Valtra A92

Traktorin vahtoa harkitseva

Hei!

Mitä mieltä olette Valtra A92:sta? Olis haaveissa vaihtaa perustekniikalla varustettu traktori, joka soveltuu sekä pelto- että metsäkäyttöön. On muuta harkinnan arvoista vaihtoehtoa, mikä soveltuisi myös metsässä ajoon ja olisi metsäohjaamo?

19

14371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tapsa...

      No ei siitä kyllä minkäänmoista metsäohjaamoa saa tekemälläkään , on se niin ahdas hytti ja eipä ole oikeen tuo tekniikka noissa ollut vakuuttavaa , ainakin jos pikkuisenki on työt sellaisia että sitä voimaa tarvitaan , siis kyllä noissa potkua on , mutta vaihdelaatikossa on kellon rattaita , että suosittelisin kyllä katselemaan noita metso valtroja käytettynä se on aivan eri kone , on tarkoitettu työn tekoon ja kohtahan tuo a-sarja tulee turkista.

      • sielä ongelmia

        valmistus aikataulu siirtyy kokoajan nyt ensvuoden lokakuulle asti tehdään suomessa näillä näkymin.


    • .......

      Ihan hyvä yleistraktori 30-40 ha:nviljelypinta-alalle.Itselläni malli 900 vuosimallia 98 ja kyllä tuossa paikat ovat kestäneet normaalia ajoa. Käytössä 3 siipiset kääntöaurat, nelimetrinen äes(vetää varmasti 5 metristäkin) ja kaksi ja puolimetrinen nostolaitekylvölannoitin. Talvisin sillä linkoa teitä 2,6 metrin suoravetoisella lumilingolla.
      Vaihdeloota 16 eteen ja 8 taakse, jolla se 520-34 takapyörillä kulkee tiellä noin 45 km/h, joten nopea myös siirtoajossa ja voimaa piisaa, kun ei ole hydraulisia pikavaihteita viemässä tehoa.Sähkönostolaite ehdoton juttu, jos esim. kyntelee.
      Metsätyöt teen saman mallisarjan 3 pyttyisellä 700:lla, ketterä peli ja pohja kestää metsäajoa ilman pohjapansareita. Kone siinä todella sitkeävetoinen tehoa vain 70 hv DIN, mutta vääntö 290 mn ja momentin kasvu saksalaisten mittausten mukaan päälle 40%.Koneet erovat oikeastaan vain mootorin osalta.
      Kyllähän jokaisen koneen rikki saa ja joillain ei kestä muu kuin rautakanki ja senkin ne hukkaavat, jos sattuu olemaan liian pieni.

    • oon ollu

      Mulla on Valtra A92 metsäohjaamolla ja nyttenkin on Patruuna yhdistelmän edessä (omalla hydrauliikalla, 875 kuormain). Paljon olen omaa puuta ajellu ja osin vieraitten. Mitään huolia ei ole ollut, normaalit huollot vaan tehty.

    • A-95 Valtrasta...

      A-92 käytännössä sama peli, mulla on ajettu 190tuntia ja nostolaite korjaa alituiseen, kait jotain vikaa. Vaihteet rutisee vieläkin, nopee kakkonen pahiten, pitää rutista vielä takuuseen. Oven tiivisteet harvat, on rakoja jostain syystä. Polttoainetankki liian pieni vakiona, ja lisä säiliölläkin aika pieni, että se pitää olla vähintään, jollei saa mitenkään isompaa.
      Muuten ihan mukava, mutta pistän kategoriaan Belaruksesta seuraava, tykkään ajella, kun on viisi muutakin traktoria ja voi olla, että ostan vielä tämän lisäksi toisenkin samanlaisen Valtran. Tosi edullinen ostaa, kun latoo täpit heti pöytään, eikä kanna mitää vaihdossa, eikä osta änkyttämällä!!

    • sillä

      Juu no ajaahan sillä kun ei paremmasta tiedä , meinaa vaan olla nämä uudet zetorit paremmin varusteltuja ja hyttikin on tilavempi , vaikka ei zetkakaan länsikoneen veroinen ole , mutta onkos sitten tuo valtran a-sarjakaan

      • A-95 Valtrasta...

        ..muista uusista koneista, kun vertaa hintaa vastaavasti tähän Valtran A-sarjaan. Noita Turkkilaispohjasia Case/nyykkäri-vimputtumia myydään samoihin ja niissä on varusteita. Käytännössä kuitenkin A-sarjan Valtrassa tulee Belaruksen jälkeen halvin hevosvoima. Tarpeita on monenlaisia ja niiden mukaan on kunkin koneensa ostettava, jos ei tarvii muuta kuin ihan perus-perustraktoria, niin silloin on viisain katsella näitä A-sarjalaisia.


      • traktoria tee

        A-Valtran ylivoima johtuu sen erinomaisita ajo-ominaisuuksista. A-sarjalainen on viimeisen päälle ergonominen ja käteensopiva kone, vaikka viimeisimmät hienoudet puuttuvat.

        Kokeilkaapa käydä vertaamassa vaikkapa 5820 Jontikkaan, niin huomaa sen selvästi miten huono kone voi tuollainen ns. viimeiset hienoudet omaava kone ajolleen olla.

        A-Valtra on suomen myydyin traktori, eikä se ole sattumaa.


    • hyvä kone on

      Osta pois vaan, nämä on niitä koneita joissa ei tarvi katua hankintaansa. Hyvä ajettava ja ohjaamosta hyvät näkymät ympärille, riski moottori ja nostolaite ällistyttävän tarkka.

      Ja yksi mukava ominaisuus, sitten kymmenen vuoden kuluttua kun vaihdat tätä uuteen A-sarjalaiseen niin saat vaihtokoneesta omasi pois. Meidän edellinen kone oli 900, ja siitä saatiin kuusi vuotta vanhana hyvityksenä sama kuin uudesta maksoimme. Väliraha uuteen A85 oli alle 5000 euroa.

      Valtran ylivoimaa käytettävyydessä, luotettavuudessa ja jälleenmyyntiarvossa!

    • Valtran mies

      On se A-sarjakin hyvä mutta kannattaa miettiä myös 6000 sarjan koneita. Ne kestää kans. Meillä on 6300 ja 6250 eikä mitään huolia oo ollu. Sisu pelejä kaikki. Ja onhan se valtra Suomen ja kohta Kiinankin sekä Australian myydyin traktori

      Valtra/valmet on paras

      • ferkkumies

        Niin ja kannattaa ajatella myös A-sarjan serkkua, MF 4400-sarjaa. Juuri samat palikat vain ulkonäöllisesti eri muodossa. Itsellä MF4455 ja tosi tyytyväinen. 80ha:n viljatilan kylvötraktorina ollut perässä kolmimetrinen jyräkombikone. Ja todellakin vetää. Ergonomia ja tekniikka aivan riittävän hyvää, lisänä metsäohjaamo. En kaipaa elektorinisia härveleitä ja jaksan kytkintä painella, niin huonokuntoinen en ole. Nuoret vain vaativat aivan mahdottomia traktoreilta nykyään.


    • Honnel

      Zetor on varteen otettava vaihtoehto, Hinnaltaa ovat edelleen edullisia, mitä monet luulevat. Hintaa on toki lisää tullut, mutta myös parannuksia on tullut todella paljon. Nykyään traktorit on tehty kestämään. Zetor tarjoaa 4-VUODEN TEHDASTAKUUTA, mitä muissa koneissa ei ole. Tänä vuonna Zetor täytti 65 vuotta ja on varmasti suurta kokemusta koneiden valmistamisesta.

    • 1669

      Eli Valtran A92 on kevyin peltotraktori suhteessa 101hvn voimaan!?

      • 112303

        Uusista varmasti kyllä. Vanha Leyland/Marshall 904 menee edelle: 3500 kg ja 90 DIN hevosvoimaa (n. 100 nykynormeilla).


    • Rautaa rajalle

      Itellä ollut A92 vuoden 400 tuntia mittarissa.Naapurin Nyytikkämiehet haukku "suomibelarusseksi".Turvat meni tukkoon kun tein kevätkyntöö 5-siipisillä sarka-auroilla 7,5km tunnissa 16 tuuman säädöillä,tankki pieni näihin miesten töihin.Voimaa piisaa myös kärryn vedossa 13500kg vehniä lavalla ei paljoo vauhtia hidasta!

      • A-95 Valtrasta...

        No, miten sulla on mennyt toi 400tuntia? Itsellä nyt mitarissa tossa A-Valtterissa 967tuntia ja pientä vikaa on ollut matkan varrella aika runsaasti, takuu on nyt loppu, siis se maksavakin. Nostolaite on korjattu kahteeen otteeseen, vaihteita ei ole saatu sellaiseen kuntoon, kuin ne käsittääkseni kuuluisi olla, samalla lailla nopea kakkonen tökkii, kun ennen vanhaan Belaruksissa. Vettä tulee jostakin katolta sisään, ei voi jättää juuri sateeseen. Kabiinin ovet ihan ryssät sovituksiltaan ja oikean puoleinen lukko toimii jos toimii, ei pysy kiinni, aukeilee itsestään. Pilaripakoputken suojan pultit ei kestä kiinni. Akku tyhjenee omiaan joskus, vikaa ei löydy, pääkytkin vaan pitää olla, niin ei tyhjene silloin akku. Ohjaustehostin joskus takkuaa. Kaasupoljin jumittaa pakkasella. Polttoainemittari näyttää ihan omiaan, ei voi luottaa muuhun kuin siihen varoitusvaloon, tosi ilkeä vaiva noin pienellä polttoainetankilla varustetussa traktorissa.
        Vaikka onkin tollainen "suomibelkku", niin muuten on ihan mukava traktori, ostetaan varmaan vielä toinenkin noille muille traktoreille kaveriksi, hyvä aputraktori!


    • Anonyymi

      Itsekin etsinyt A92:sta. Tahtovat vaan mennä nopeasti, jos ei tyydy liki 10 000h ajettuun.

    • Anonyymi

      Meillä oli 12000h ajan A92. Ei isoja ongelmia, mutta tärvääntyi onnettomuudessa korjaamattomaan kuntoon.

    • Anonyymi

      Ihan kelpo traktori kun vaan varaa 5-10000 euroa vuosittain vaihteistoremontteihin. Noissa A-sarjoissa se vaihteisto on juuri se iso ongelma, jo hyvinkin vähäajetuissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe