Matkapäiväkirjaa Meksikosta

Thaimaan norppa

Meksikon reissu lähestyy. Enää vain vajaa viikko siihen, että saa hypätä sinivalkoisille siiville ja hivauttaa itsensä Karibian meren rannalle. Turkoosinen kirkas meri, Maya-temppelit, Cenotet, tuhdit tequilatömpsyt ja kenties vaikkapa lyhyt Kuuban retki odottavat jossain edessä päin

Eli jos Playa del Carmenin matka on suunnitteilla tai jo varattuna, tai kohde muuten vain kiinnostaa, niin tuoreita matkatunnelmia löytyy 15.12.2008 alkaen blogissamme osoitteessa:

http://web.me.com/letsgoto/Mexico2008

Samassa osoitteessa voi myös kuunnella Meksikon reissun innoittamana tehdyn biisin.

Blogin avulla voi myös keskustella ja kysyä matkaamme tai Playa del Carmeniin liittyvistä asioista.

13

3069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matk

      Hieno juttu! Odotan innolla, että pääsen lukemaan matkakertomustasi!

      Osaatko vastata ongelmaani, varmaan viimeistään matkasi jälkeen osaat vastata. Yritin kysyä asiaa toisella matkailupalstalla ja hiljaista on. Kun huomasin viestisi, ajattelin että laitan tähän uudestaan kysymyksen. Jos osaat vastata, niin tuhannet kiitokset.

      Suunnitelmissa on Meksikon matka, paikkana Playa del Carmen. Kohde kiinnostaa, mutta shoppailusta lukiessa mieleen on tullut yksi asia.

      Nimittäin monissa matkaoppaissa lukee, että "Muista tinkiä" tai "Tinkiminen kuuluu aina kaupantekoon" tms. Mieleen tulee ikäviä muistoja Turkin matkoilta, joissa kaupankäynti on ollut yhtä tuskaa basaareissa huutelevine kauppiaineen ja tinkimisineen.

      Kysynkin, millaista kaupankäynti tuolla on? Onko kauppojen tuotteissa hintalappuja? Miten tuo painajainen eli tinkiminen? Saako kaupoissa katsella rauhassa?

      Toinen asia koskee säätä. Domina Travels järjestää tänä talvena matkoja Playa del Carmeniin ja niiden säätilastoissa helmikuussa keskilämpötila oli 24. Vaikutti aika olemattomalle, kai tuo lienee virhe. Muissa matkaoppaissa lämpötila on 29-30 tienoilla. Eli kysymys kuuluu, onko Playa del Carmenissa "varma" aurinko?

      Kiitos. Matka on suunnitelmissa tosin vasta vuoden päästä, mutta tuo shoppailukulttuuri alkoi mietityttämään ja sillä on ratkaiseva vaikutus kohteen valinnassa.

      • yksinkertainen keskiarvo?

        AM ilmoittaa sivuillaan helmikuuta koskien: päivän ylin 29, yön alin 18. Siitä yksinkertainen yhden luvun keskiarvo on tuo 24 ( tai sitten 25).


      • tinkiminen

        ratkaisevat matkakohteen valinnassa, eikö pitäisi ostaa pelkkä lento jonnekin missä ei turismia juuri ole ja kaikki kaupankäynti on Eurooppalais-USAlais-Australialaista perustyyliä oikeastaan ilman tinkimismahdollisuutta? Ja jossa kaupankäynti on paikalliskulutusvoittoista? Kaikissa turistikohteissa joutuu ostellessan pitämään pään kylmänä ja olemaan ei-kiinnostuneen oloinen asiakas, jos aikoo isommilta kustannuksilta välttyä. Se vain tuppaa niin olemaan että useissa paikalliskulttureissakin kaupan hieronta on se itseisarvo johon tinkiminen kuuluu oleellisena osana.


      • säästä

        Ei edes carmenissa ole varma aurinko. Olemme olleet joulukuussa carmenissa 2 viikkoa ja vain yksipäivä oli kun ei satanut vettä. Pilvistä ja vetistä oli ja myös sateisina päivinä turhan viileää eli reilut 20 astetta. Illalla kaipas muutakin kuin t-paitaa päälle.

        mm. thaimaan ilmasto on aivan erilaista vastaavana ajankohtana, hiostavan kuumaa.


      • Thaimaan norppa

        Jos maltat hetken, niin ensi viikolla ollaan jo paikan päällä Maya Rivieralla ja voi sitten paremmin kertoa keleistä ja kaupankäynnistä.

        Säät ovat aina kysymysmerkki ja ns. "korkeemman kädessä", mutta sillä asenteella me ainakin reissuun lähdetään, että palelemaan ei ole tarkoitus mennä. Ja jos on joskus iltaisin viileämpääkin, niin eiköhän meksikolainen liki trooppinen ilmasto aina suomalaisen räntäjoulun kelit voita? ;)


      • cortez x

        Avenida 5. kauppiaat huutelevat jonkin verran, mutta se ei ole mitään verrattuna esim. egyptiin tai thaimaahan. Kaupoissa saa usein katsella ihan rauhassa. Pahimmat huutelijat ovat pienistä kojuista krääsää myyvät tyypit ja retkien järjestäjät. Kaupankäynti ei minun mielestäni ole lähellekään niin painostavaa kuin noissa em.

        Kolme kertaa olen käynyt ja aina on ollut lämmintä, mutta se on kyllä totta että illalla joulukuussa joku saattaa tarvita pidempää paitaa päälle, samoin bussimatkoilla sillä ilmastointi on aina täysillä.


      • knapio

        Kyllä Playa del Carmenissa on helmikuussa takuuvarma aurinko, tänmän vuoden helmikuussa siellä olo aikana tuli yks raju sadekuuro joka kesti n. 10 minuuttia.


      • matk
        knapio kirjoitti:

        Kyllä Playa del Carmenissa on helmikuussa takuuvarma aurinko, tänmän vuoden helmikuussa siellä olo aikana tuli yks raju sadekuuro joka kesti n. 10 minuuttia.

        Miten tuo aurinkoisuus Playa del Carmenissa? Ennusteiden mukaan aika usein puolipilvistä? Pitääkö paikkansa? Sinä viime helmikuussa paikalla ollut, miten on?


      • zazazaa

        Katukauppiaille kannattaa tarjota vajaa puolet pyydetystä hinnasta tai allekin, kun käännyt lähteäksesi ja jätät tuotteen, kauppias lopulta kysyy mitä maksat... Näin me ostettiin kaulakoru ja seinävaate.
        Oikeissa kenkä- vaate- ja rihkamakaupoissa on kiinteät hinnat.
        Kauppiaat on ihan mukavia, ei niin päällekäyviä kuin monissa muissa maissa. Ja kymppikadun vaatekaupoissa saat olla ihan rauhassa...


    • merja

      meksikon yö kappale ei toimi...

      Missäköhän vika..?

      • Thaimaan norppa

        Noiden mp3-biisien onnistunut kuuntelu vaatii sen, että tietokoneelle on määritetty asetukset siten, että joku musiikkia toistava ohjelma avaa oletuksena netistä ladattavat mp3-kappaleet.

        Tuo ohjelma voi olla esim. Mediaplayer, Winamp tai vaikkapa QuickTime Player. Olen kyllä itse kokeillut noiden biisien toistoa sekä useammalla Macilla että PC:llä ja avautuvat kaikissa mielestäni ok?


      • merja
        Thaimaan norppa kirjoitti:

        Noiden mp3-biisien onnistunut kuuntelu vaatii sen, että tietokoneelle on määritetty asetukset siten, että joku musiikkia toistava ohjelma avaa oletuksena netistä ladattavat mp3-kappaleet.

        Tuo ohjelma voi olla esim. Mediaplayer, Winamp tai vaikkapa QuickTime Player. Olen kyllä itse kokeillut noiden biisien toistoa sekä useammalla Macilla että PC:llä ja avautuvat kaikissa mielestäni ok?

        Thaimaa-biisit toimii molemmat samoin kuin meksikon englannin kielen versio, joka oli mielestäni niin hyvä, että jäin odottaan tota suomenkileistä.

        Mulla on muutama soitin koneella, ja käytän tätä paljon musiikin kuunteluun. Nyt olen näitä muita soittanut mediaplayerillä, ja ovat toimineet, mutta toi meksikon yö edelleenkään ei.
        Olen ottanut ne koneelle, sitten että save target as..
        ..jatkan vääntämistä..


    • Sämuli

      Minkä hintaisia matkoja olette Carmeniin löytäneet tähän joulun tienoille?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2024
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1730
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1167
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      2
      1134
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      132
      1078
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      976
    Aihe