Raaka liha

päivittäin

Syötän 3 kk pennulle kerran päivässä noin 100 g jauhelihaa raakana. Kuulen asiasta vähän väliä...toiset neuvovat keittämään ym. Mielestäni koiralle kuuluu raaka liha. Kalan keitän ennen syöttämistä. Miten on?

14

2152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mihin koira tottunu

      Aluksi paistasin tai keittäsin puoli raa'aksi että maha tottuu.. mutta jos kasvattaja neuvonu sua näin ni ok.

    • ovat

      lihansyöjiä. Olen syöttänyt omille koirilleni aina raakaa lihaa,jolla kasvattaja on jo aloitanut.(Toinen on pentu 5kk) Lisäksi kalkkia, sisäelimiä, rustoja,kalaa (järvikala kypsänä, merikalaa voi antaa raakana) ja kananmunaa. Pimeinä vuodenaikoina myös kalanmaksa öljyä kerran viikossa, mikäli sisäelimissä ei ole maksaa.Luita saavat kaluta ajankuluksi ja hammaskiven ehkäisyksi.
      Koirani ovat aina olleet terveitä, ilman minkäänlaisia allergioita ja korvatulehduksia.

      Ihan oikein, koiralle kuuluu raaka liha,näkeehän sen jo hampaista, kasvissyöjillä on erilaiset hampaat.

      Minäkin olen saanut kuulla ettei liha sovi raakana koiralle,mutta en välitä muiden puheista vaan katson koiriani ja niistä näkee, että voivat hyvin. Turkki kiiltää,iho ei hilseile,uloste on kiinteää,ja hampaatkin ovat valkoiset.

    • dksdjkgdjs

      Kyllä koiralle annetaan raakana lihat, jos vaan maha kestää. KAikilla koirilla maha ei vaan kestä ja sitä varten osa kypsentää lihat. Mutta kuulostaisi siltä, että sinun pentusi on oppinut raa'alle niin ajtka samaan tapaa.

      Kun annat uusia lihoja ensimmäistä ekrtaa, niin musita ensin vaan ihan vähän! Maha saattaa mennä eri lihatyypeistä kuitenkin sekaisin.

      Lisäksi suosittelen sisäelimien antoa parin viikon välein. Ne ovat sen verran tuhtia tavaraa, että ei tarvitse mitään lisäravinteitä koiralle antaa. KAnnattaa aloittaa ihan pienistä murusista. Muitakin sisäelimiä on sitten olemssa kuin maksa. Maksan kanssa kannattaa olla todella varovainen. Sitä ei kannata liikoja antaa. Sitä varten suosittelenkin, että antaa kerran parissa viikossa vain koiralle joitan sisäelintä ettei tule yliannostuksia.

      Kalat suosittelen kaikki keittämään. Jopa nämä kotimaiset merikalat. Niissäkin on loisia, vaikka koittavat aina toisin väittää. Suomen merivesi ei ole tarpeeksi suolaista, että kalat olisivat loisettomia. (nimimerkki itse saanut pakastetusta merikalasta lapamadon).

      Kalaöjy ym lisiä ei kananta antaa, jos kerran syötät jo koirallesi kalaa. Se on paljon parempi vaihtoehto, kun purksita lisiä heitellä. Minusta se on laiskan ihmisen tapa ruokkia koiraa, jos vaan heittelee vähän kalaöljyä ruuan sekaan eikä sitä oikeaa tavaraa. Koira saa paremmin irti tarvitsemansa raaka-aineet oikeasta tavarasta.

      LUut ehdottomasti kaikki raakana. Älkää antako kypsennettöjä luita, kun niissä vaara piilee. Broiskun siivet, kaulat ym on erinomaista ruokaa koiralle!

      • fjkjfkgjfkljgk

      • raakana jos koira
        fjkjfkgjfkljgk kirjoitti:

        Niin tämä sivusto on erinomianen. Kannattaa tutustua, mitä ravintoaineita, mistäkin saa:

        http://www.koirakopla.com/ravintoarvoja.htm

        on tottunut. Koirani on ollut raakaravinnolla alusta saakka. Annan myös kalat raakana, ainoastaan suomalaiset järvikalat kypsennän (heisimato).


      • Janitus
        raakana jos koira kirjoitti:

        on tottunut. Koirani on ollut raakaravinnolla alusta saakka. Annan myös kalat raakana, ainoastaan suomalaiset järvikalat kypsennän (heisimato).

        Lisänä voi syöttää kuivamuonaa (ei nappuloita) vaan esim. kuivattu lehmänmaha, paisti, kuivakalaa, kuivattua lihaa muruina. Käytän kuivattua ruokaa myös koulutuksissa pieninä paloina, helppoa evästä esim. matkoille, ja koirat tykkää. Mustissa ja mirrissä hyvät valikoimat kuivaruokaa. Toki koirani syö myös raakaravintoa ja keitän ns. kotiruokaa.


      • Janitus
        Janitus kirjoitti:

        Lisänä voi syöttää kuivamuonaa (ei nappuloita) vaan esim. kuivattu lehmänmaha, paisti, kuivakalaa, kuivattua lihaa muruina. Käytän kuivattua ruokaa myös koulutuksissa pieninä paloina, helppoa evästä esim. matkoille, ja koirat tykkää. Mustissa ja mirrissä hyvät valikoimat kuivaruokaa. Toki koirani syö myös raakaravintoa ja keitän ns. kotiruokaa.

        siis nämä jo aikuisemmalle koiralle.


    • lihaa

      Kiitos neuvoistanne ja kommenteista. Olen siis oikeilla jäljillä =)

    • emma

      Meillä molemmat koirat syöneet pennusta asti lihan, sisäelimet ja luut raakana. Merikalaa ei tarvitse kypsentää, järvikala täytyy.

      Jotkut sanovat, että kypsentäminen pilkkoisi proteiinit ruoansulatuksen tavoin helpommin sulavaksi. Kenen ruoansulatuselimistö kuumentaa ruoan 100 asteeseen, kuten kypsennettäessä? No, ei tietenkään kenenkään.

      Koiran ruoansulatus on erikoistunut sulattamaan raakaa lihaa ja jopa vähän mädäntynyttä lihaa(raadonsyönti luonnossa, mutta en tietenkään suosittele). Raa'asta lihasta koira saa irti kaiken sen mitä sen lihasta kuuluukin saada. Kypsentäminen tekee siitä vaikeammin sulavaa eikä ravintoarvot ole silloin kohdallaan.

      Jos antaa tottumattomalle heti isoja määriä, tulee tottakai masu pipiksi. Se ei tarkoita, etteikö raaka liha koiralle sopisi, vaan että se ei ole siihen tottunut. Aloittakaa pienillä määrillä, vähän per päivä lisäillen.

      • ................

        Mutta jos koiran ruokinnan aikoo kokonaan vaihtaa BARF(raakaruokinta) pitäisi pitää yksi paastopäivä ja kerralla raakaruokintaan.


      • Sebé

        Sikaliha on huonoa, kun sioillekin syöttävät mitä sattuu, sikaliha olisi kypsennettävä samoin kana.. salmonellariskin takia muut niinkuin nauta voi antaa raakanakin samoin lammasta ja elävää ravintoa unohtamatta , mulla hyvä konsti , millä pidetään koirat virkeinä.. kasvattelen kaneja siinä sivussa ja sillointällöin päästän muutaman kanin "vapaaksi" koiratarhaan ja voi perk... kun on koirilla kivaa!


    • etnäin

      Täs ois ihan tutkimustietoo...

      "The belief that a raw meat diet is better than a cooked meat diet cannot be supported by any scientific study. The nutrient quality and quantity of cooked and raw meat are virtually identical. However, raw meat can contain a number of pathogenic bacteria and parasites that would be hazardous to the health and well being of the family cat or dog. A complete raw meat diet is not a balanced diet and would have a large number of nutrient deficiencies. Thus, there is no justification for feeding raw meat to any pet and there are a number of health concerns, which would make this a potentially dangerous practice."

    • läskinpala

      Ja kenenkähän tutkimaa ja milloin? Jotenkin ihmetyttää tuo bakteereilla pelottelu. Käsitykseni mukaan koiran ruuansulatus tarvitsee bakteereita. Myynnissä olevista lihoista ei löydy loisia Suomessa, olenko väärässä? Steriilin ruuan syöttäminen on varmin tapa saada koirasta allergikko. Koira voi hyvin, vaikka pistelee poskeensa löytämiään haisevia raatoja. Ja kissa voi hyvin syödessään saalistamiaan hiiriä ja rottia. Se vielä menee jakeluun, että lihan ravintoarvo ei kypsentäessä muutu. Mutta tarpeetonta hössöttämistä se on.

    • r68

      Samaa mietin kuka tutkimuksen on tehnyt ja kuka rahoittanut? voi olla niinkin että on jonkun nappulafirman teettämä "virallinen" tutkimus omaksi hyödyksi ;)
      ei noita kaikkia tutkimuksia kannata uskoa vain sen takia,että kulkevat nimellä "tutkimus".Mäkin voin tehdä tutkimuksen sisä ja ulkokissan luonteen eroista ja julkaista sen "virallisena" tutkimuksena :P
      Suomessa lemmikeille myytävä liha on puhdasta ja niitä myyville tehdään myös "pistareita" laadun tarkkailemiseksi.Sen uskon,että jenkeissä noiden lihojen kanssa voikin olla ongelmia,mutta suomalaiseen lihaan luotan.
      Osan koirieni lihoista ostan kennelrehulta ja osan saan suoraan teurastajalta ja tiedän miten siellä liha on käsitelty ja että on varmasti tuoretta :D
      Ja tosiaan koiran elimistön bakteerikanta on hieman erilainen kuin ihmisellä ja pilkkovatkin ruoan aivan eri tavalla.Koira kuitenkin on lähtöisin sudesta ja on lihansyöjä,joten miksi kypsentäisin sille ruoan? ei ne luonnossa elävät koira eläimetkään mitää notskia pistä pystyyn,että saavat lihat kypsennettyä?
      Ja "läskinpalan" kanssa samaa mieltä siitä,että kyllä ne kissat ja koirat syö raatoja,hiiriä,lintuja tms.sieltä omalta pihamaalta/luonnosta enkä ole yhdenkään kuullut siitä sairastuneen.
      Mielummin syötän koiralleni raakaa lihaa ja luita kuin teollista paskaa,joka sisältää kaiken jämä viljoista,linnun höyheniin,joilla varmasti saan koiralleni kaikki mahd.allergiat sun muut ongelmat.Voi,voi,mitenkähän nyky yhteiskunnan "nappulanrakastajat" olisivat tulleet toimeen 60v sitten kun nappuloita ei vielä ollut olemassakaan?
      Tiedättekö oikeasti mitä syöttämänne nappulat sisältävät? minä tiedän mitä koirani syövät :)

      Itsekin olen saanut kommenttia siitä,että yritän fiinistellä ja olen olevani parempi kun koirani syövät raaka lihaa,mutta so what? omat koirani ovat näiden marmattajien koiria paljon paremmassa kunnossa.Kyllähän sillä Lupallakin elää,mutta kuinka hyväksi se on koiralle, se on sitten ihan toinen juttu..

      Tosin ymmärrän,että on helppoa vain lätkäistä ne nappulat kuppiin ja se on siinä,käyttämättä sen enempää aikaa ja vaivaa.Ja media on aivopessyt ihmiset luulemaan,että ne nappulat on avain onneen ja niissä on kaikki mitä koira tarvitsee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4915
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3106
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1197
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe