Ei-toivotut pizzamainokset

AleksinKaima

Näyttää olevan aivan mahdotonta saada kuriin luvaton mainosten pudottelu postiluukustani, vaikka kohtelias suurikirjaiminen "EI MAINOKSIA, KIITOS!" on teipattu oveeni. 90% näistä mainoksista on pizzamainoksia, joista suuri osa samojen pizzerioiden jakamia. Joka ikisen kerran olen soittanut ja reklamoinut asiasta ko. pizzeriaan. Joka ikisen kerran sieltä on vastannut omistajan tai johtajan ominaisuudessa heikosti suomea puhuva ulkomaalainen jauhopää. Selityksenä on melkein aina: "Meillä on uusi poika" Joskus mainos on jätetty nerokkaasti postiluukun yläpuolelle, jakaja on ajatellut noudattaa mainoskieltoani jättämällä mainoksen postiluukkuni ulkopuolelle. Mahtavaa. Olen vitun kyllästynyt kiikuttamaan tätä roskapostia koko ajan paperinkeräykseen. Muutenkin, kun kaikenlainen kierrätys on kovin esillä ja turha kulutus pitäisi saada kuriin, niin millä etuoikeudella nämä röyhkeät turkkilaiset ja muut maahanmuuttajat oikein kuvittelevat saavansa mainoksiaan jakaa kielloista huolimatta? Voisikohan jonkun ko. pizzerian vastuuhenkilö osallistua keskusteluun? Kun luvaton roskaaminen tapahtuu toistuvasti ja systemaattisesti KAIKKIIN talouksiin, joissa mainoskielto, on se kerrassaan hävytöntä ja vaikuttaa jo vihan lietsomiselta. Ainakaan se ei missään nimessä johda toivottuun tulokseen, eli pizzan tilaamiseen. Sen verran vihoiksi panee, että jonain kertana kun tapaan mainostenjakajan itse teossa, saatan kurittaa häntä henkilökohtaisesti. Viimeisen kahden vuoden aikana on Länsi-Helsingissä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon jaettu 49 pizzamainosta ja neljä muun alan mainosta. Leppävaaran pizza on näistä ollut kyseenalaisesti aktiivisin, naapurikaupungin puolelta siis, kuudella osumalla. Ennen kuin harkitsen konkreettisemmin oman käden oikeutta, olisikohan tähän jotakin ratkaisua? Turkinkielinen mainoskielto(=sen aptalsin)?

Maailmassa on toki valtavasti isompiakin ongelmia. Mutta ei kait niiden varjolla voi jokaista vähäisempää aina dissata?!

Tekisi mieli tilata "juhlia" varten parisataa pizzaa ja hups... "anteeksi, meillä on uusi poika joka ne tilasi, ei tarvitakaan"

17

2451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JepulisJaNäin

      Olisit onnellinen. Olen pizzojen suuri ystävä kertakaikkiaan. Asun aivan Turun keskustassa, joka on siis tulvillaan kebab-pizzerioita. Joka korttelissa on vähintään yksi.. Mutta näiden kolmen ja puolen vuoden aikana minulle on tullut vain KOLME pizzamainosta.. Surullista. Koska minä oikeasti hyödyn kun katselen hintoja ja pidän naisystäväni kanssa pizzerioissa käymisestä. Hyötyisivät ehdottomasti hekin. Minulle tulee mainoksia niin harvoin, että netistä täytyy lukea uusia paikkoja. Tämä koskee myös yleisiä ilmaismainoksia..

      Mutta jos kyseessä on samat ihmiset, ihmettelen miksi et vie asiaa eteenpäin vaan huutelet sitä täällä, maailman aliarvoisimmassa paikassa, jonne kirjoittaminen ei hyödytä yhtään mitään? Ja vielä väärälle palstalle, "Oman käden oikeuteen", vaikka et ole edes tekemässä mitään asian eteen? Et siis yhtään mitään ole varmasti yrittänytkään muutakuin enintään tuo "soittaminen itse paikkaan".

      En edes ymmärrä ihmisten "ei mainoksia" -juttua. Minusta on mukava katsoa kuinka jokin kauppa myy halvalla jotakin, kun harvemmin sitä kuitenkaan käy muussa kuin tuossa lähikaupassa. Vertailee hintoja ja käy hakemassa sen halvimman. Joka joulu sen jälkeen kun muutin naisystäväni kanssa samaan asuntoon olemme hyötyneet siitä joulussa n. 50 - 150 euroa. Minusta tuo on rahaa ja sillä saa jo ostettua ruokaa kuukaudeksi. Kuukausi "ilmaista" ruokaa - ehdottomasti sopii minulle.

      Mikäli jotakin neuvoja kuitenkin haluat vaikka niitä et ansaitsekaan, pistä oveesi lappu, jossa lukee:

      "HUOMIO ILMAISMAINOSTEN JAKAJAT
      / HUOMIO PIZZAMAINOSTEN JAKAJAT!

      Olen ottanut yhteyttä poliisiin. Mikäli ETTE halua poliisia vierailulle PIZZERIAANNE, --ÄLKÄÄ-- jakako minulle mainoksianne.

      MAINOKSET LÄHETETÄÄN SUORAAN POLIISILLE!"

      Ulokomaalaiset harvoin tietävät suomen tapoja ja sitä, mistä poliisit ovat yleisesti kiinnostuneita ja sana poliisi on useimmille hyvinkin vaikea asia.
      Suomalaiset maahanmuuttaja-avustajat kehottavat ulkomaalaisia aloittamaan pizzerioita, jotta he saavat rahaa.. Näin ulkomaalaiset pysyvät poissa pahoilta teiltä. Heillä on nimittäin yritys suojeltavana, joka on ainoa rahantulolähde yleisten avustuksien lisäksi. Sillä rahalla ei kyllä elätä perhettä enkä edes elättäisi itseäni.

      Voit ottaa oikeasti oikeutta KÄDESTÄ ja soittaa poliiseille tai viranomaisille. Todennäköisesti sinua ei tosin otettaisi tosissaan, niin tyhmästä asiasta olet kyllä pillastunut minunkin mielestäni. Sinulle varmasti naurettaisiin.

      Olen antanut neuvoni tietojeni perusteella. Se todennäköisesti saa suurimman osan mainoksista lopettamaan ilmaisjakelun kun he tietävät, että JOKU on selvästi tosissaan siitä, että mainoksia ei halua.

      Totuus kuitenkin on, että asuinkaupungistasi vähän riippuen, kerrostalossa asuvat joutuvat ikuisesti kestämään ilmaismainoksia, vaikka kuinka yrittäisi kirjoitella ettei halua mainoksia. Tämä johtuu siitä, että kerrostalot ovat suurin mainosten hyväksikäyttäjä ja helpoin paikka niitä jakaa.

      Harvat mainostenjakajat käyvät kaupungista poispäin hakemassa omakotitaloja ja heittämällä heille mainoksiaan. Oikeastaan kaikki ilmaismainokset jotka omakotitaloon tulee, on postiauton tai vaikka opiskelijan kyydissä ja ne on maksettu jaettavaksi. Pizzeriat - varsinkin nämä ulkomaalaisten - harvoin maksaa ketään että he lähtisivät mainoksiaan jakamaan. Työntekijät tai omistaja tekevät sen itse ja todennäköisesti käyttävät hyvin vähän autoaan tai ei ollenkaan, ja mainokset jaetaan vain lähellä sijaitseviin kerrostaloihin. Mutta koska he ovat itse vastuussa siitä, että ihmiset saavat heidän mainoksensa ja koska he eivät useinkaan voi lähteä kauemmas mainoksia jakamaan, he usein riskeeraavat toimintansa niiden harvempien ihmisten kohdalla jotka eivät halua mainoksia. Tämä nimittäin ei oikeastaan ikinä johda myöhempiin konflikteihin sillä kuten sinä, ketään ei ole valmis tekemään asian eteen mitään. Ehkä kiroamaan sitä Suomi24:ssä, maailman turhimmassa paikassa asiaa varten. Mainos heitetään roskiin tai luetaan ennen, ja nähdäänkin hyvä tarjous kuten jotkut tuttavanikin ovat tehneet. Näin mainos maksaa itsensä takaisin NIIDENKIN osalta, jotka ovat nähneet vaivaa kirjoittaa oveen "ei mainoksia".

      Naapuriini muutti mies, joka entisen omistajan jäljiltä REPI "ei mainoksia" kyltin pois. Hän haluaa hyötyä mainoksista, kuten suurinosa suomalaisista..

      Miksi siedämme sitten turhia ilmaisjakeluita? Koska en ole niin saatanan laiska, etten jaksaisi koota ne pinoon eteisen kaappiin ja viedä ne sitten lehtienkeräyslaatikkoon. Tässä samalla autan liikkeitä ja jopa maailmaa. Lehti joka minulle jaetaan, olisi voinut jonkun muun käsissä joutua maahan, tavalliseen roskikseen tjms. ja enemmän puita olisi hakattu jotta oltaisiin saatu materiaalit uusiin papereihin. Mutta esimerkiksi suomi on alkanut vähentää paperimateriaalin tilaamisen maailmalta, koska meillä on jo omasta takaa lehtienkeräyslaatikoiden ansiosta materiaaleja suureen osaan lehtiä.

      Siinä sinulle romaani luettavana.

      Hyvää talven alkua sinne!

      • Ei pidä paikaansa.

        Asun rivitaloalueella 2 km.:n päässä lähimmästä pizzeriasta, mutta silti meille tungetaan pizzamainoksia joka viikko, koska kuulumme pizzerian kotiinkuljetusalueeseen. Niillä on siellä oma mainostenjakaja, tai sitten tyyppi, joka tuo alueelle pizzan, jakaa mainokset samalla kertaa.


    • marceelio makarooni

      Onpa sulla murheet. Ihan säälittää. Kannattaisikohan muuttaa maalle asumaan???? Tai aloittaa kuntoilu, jos et jaksa yhtä paperilappua kerralla roskiin viedä. Taitaa olla nyt asenteessasi jotain pientä säädettävää.

      • ViäräsuuVenla

        Ihan säälittää tämä ja romaanivastauskin. Tyypillä on perustellusti asiaa, paljon pikkusieluisempaa vaivautua kommentoimaan ja haukkumaan. Muakin vituttaa tänne eteläiseen Savoon jaettavat mainokset, kielloista huolimatta.


    • ,,,,

      Meille tuli joku hiiden "seurakuntaviesti" EI MAINOKSIA- kiellosta huolimatta. Laitoin sähköpostia toimitukselle, jossa perustelin, että mielestäni kyseessä on mainonta, koska emme uskontokuntiin kuulu, ja jakaminen loppui. Kaiken maailman helluntalaiset ja jehovantodistajat niitä lappuja vielä lätkivät.

      • sinullekin

        pitääkin jakaa seurakuntaviestiä, kun jumalattomasti ilman seurakuntayhteyttä elelet.

        Ottaisit vaan kiltisti nyt Jeesuksen sydämeesi, niin ei tarvitsisi viimeiseltä tuomiolta alakertaan lähteä...


    • nopizza.

      Mistä voisin tilata EI PIZZAMAINOKSIA"- kyltin. Sen pitäisi olla ainakin kolmella eri ählämin kielellä suomen ja enkun lisäksi!

    • Paras ratkaisu

      Lähetä se postiennakolla takaisin ja laita hinnaksi 20 euroa, eiköhän lähettely lopu.

      • ei_aukoton_konsti

        Hyvä idea, olettaen että vastaanottaja todella noutaa ja lunastaa lähetyksen ettei mene postikulut kokonaan roskikseen kun palautuu lähettäjälle, ja sama spämmääminen jatkuu ellei entiseen malliin niin kahta kauheampana. Lähettäjän tiedothan pitää siitä päältä kai ilmetä joka sitä samaa tavaraa kerjää.


    • 90uj

      Eikö paras kosto ole se, että väkisin laitettu mainos ei toimi, vaan menee hukkaan? Eli et ikinä tilaa pizzaa näistä firmoista. Omaa rahaansa vaan haaskaavat...

    • Pizza kuski ahlami

      Minnä laittaa sulle pizza mainos ja sinä syödä minnun pizzaa. Vitu, minnä laittan sinnun pizzaan seuraava kerta joku yllätys, vaikka rissiini öljyä. Kylä paska lentää ja voit käyttää minnu pizzamainosta paskapaperinaa!

    • vitunählämi

      Ählämit katulyhtyyn.

    • yksi_plus_miinus_yksi

      Näkyy alkaneen tämä ketju v. 2008. Kun nyt on vuosi 2016, ja pizzamainoksia sataa yhä täälläkin kyse on varmuudella ainakin kahdeksan vuoden spämmäämisestä. Näppärähän heti laskee paljonko on myynti kasvanut verrattuna mainoskuluihin (mainoksen laadinta, painatus, jakelu jos soveltuu). Itse edustan miinusmerkkistä kehitystä: osaltani menee jokainen pizzeria boikottiin joka ei välitä potentiaalisen asiakkaansa toiveista tai niitä kunnioita. Voihan toki olla niinkin että kulut maksaa joku EU, työkkärin mamuyrittäjien tukikonttori tai muu ymmärtäväinen taho. Myös voi olla ettei päätarkoitus edes ole myynnin lisääminen: kun puolen vuoden välein "eno" myy pizzerian yhdelle "veljistään" saa kenties jokainen näistä starttirahaa tai muuta kilpailua vääristävää (ja koetappa reilusti kilpailla esim. turkkilaista vastaan pizzalla). Puolen vuoden välein on "avajaistarjous" jota pitää toki mainostaa, ja on todellakin "uusi poika" asialla. Mainostaminen myös näyttää liiketoiminnalta ja painotalo antaa asianmukaisen kuitin vähennettäväksi. Puoli vuotta on kai Kelan työssäoloehto "enollakin", kun firma (tai: "firma") meni alta. Sen sallitun 300 euroa voi toki välillä ekstrata jossain pizzeriassa. Näistä ja muista syystä on firma-sanan ympärillä lainausmerkit (myös "systeemi" soveltuu) ja tekee mieli itsekin ryhtyä monikulttuurisuuden vaalijaksi, suorastaan maahanmuuttajaksi itsekin.

      Jollakulla jolla on riittävästi viitseliäisyyttä, seikkailuhenkeä, pokkaa, vapaa-aikaa ja mielikuvitusta voisi tehdä saman homman nurinpäin, vaikka tutkimuksellisessa Karpo-hengessä. Siis niin, että tekeytyy maahanmuuttajaksi, turvapaikanhakijaksi, virolaiseksi tms. veijariksi ja tekee reportaasin siitä mikä kaikki menee läpi ja mikä ei. Tämä korvaisi huhupuheita tosiasioilla ja työllistäisi alkuun ehkä ainakin sen yhden. Yltiösuvakit hyötyvät tilanteesta jossa kukaan ei tähän ole vaivautunut. Kyllä kai yltiösuvakitkin hyötyisivät tosiasioista luuloja enemmän, vai onko kyse uskonasiasta? Edellinen pidemmän kaavan mukaan hankkii Viron tai jonkun muun nykypäivän Suomessa taloudellisesti KANNATTAVAN kansalaisuuden ja käy vaikka kääntymässä palaten näennäisesti aitona maahanmuuttajana. Ensimmäisenä se pizzeria, vuokratyö- tai joku soveltuva raksafirma heti pystyyn koska toki haluaa kotoutua suomalaiseen systeemiin (tai "kotoutua" ja "systeemiin").

      Ei nyt ihan tarkkaan liity pizzamainoksiin, vaan kuitenkin sivuten. Joka tapauksessa (ja minunkin tapauksessa) maahanmuuttajataustaiselle yrittäjälle on mahdollista jopa negatiivista tulosta aikaansaava, vuosia jatkuva ja kait jotain maksava mainonta. Samaan aikaan suomalainen ilmeisesti kai reilua liiketaloudellista hyötyä hakiessaan suurella vaivalla segmentoi, profiloi, kalkyloi, suorittaa markkinatutkimusta, KOHDENTAA ym. Yhtään suomalaisen ravintolan mainosta ei ole näkynyt, vai osataanko siellä vain paremmin lukea, siis muutakin kuin työaikalakia, verottajan TEL-ohjeita, omavalvontamääräyksiä ja muuta hepreaa?

    • työnnetään_narua_Suomi

      Jos joku kantaa roskia lehtiroskiksesta postiluukkuuni oletan että sen saan kieltää. Eri asia voinko. Pitääkö vaihtaa esimerkki bioastiaan että pointti menee perille? Jos jollekulle on OK se että vaikka kakkavaippoja tai käytettyä kissanhiekkaa työnnetään postiluukusta ei sen taaskaan tarvitse välttämättä olla OK joka iikalle. Kumma kun joku kaiken hyväksyy ja vaatii samaa muilta. Sen ettei joku halua ja joku niitä haluaa ei pitäisi vaivata tai edellyttää samaa toiselta. Myöskään katsomatta painoon ja laiskuuteen. Lienee aika laiskaa myös vain sietää, sallia ja suvaita kaikki epäkohdat. Varmaan saa turpaankin lyödä eikä haittaa, ja sama vaaditaan muiltakin? Raiskaaminenhan jo jossain määrin ymmärretään ja selitetään.

      Laitoin mainostamisen kieltävän lapun oveen, sisältäen Kuluttajaviraston jo v. 2008 ärähdyksen kiellon rikkomisesta. Lappu revittiin ja oven maalia lähti mukana ja mainosta sataa niin kuin aina ennenkin. Siispä: joku viis veisaa laista, kuluttajansuojasta ja mahdollisesti kotirauhasta jotka ovat vissiin hänen toimintansa esteenä. Niiden mainitseminenkin on loukkaus tai joku henkilökohtainen hyökkäys. Ja yhä vaan on OK kunhan muutama rapun mummu saa sen pizzamainoksensa. Isännöitsijän mukaan joku niitä haluaa, jonka perusteella ei voida kieltääkään. Enpä tiedä hänen tutkimuksestaan asiasta; jos asian osoittavat kieltolaputkin saa poistaa. Ei kaiken maailman lappujen väkertäminen tätä maata kyllä korjaakaan, vaan periaatepäätökset sisältäen seuraukset niiden rikkomisesta sekä valvonta. KAIKKI kolme näistä retuperällä muttei haittaa koska kaikkihan on OK kuten kai 1980-luvulla ja raiskaamisen ja roskaamisen voi ja pitääkin nykyisin hyväksyä koskapa pizzamainokset ovat jonkun mielestä kivoja ja kevyitä. Ja jos et tätä logiikkaa ymmärrä olet varmaan joku rasisti eli persu.

    • kaleoks

      Pizza- yrittäjät kovimpana äänessä täällä näköjään.
      Ettekö te vähä-älyiset ymmärrä mihinkä arvopostini kannetaan kun potilaatikkoni on tynnä turhaa krääsää. Kas kun se on niin,että postinkannon siirtoa en hyväksy,koska
      joudun sen hakemaan turhan kaukaa tullessani maailmalta kotiin

    • Anonyymi

      Minä pizza, sinä osta pizza.

    • Anonyymi

      Voisikohan sellaisen kuvion kehittää, että laittaisi lapun postiluukun yhteyteen, jossa sanotaan että luvattomasta mainostenjakamisesta seuraa 60 euron lasku, ja jakamalla hyväksyt säännön. Sitten, sopimus jonkun parkkisakkofirman kanssa että toimitat tulleet mainokset heille ja he voivat periä laskut ja pitää rahat. Aika vähän laillista oikeutusta parkkisakkofirmoilla rahoihin on, kun ei voi todistaa kuka mainoksen on jakanut. Mutta sitähän ne tykkäävät tehdä, uhkailla maksamaan joka tapauksessa. Siinä sitten saavat paskapuljut riidellä keskenään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe