neulasyöttökone

välikäsi

Siinähän se tulikin, eli voisiko joku asian tunteva "vääntää rautalangasta" mikä on neulasyöttökone (teollisuuskoneista kun puhutaan.
Eli tuommonen olisi tarkoitus selvittää ja google ei auttanu tällä kertaa. Olen sen verran ymmärtänyt, että melko paksujenkin materiaalien ompelu sujuisi? Hintaa koneella on vähän enemmän kuin "perus" teollisuusompelukoneilla. Tai perus ja perus, tarkoitan niillä edullisemmilla. En ymmärrä noita eroja kovinkaan hyvin, mutta tässäpä yritän ottaa selvää, heh. :)
Bongasin tuolta yhden keskustelun, missä mainittiin mm. kolmisyöttö, neulasyöttö ja alasyöttö koneet. Pystyykö näitä lyhyesti selittämään mitä eroa näillä on?
Kiittäen jo etukäteen.

3

977

  Vastaukset

  • Alasyöttöinen kone on peruskone, eli se uritettu metallilevy jonka rei`ästä neula menee alalangalle,syöttää kangasta liikkuen edestakaisin. Neulasyöttöisissä on tietenkin myös alasyöttö, eli ne on tavallaan kaksisyöttöisiä ja menevät jo vähän paksumpaa materiaalia, kolmisyöttöisissä on vielä näiden lisänä syöttävä paininjalka, siinä on tavallaan kaksi paininjalkaa limittäin jotka "kävelevät" kankaan/nahan päällä, tällä jo ompeleekin lähes mitä vain (mun suosikki kone jota käytän eniten:))

   • Neulasyttökoneessa neulatanko (se missä neula on kiinni)siis liikkuu eestaas.
    Semmosissa kankaissa, missä langat on aika erillään toisistaan (=löyhä sidos), tulee joskus ongelmia, kun neula lyö vinoon ja sattuu vetämään yksittäisen langan mukanaan. Muuten ihan toimiva vehje.
    Kävelevä paininjalka voi jättää jälkiä pehmeään pintanahkaan, teflonpintainen nahkajalka on ehdoton lisävaruste, mikäli sellaisen sattuu jostain löytämään:))


  • Millainen ompelukone soveltuisi paksun räsymaton ompeluun?
   Onko merkkiä ja hintatietoa olemassa?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   213
   5736
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   152
   5203
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   206
   3814
  4. Ysäribileet Töpärillä

   Ihan vastaisuuden varalta pikku vinkki järjestäjille: varatkaa sitä kaljanlitkua sen verran, että bailaajilla ei tarvi menomestaa vaihtaa. Bileet lopp
   Suomussalmi
   10
   501