nirso kissa

!!!

Kissani ei suostu syömään mitään purkkiruokaa. Purkki tonnikala ja mitkä tahansa kalat kyllä kelpaavat, mutta kalaahan ei kissalle saisi syöttää liikaa. Mietin siis, onko kenelläkään kokemusta erittäin nirsoista kissoista, jotka olisivat jostain purkkiruoasta tykänneet? Olen kokeillut vaikka mitä, mutta mikään ei näytä kissalleni kelpaavan.

7

651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • missään...

      nimessä anna ihmisen tonnikalaa! sitä ei saa kissoille antaa...annoimme omalle kissalle sitä ja tuloksena monen vuoden jälkeen maksan vajaatoiminta.
      kaupoista saa ostettua nirsoille kissoille tarkoitettuja ruokia..mm. royal caninilta löytyy raksuja. meillä syötiin ainakin sitä.
      ja märkänä ruokana kissan pääasiallinen ruoka on raaka liha. kokeile sian sydäntä tai vaikkapa naudan lihapaloja. kyllä luulis maistuvan.
      ja jos oikein syömättömäksi alkaa niin reseptillä saa apteekista lääkettä joka edistää ruokahalua.

    • onko kissasi

      kuinka vanha ja onko se leikattu?

      Itsellä kummatkin kissat ovat pentuina olleet älyttömän nirsoja ruuan suhteen. Kaikki purkkiruuat olen kolunnu läpi ja yrittäny kelpuuttaa kissoille. Oli kyllä sellaista taiteilemista ja jännäämistä mikä menee läpi.

      Nyt vanhempi kissani on leikattu ja joka ikinen ruoka mikä nenään eteen laitetaan,kelpaa. Myös sekin mikä ei pentuna kelvannut.

      Nuorempi jatkaa vielä samalla linjalla ja kelpuuttaa vaan tietyt ruuat. Elätän toiveita että hänenkin kohdallaan asia muuttuu leikkauksen jälkeen.

      Mutta sanotaan että purkkiruuat ovat kyllä aika isoja ja meillä ei yksi ruoka niin isoina määrinä tee kauppaansa. Siirtyisit mieluummin pussiruokiin,josta riittää syömistä pariksi kerraksi yhdelle kissalle. Ja vaihtele niitä. Makuja on niin paljon ja erimerkkisiä.

      Meillä ainakin eläinkaupan märkäpussin tekevät kauppansa. Purkkiruuat ei niinkään. Purkkiruoka voi myös olla aika kuivaa kissan makuun. Märkäpusseissa on paljon nestettä mukana ja meillä ainakin tykätään litkiä ensin se neste ja sitten itse ruoka perään.

      Purkkiruokiin joudun lisäämään nestettä että kelpuutetaan syötäväksi. Silloin nekin menevät kaupaksi.

      Kirjoitit että tonnikala tekee kauppansa. Toivottavasti kissan oma tonnikala? Mutta juuri niin kuin kirjoitin on tonnikalassa paljon nestettä mukana.

      Ehkäpä kissasi kokee purkkiruuan liian kuivaksi? Ja kaipaa märempää syömistä?

    • -.-

      Minulla oli neljä kissaa, neljäskään ei koskaan syönyt purkkiruokia. Tämä ei kuitenkaan kuollut purkkiruuattomuuteen vaan kasvaimeen, joten kerrotaanpa näistä kolmesta jäljellä olevasta.

      Eli kaikki kissani ovat omia kasvatteja. Ensimmäisen pidin pentueesta jossa oli kolme kollia tämän tyttökissani lisäksi. Kaksi kolleista meni tutuillemme. Mikään pennuista ei alkanut syömään kissanruokaa vaan lähinnä jauhelihaa.
      Yksi pentu pissasi uudessa kodissaan alkuun jo talossa olevan vanhemman kissan kuivaruuat. Lopulta hetken aikaa katseltuaan toisen kissan ruokailutottumuksia tämäkin alkoi syömään kissanruokia.
      Toinen kolleista ei tietääkseni alkanut syömään kissanruokia.
      Oma tyttökissani ei myöskään ole koskaan suostunut kisanruokaan koskemaan. Jauheliha meni silloin pentuna kunnes äitini teki jotain liharuokaa meille ja antoi possunlihasuikaletta tälle ja silloiselle hengissä olevalle pikkusiskolleen. Tämän jälkeen ei hetkeen kelvannut muu kuin possun suikale. Nyt 7 vuotiaana tämä kissa on alkanut syödä yhtä kissanruokaa, Sheban kanafilettä, joka onkin hyvin kaukana "perinteisestä" kissanruuasta. Sekä pihvitikkuja kissalle.

      Tällä hetkellä toiseksi vanhin kissani söi alkuun kissanruokaa. Ruokin kaksi vanhempaa kissaani keittiössä pöydällä, jottei tämä silloin nuorin pääsisi lihan makuun liiaksi, kuitenkin tämä vähän kasvattuaan hyppäsi pöydälle ja söi lihaa, jonka jälkeen ei ole kissanruuat maistuneet.

      Nuorimmainen on aina kelpuuttanut vain foliovuuassa olevan kissanruuan, sekin pitää hakea lidlistä nyt kun kaupasta ennen ostettu ruoka vaihtoi reseptiään "paremmaksi", jonka jälkeen ei kelvannut enää. Tämäkin ruoka piti pitkän aikaa syöttää kissalle lusikalla, liekö huomionsaanti saanut syömään kissanruokaa. Tätä se ei kuitenkaan syö niin paljon ettäkö se sillä eläisi, suurin osa menee roskiin mutta olen antanut jotta pysyy vähän maussa kiinni, jos sitten vanhempana kelpaisi, kissa on nyt parin vuoden ikäinen.

      Ruokavalio kissoilla siis koostuu nyt pakastekalasta, possunlihasuikaleesta, silloin tällöin jauhelihasta, kanafileestä, kalkkunaleikkeestä ym.. Vitamiinit pitää vain muistaa sotkea ainakin kuureittain mukaan. Kyllä sitä kissojen ruokavalikoimaa vieraat ihmettelevät kylään tullessaan, monen monta kuppia rivissä lattialla ;)

    • !!!

      Kissani uros ja kohta 1-vuotias ja leikattu. Olen kokeillut antaa sydäntä, pussiruokia ja purkkiruokia ja monia eri makuja, mutta mikään ei tunnu kelpaavan. Kaikki jäävät ruokakuppiin ja kissa käy vain raapimassa lattiaa ja se on kissani tapa kertoa, että ruoka ei kelpaa.

      • kokemusta on

        Kissoille on hyviä psykiatrisia klinikoita Amsterdamissa. Siellä hoidetaan myös Isännän ja Emännän elämät kuntoon. TIUKKA RUOKAVALIO!


      • Joo justiii...
        kokemusta on kirjoitti:

        Kissoille on hyviä psykiatrisia klinikoita Amsterdamissa. Siellä hoidetaan myös Isännän ja Emännän elämät kuntoon. TIUKKA RUOKAVALIO!

        jep niihän olikin, mut mites sit täällä Suomessa? Jossain eläinkaupassa myytiin nirson kissan ruokaa, nappuloita. Ne kelpas meijän katille ja niitä ei tarvii paljon antaa ettei mee pikku-kissa tukkoon. On sellastaki käyny… :DD


    • 013+8

      Aloita välillä oma ketju äläkä aina nostele noita ikivanhoja, vai eikö mielikuvitus riitä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1273
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1200
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1092
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      977
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      671
    Aihe