Masennuksesta SELVINNEET?!

Äippäliini23

Vähän toisenlaista asiaa kyselisin.
En tiedä kuuluuko tämä juuri tälle palstalle.
Kertokaa selviytymistarinoita masennuksesta?!
Miten sairastuitte,miten koitte masennuksen ja miten siitä selvisitte?Oletteko syöneet masennukseen lääkettä,käyneet terapiassa?

Oma tarinani on sellainen,että sairastuin ilmeisesti jo ala-yläasteiässä.Käyttäytyminen oli huononlaista,koetin "aikuistua" nopeasti.Muutin pois kotoa täytettyäni 15v.En tullut koskaan isäni kanssa toimeen,hän musersi minun itsetuntoani pala palalta haukkuen ulkonäköäni.Oli mustasukkainen äidilleni minusta ja siskostani.Äitini ja isäni kasvatustavat olivat ristiriidassa keskenään.Aloin seurstella itseäni 8 vuotta vanhemman miehen kanssa.Meilläkin oli hyvin ristiriitainen suhde,jossa tulin useaan kertaan pahoinpidellyksi.Aloin käydä terapiassa kun koulu ei onnistunut ja olin hyvin heikoilla.Minulla todetiin rajatilahäiriö nuoruusiässä.Sekä vakava masennus.Elämäni oli kaaoottista; irtosuhteita,yhdessä vaiheessa huumeita,jota kadun lopun elämääni :(
Sitten menin osastojaksolle joka kesti noin 2 vikkoa.Jouduin keskeyttämään koulun mutta pian sain sopivan lääkityksen,huumeet jäivät pikkuhiljaa ja sain koulunkin käytyä loppuun.Sain ammatin ja aloin tutustua uudenlaisiin ihmisiin.Entinen sekoilu jäi pois.Koen että terapiasta on ollut minulle paljon hyötyä.Näin meni parisen vuotta,terapia jatkui,elämäni muuttui.
Menin mielenterveyskuntoutukseen koska en edelleenkään ollut työkykyinen.Hyödyin myös siitä.
Tutustuin ihanaan mieheen ja aloimme seurustella.Oltuamme yhdessä yli vuoden aloin odottaa lasta.Lopetin masennuslääkkeet.Se oli minulle todellinen kasvun paikka.
Lopetin tupakoinnin,aloin elää niinkuin vastuullinen aikuinen ja kasvoin hiljalleen äidiksi mieheni rinnallani.Muutimme isompaan asuntoon,aloimme hankkia vauvalle vaatetta ja tavaroita.Terapiasuhde jatkui edelleen mutta terapeutti vaihtui.
Sain kannustusta äitiyteen,halusin tehdä kaiken mahdollisimman hyvin sillä rakastin valtavasti syntymätöntä lastani.
Lopulta tuli synnytyksen aika ja saimme ihanan tytön :)
Tyttö on nyt 10kk ikäinen,valoisa ja rauhallinen lapsi.Elämä on reilassaan.Menneet ovat menneitä mutta vieläkin välillä kummittelevat mielessäni.Häpeän menneisyyttäni mutta haluan katsoa tulevaan.

Kertokaa omia elämänne tarinoita.

15

3067

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selvinnyt

      Täällä yksi vakavasta masennuksesta selvinnyt. En vielä kylläkään olen äiti, mutta täällä palstoilla kovasti pyörin..

      En nyt kirjoita omaa kertomustani, mutta haluan suositella masennuksen kanssa oireileville kirjoittamista. Itse vältin lääkehoidon kirjoittamalla. Päiväkirjaa, runoja, mitä vain. Eräs ystäväni käytti terapian ohella selviämiskeinona: antoi masennukselle nimen ja kirjoitti masennukselleen kirjeitä. Minusta kuulosti hyvin toimivalta.

    • läpi käyty

      Hei!
      Osa kirjoituksestasi on kuin omasta elämästäni.Olen kokenut masennuksen useasti ja vakavimman noin kolme vuotta sitten.Myös minulla on traumaattinen lapsuus sekä isä,joka halveksi ja mitätöi minua koko nuoruuteni.
      Lähdin myös kotoa aikaisin,aloin ryypätä,rellestää ja harrastaa humalassa irtosuhteita...

      Nyt meilä on kaksikouluikäistä lasta ja elämä suhtuomissaan.

      Olen käynyt terapiassa vuodesta 99.Välillä ollut taukojakin,mutta vähän.Terapeutti on pysynyt samana,ja se on loistava asia.Lääkehoitoa en näe kielteisenä asiana,vaan päinvastoin.Olen joutunut syömään niitä vuosia,ja varmasti myös jatkossa.

      Kirjoittamista olen harrastanut myös,sekä keskusteluja ystävien kanssa

      Kyllä masennuksesta voi toipua,mutta tavallaan se kulkee "olkapäälläsi" läpi elämän.Katso sitä silmiin ja tee siitä kumppanisi,jota etpelkää ja jota sinä hallitset! Masennus on uuden alku ja mahdollisuus.Se kasvattaa meitä ja hioo parhaat timantit!

      Voimia ja siunausta sinulle elämääsi
      Niina

      • alkuperäinen.

        Olen ketjun aloittaja.
        Tiedän mitä tarkoitat tuolla,että masennus kulkee olkapäällä nyt ja aina.
        Olen vain huomannut että sitä pitää välillä kurittaa :D eli juuri nimenomaan itse hallita.
        Välillä se on hirmu vaikeaa ja vaikeaa katsoa tulevaisuuteen kun ajattelee että "miten voin mennä töihin,mitä jos pääni ei taaskaan kestä ja masennun" tai "miten jaksan lapsen kanssa,en kai vain taas ole masentumassa" tai "miksi minusta tuntuu nyt tältä, onko tämä ohimenevää vai onko masennus palannut voimakkaana"
        Nuo ajatukset ovat pelottavia!
        Mutta minusta kirjoitit ihanasti :) noin pitäisikin ajatella ;)


    • ä40+

      ..niin kauan kun on toivoa, voi katsoa eteenpäin. Kun toivo ja aika omasta mielestä loppuu, ollaan taas yhdessä kriisissä. Joka muuten tuntuu aina yhtä vaikealta, vaikka sitten se vasta tuntuu todelliselta kun ikää tulee ja huomaa ettei olekaan enää se sama työikäisen näköinen, haluttava henkilö mitä ennen huomaa olleensa..

      Vuosikymmenten saatossa on naisena huomannut että tietyt vaiheet tuntuvat olevan niitä kriittisimpiä, yksi tietenkin on aikuistumisen kynnysaika. Silloin alkaa monille koetinaika joka vaikuttaa mainitsemallasi tavalla joskus läpi elämän vaikkei sitä ajattele. Naispuolisille seksuaalisuuden ja muut naiseksi tulemisen kokemukset voivat olla syyllisyyttä ja ahdistusta tuottavia. Ihmiset voivat olla toisilleen kovin ajattelemattomia ja julmia kun toinen koettaa vain selviytyä omassa elämässään ja jatkaa eteenpäin.

      Yksi merkittävä koetinaika on myös lapsen syntymä ja sitä seuraavat lähivuodet. Itse olen kokenut ne ajat vaativimmiksi ja rankimmiksi jälkeen teiniaikojen. Masennus vaihtelee ja syytkin muuttuvat ajan myötä mutta jos on nuoruudessa jo ilmennyt taipuvaisuutta masennukseen on hyvin todennäköistä että myöhemminkin tulee vielä niin käymään kun tulee isompi kriisivaihe elämässä.

      Mutta koska elämää on jatkettava eteenpäin, on lievä masennuskin selätettävissä ajan kanssa. Täytyy vain muistaa pitää silloinkin itsestään huolta, kun voimat ovat vähissä.
      Itselleni on tarjottu aikuisiällä mielialalääkkeitä ja lääkeorjaksi olisin voinut toki ryhtyä vaikka koko loppuiäkseni, masennus- ja unilääkkeinen. En vain tiedä miksi minusta ei kerta kaikkiaan ole lääkkeiden kestokäyttäjäksi. Sivuvaikutukset tuntuvat paljon pelottavammilta kuin lievä masennus, joka muuten johtuukin köyhyydestä ja sosiaalisen elämän vinoutumisesta tai sen kokonaan puuttumisesta. Olen ehkä uhmakas sen vuoksi että en tunne ansainneeni tätä kaikkea yhtä aikaa ja suurta yksinäisyyttä vielä päälle. Tunnen olevani olosuhteideni ja elämäni uhri joten mielestäni minun pitää selviytyäkin asioistani ilman lisähässäkkää lääkkeiden kanssa. Toki en suosittele samaa muille samassa tilanteessa eläville. Jotenkin vain tunnen olevani lääkkeiden yläpuolella..siipi maassa, mutta riippumaton sellaisesta mitä ei tunne omakseen.

      • ekaa kertaa äiti

        Mulla oli lievä masennus ja söin siihen lääkkeitä noin 6 kk ja ne tehosivat hyvin eli jätin ne sitten pois. Tästä on jo monta vuotta eikä masennus ole palannut vielä ainakaan. Jos taas masennun syön taas yhden "kuurin". Mun mielestä lääkkeisiin ei todellakaan jää koukkuun eikä niitä tarvii syödä loppuelämää....

        Syö vaan sen ajan kun niitä tarvii (eikä tietenkään kannata heti jättää pois kun masennuksen oireet häipyvät; parempi on syödä niitä vielä muutama kuukausi sen jälkeenkin)


      • meiju 12

        jÄnnä juttu. tuo lääkevastaisuus , minäkin kävin vuosia terapiassa, rukoiltavana ja välillä meni hyvinkin. mutta aina tuli myös näitä halukuolla-vaiheita. saivat alkunsa yl vastoinkäymisistä ihmisuhteissa. nyt olen syönyt kaksi kuukautta mielialalääkkeitä, olen kuin uusi ihminen. ei minkäänlaisia sivuoireita . olen todella onnellinen, haluaisin syödä näitä loppuelämäni. en minäkään ajatellutkaan lääkkeitä kunnes jouduin uupumuksen vuoksi sairaslomalle. lääkkeet ja terapia auttavat varmasti. vielä tärkeampi näitä on yhteys Jumalaan ja luottamus Hänen sanaansa.


    • blondeistablondein72hki

      eli ekan kerran kärsin kun ekaa lasta odotin ja se aika oli helvettiä.En itse eikä kukaan asiaa tajunnut joten hoitamatta jäi...

      Vasta noin kolmisen vuotta sitten kun meinasin alkoholisoitua -sen takia en nykyään pahemmin juo-,tajusin kun kaikki meinas mennä perseelleen että jotain tehtävä,sain masennuslääkkeet,ne auttoivat mutta kun annostusta lisättiin tuli taas kaameet oireet joten lopetin ja se oli hyväksi minulle.

      Nykyään kaik ok.

      Äitilläni oli myös useita vuosia sitten mutta hän vain päätti että nyt loppuu paskanjauhanta,jätti lääkkeet pois ja ei oo tarttenut.

    • ex-äiti

      en ole näköjään selviytynyt. ...tälläkin hetkellä olen todella väsynyt, eikä nyt johdu pelkästeen vuorokauden ajasta. aina ahdistaa. viikoittain vaihtelevasti. en kyl ees jaksais tännekään kirjoittaa. tulin vaa kattoo et olisko täältä löytynyt olooni apua, helpotusta. en halua sääliä, en huomiota, en mitään... menneisyyteni on niin kirjava, et ei oo ihmekkään että olen AIVAN LOPPU!!!
      luulin kuukaus sitte että olen selviämässä, mut joo, yhtäkkii olenkin ihan pirstaleina.
      nyt lopetan. ei täst kirjotuksestani ota edes mitää tolkkua. olkaa onnellisia jotka olette selvinneet, joilla on ehjä perhe *nyt alkaa koht itkettää*, joo ja ...en tiedä. en jaksa pyytää apua, en jaksa soittaa kellekkään, en jaksa...ai niin eihän tuota jaksa -sanaa saanutkaan käyttää, olen kuulemma käyttänyt ja hokenut sitä liikaa. -no anteeks että ilmaisin tunteeni. VOI HELVETTI. kunpa olisin SITTENKIN kuollut siihen leikkaukseen!!! nauttikaahan elämästänne ne jotka elää haluaa. -heippa vaan.

      • biovanhempi

        halusin kertoa sulle että Jeesus rakastaa sua! et ole ex äiti vaan äitiys ei häviä mihinkään.


      • äippä 80

        ajatuksia minullakin aina välillä että oisinpa vaan kuollu tai poissa niin ois helpompi.Hirveää tollainen ajattelu. Voisipa jotenkin auttaa toinen toistamme, minusta olisi ainakin kiva kuunnella mitkä asiat ihan oikeasti muilla ahdistaa. haluisin tietää onko ne samantyyppisiä ku itellä. Toivon vaan voimia sullekkin kohtalotoveri, älä heitä vielä kirvestä kaivoon koska et ole yksin.


    • Lilyjets

      Ensimmäiset seitsemän vuotta elämästäni olivat täysin normaaleja, mutta siitä eteenpäin ei voi normaalista edes puhua.

      Minua alettiin kiusata ollessani ekaluokalla. Kiusaajat olivat jo "isoja poikia", neljäsluokkalaisia tuolloin. Olin vasta pieni tyttö ja yksin, aivan voimaton. Opettaja ei tehnyt mitään vaikka moneen kertaan hänelle kerroin. Minulle huudeltiin koko ala-asteen ajan ulkonäöstäni, sisaristani, perheestäni ja kaikista muistakin asioista. Kiusaamisessa oli mukana lähes koko koulu eikä opettajat olleet huomaavinaan.

      Viidennelle luokalle mennessä sisareni joutui psykiatriseen sairaalaan. Olin tullut koulusta kun huomasin hänen kirjeensä pöydälläni. Hän oli kirjoittanut sen ennen kuin vanhempani olivat vieneet hänet sinne.

      Sisko oli ollut jo hetken aikaa siellä kun hän tuli kotilomalle, veti kaupungilla viinaa ja masennuslääkkeitä sekaisin. Odotin häntä kotiin jotta voisimme katsoa videoita ja jutella.

      En muista miten kaikki meni, mutta seuraavassa hetkessä istuin huoneen ulkopuolella ja katsoin siskoani, joka huusi ja riehui, sylki joka puolelle ja yritti hajottaa koko huoneen. Toinen vanhemmistani sai hänet lopulta rauhoittumaan vain läpsäisemällä häntä naamalle. Ambulanssi soitettiin paikalle ja siskoni vietiin johonkin. Romahdin nurmikolle itkemään kun isäni tuli ja kertoi, että sisko vietäisiin monen sadan kilometrin päähän osastolle.

      Elämä jatkui, kunnes ihmiset alkoivat huudella minulle koulussa hullusta siskostani ja nauroivat päin naamaa. Luokkakaverini oli kuullut sairaalajutusta ja oli kailottanut sen kaikille. Kukaan ei halunnut enää olla ystäväni, koska olin ylipainoinen enkä siis suosittua seuraa. Menin kyllä koulun luokkajuhliin, mutta kukaan poika ei halunnut tanssia kanssani. Tuntuu ehkä pieneltä jutulta, mutta minulle se oli silloin iso asia.

      Asiat alkoivat mennä jo paremmin kun kiusaajat menivät yläasteelle, mutta kuudennen luokan jälkeen muutimme itse pienestä kylästä PK-seudulle, jossa kiusaaminen alkoi taas. En saanut ystäviä ja eräs luokkamme poika otti minut silmätikukseen. Uudessa koulussa kiusaamiseen puututtiin ja se loppuikin, mutta se ei taannut sitä että minulla olisi ollut ystäviä. Koin ensimmäisen rakkauteni seiskaluokalla, mutta tämä jätti minut heti parin päivän päästä. Sydämeni särkyi raa-asti ja seuraavan poikaystävän löysin suhteellisen äkkiä. Tämä poika kärkkyi kavereitani, kiusasi minua jatkuvasti ja jätin hänet sittemmin.

      Aloin lintsata koulusta, polttaa tupakkaa, juoda ja kokeilin huumeitakin. 14-vuotiaana jäin koukkuun liuottimiin. Olin muuttunut iloisesta tytöstä kammotuksi wannabe-kovikseksi, joka yritti päästä kovispiireihin. Ei minua hyväksytty niihinkään eikä luokkalaisteni seuraan.

      Kahdeksannella luokalla aloin rauhoittua selvästi, vaikka join silloin tällöin ja poltin tupakkaakin vielä. Yhdeksännen luokan alussa elämä alkoi luistaa: minulla oli tulevaisuus selvillä ja paljon ystäviä. Yhdeksännen luokan puolivälissä tapasin ensimmäisen oikean poikakaverini.

      Tämä poika oli elämässään särkynyt, koska oli menettänyt äitinsä. Hän ei ollut päässyt asian yli. Lopulta aloin huomata hänessä outoja piirteitä: hän alkoi väittää että ystäväni käyttivät minua hyväkseen ja elin haavemaailmassa, tätä maailmaa ei oikeasti ole ja niin edelleen. Hän jopa tallensi kännykkään jonkun toimimattoman, täysin tuulesta temmatun numerosarjan ja laittoi siihen miehen nimen. Näin hän sai tilaisuuden väittää että petin häntä. Kun hän oli saanut minut pitkän maanittelun jälkeen sänkyynsä, hän haukkui ulkonäköni, ilkkui asioista joita olin tehnyt taaperoiässä ja kaikkea muuta.

      Päästyäni tästä pojasta eroon hän hakkasi minut. Voitin asiasta käydyn oikeustaistelun.

      Sen jälkeen tapailin moniakin miehiä, joista eräs oli mieleenpainuva:

      Olin tavannut lähellä asuvan kundin ja hän sai suostuttelun jälkeen minut sänkyynsä. Myöhemmin huomasin että meillä oli mennyt kondomi puhki. Hän sanoi antavansa rahat jälkiehkäisypillereihin, mutta tuumasin että toinen vaihtoehto on odottaa kuukautisia ja jos ei tule, on ostettava raskaustesti. Hän huusi: "Raskaustesti? MIKÄ VITUN RASKAUSTESTI?! Oot sä joku vitun kakstoistavuotias?! Mä en halua faijaks vittu tajuutsä! Hoida ne vitun jälkiehkäisypillerit vitun huora!". Hän ei koskaan antanut rahoja vaan ostin jälkiehkäisypillerit omin päin.

      Samana kesänä tapasin nykyisen lapseni isän, minua 13 vuotta vanhemman miehen. Seurustelimme noin vuoden eikä meillä missään vaiheessa mennyt kovin hyvin. Hän oli menettänyt itselleen tärkeän ihmisen ja suri sitä niin etten osannut tukea häntä. Hän yritti kerran itsemurhaakin, nieli purkillisen tabletteja ja lähti juoksemaan pois. Onneksi sain hänet sairaalaan jossa hän oli kaksi päivää tajuttomana.

      (Jatkuu seuraavassa viestissä)

      • Lilyjets

        Yritin herättää häntä mutta hän ei saanut kuin jotain käsittämätöntä mongerrettua jonka jälkeen hän putosi taas. Lääkäri kertoi että hänen nielemänsä määrä oli ollut tappava.

        Tässä yhteydessä on mainittava, että se oli toinen ihmishenki jonka pelastin. Ensimmäisellä kerralla kohde oli siskoni. Olin tuolloin 14-vuotias. Hän oli nukkumassa, kun menin herättämään häntä ja näin sängyn täynnä verta. Hän oli vetänyt ranteisiinsa niin monta haavaa että en osannut laskea niitä. Käärin pyyhkeitä tiukasti hänen käsiensä ympärille ja soitin vanhemmilleni ja hätäkeskukseen.

        Tulin sitten raskaaksi lapseni isälle ja olin monta kertaa sekaisin onnesta ja vuoroin kauhistuksesta. Miten voisin pitää lapsen tässä tilanteessa? Ikää 17 ja risat?! Lopulta päädyimme pitämään lapsen, tosin jokin vaikutti olevan vialla.

        Lapseni isä ei vaikuttanut odottavalta ja iloiselta isältä. Tilannetta jatkui pari kuukautta, kunnes hän ei tullut kahteen päivään kotiin ja hänen puhelimensa oli kiinni. Ehdin jo luulla vaikka mitä. Olin äitini luona ja lähdin taas käymään hänen luonaan. Hän olikin tullut kotiin.

        Sain kuulla ettei minulla ole enää asiaa sinne. Mietin että mitä ihmettä! Monen mutkan kautta sain kuulla että hänellä oli uusi nainen. Menin itkua vääntäen isäni luo ja kerroin mitä oli käynyt. Isäni antoi minun asua edelleen kotona ja toivotti vauvan tervetulleeksi sukuun. Äitiini välit katkesivat hetkeksi.

        Äitini ja isäni olivat jo eronneet ja isäni vietti paljon aikaa uuden naisystävänsä kanssa. Olin 18-vuotias äiti, joka sai synnytyslaitoksella niin hirveää ilkeilyä osakseen kaikilla mahdollisilla tavoilla, etten niitä edes välitä muistella. Vihjailut siitä että olen liian nuori, en osaa hoitaa vauvaa ja niin edelleen, saivat itseluottamukseni murenemaan. Kun purskahdin itkuun hoitajien edessä ilman näkyvää syytä, tuli tylsistyneen ivallinen kommentti: "No mikäs meidän ÄIDILLE on nyt tullut?!" enkä viitsinyt vastata.

        Seuraavat puoli vuotta hoidin vauvaa lähes yksin, arjessa en paljoa apua saanut koska isälläni oli vaativa työ ja äidillä myös. Halusin hyvänolon tunnetta, edes jostain, koska mikään ei tuntunut miltään. En enää jaksanut. Lopulta päätin ottaa vain pari kaljaa ja siitä se lähtikin. Muistin kokeilleeni nuoruudessa liuottimia ja olin käyttänyt niitä vaihtelevasti neljä vuotta. Lopulta lähti piru irti.

        Sen enempää erittelemättä sanon, että "arkeni" lapsen kanssa eteni siihen pisteeseen, että hänet otettiin huostaan. Jaksoin juuri ja juuri hoitaa lapseni, mutten kotiani tai itseäni. Syötin lapselleni vaihtelevassa määrin oikeaa ruokaa ja makeaa, koska en vain jaksanut. Oli helpompaa antaa hänelle tikkari käteen koska siitä sai energiaa. Likaisten vaippojen kasa sai olla lattialla muiden ihmeteltävänä ja tyhjät kaljapullot olivat olohuoneessa. Miehiä ravasi meilläkin. Liuottimia piti saada vaikka keskellä yötä.

        Lapseni ollessa lastenkodissa olin sopinut välit lapseni isän kanssa ja hän ottikin lapseni luokseen asumaan. Hän oli ehtinyt tässä välissä mennä naimisiin ja uusi vaimo vaikutti häneen myönteisesti. Hänestä oli tullut kiltti ihminen, joka selvästi välitti lapsestamme.

        Tapasin tässä välissä erään miehen jonka kanssa suunnittelimme häitä. En ollut päässyt irti päihdekierteestäni ja lopulta hän jätti minut pillerikasa kourassa olohuoneen lattialle itkemään. En vain jaksanut. Yritin päästä hengestäni, mutta en onnistunut.

        Seuraavan vuoden juoksin vaihtelevasti kapakoissa iskemässä miehiä, pidin tosin tyttäreeni yhteyttä. Ei ollut mitään väliä sillä, kuka mies oli, kunhan sain häneltä rakkautta, edes hetken verran. Roikuin eksäni perässä, joka otti minulta seksiä, mutta ei halunnut että olen enää seuraavana päivänä hänen luonaan.

        Kapakkahuuruissani tapasin myös nykyisen mieheni. Hetken aikaa meno oli aika lujaa, kunnes eräänä yönä hän tuli kesken illanviettonsa kotiin kun minä olin taas sekakäyttänyt itseni siihen pisteeseen etten tajunnut mistään mitään. Hän sanoi tajunneensa jo kauan aikaa sitten, mitä minä niillä liuottimilla teen. Tämä tapahtui kaksi vuotta sitten. Hän sanoi, että tarvitsen apua ja sieti sen, että olin pettänyt häntä. Kävin hänen kimppuunsa humalassa ja sain kesken kaiken vatsakipukohtauksia. Kun lanssi tuli hakemaan minua sairaalaan, käskin hänen painua helvettiin. Hän otti taksin ja lähti perääni ja oli mukana sairaalassa.

        Mikä on tilanne tänään?

        Olemme mieheni kanssa edelleen yhdessä. Lapseni käy nykyisin luonani viikonloppuisin ja on lomat meillä. Sain juuri tietää saaneeni vakituisen työpaikan arvostetussa työssä ja valmistuin vähän viikko sitten ylioppilaaksi. Olen ikuisesti kiitollinen sosiaalitoimiston väelle, ja heille jotka sekopäisen elämäni paljastivat. Lapseni isän ja hänen vaimonsa kanssa olemme lähes parhaita ystäviä.

        Tässä elämäni tarina.


    • äiti myös

      että pääsit pois noin nuorena noista kuvioista. Itse olen jo 30 ja ollut masennuslääkitys 10 vuotta. Nyt raskausajan pystyin olemaan ilman lääkkeitä. Pikkuhiljaa kuitenkin kotona oleminen kaiket päivät robottimaisesti lapsen kanssa alkoi ahdistaa sen verran että aloitettiin lääkitykset uudestaan. Se on uskomatonta kuinka meinaan syyllistää itseäni koko ajan ihan kaikesta. Mm.entisestä elämästäni koska rellestin ja harrastin irtosuhteita.Ajattelen että olen ollut ihan lutka eikä varmaan kukaan muu ole edes ollut sellainen. Monesti ajattelen että ansaitsisin ihan oikeasti sairastua vakavasti..ja varmaan niin käykin. Voi vaan kuvitella kuinka tyhmältä tuollanen kuullostaa,mutta se on täyttä totta ja erittäin ahdistavaa. Välillä taas epäilen että kaikki varmaan ajattelee minusta että mikä idiootti. Jopa oma terapeuttini tuntuu jotenkin että varmaan ajattelee minusta vaikka mitä, enkä ihan sillekkään kehtaa kaikkea kertoa.Minua jotenkin vaan hävettää. Vaikka monen mielestä elämäni näyttää päällisin puolin hyvältä ja periaatteessa onkin, niin silti vaan omat ajatukseni ovat ; turhautuneita, tylsistyneitä, väsyneitä ja ahdistuneita.Välillä toki jotain positiivistakin saattaa vähän olla, mutta suurimmaksi osaksi tämä tuntuu minusta väkisin raatamiselta. Vertaan aina itseäni muihin ja pyrin täydellisyyteen. Välillä ajattelen että heittäsinkö koko lääkkeet metsään koska ei kai niistä niin oleellista hyötyä ole paitsi hirveä ahdistus lähti pois.
      Jotenkin sitä ajatteli että kaikki muuttuu hyväksi kun saa oman lapsen, mutta ihemeellistä että ajattelen kyllä ihan samalla lailla asoista kuin ennenkin. Rakastan kyllä lastani ,mutta kaipaisin omaa aikaakin. Helposti poden sitten ikävää kun hän on hoidossa. Lapseni on nyt 4 kk ja harmittaa aina että sai tällaisen äidin raukka, ansaitsisi paremman.

    • nankka

      Sairastuin 14-vuotiaana masennukseen, se alkoi väsymyksenä, voimakkaana ärtymyksenä ja riitaantumisena kavereiden kanssa. Menin kouluterkkarille ja pääsin kunnan psykologille kerran kuussa. Myöhemmin hakeuduin kaupungin psykologille, jonne pääsin useammin eli kerran viikossa.

      Olen käynyt hoidossa nyt 6 vuotta ja alan olla parantumaan päin. Tähän helvetilliseen matkaan on mahtunut useita sairaalareissuja, monia katkenneita ihmissuhteita, itsesyytöksiä, itsetuhoisuutta, suunnatonta väsymystä ja tietenkin muitakin masennuksen oireita. Lisäksi opintoni amiksessa keskeytyivät. Pidin 3 välivuotta, ja nyt olen hakenut opiskelemaan ja toivon sydämestäni, että pääsisin sinne. Olen pyrkinyt saamaan työkykyäni takaisin olemalla yhdessä ryhmätoiminnassa mukana ja lisäksi eräällä koululla "työharjoittelijana". On mennyt oikein hyvin ja voin jo paljon paremmin. Ihmiset naapureista lähtien ovat tulleet sanomaan, kuinka iloinen ja energinen olen nykyään; helposti lähestyttävä ja nauravainen, ja se onkin totta. Olen aivan varma, että tästä vielä selvitään kokonaan voittajana. Elämä on ihanaa!

      • aino-kaija*

        Miksi ette mainitse minkänimisiä lääkkeitä olette käyttänyt ja mitkä ovat parhaiten auttaneet masentunutta. Moni tarvitsesi tietoa hyvistä ja siedettävistä lääkkeistä. Kyllä tällä palstalla voi mainita lääkkeiden nimiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe