1-vuotiaan kanssa Kap Verdeen

NoraK.

Olemme lähdössä jouluksi ja uudeksi vuodeksi perheen kanssa Kap Verdeen. Nuorimmaisemme täyttää matkalla 1v. eli vielä ei "normi" ruokaa ja tavallista maitoa olla juurikaan annettu vatsavaivojen takia. Purkkiruoilla ja korvikemaidoilla menty tähän asti. Joten onko joku ollut Kap Verdessä saman ikäisen kanssa? Pitääkö Suomesta raahata kaikki purkkiruoat ja korvikkeet ja puurojauhot mukana vai saako paikallisesta kaupasta vastaavia tuotteita kuin Suomesta? Oletan vaippoja siellä ainakin olevan :) Eka kerta kun olen näin pienen lapsen kanssa (Pohjoismaita pidemmällä) reissussa, joten kokemus tämäkin!

11

3373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vresa

      Itse olin matkalla marraskuun alussa, aikuisten porukalla mutta en kyllä purkkiruokia ym huomannut ainakaan Santa MAriassa. VAippoja oli, mutta epäilen kalliiksi koska niitä ostettiin kappaleittain. SAnta MArian kaupat oli pieniä puoteja ja valikoima mitä milloinkin sattui löytymään.
      Espargosissa oli hieman isompi market, mutta sen varaan en ainakaan itse uskaltaisi laskea. Apteekki jäi katsastamatta, niistä muistan ainakin itse aikanani lastenruokia löytäneeni.

      • NoraK.

        Kiitoksia vastauksesta! Näin vähän epäilinkin asian olevan. No, jääpähän tuliaisille tilaa kun paluumatkalla tilaa ei vie ruoat ja vaipat :)


      • Tultiin juuri
        NoraK. kirjoitti:

        Kiitoksia vastauksesta! Näin vähän epäilinkin asian olevan. No, jääpähän tuliaisille tilaa kun paluumatkalla tilaa ei vie ruoat ja vaipat :)

        Santa Mariassa näkyi joitakin lastenruokia löytyvän Nestle-merkillä. Makuvaihtoehtoja ei kovinkaan ollut, olisikohan pieniä purkkeja ollut kahta eri sorttia. (jotain Banaan- ja toisena banaani- ja joku marja)

        Hinta sitten oli pari sataa kahden purkin satsista


    • kp

      No, miten meni reissu 1-vee kanssa. Olisi ensi syksynä samanlaisia suunnitelmia.

    • lähtisi

      1-vuotiaan kanssa tonne??!!

      Ihan aikuisten mesta,teini-ikäisetkin jätetiin kotiin ihan suosiolla.

      kahden aikuisen rauhallinen lomanviettopaikka...vaippahousut jääkööt kotiin!

      Säälittävää katsoa noissa lämpötiloissa 30-40 huutavia vauvojansa raijaavia vanhempia,wau mikä loma!

      Sen voi tehdä suomessa ihan ilmaiseksikin!

    • äättä76

      Aikomuksena olisi lähteä maaliskuussa 2010 Kap Verdeen. Mukana olisi lapset 5v ja reissulla 1v. täyttävä. Miten 1-vuotiaan kanssa reissu sujui? Myytiinkö marketeissa lastenruokia yms?

      • mama81:)

        Ollaan lähdössä Kap Verdelle Santa Mariaan viikon päästä ja mukana matkustaa 1v pieni mies. Meillä ainakin on tarkoitus kantaa kaikki lapselle Suomesta. Lastenruuat, juomat ja vaipat. Ainut mitä voisin kuvitella, että siellä voisi ostaa hedelmiä ja syöttää niitä lapselle, mutta mitään ruokaa todennäköisesti ei. Vaippojakin kuulemma löytyy harvakseltaan. Otamme mukaan myös rintarepun, rattaat ja matkasyöttötuolin (in the pocket baby -tyyppisen).

        Onko kenelläkään tietoa vuokra-autojen turvaistuimista, onko niitä ollenkaan?

        Hyviä matkavinkkejä otetaan mielellään vastaan!


      • satunnainen matkaili
        mama81:) kirjoitti:

        Ollaan lähdössä Kap Verdelle Santa Mariaan viikon päästä ja mukana matkustaa 1v pieni mies. Meillä ainakin on tarkoitus kantaa kaikki lapselle Suomesta. Lastenruuat, juomat ja vaipat. Ainut mitä voisin kuvitella, että siellä voisi ostaa hedelmiä ja syöttää niitä lapselle, mutta mitään ruokaa todennäköisesti ei. Vaippojakin kuulemma löytyy harvakseltaan. Otamme mukaan myös rintarepun, rattaat ja matkasyöttötuolin (in the pocket baby -tyyppisen).

        Onko kenelläkään tietoa vuokra-autojen turvaistuimista, onko niitä ollenkaan?

        Hyviä matkavinkkejä otetaan mielellään vastaan!

        Olemme "jo" lapseton pari, mutta samalla matkalla oli useita lapsiperheitä ja joidenkin kanssa juttelin. Hyvin oli reissu sujunut. Hotelleista ainakin Belorizontessa näytti olevan syöttötuoleja tarjolla. Aamiainen oli todella runsas ja ihan lastenkin syötävää oli tarjolla. Santa Marian kaupat todella pieniä puoteja, niiden varaan ei kannattane ihan pienten lasten kanssa jäädä.
        Tällä palstalla enimmäkseen paikkaa moititaan mutta meistä paikka oli ihan mahtava!
        Hyvää matkaa ja mukavaa lomaa Teille !


    • mama81:)

      Matkalta palattu. Oli aivan mahtava reissu. Ihana paikka, voisimme lähteä heti uudestaan. Upeat hiekkarannat, auringonpaiste, ystävälliset ihmiset eikä katukaupustelijoista ollut paljonkaan harmia kun vertaa thaimaaseen, kanariaan, turkkiin tai mihinkä vaan muuhun turistipaikkaan. Senegalilaiset kaupustelijat olivat harmittomia ja ystävällisiä sekä kovia kauppamiehiä/-naisia. Tinkiä sai ihan kunnolla ja se kannattikin, sillä yleensä hinnasta sai 50% pois.

      Yksivuotiaan kanssa meni todella hyvin. Ruuat ja maidot (jauheena) sekä vaipat toimme Suomesta mukana eikä se ollut mitenkään hankalaa. Ei ne loppujen lopuksi kauheasti vienyt tilaa koska olimme vain viikon. Kaupoista ei lastenruokia saanut, ainoastaan yhtä banaanisosetta oli myytävänä ja todella kallista. Vaippoja en nähnyt ollenkaan. Mutta äidinmaidon korviketta jauheena löytyi, näytti ihan samanlaiselta mitä Suomessakin, mutta meillä oli omat jauheet mukana.

      Rattaiden kanssa pääsi todella hyvin liikkumaan, vaikkakin aika pomppuista kyyti oli välillä mukulakivikatujen takia. Majoituimme Belorizonte -hotellissa ja oli todella hyvä. Lastenaltaita oli kaksi, mutta ei olleet lämmitettyjä mikä ei haitannut ollenkaan kun aurinko lämmitti altaat iltapäiväksi. Hotellin edustalla on heti ranta missä lasten oli hyvä olla, vaikkakin aallot olivat sen verran isot ettei meidän pientä voinut uittaa meressä kun vähän varpaita kastellen. Ranta oli todella puhdas ja hiekkaa riitti. Poika tykkäsi leikkiä hiekassa ja oli aivan fiiliksissä kun oli niin lämmintä eikä tarvinnut pitää vaatteita päällä. Unet maistuivat rattaissa joko rannalla tai ravintolassa ei ollut väliä missä sitä nukkui.

      Suosittelemme kohdetta lämpimästi myös lasten kanssa!! Nautimme koko perhe lomasta täysin siemauksin :D

    • Kap Verdelle

      Oi, olipa ihana löytää tämä keskustelu! Olemme nimittäin lähdössä juurikin 1v kanssa kap verdeen hotelli funanaan. Nyt helpotti kummasti saada tietää että omat ruuat yms kannattaa ottaa pojalle mukaan :)

      Lentomatka jänskättää pirusti että mitenkä tuo juuri kävelemään oppinut malttaa pysyä paikallaan ;)

    • johannainen3

      Kap Verde on täydellinen kohde pikkulapsille, ei liian kuumaa, pieni aikaero, lentoaika vielä kestettävissä, ei koneenvaihtoa, hyvätasoiset hotellit (kokemusta Riusta), lentokentältä lyhyt matka hotelleihin. Suosittelen ehdottomasti!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      397
      2735
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1885
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1728
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1522
    Aihe