Tilinpäätös ja vastuuvapaus

KLT kirjanpitäjänä

Miten meidän yhdistyksen jäsenten tulisi suhtautua tilintarkastuskertomukseen, jonka yhdistyksen kirjanpitäjä on laatinut ja siinä suositellaan vastuuvapauden myöntämistä yhdistyksen hallitukselle? Yhdistyksemme kirjanpitäjä on myös yhdistyksen puheenjohtajan puoliso.

4

1818

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmm. !!!

      Ilmeisesti puh. joht. on myös nimenkirjoitusoikeuden haltija? Ja vaimo on tilintarkastuskertomuksen tekijä.
      Yhdistyksen jäsenet ovat oikeutettuja vaatimaan uuden tilintarkastuksen mikäli rikokseen viittaavaa on epäiltävissä. Sitä varten voidaan vaatia koolle uusi yhdistyskokous. Tämä pitää tapahtua sääntöjen puitteissa.
      Mutta ei tuo ko. tilanne ole mitenkään lainvastainen .., jos sitä meinaat.

    • sleepi

      Tilintarkastuskertomuksen laatii tilintarkastaja ei kirjanpitäjä. Jos yhdistyksen omissa säännöissä ei ole ko. asiasta mitään mainintaa, niin on hyvä tutustua mitä yhdístyslaissa sanotaan.

      • että tilintarkastuksen

        osalta noudatetaan (kumottua) Tilintarkastuslakia (1994/936)

        Tilintarkastajan mukaan hallituksella ei ole oikeutta kysellä kuittien tai tilikirjan perään, sillä (jo valmistunut) tilintarkastus on pelkästään kirjanpitäjän ja tilintarkastajan välinen asia.

        Tämän yhdistyksen (KLT-)kirjanpitäjän mukaan tällaisen pienen yhdistyksen tilintarkastuksen voi suorittaa kuka tahansa 18v täyttänyt henkilö, kuka tahansa. Tämä oli siis suora vastaus kysymykseeni Tilintarkastuskain 5 Luvun 24§ jääviyssäännöksen mahdolliseen voimassaoloon myös tapauksessamme. Nimetty tilintarkastaja on siis yhdistyksen halllituksen sen.

        Lisäksi yhdistyksen tilintarkastaja myönsi hallituksen kokouksessa, että tilintarkastuksen teki itseasiassa hän itse, ei nimetty tilintarkastaja:
        - Kuka teki kirjanpidon
        - Minä
        - Kuka teki tilintarkastuksen
        - Minä
        Kuitenkin tilintarkastuksessa tilintarkastajan allekirjoitus on nimetyn tilintarkastajan allekirjoitus.

        Koskeeko Tilintarkastuslain 5 Luvun 27§ myös yhdistyksen hallitusta? Eli velvollisuus ilmoittaa vallitseva tilanne Lääninhallitukselle. Tilintarkastusta ei ole hyväksytty yhdistyksen hallituksen kokouksessa tai missään muussakaan kokouksessa yhdistyksen edustajien toimesta.


    • Rahattomuudenhoitaja

      Pitäisi periaatteessa suhtautua epäillen. Tuollaiselle tilintarkastuskertomukselle ei voi antaa mitään arvoa, koska sen on tehnyt sama ihminen, joka on tehnyt kirjanpidon. Kyseessä lienee jonkinlainen hybris, jossa kirjanpitäjä on sitä mieltä, että ei jäsenistö näistä asioista kuitenkaan mitään ymmärrä ja että niistä pirulaisista on vaan harmia: sotkevat nämä siistit asiat kuitenkin. Tavallaan tuttu tunne itsellekin, mutta tätä on vastustettava.

      Kyllä kyseessä on lainvastainen tilanne. Tilintarkastaja (nimellinen) on esteellinen, koska hän on hallituksen jäsen, herra paratkoon, ja kirjanpitäjä-tilintarkastaja (tämä KLT) on esteellinen, koska hän tarkastaa itsensä. Kyllä tämä KLT nämä asiat toki tietää, mutta ei välitä.

      Tilintarkastajahan on pääasiassa jäsenistön edunvalvoja. Sitä paitsi vastauksena kysymykseen hallituksella on valvontavelvollisuus taloudesta eli hallituksella on oikeus ja velvollisuus saada tarvittavat tiedot taloudenpidosta.

      Teillä on nyt liian vahva johtoryhmä, joka asiantuntemuksellaan pyörittää jäsenistöä ja haluaa asioiden menevän "hankaluuksitta". Varmaankaan mitään väärinkäytöksiä ei ole, mutta periaatteen vuoksi olisi syytä puuttua asiaan kokouksessa.

      Valitkaa yhdistyksen kokouksessa uusi tilintarkastaja jostain ulkopuolelta. Tai vaatikaa hallituksessa kirjanpito nähtäväksi.

      Ei ne kirjaimet nimen perässä paljoa merkitse. Joskus tieto lisää ylimielisyyttä, maallikoilla on tervettä varovaisuutta vielä jäljellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe