Kotisivupohjat? Mistä? Mitä saa

muuttaa?

Alempana joku jo kyselikin asiasta ja sai vastaukseksi mm. että zipattuina tiedostoina tulevat, ja niitä sitten saa muutella itekseen ja lisätä tekstiä vaikka notepadilla. Jos ny ymmärsin oikein.


Lisäks kyseli seuraavaa:

"vielä sitä kyselen, et ku nuita valmiita ilmaisia sivupohjia käyttää, nii ku aijon ite muokata ja vaihtaa kuvat jotta saan mahd oman näköiset sivut, niin saako siitä sivulta siis poistaa sen ns. alkuperäisen sivun tekijän nimen/kotisivun osoitteen?? vai pitääkö se jättää siihen huolimatta siitä onko sen lopullisen ulkoasun ite suunnitellut?

eli millanen on nuissa tapauksissa tekijänoikeus? (vaikka pohjat ovatkin ilmaisia)"


Miten siis tekijänoikeuksien ja pohjien muuttamisen suhteen?


Mistä noita kotisivupohjia voi tilata?


Ja sitten vielä osoittaakseni lopullisesti tietämättömyyteni: miten ne sivut sitten julkaistaan..? :) Lähetetään nippu html-tiedostoja jonnekin webhotel-palvelimelle vaiko mitä?

Ei mitään hajua.

12

2827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjkp

      Kyllä yleensä tulevat pakattuina, sisältäen yhden mallisivun, mallikuvat, css tiedoston(t).
      * ilmaisuuden ehtona on useimmiten että tekijän tiedot jäävät näkyviin (esim. alapalkissa Design by tekijän nimi)
      * kotisivupohjia voi ladata suoraan netistä (esim. http://www.oswd.org/)
      * muokkauksen ja sisällön jälkeen sivusto lähetetään ftp ohjelmalla web palvelimelle (web-hotelli tai liittymän hintaan sisältyvään kotisivutilaan)

    • Jaska Perusjaska

      Periaatteessa koko sivupohja on tekijänoikeuksien alaista ja sitä ei saa kopioida, käyttää, muokata, levittää, myydä eteenpäin jne.

      Siitä on hyvä lähteä sitten vähentämään niitä oikeuksia, mitä sivupohjan tekijä antaa.

      Eli siellä, mistä sivupohjan saa ladattua, lukee aivan varmasti jotain ehtoja sivupohjan käyttämiselle. Jos siellä lukee, että vapaaseen käyttöön, niin sitten se tarkoittaa sitä.

      Yleensä tosiaan haluavat, että tekijän nimi näkyy sivustolla ja linkki omille nettisivuilleen. Silloin niitä ei saa poistaa.

      Mitään yleispätevää ohjetta ei voi antaa. Paitsi että lukekaa käyttöehdot, ennen kun lataatte/käytätte niitä sivupohjia. En tiedä onko tästä koskaan käräjille menty, mutta väärinkäytökset ovat aina ikäviä tekijän kannalta.Varsinkin kun tarkoituksena on ollut hyvää hyvyyttään auttaa muita jakamalla osaamistaan ilman korvausta.

      • Höpö.

        ..että jos toisen sivupohjaa käyttää sellaisenaan/lähes sellaisenaan, sivulle olisi hyvä laittaa maininta tekijästä ja linkki tekijän sivuille. Esimerkiksi pienellä sivun alalaitaan: Sivun ulkoasun suunnitteli ulkoasun tekijä.


        Helposti siinä tosin käy niin, että kun alkaa tosiaan muuttamaan sitä mieleisekseen, niin ei siinä enää alkuperäistä pian olekaan. Silloin kyseessä alkaa jossain vaiheessa olemaan jo aivan oma tuotos, eikä sitä oikein kukaan enää voi väittää omakseen. Toisaalta tuossa vaiheessa usein tulee jo tehtyä sivut muutenkin kokonaan uudestaan kun tietotaito on kehittynyt.


    • -tiukasti-oikeuksistaan-pitävä

      on että epäselvässä tilanteessa ota yhteyttä asianomaiseen, yllättäen nekin on ihan tavallisia ihmisiä, Joistain voi tulla lakiteksti liirum laarumia, mut voi käydä paremminkin.
      Niin ja ne tiedostot siirretään joko ftp ohjelmalla tai palveluntarjoajan netin kautta toimivan ohjelman kautta.

    • itii

      saa muuttaa ihan kaiken miksi haluaa, ja tekijän ilmoittama likki pitää jättää, eli aivan sama kuin se et annat jollekkin suomalaiselle weppifirmalle tehtäväksi sivut ni ne yleesä tunkee sen sinne alas eli suunnitteli Matti meikäläine design tms,,

      ja se tekijän linkki siel alhaalla auttaa googlen hakusissakin oman sivun löytymiseen, jos se sivu mist lataat sen pohjan on tosi suosittu ja ulkomainen :) niiku esim free CSS templates

      public domain lisenssillä olevista saat poistaa kaikki alkuperäisen tekijän jutskat ja vaikka myyä ominasi :) tai jos tekijä on ilmonnu erikseen et saat omia itelles kokonaan

      "Lähetetään nippu html-tiedostoja jonnekin webhotel-palvelimelle vaiko mitä?" just näin :)

      http://www.freewebsitetemplates.com/
      you don’t need to link back.

      • Höpö.

        Nimenomaan tuollaisia css-taittoisia pohjia kannattaa mieluiten käyttää ja tuon yksinkertaisempaa html-koodia ei juuri olekaan.
        Css:n kanssa noissa saa sitten temppuilla, mutta luulen että monille riittää lähinnä värimaailman vaihtaminen. Ja sivuja ei tarvitse tehdä jokaista erikseen, senkun vaihtaa vaan vaihtuvan sisällön.


    • Sivuri

      Osta phja niin saat niin kattavat käyttöoikeudet että niiden pitäisi riittää. Lisäksi saat useimmiten flash ja HTML/CSS pohjat samaan rahaan. Hinnat on euroina niin vähän, jotain 40-50, että kannattaa maksaa jo oman mielenrauhan puolesta. Sivupohjat on testatut ja toimivat ja näyttävät.
      http://www.dmtieto.fi/html_ohjeet.html

      • Töppöskä

      • Töppöskä

    • juppee

      äytä valmiita ulkoasuja pohjana

      Ei ole järkevää lähteä keksimään pyörää uudestaan. Tämä pätee myös nettisivujen ulkoasun suunnittelussa. Aina ei ole järkevää aloittaa sivun ulkoasun tekoa aivan nollasta vaan kannattaa käyttää hyväksi netissä olevia valmiita sivupohjia (engl. web design templates). Ilmaisia ja näyttäviä sivupohjia löytyy esimerkiksi seuraavilta sivuilta: Open Web Design, Open Source Web Design (OSWD) ja Zymic - Free Templates. Jos haluat rakentaa ulkoasun itse, hyvänä apuna on Layout Gala, jossa on esitetty erilaisia tapoja jakaa sivu osiin. Näiden ulkoasujen pohjalta on hyvä lähteä muokkaamaan ulkoasua haluamakseen.

    • hyvän maun mukaan

      "Periaatteessa koko sivupohja on tekijänoikeuksien alaista ja sitä ei saa kopioida, käyttää, muokata, levittää, myydä eteenpäin jne. "
      Ainoastaan visuaalinen ilme on tekijänoikeusrikkomus, koodit saa käyttää sellaisenaan, eikä tarvitse ilmoittaa mitään tekijää.

      Käytännössä noita pohjia on erilaisia, riippuen haluaako asettaa sen cms-julkaisujärjestelmään.(drupal,wordpress, concrete,joomla...)
      Jos pelkkä css, html pohja riittää niin sitten. Julkaisujärjestelmien etu on päivitettävyys, haitta on niiden moduulien ja ulkoasun rakentaminen omakseen.

    • Polleilija

      css ja html "koodi" on samaa kaikilla riippumatta kuka sen kirjoittaa, eli aika mahdotonta sanoo kuka koodin vääntäny jos noudattaa vakionimiä kuten left right footer header jne jne

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3464
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1948
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1578
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1415
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe