Bergamossa

käynyt

Heipä hei. Ajattelin kertoa vähän kokemuksiani Bergamon reissultani marraskuulta. Mentiin Ryanairin lennolla. Bussi lähti heti lentokentältä, taisi olla no 1. Paras vaihtoehto oli ostaa 3 päivän turistiliput info pisteestä heti lentokentältä 5:llä eurolla. Mukaan sai Bergamon kartan. Muista leimata lippu ensimmäisellä käyttökerralla, jolloin se "aktivoituu".

Hotellimme oli hieman keskustasta syrjässä (paljon edullisempi kuin keskustan bussit) joten vaihdoimme bussia keskustassa. Jäimme pois juna-asemalla josta n. 100 metriä bussiasemalle. Jatkoimme matkaa toisella bussilla hotellille joka löytyi perillä suht helposti. Hotelli oli siisti ja huoneemme mukava. Hotellista pääsimme kätevästi keskustaan jälleen bussilla.

Bergamon yläkaupunki on todella kaunis! Alakaupunkikaan ei jää kakkoseksi, on tosin modernimpi. Ihania ostosmahdollisuuksia kaupunki täynnä. Kävimme myös Orio Al Serion ostoskeskuksessa, johon pääsee kätevästi 1 bussilla (sama kuin lentokentälle), mutta pitää ymmärtää jäädä pois aika mitättömällä bussipysäkillä ennen ostoskeskusta, muuten joutuu istumaan bussissa aikamoisen ylimääräisen lenkin. Yläkaupunkiin pääsee alakaupungista hauskalla funicolarella johon pääsee samaisella 3 päivän bussikortilla. Yläkaupungissa pääset kuin eri aikakaudelle ja kävelemällä pikkukujia ristiin rastiin löydät upeita rakennuksia, mahtavat näköalat alakaupunkiin ja paljon muuta.

Englantia ei kovin moni osannut, nuoremmat enimmäkseen. Pärjäsimme silti hienosti :-)

Liikennettä kannattaa varoa! On aika sekamelskaa, eikä kaikki edes kunnioita liikennevaloja.

Lapsille alakaupungissa on karuselli ja muutenkin Italia tuntuu olevan lapsiystävällinen maa. Lapset on otettu huomioon. Busseihin pääsee helposti esim. rattaiden kanssa.

Jos jatkaa heti Milanoon, lähtee bussi heti lentoasemalta. Lippu kannattaa ostaa ilmeisestikin etukäteen, sillä niitä myydään myös Ryanairin lentokoneessa, ja olivat huomattavasti kalliimpia.

6

1993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lahtik

      Mukava lukea kokemuksia, jotka hyviksi havainnut ja miksei niitä ikäviäkin, että osaa varoa sitten kun itse samaiseeen paikkaan lähtee.

      Jäin miettimään viestissäsi mikä on Funicolare? Entä pääseekö 3 päivän lipulla alppien juurille tai jopa korkeammalle ihailemaan maisemia?

      • on siis

        sellainen "kiskobussi" (en osaa sanoa virallisempaa nimeä) joka vie siis alhaalta ylös ja takaisin. Kävelymatka vastaavasti olisi paljon rankempi.


    • Milanossa 01/2009

      Hei,

      Suuri kiitos sinulle hyvistä matkavinkeistäsi! Noudatin Milanon matkani ohessa hyviä vinkkejäsi ja tutustuin Bergamon kaupunkiin ja kyseiseen Orio al Serion ostoskeskukseen. Teimme niin, että koneen laskeuduttua kentälle jo hyvissä ajoin puoliltapäivin, jätimme matkatavaramme lentokentälle maksulliseen (4€/laukku) ja vartioituun säilytykseen ja kävimme ostoskeskuksessa jo ennen kuin lähdimme Milanoon bussilla. Voin suositella esimerkiksi kaikille niille, jotka eivät jää Bergamoon, mutta haluavat nähdä suuren ostoskeskuksen. Lentokentältä sinne pääsee helposti kävellen, sillä ostoskeskus on vain tien toisella puolen.

      • juttu...

        jos kirjoituksestani oli apua. Sen takia sen halusin kirjoittaakin. Itsekin aina kaipaa vinkkejä kun tekee näin lyhyen matkan, jolloin haluaa lyhyessä ajassa tehdä mahdollisimman paljon, eikä halua "tuhlata" aikaa.


    • tihk

      Eli bussilla numero 1 pääsisi suoraan juna-asemalle? Hotellimme sijaitsee juna-aseman lähellä ja tarkoitus olisi suunnata sinne. Saako kuskilta kertalippuja ja tiedätkö sen hintaa? Pitempi aikaista lippua emme tarvitse, kun jatkamme matkaa seuraava päivänä.

      • juu, kyllä

        suoraan pääsee juna-asemalle. En tiedä saako kertalippuja kun itse kuljin koko reissun ajan turistikortilla. Mutta lentokentällä on se turisti-info, kannattaa kysyä heti siitä (ehkäpä siitä saa ostaa lipun?). Ei varmasti ole kallis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe