäänestys kaaleille vaan pystyyn!

        miten se toimitaan, meitähän on jokapuolella suomea. Kenellä on valtuutuksia sellaiseen, tähän tarvittais muutama pätevä henkilö, jotka voisivat sitten värvätä ja opettaa muita jos tarvis vaatii.


      • Jokuvaa
        miten käytäntö kirjoitti:

        miten se toimitaan, meitähän on jokapuolella suomea. Kenellä on valtuutuksia sellaiseen, tähän tarvittais muutama pätevä henkilö, jotka voisivat sitten värvätä ja opettaa muita jos tarvis vaatii.

        Informoidaan kaikkia, sovitaan aika ja paikka.

        Paikan päällä on tyhjä pahvilaatikko, joka teipataan tyhjänä umpeen kaikkien silmien edessä, siinä on sitten vain reikä keskellä josta äänestyspaperi mahtuu sisään.

        Monistelapussa on äänestettävät vaihtoehdot, joihin oma mielipide ruksataan, paperi taitetaan ja laitetaan kaikkien silmien edessä laatikkoon.

        Kukaan ei näe vastaustasi, lappuihin ei tule nimiä.

        Lopussa paperit otetaan laatikosta esiin kaikkien silmien edessä ja lasketaan. Nidotaan vaikka vastaukset yhteen ja jokainen epäilijä saa itse laskea äänet.

        Jos joku on sitä mieltä että miestenkin tulisi saada äänestää niin heille sitten eriväriset äänestyslipukkeet, notta tärkein, eli naisten mielipide, pääsee edukseen esille.


      • Tavoitettavuus..?
        Jokuvaa kirjoitti:

        Informoidaan kaikkia, sovitaan aika ja paikka.

        Paikan päällä on tyhjä pahvilaatikko, joka teipataan tyhjänä umpeen kaikkien silmien edessä, siinä on sitten vain reikä keskellä josta äänestyspaperi mahtuu sisään.

        Monistelapussa on äänestettävät vaihtoehdot, joihin oma mielipide ruksataan, paperi taitetaan ja laitetaan kaikkien silmien edessä laatikkoon.

        Kukaan ei näe vastaustasi, lappuihin ei tule nimiä.

        Lopussa paperit otetaan laatikosta esiin kaikkien silmien edessä ja lasketaan. Nidotaan vaikka vastaukset yhteen ja jokainen epäilijä saa itse laskea äänet.

        Jos joku on sitä mieltä että miestenkin tulisi saada äänestää niin heille sitten eriväriset äänestyslipukkeet, notta tärkein, eli naisten mielipide, pääsee edukseen esille.

        Aivan hyvä idea, mutta miten tavoittaa äänestäjät??? Kuka hoitaa ja tiedottaa, tästä saattaa tulla ongelmia. On niitä, jotka eivät hyväksy ollenkaan tällaista äänestämistä. Silloin, vastuun kantaja voi joutua huonoon valoon. No, mutta romanit ymmärtää mitä tarkotan.

        Tiedotusaika, tai siis aika jollain ihmiset saavat vähän miettiä lisää koko hameasiaa, kuunnella mielipiteitä ja perusteluita. Puskaradio toimii kyllä aika hyvin meillä. Sitten on ne jotka tavoittaa esim. tämän kautta. Mutta, onko se riittävä? Täytyisi saada joku kuitenkin puhumaan asiasta...mitä muut ovat mieltä tästä asiasta? Äänestys vain hiljaisuudessa, niin ettei kukaan puhu asiasta..on sekin jotenkin outoa? Toisaalta puhujan pitää olla todella taidokas, kun puhutaan näistä asioista.

        Tässä olikin pohdittavaa ehkä liikaakin. Sanokaa jottain, miten lähdetään käyntiin tässä?

        Terv. rom nainen


      • toinennainen n
        Tavoitettavuus..? kirjoitti:

        Aivan hyvä idea, mutta miten tavoittaa äänestäjät??? Kuka hoitaa ja tiedottaa, tästä saattaa tulla ongelmia. On niitä, jotka eivät hyväksy ollenkaan tällaista äänestämistä. Silloin, vastuun kantaja voi joutua huonoon valoon. No, mutta romanit ymmärtää mitä tarkotan.

        Tiedotusaika, tai siis aika jollain ihmiset saavat vähän miettiä lisää koko hameasiaa, kuunnella mielipiteitä ja perusteluita. Puskaradio toimii kyllä aika hyvin meillä. Sitten on ne jotka tavoittaa esim. tämän kautta. Mutta, onko se riittävä? Täytyisi saada joku kuitenkin puhumaan asiasta...mitä muut ovat mieltä tästä asiasta? Äänestys vain hiljaisuudessa, niin ettei kukaan puhu asiasta..on sekin jotenkin outoa? Toisaalta puhujan pitää olla todella taidokas, kun puhutaan näistä asioista.

        Tässä olikin pohdittavaa ehkä liikaakin. Sanokaa jottain, miten lähdetään käyntiin tässä?

        Terv. rom nainen

        Jossakin oli luin että ehdotettiin miranda vuolasrantaa vois olla jos joku hälle ehdottais. Mutta pitää tietty tietää mitä mieltä miranda itse on sametin hyljäämisestä. Hänellä olisi vaikutusvaltaa, hieno ihminen ja osaava.


    • ei monelle

      kyllä sitä näkee monelaista hameenkantajaa.harvoille se valitettavasti istuu päälle.jaharvoin voi sanoa että kansallis puku on kuin tehty käyttäjäleen.

      • kansanpuku

        tämän aiheeen alottaja on varmasti kaajeita jos haluaa muutoksen niin asinailmottaja yleensä kirjottaa omalla nimellä tai tuo sen ilmi suurin osa näistäkin alotuksista on kaajeitten perusteluja kyllä oikea romaninainen pitää sitä pukua mitä on eikä ala muuttamaan tai epäilemään sen merkitystä mutta antaa kaajeitten keskenään pohtia puvun merkitystä mitäpä ne ei osaa muuntaa tällä palstalla
        15 perustelusta ehkä 2 on oikean kaaleen kirjotusta


      • kaaale
        kansanpuku kirjoitti:

        tämän aiheeen alottaja on varmasti kaajeita jos haluaa muutoksen niin asinailmottaja yleensä kirjottaa omalla nimellä tai tuo sen ilmi suurin osa näistäkin alotuksista on kaajeitten perusteluja kyllä oikea romaninainen pitää sitä pukua mitä on eikä ala muuttamaan tai epäilemään sen merkitystä mutta antaa kaajeitten keskenään pohtia puvun merkitystä mitäpä ne ei osaa muuntaa tällä palstalla
        15 perustelusta ehkä 2 on oikean kaaleen kirjotusta

        oot varman oikees kyllä oiket kaalen kirjotuksen näkee eti oikeeen kirjotuksesta


      • kansanpuku
        kansanpuku kirjoitti:

        tämän aiheeen alottaja on varmasti kaajeita jos haluaa muutoksen niin asinailmottaja yleensä kirjottaa omalla nimellä tai tuo sen ilmi suurin osa näistäkin alotuksista on kaajeitten perusteluja kyllä oikea romaninainen pitää sitä pukua mitä on eikä ala muuttamaan tai epäilemään sen merkitystä mutta antaa kaajeitten keskenään pohtia puvun merkitystä mitäpä ne ei osaa muuntaa tällä palstalla
        15 perustelusta ehkä 2 on oikean kaaleen kirjotusta

        jos sametti vaihtuu niin ei mene pitkään kuin muukin hameen käyttö jättäytöö nykyään on tavanomaisempaa romani perheessä vain muutama hyväksyy puvunkäytön kaikeilla tapakultuurin säänöksillä on hyvin irrationaalinen merkitys samoin ihmisten käyttäytymine mukautuu siksi on hyvin oletettavaa että ne kaaleen naiset jotka eivät ole itseisarvona pitäny romani pukua ja eivät itse elä perinteisessä romanikultuurissa ovat niitä jotka tuovat esille poiston kannalla mutta on himena pikkumaista olettaa että yksi palstan aihe voisi lopettaa tai olisi suurta merkitystä itse puvun merkitykseen aika näyttää missä suhteessa romanit haluaa itse sulautua mutta tuskin tällä alotuksella on kovin suurta merkitystä


      • kaaale
        kansanpuku kirjoitti:

        jos sametti vaihtuu niin ei mene pitkään kuin muukin hameen käyttö jättäytöö nykyään on tavanomaisempaa romani perheessä vain muutama hyväksyy puvunkäytön kaikeilla tapakultuurin säänöksillä on hyvin irrationaalinen merkitys samoin ihmisten käyttäytymine mukautuu siksi on hyvin oletettavaa että ne kaaleen naiset jotka eivät ole itseisarvona pitäny romani pukua ja eivät itse elä perinteisessä romanikultuurissa ovat niitä jotka tuovat esille poiston kannalla mutta on himena pikkumaista olettaa että yksi palstan aihe voisi lopettaa tai olisi suurta merkitystä itse puvun merkitykseen aika näyttää missä suhteessa romanit haluaa itse sulautua mutta tuskin tällä alotuksella on kovin suurta merkitystä

        meijän sakki pärjää hamejen kanssa eikä me kaikia kouluja tarvita


      • sinun täytyisi miettiä hieman
        kaaale kirjoitti:

        meijän sakki pärjää hamejen kanssa eikä me kaikia kouluja tarvita

        kirjoituksesi perusteella ainakin olisit tarvinnut käydä muutamankin luokan lisää koulua.

        Kun ei meinaa millään saada selvää,mitä koitat kirjotuksellasi viestittää,kun ei oikein ole edes kirjaimet hallussa.

        Taitaa olla että osaat vaan laskea pieniä summia rahaa ja siihen se sitten jääkin.

        Ja tosi asia on että me tarvitsemme kouluja,ehkä ei itse enään jotka ovat jo koulunsa käyneet,mutta ihmetyttää, että pitääkö antaa lapsillekkin tuollainen maailman katsomuksen kuva , etteikö tarvitsisi käydä kouluja puhumattakaan töissä.Luuletteko että tulevat sukupolvet tulee toimeen jollain sossun rahalla ja pahoja tekemällä?Ei niillä pitkälle pötkitä enään nykypäivänäkään , saatikka sitten muutamien vuosien kuluttua.

        On vastuun tunnotonta opettaa lapset siten että kouluja ja työtä ei tarvita.Jos nyt sosiaali vielä toimii,mutta ei toimi kauaa..Uskokaa huviksenne kaikki kiristyy, sen minkä kerkeevät vaan kiristää.


      • Lumivalkoinen:
        sinun täytyisi miettiä hieman kirjoitti:

        kirjoituksesi perusteella ainakin olisit tarvinnut käydä muutamankin luokan lisää koulua.

        Kun ei meinaa millään saada selvää,mitä koitat kirjotuksellasi viestittää,kun ei oikein ole edes kirjaimet hallussa.

        Taitaa olla että osaat vaan laskea pieniä summia rahaa ja siihen se sitten jääkin.

        Ja tosi asia on että me tarvitsemme kouluja,ehkä ei itse enään jotka ovat jo koulunsa käyneet,mutta ihmetyttää, että pitääkö antaa lapsillekkin tuollainen maailman katsomuksen kuva , etteikö tarvitsisi käydä kouluja puhumattakaan töissä.Luuletteko että tulevat sukupolvet tulee toimeen jollain sossun rahalla ja pahoja tekemällä?Ei niillä pitkälle pötkitä enään nykypäivänäkään , saatikka sitten muutamien vuosien kuluttua.

        On vastuun tunnotonta opettaa lapset siten että kouluja ja työtä ei tarvita.Jos nyt sosiaali vielä toimii,mutta ei toimi kauaa..Uskokaa huviksenne kaikki kiristyy, sen minkä kerkeevät vaan kiristää.

        Heippa kaikille! Luen joskus mielenkiinnosta näitä teidän kirjoituksia, nyt otti silmään tuo kirjoitus siitä, että pitäisi olla vaatimattomamman näköinen sen vuoksi, että valkolaiset voisi alkaa vainota romaneja näiden hyvinvoinnin ja rikkauksien takia.

        Ei sellaista pelkoa ole, ei valkolaiset oikeasti kadehdi niitä kultakoruja ja kristalleja eikä hienoja talojakaan, kenellä niitä nyt on. Enimmäkseenhän romanit on vähävaraista tai ihan keskituloista väkeä, rikkaita ei ole kadehdittavaksi asti. Eikä valkolaiset arvosta samoja "rikkauksia" kuin romanit eli ne kultakäädyt ja valkoiset mersut ei meille valkolaisille merkkaa mitään. Ettehän tekään romanit kadehdi valkolaisten kelohonkahuviloita, maatiloja, golfosakkeita tai niitä maajussien perämetsiä, joissa voi olla kiinni miljoonaomaisuus. Meillä on erilaiset painopistealueet näissä asioissa mutta kyllä me tänne samaan maahan kaikki mahdutaan. Hameasiahan ei meille valkolaisille kuulu yhtään, mutta sen verran sanon, että eikö ne ole kesällä ihan kamalan kuumat ja entä sateella jos ne kastuu, niin miten niitä jaksaa pitää päällä? Ja sitten vielä, kun olin nuori tyttö 60-luvulla, niin lähellä asui romaniperhe, eikä minun muistini mukaan niillä naisilla ollut hameet sametista, vaan jotain muuta mustaa kangasta, eikä ihan näin runsaan näköiset helmat kuin nykyään näkee. Ainakin niiden mummolla oli ruudullinen hame, ja sen päällä vielä raidallinen esiliina, sen muistan aivan tasan tarkkaan. Näin raskaan näköisiä hameita ei ollut. Mutta miehillä sen sijaan oli paksut pussihousut ja jatsarit kesälläkin.


      • maksumies
        Lumivalkoinen: kirjoitti:

        Heippa kaikille! Luen joskus mielenkiinnosta näitä teidän kirjoituksia, nyt otti silmään tuo kirjoitus siitä, että pitäisi olla vaatimattomamman näköinen sen vuoksi, että valkolaiset voisi alkaa vainota romaneja näiden hyvinvoinnin ja rikkauksien takia.

        Ei sellaista pelkoa ole, ei valkolaiset oikeasti kadehdi niitä kultakoruja ja kristalleja eikä hienoja talojakaan, kenellä niitä nyt on. Enimmäkseenhän romanit on vähävaraista tai ihan keskituloista väkeä, rikkaita ei ole kadehdittavaksi asti. Eikä valkolaiset arvosta samoja "rikkauksia" kuin romanit eli ne kultakäädyt ja valkoiset mersut ei meille valkolaisille merkkaa mitään. Ettehän tekään romanit kadehdi valkolaisten kelohonkahuviloita, maatiloja, golfosakkeita tai niitä maajussien perämetsiä, joissa voi olla kiinni miljoonaomaisuus. Meillä on erilaiset painopistealueet näissä asioissa mutta kyllä me tänne samaan maahan kaikki mahdutaan. Hameasiahan ei meille valkolaisille kuulu yhtään, mutta sen verran sanon, että eikö ne ole kesällä ihan kamalan kuumat ja entä sateella jos ne kastuu, niin miten niitä jaksaa pitää päällä? Ja sitten vielä, kun olin nuori tyttö 60-luvulla, niin lähellä asui romaniperhe, eikä minun muistini mukaan niillä naisilla ollut hameet sametista, vaan jotain muuta mustaa kangasta, eikä ihan näin runsaan näköiset helmat kuin nykyään näkee. Ainakin niiden mummolla oli ruudullinen hame, ja sen päällä vielä raidallinen esiliina, sen muistan aivan tasan tarkkaan. Näin raskaan näköisiä hameita ei ollut. Mutta miehillä sen sijaan oli paksut pussihousut ja jatsarit kesälläkin.

        Lumivalkoinen, kirjoitit:
        >Hameasiahan ei meille valkolaisille kuulu yhtään

        Kyllä muuten kuuluu, esim. Jyväskylän kaupunki maksaa romanien hamerahat myös ehkä sinun maksamistasi verorahoista:

        "4.8. Romanivaatetus

        Romaninaisen hameen hankintaan hyväksytään toimeentulotukilaskelmaan 400 euroa vuoden välein. Käytäntönä on ollut, että toimeentulotukeen oikeutetulle on myönnetty hameen teettämistä varten maksusitoumus ompelijalle."

        Tässä viranomaisohje, katso kohta 4.8:
        http://www.jyvaskyla.fi/sote/sosiaalinentuki/toimeentulotuki/ohje


      • poikkeaa hamejutusta
        sinun täytyisi miettiä hieman kirjoitti:

        kirjoituksesi perusteella ainakin olisit tarvinnut käydä muutamankin luokan lisää koulua.

        Kun ei meinaa millään saada selvää,mitä koitat kirjotuksellasi viestittää,kun ei oikein ole edes kirjaimet hallussa.

        Taitaa olla että osaat vaan laskea pieniä summia rahaa ja siihen se sitten jääkin.

        Ja tosi asia on että me tarvitsemme kouluja,ehkä ei itse enään jotka ovat jo koulunsa käyneet,mutta ihmetyttää, että pitääkö antaa lapsillekkin tuollainen maailman katsomuksen kuva , etteikö tarvitsisi käydä kouluja puhumattakaan töissä.Luuletteko että tulevat sukupolvet tulee toimeen jollain sossun rahalla ja pahoja tekemällä?Ei niillä pitkälle pötkitä enään nykypäivänäkään , saatikka sitten muutamien vuosien kuluttua.

        On vastuun tunnotonta opettaa lapset siten että kouluja ja työtä ei tarvita.Jos nyt sosiaali vielä toimii,mutta ei toimi kauaa..Uskokaa huviksenne kaikki kiristyy, sen minkä kerkeevät vaan kiristää.

        Niin on minustakin, sillä tuohan on vain totta. Paasaan koko ajan lapsilleni koulusta ja töistä, että nämä asiat ovat ensisijaisen tärkeitä ihmisen elämässä. Kun tässä ei ole poikkeusta mustalaisten kohdalla. En tiedä meneekö mikään perille, kun tyttökin puhuu jo että saa hameen sossasta. Lopettakaa nuoret ihmeessä tuollanen asenne, ettekö halua elämään muuta kun hellaa ja miestä? On nekin oikeita ja hyviä asioita, mutta elämässä on toki paljon muutakin. Lapsia ehditte hankkia myöhemmälläkin iällä se on asia, mistä ette jää paitsi. Hommatkaa ammatti ja menkää töihin, nauttikaa elämästä, matkustelkaa vaikka sen miehen kanssa, teettäkää sitten vaatteita ja kultaa niin paljon kun sielu sietää!

        Eikä se ole nuorten syy, vanhemmat siitä ovat vastuussa. Haluatteko lapsellenne, että siitä tulee vaan ja ainoastaan sossa pummi? Kun oikeesti olen kuullut luotettavalta taholta, että tuet loppuu. Miettikää ja laittakaa käsi sydämmelle. Niin...joten muuttakaa sitä teidän ajatuskantaanne, se ei ole elämää. Se on just sitä rahnuelämää. Köyhyydelle ei voi mitään, mutta aina voi yrittää elämää eteen päin rehellisellä tavalla.


      • Lila
        kansanpuku kirjoitti:

        tämän aiheeen alottaja on varmasti kaajeita jos haluaa muutoksen niin asinailmottaja yleensä kirjottaa omalla nimellä tai tuo sen ilmi suurin osa näistäkin alotuksista on kaajeitten perusteluja kyllä oikea romaninainen pitää sitä pukua mitä on eikä ala muuttamaan tai epäilemään sen merkitystä mutta antaa kaajeitten keskenään pohtia puvun merkitystä mitäpä ne ei osaa muuntaa tällä palstalla
        15 perustelusta ehkä 2 on oikean kaaleen kirjotusta

        asia vähän niin että kaaleen juulit ne ujostelevat sattuneista syistä tuoda ilmi mielipieteitään omalla nimellään.

        Olen puhunut usean kanssa aiheesta ja tiedän että nämä vastaukset vastaavat aika hyvin todellisuutta.


    • Noita-akkanen ...

      Asiahan ei minulle edes kuulu, mutta...Voisihan sitä samettia vähempikin laittaa, tuskin hame siitä kärsisi ? Ja sen pönkänkin voi silloin unohtaa. Samettihame on kaunis. Ei siitä mihkään pääse. Laittaisin heti jos... Mielenkiintoista muuten, kukaan ei uskalla laittaa nimiään, nimimerkkejään, mistä voisi tunnistaa. Onko asia niin arka ?

      • Mankkaan Mirkku

        ajattele, jos laittaisit 10 kg samettia yllesi, et voisi lentää luudalla, se ei nousisi ilmaan... ja miten sitten liikkuisit? Puhumattakaan metsässä liikkumisestasi, miten se onnistuisi, kun 10 kg samettia raahaisi kaiken maailman roskaa perässäsi? Ei sisko, et laittaisi.

        Muuten, sain tänä päivänä tietää, että eräs entinen tuttavani on tehnyt itsemurhan masennuksen vuoksi..minulla on tosi paha olla hänen vuokseen. Emme olleet sinänsä läheisiä, mutta aina kun tuttu päätyy tuollaiseen ratkaisuun, se panee miettimään omia elämän arvoja, eikö totta?
        Miksi hän ei soittanut minulle ennen ratkaisuaan? En osannut olla hänelle se Lähimmäinen, jota hän olisi tarvinnut... puoli pulloa mielialalääkkeitä ja puoli pulloa unilääkkeitä, se oli lopullinen ratkaisu. Levätköön rauhassa.

        t. Mirkku


    • siskot

      ei pidetä jokapäivä, se on juhla-asu, kaunis sellainen.

      Ei kukaan käseke lyhyitä hameitä pitämään ei todellakaan kukaan. eikä kapeaa hametta, ainoastaan inhimillistä ja hygienista.

    • vapaaksi syntynyt

      Eikö hän saa päättää yksilönä mitä päälleen pukee?
      Kuka määrää?
      Eikö identiteetin merkki ole näkö?
      Eikö identiteetin merkki ole kulttuuri, tavat?

      • samat tyypit

        jotka päättää kaalokentässä työpaikoista lähtien kaiken. Ne määrää!
        Suomessa romani-identiteetti tuntuu olevan vain mekossa, korvien välissä ja sydämessä on harvalla mitään.


      • Anonyymi

        Ihan niin itse päättää jos itse maksaa vaatteensa. Ei sitä kukaan kiellä .
        Mutta jos yhteiskunta rahoittaa , niin silloin on eri asia . Ei kukaan muukaan saa vaatetus apua , ite on hynttyynsä maksettava..


    • Nordic-man

      Olisko jo korkea aika siirtyä 2000 luvulle.
      Sama hame muoti ollut jo kohta 50 vuotta ja sekin on vanha valkolaisten naisten muoti. Olisiko aika uudistua ja sopeutua katukuvaan. Vai onko se kiva olla aina silmätikkuna oman pukeutumisen vuoksi. Ruotsista ja muistakin euroopan maista mallia.

    • Asiaa....

      Hei kaikki romani naiset,

      nyt ollaan laitettu ajattelemisen aihetta liikkeelle. Luultavasti tämä viestipuu hiljeni, mutta toivon todella, että tämä jäisi kytemään meissä liekin joka saisi meidät toimintaan ja liikkeelle! Vaikka minun mielestä silloin täytyy takoa kun rauta on kuuma. Arvon naiset, laitetaan itsemme likoon ja tehdään jotain asiamme hyväksi. Kyllä tässä on ihan riittämin yli päätään elämän kanssa, varmaan ymmärrätte mitä tarkotan. Miksi me tehdään vieläkin tukalammaksi elämää, kun vedetään 10 kg samettia perässämme?
      Ne jotka pelkää, että mustalaisuus katoaa siitä, voisivat pitää samettinsa ja vaikka lisätköön sitä, jos se on siitä kiinni!

      Laittakaa tänne tietoa, jos tulee mieleen kuinka, tätä asiaa voisi viedä eteenpäin.

      • ja vieläkin hyvä asia

        pitäis varmaan kerätä nimilistaa.ja uskon et herra autaa tässä asiass meitä kaikkia kaalein naisia.


    • Strawberry Blond

      Tällaiset sametti- ja hamekeskustelut kyllä saa olla palstalla, mutta ei kertomukseni viime lauantain tapahtumista vanhempieni asunnolla.

      Painetaan vaan villaisella näiden "romanien" väkivaltainen hyökkäys ja ryöstely.

      Ei kiinnosta kuulla, mitä nämä eläimet oiken tekivät. Jutellaan vaan kaikista kivoista asioista.

    • hameet ja sametti

      en ole kuullut et puhutaan kapeista hameista ,voihan sitä pukee pitkään ja leveseen hameseen et ei paikat näy,tuo sametti hame on sairas keksintö,eihän sillä hameella ole ikinään hyvä olla kesällä hiki valuu ja sateella on märät helmat,kyllä tuo sametti hame on kaukana kulttuurista ja kaalo on muka puhdas ,et huh huh .on ihmisiä ketkä haluu jonkun toisenlaisen version hameesta kun sametista tehty nyt eletään vuotta 2000.herra siunausta kaikille

      • Anonyymi

        Ja kuka välittää jos paikat näkyy. Kaikilla naisilla on käytännöllisiä vaatteita eri tilanteisiin , ei mitenkään niin että muka paikkoja näytellään ihan vaan vaatteet ilman mukaan ja etekkin eri tilanteiden mukaisesti


    • Anonyymi

      Kyllä ainaki tämmösele tukevammale jeenolle sopiipi parraiten sametti hame. Nuorepana ku mie olin laiha jeeno niin mie piin lureksi hametta mutta vatakkaalla jeenolla kauneinta päälä on sametti hame, sametti röijy ja kehärenkaat

      Tikkurilan Vatta-Allani

    • Anonyymi

      Mielenkiinnolla luin... Valkolaisnaisena. Romaninaisen puku on kaunis... Mutta painava. Ja miten se pestään.. Ei taida kestää 60 asteen pesua ja alhaisempi lämpötila ei tapa pöpöjä. Itellä lapsia ja mieluiten pyykkään 60 asteessa ihan terveyssyistä, että pysyttäs koko perhe terveenä. Puvun kauneus. säädyllisyys yms ei kärsi jos kangasta muutetaan. Entä onko se sitten oikea kaaleen hame jos kangasta käydään muuttamaan? Ilmeisesti on jos kerran muuallaki euroopassa on kaaleen hame erilainen. Yksi näkökanta: musta hame kertoo myös kansalaisuudesta, suomen romanit pukeutuu näin! Omasta kansalaisuudesta saa olla ylpee, oman suvun tavoista myös. Suomen romanien pukeutuminen - ja sukujen myös- on ajan saatossa muuttunut. Rohkeasti vaan muuttamaan hametta, arvoista ja tyylistä kuitenkaan tinkimättä.

    • Anonyymi

      Hei,

      Äänestäkää vaikkapa persut valtaan niin voitte olla varmoja salamana sossut poistavat mustalaishameen rahoituksen toimeentulotuella. Sillä tämä asia ratkaistaan. Mielestäni epäterveelliseen luksukseen pitää olla varaa vain työtätekevällä kansalla...

    • Anonyymi

      Ei sen kaajeen hameen tarvihe olla kapea ja kaikkipaljastava. Se voi olla vaikka ryhdikkäästä kankaasta tehty ja vuoritettu pitkä kellohame tai pitkä ja levijä vekkari ja sen kanssa paitapusero ja villatakki joka peittää muodot, tai huivi harteille jos ei villatakija pijä. Mutta nämä samettihameseen pukeutuneet kulttuurinedustajat usein yhdistää siihen kaaleenhameeseen ohuven ja pintaamyöten menevän röijyn liivit näkyy läpi ja rintojen muoto siinä monen kaaleenhameeseen pukeutuneen naisen siveellininen kulttuuri ai jeerot ja sitte vielä pönkkäätte sen samettihameenne niin että rinsa oikeen korostuu. Ennen oli häåojää pitää pönkkijä nyky kaalo on suuri teeskentelijä joka ei tiijä moraalista eikä siveellisyyvestä mitään.

    • Anonyymi

      Tuo on oihan totta kaalo on muka niin kaaaalooa mutta tosissaa laitetaan pönkkäävaa isommaksi enne se oli häpää hame on niskassa ja niikö pöytä

      olisi paljon siistimpi ilman eikä olis niin huomiota herättävännäkönen

    • Anonyymi

      Mie en myöskään samettihameesta luovu! Eikä luovu miun vaimoni Transu-Rainerikaan.

      Möhömaha-Mertsi Malmilta vaan ja vaimonsa Raineri.

    • Anonyymi

      Todella ovat nättiä teidän hameet. Mutta ihmettelen miksi aitä pidetään joka päivä , sillä. ,kansallispuku on tarkoitettu erinäisiä juhla tapauksia kunnioittamaan . Entäs sitten työ , vai eikö romaani naiset käy ollenkaan töissä , sillä jos vaikka on sairaalassa töissään niin siellä pidetään sairaalan vaatteita yllä, en oikein osaa ajatella missä ammatissa voisi käyttää kansallis pukua . Mutta en ole niin perustunut romaanien kulttuuriin joten siksi en tiedäkään.
      Itse sain kerran nuorena koittaa yhden romaanin hametta , oli se vaan kaunis , mutta hyvin painava en käsitä etteikö saa jotain lonkka vikoja kun sitä aina käyttää . Joten ihmettelen ettei kehitys ole mennyt eteenpäin näissäkin asioissa . Ja luin senkin että valtio maksaa puolet joka hameesta , joten sitä en ymmärrä ollenkaan , miksi valtion verorahoja pitäisi laittaa yksittäisten ihmisten vaatteisiin, siis en tiedä miten se asia perustellaan.
      Näin kerran laivalla suomen ja ruotsin välillä hyvin kauniin romaani naisen ja juteltiin, hän sanoi että , hän olisi mielellään ilman hametta ja ostaisi farkut itselleen mutta perhe ei anna, ei kai perhe voi aikuisen naisen vaatetusta päättää.
      Joten onhan näissä kulttuureissa aina eroavaisuuksia , pitäis oikein lukea hieman että tietäis hieman enemmän näistäkin asioista

    • Anonyymi

      Ei tarvitse luopua, jos ostat ilman yhteiskunnan tukea eli hamerahaa.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe