Aihe

Haiseeko kimalaispesä ?

tiuriitii

Kesällä kävi ammatti-ihminen poistamassa ison, useamman neliön alan peittäneen, kimalaispesän talon yläpohjasta. Kaikkea moskaa ei saatu pois, ja pesään sumutettiin tuholaismyrrkyä tms., joka tuhosi yhdyskunnan. Oltiin oikein tyytyväisiä ensin.

Nyt kuitenkin tämän ex-kimalaispesän kohdalla on asuintiloissa alkanut esiintyä aivan kammottavaa löyhkää. Olen jäteauton kuskinakin kesätyörahoja hankkinut, joten hajuihin luulen tottuneeni, mutta tämä alkaa ylittämään minunkin sietokyvyn. Mikä siellä voi haista: pesän jäänteet, mahdollisesti pesään kuolleet kimalaiset tai niiden toukat, vai mikä ? Haju tulee nimenomaan katosta, ei lattianraoista tai muista rakenteista. Entä mitä tälle voisi koettaa tehdä, vai odotetaanko vain kärsivällisesti, että pesän mätänemisprosessi etenee vähemmän haisevaan vaiheeseen ?

9

2764

  Vastaukset

  • Varsinkin eristeeseen tehty kennosto haisee mädänneelle.
   Poistin viime kesänä yhden ison pesän,eikä voinut yrjöömättä siirtää.
   Myös eristeitä piti heittää helvettiin.

  • pesä haisee, kun tahtoo tuoksahtaa muutenkin, ajoittain:)

  • minulla oli noin neliön pesä ,ja luulin että villat haisee ,mutta jospa se olikin se yhdyskunta,siinäoli sellainen kissanpissamainen haju,mutta nyt en tiedä kumpi se oli,sillä vaihdoin villat, poistin jo kuolleen kimalaisyhdyskunnan,eli haiseeko pesä mädälle,vai kissanpissalle?

  • Hajuongelma ei ota laantuakseen, joskin enin löyhkä on ehkä vähän kaikonnut. Yläpohjaan ei kattoa purkamatta pääse ja näin joulun alla ei oikein seinääkään purkamaan viitsisi ryhtyä, kun puoli sukua on tulossa joulun viettoon jo viikonloppuna. Joten näillä pitää mennä ja toivoa, että haju vielä tästä hälvenisi.

   Tuli kuitenkin mieleen, millainen haju tuosta ex-kimalaispesästä voi lähteä ? Onko se vähän käyneen imelä, hyvin epämiellyttävä sellainen? Mikään maakellari, home tms. täällä ei haise, ei liioin miellyttävän makea omena tai sipuli tai mitä näitä muita mahdollisuuksia nyt on sisäilmaongelmien yhteydessä hajuvariaatioista lueteltu. Pahasti pelkään, että ovat peijjakkaat päässeet käsiksi seinän/yläpohjan eristeisiin, ja niistähän ei haju lähde muuten kuin vaihtamalla.

   • silakalta, niinku pesät ruukaa tuoksahtaa?


   • niinku kirjoitti:

    silakalta, niinku pesät ruukaa tuoksahtaa?

    JUURI SILTÄ SE HAISEE,TUOKSU SIINÄ TULI SANOIKSI,EN AJATELLUT SILAKKAA,VAAN KISSANPISSAA,.jos ja kun ette pääse yläpohjaan muuta kuin purkamalla,niin itse koin helpoimmaksimennä alapuolelta sinne samalla vaihdoin varmuudeksi matalalle puolelle selluvillat,oli noin 1m2 pesä ja kun kimalaiset tuhoutui edellisellä kesällä haju voimistui sietämättömäksi,mutta nyt kaikki ok


  • arvaa vaan.

  • Törmäsin tähän vanhaan keskusteluun. Onko kellään kokemusta, voiko kimalaispesästä aiheutua pikkukärpäsongelma? Meillä on ollut kuistin kattorakenteissa kimalaispesä noin 10 vuoden ajan.
   Samoihin aikoihin alkoi jäätävä kesäinen pikkukärpäsongelma tuolla kuistilla ja viereisessä huoneessa. En keksi kärpäsongelmalle mitään muuta syytä kuin kimalaispesä.
   Emme ole vielä avanneet kuistin kattorakenteita. Tänä kesänä olisi tarkoitus, jos kimalaisilta pystytään.

  • Näin on tämäkin palsta onnistuneesti aktivoitu nostamalla 11 vuotta vanha ketju !

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1722