venähtäneet farkut, help!

???

Auttakaa ketkä tietävät: mitä voisin tehdä saadakseni uusista farkuistani jälleen istuvat? Ostin niiin naftit joustavat farkut (elastaani-puuvillasekoitus) kuin vain päälleni pukukopissa sain mahtumaan, mutta jo ensimmäisessä pesussa housut venähtivät niin paljon, että valuvat jalasta kokonaan (jos vain antaisi valua!). Pesin ohjeen mukaan 40 asteessa. Auttaisiko niihin joku 90 asteen tappokutistuspesu, tai löytyykö muita kikkoja? Ottaa päähän, uudet housut ja heti pilalla. :/

6

2668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuumassa peseminen ainakaan koska mukana on elastaania ja se on periaatteessa muovia et se sulaa kyllä pois ja farkut menettää loputkin joustavuudestaan eli ei kuumalla pesua. Yks keino on et viet ne nähtäväksi ompelijalle et voisko niitä pienentää. Mutta epäilen et jos farkut joissa on elastaania tollain venähtävät niin silloin niissä on tekovika ja sit kannattas mennä takas siihen kauppaan mistä ostit ja koettaa saada uudet tilalle tai ainakin hinnanalennusta koska toi tapahtui ekassa pesussa.

      • ???

        Joo, sitä mietinkin että vienkö kauppaan takaisin. Seppälän kalleimman pään housut ovat, eivät siis mitkään huippuhyvät housut mutta eivät ihan Tarjoustalon halpisfarkutkaan. Epäilen vain että asiakas on tässä aika heikoilla enkä tule siitä kauppavisiitistä kuin pahemmalle tuulelle... Ehkäpä kokeilen silti.

        Kuumalla pesua mietin lähinnä sillä mielellä, että josko tuolla käsittelyllä onnistuisin kutistamaan housuista "tavalliset joustamattomat farkut", hyvällä tuurilla jopa oikean kokoiset. Joustoahan moisissa lökäpöksyissä ei enää tarvitse ollenkaan.


      • infoa
        ??? kirjoitti:

        Joo, sitä mietinkin että vienkö kauppaan takaisin. Seppälän kalleimman pään housut ovat, eivät siis mitkään huippuhyvät housut mutta eivät ihan Tarjoustalon halpisfarkutkaan. Epäilen vain että asiakas on tässä aika heikoilla enkä tule siitä kauppavisiitistä kuin pahemmalle tuulelle... Ehkäpä kokeilen silti.

        Kuumalla pesua mietin lähinnä sillä mielellä, että josko tuolla käsittelyllä onnistuisin kutistamaan housuista "tavalliset joustamattomat farkut", hyvällä tuurilla jopa oikean kokoiset. Joustoahan moisissa lökäpöksyissä ei enää tarvitse ollenkaan.

        "Epäilen vain että asiakas on tässä aika heikoilla enkä tule siitä kauppavisiitistä kuin pahemmalle tuulelle..."

        Asiakas ei yleensä ikinä ole lähtökohtaisesti heikoilla, jos vaan viitsii tarpeeksi painokkaasti ajaa omaa etuaan. Jos koet, että tuote tai palvelu ei vastaa sitä mitä sen pitäisi, niin katso ohjeet täältä kuinka toimia:
        http://www.kuluttajariita.fi/milloin-tuotteessa-tai-palvelussa-on-virhe/?language=fi&linkID=3&subLinkID=0


        Usein riittää kun olet asiallinen, itsevarma ja osoitat että olet tietoinen oikeuksistasi. Esimerkiksi jos myyjä yrittää selittää ettei hänellä ole valtuuksia tehdä asialle mitään tai ehdottaa alennuksia, lahjakortteja tai muita korvauksia joita et halua, niin vaadi asiallisesti saada keskustella hänen pomonsa kanssa.

        Tästä esimerkkinä: Ostin 150 euroa maksavat laadukkaat saappaat, joiden voisi olettaa kestävän ainakin seuraavat 3 vuotta, ellei pidempäänkin, kun aina huollatan ajoissa kulumisesta johtuvat pikkuviat suutarilla. Kuitenkin toinen saappaista rikkoutui noin kuukauden normaalin käytön jälkeen. Menin saappaiden kanssa takaisin liikkeeseen, ja kuluttajasuojalakiin vedoten (pienen vastustelun ja selittelyn jälkeen) sain tilalle uudet saappaat.

        Jonkun mielestä voi olla turhaa valittamista mennä takaisin kauppaan rikkoutuneen tai huonoksi menneen tuotteen kanssa. Ei kuitenkaan ole kenenkään edun mukaista, jos tuotteiden laatu saa kaupassa olla mitä sattuu. Ja aina ei kauppakaan välttämättä tiedä heillä myynnissä olevien tuotteiden huonosta laadusta, jos kukaan ei heille siitä huomauta!


    • mipe91

      kannattaa varmaa palauttaa... kyllä varmaa vaatekaupat ottaa ne takas ellei oo mistää tarjoustalost:D

    • ...

      Et kai vaan käyttänyt huuhteluainetta?

      Itse olen ostanut Seppälästä ainoastaan kolmet farkut joten en tiedä sen tarkemmin niiden laadusta.

      Eräät Seppälän farkut kutistuivat pesussa reisien kohdalta niin etteivät enää mahtuneet päälle. Tai tavallaan mahtuivat, mutta lahkeet jotenkin kutistuivat pesussa niin ettei housuja saanut kiskottua tarpeeksi ylös vaan haaraosa jäi "roikkumaan" (hankala selittää).

      Toiset Seppälän farkut taas venähtivät pesussa niin etteivät pysy päällä vaikka ostin tarkoituksella "ylikireät" farkut juuri tuota venymistä ajatellen. Olisi varmaan pitänyt ottaa numeroa pienemmät mutta sovitettaessa farkut olivat enemmän kuin sopivat ja yleensä farkut kutistuvat pesussa, eikä päinvastoin. Kalliit farkut ovat lojuneet kaapissa muutaman vuoden, koska niissä ei ole vyönlenkkejä, enkä diggaa henkseleistä.

      • huomannut

        että Seppälästä ei kannata ostaa farkkuja ollenkaan juuri tästä venähtämis syystä. Monet housut jääny kaappiin käyttämättä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe