Venezuela: matkustustiedote

SPL30

Matkustustiedotteet, 1.12.2008
Venezuela: matkustustiedote

Venezuela: Erityistä varovaisuutta noudatettava. Väkivaltainen rikollisuus vakava ongelma. Kolumbian rajaseutua vältettävä.

Suomen suurlähetystö
Caracas

Venezuelan yleinen turvallisuustilanne on huono. Väkivaltainen rikollisuus ja muun muassa kaappaukset ovat lisääntyneet. Ryöstöriski on korkea etenkin Caracasissa ja muissa suurissa kaupungeissa. Matkustamista Kolumbian vastaiselle rajaseudulle kehotetaan välttämään kolumbialaisten aseellisten ryhmien toiminnan ja kaappausriskin vuoksi.

Yksityismatkailun suhteen Margaritan saaren hotellialueita on tähän saakka pidetty suhteellisen turvallisina. Viime aikoina ulkomaisiin turisteihin kohdistuneet väkivaltaiset rikokset ovat lisääntyneet. Margaritan saaren suurimmassa kaupungissa Porlamarissa on noudatettava erityistä varovaisuutta.

Viime aikoina Venezuelan rannikoilla tapahtuneet merirosvoryöstöt ovat lisääntyneet. Yksityisveneilijöitä kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta Venezuelan aluevesillä.

Maiquetían lentokentän sekä ulkomaan että kotimaan terminaaleissa kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta sekä lentokentän sisä- että ulkopuolella. Pimeitä rahanvaihtajia ja epävirallisia takseja on syytä välttää. Alueella liikkuu varkaita sekä virkailijoiksi tekeytyneitä henkilöitä, jotka ovat huijanneet tai anastaneet matkailijoilta rahaa.

Venezuelan poliittinen tilanne on jännittynyt. Matkailijoita ja maassa oleskelevia kehotetaan välttämään mielenosoituksia ja muita väenkokouksia mahdollisten väkivaltaisuuksien vuoksi.
Rikollisuus

Rikollisuus ja aseelliset ryöstöt ovat lisääntyneet. Murhien ja tappojen osalta pääkaupunki Caracas kuuluu Etelä-Amerikan vaarallisimpien kaupunkien joukkoon. Tapaukset liittyvät usein huumekauppaan tai rikollisliigojen toimintaan. Väkivaltaisen rikollisuuden ja kaappausten uhreiksi on kuitenkin joutunut myös matkailijoita. Rikolliseen toimintaan ja mm. matkailijoiden ryöstöihin syyllistyy myös poliisi tai poliisin virka-asuihin pukeutuneet henkilöt, joten matkailijoita kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta etenkin Caracasissa liikkuessaan.

Pimeän tultua Caracasissa ei ole syytä liikkua kävellen. Caracasin kantakaupunkiin kuuluvalla Sabana Granden alueella on runsaasti suosittuja yökerhoja, ravintoloita ja budjettihotelleja. Viime aikoina ulkomaalaisiin turisteihin kohdistuneet ryöstöt ko. alueella ovat lisääntyneet, minkä vuoksi liikkumista on syytä välttää erityisesti pimeällä.

Keskustassa ja länsiosissa ryöstöriski on suuri myös päivällä. Slummialueita ("barrios") on syytä välttää. Arvokkaiden korujen, kellojen, kameroiden ja matkapuhelimien käyttö julkisesti voi houkutella ryöstäjiä. Omaisuudesta ja matkatavaroista tulee pitää huolta koko ajan, sillä varkaat toimivat nopeasti.

Tuntemattomilta ei tule ottaa vastaan ruokaa, juomaa tai paperilappuja, sillä niihin voi olla sekoitettu huumaavaa ainetta.
Liikenne

Liikenne on ruuhkaista ja vaarallista ajokulttuurin ja ajoneuvojen huonon kunnon vuoksi. Kaikkien liikennevälineiden käyttöön liittyy omat turvallisuusriskinsä. Vanhan autokannan vuoksi bussiliikenne on meluisaa ja saastuttaa ilman. Ajotavasta johtuen bussiliikenne on vaaraksi muulle liikenteelle. Caracasissa metroverkkoon liitetty metrobussijärjestelmä on suhteellisen toimiva ja turvallinen. Bussien käyttöön liittyy kuitenkin aina ryöstöriski. "Motorizados" eli mopo- ja moottoripyörälähetit ovat bussien ohella liikenteen suuri vaaratekijä. Katuja ylitettäessä tulee olla erityisen varovainen. Metro toimii hyvin, mutta metrot ovat erittäin täysiä ruuhka-aikoina. Metroasemasta riippuen ryöstöriski vaihtelee.

Caracasissa matkailijoiden on turvallisinta liikkua taksilla. Takseja ei tulisi ottaa suoraan kadulta, vaan ne tulisi tilata taksipalveluiden kautta. Hotellien ja kauppakeskusten taksit ovat myös yleensä luotettavia, mutta tariffi on tavallisia takseja kalliimpi. Takseissa ei ole taksimittareita, joten hinta on syytä sopia aina etukäteen. Moottoripyörätaksien käyttöä ei suositella.

Maiquetían kansainvälisen lentokentän suurten taksiyhtiöiden mustat station wagonit ovat ilmastoituja ja kuljettajat yleensä luotettavia. Lentokentällä taksi tulee aina ottaa viralliselta taksitolpalta, sillä epävirallisten taksien tiedetään ryöstäneen asiakkaitaan ja jättäneen tienposkeen rahatta ja passeitta. Matka lentokentältä Caracasiin on usein ruuhkainen ja voi viedä paljon aikaa. Lentokentän ja Caracasin keskustan välillä liikennöivien bussien käyttöön liittyy vakavia turvallisuusriskejä, joten niiden käyttöä ei suositella.
Kulttuurisidonnaiset säännöt

Karibian espanjankieliseen kulttuuriin kuuluu vapaamuotoisuus tiettyä kohteliaisuutta noudattaen. Jokapäiväinen elämä on meluisampaa kuin mihin Suomessa on totuttu.
Luonnonolot

Luonnonolot vaihtelevat alueittain Maracaibon lahden kostean kuumasta ilmastosta Andien vuoriston viileyteen.

Venezuela, mukaan lukien pääkaupunki Caracas, on maanjäristysherkkää aluetta. Myös rankkasateiden aiheuttamat maanvyörymät ja tulvat muodostavat luonnononnettomuusriskin. Karibialla tuhoa aiheuttavat hurrikaanit eivät normaalisti ulotu Venezuelan rannikolle. Margaritan saaren rannoilla uitaessa tulee noudattaa varovaisuutta vahvojen merivirtojen ja meressä olevien meduusojen takia. Luonnononnettomuuden uhatessa tai sattuessa matkailijoita kehotetaan seuraamaan viranomaisten ja suurlähetystön tiedotteita ja ohjeita.
Terveydenhoito

Denguekuume on hyttysen levittämä tauti, jota esiintyy koko maassa pääkaupunkia myöten. Denguetartuntojen määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 2006: vuonna 2007 tartuntoja oli virallisten lukujen mukaan yli 80.000. Sitä esiintyy eniten Zulian, Mirandan (Caracas), Guáricon ja Anzoáteguin osavaltioissa. Denguekuumetta vastaan ei ole rokotetta, joten hyönteiskarkotteen käyttö on suositeltavaa.

Keltakuumetta ja malariaa esiintyy Kolumbian vastaisella rajalla Zulian ja Táchiran osavaltioissa sekä Venezuelan eteläosissa. Keltakuumerokotus suositellaan otettavaksi 10 vuorokautta ennen saapumista kyseiselle raja-alueelle. Rokotuskortissa tulee olla merkintä rokotuksen lääkeaineesta. Keltakuumerokotus ei ole pakollinen maahan saapuville, mutta on ilmennyt tapauksia, joissa matkailijoita on laittomasti sakotettu rokotetodistuksen puuttuessa. Vuonna 2007 malariatapauksia oli virallisten lukujen mukaan koko maassa yhteensä yli 42.000. Eniten tautia esiintyy Bolívarin (72 % tapauksista), Amazonasin ja Sucren osavaltioissa. Malarianestolääkityksestä kehotetaan keskustelemaan lääkärin kanssa ennen matkalle lähtöä. Maassa on hepatiitti A- ja B- sekä lavantautitartuntavaara. Lisätietoja Kansanterveyslaitoksen sivuilta.

Pääkaupungin hygieniaolot vaihtelevat alueesta riippuen ja ovat monilla alueilla melko huonot. Elintarvikkeiden osalta on syytä huomioida kuumuudesta, kosteudesta, tietämättömyydestä ja välinpitämättömyydestä aiheutuvat riskit. Vesijohtovesi on suhteellisen puhdasta, mutta sitä ei suositella käyttämään juomavetenä.

Matkailijoita kehotetaan aina ottamaan kattava matkavakuutus, joka korvaa sairaanhoito- ja lääkekulut sekä mahdolliset kotiutuskulut. Lisäksi mukana on hyvä olla kansainvälinen luottokortti. Yksityissairaalat toimivat hitaasti, mutta suhteellisen hyvin. Hoito on kallista. Julkisten terveyspalveluiden varaan ei kannata laskea. Paikoittain ne toimivat kohtuullisesti, mutta lääke- ja materiaalipula on yleensä huutava.
Hyvä tietää

Venezuela vaihtoi kansainvälistä aikavyöhykettä 9. joulukuuta 2007. Kelloja siirrettiin 30 minuuttia taaksepäin. Näin aikaero suhteessa Suomeen kasvoi talviaikana 6,5 tuntiin ja kesäaikana 7,5 tuntiin.

Passista ja matkalipuista on syytä ottaa kopiot ja säilyttää ne erillään alkuperäisistä. Myös luottokorttien tiedot on hyvä kirjata muistiin. Toimenpiteet helpottavat asioiden selvittelyä mahdollisissa varkaus- tai katoamistapauksissa. Passikopiota on aina hyvä pitää mukana.

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 90 vuorokauden oleskeluun. Lisätietoja Venezuelan Helsingin-suurlähetystöstä puh: 09-641 522.

Maasta pois lähdettäessä lentokentällä tulee maksaa lentokenttä- ja maastapoistumisverot, jotka eivät yleensä sisälly lentolipun hintaan.

Venezuelassa on voimassa valuuttakontrolli. Yhdysvaltain dollarin virallinen kurssi on 2,15 Venezuelan bolivaria / USD. Valuutanvaihto voi olla erittäin hankalaa virallisissa valuutanvaihtopisteissä. Valuuttakauppa kadulla on kiellettyä, ja sen rikolliseksi tekevä laki on hyväksytty vuonna 2005. Valuuttaa pyrkivät pimeästi vaihtamaan yksityishenkilöt ulkomaankauppasektorilla ja ulkomaille pyrkivät matkailijat. Epävirallinen valuutanvaihto on sattumanvaraista ja riskialtista. Valuuttakontrollista huolimatta dollareita voidaan hyväksyä joissakin turistikohteissa maksuvälineeksi.

Luottokorttien käyttöön liittyy riskejä. Paikallisen valuutan nostaminen automaateista kansainvälisillä luottokorteilla on usein hankalaa ja myös riskialtista. Luottokortti saatetaan kopioida erityisellä laitteella rahaa nostettaessa. Korttien kopiointia ja tietojen väärinkäyttöä on tapahtunut jonkin verran sekä Caracasissa että Isla de Margaritalla. Kansainväliset luottokortit hyväksytään laajalti maksuvälineiksi, mutta niillä maksaessa tulee olla erityisen varovainen.

Venezuela on tärkeä kansainvälisen huumekaupan kauttakulkumaa. Matkailijoita värvätään huumesalakuljettajiksi, ja huumeita liikkuu paljon mm. Isla de Margaritan saarella. Venezuelan huumelait ovat ankaria, ja huumerikoksista seuraa pitkät vankilatuomiot.

Syksystä 2008 lähtien Guardia Nacional on lisännyt huume- ja turvatarkastuksia Maiquetían lentokentällä. Rutiiniluontoisissa tarkastuksissa matkustajia pyydetään avaamaan matkalaukkunsa ja joissakin tapauksissa matkustajat saatetaan viedä paikalliseen sairaalaan röntgenkuvattaviksi. Tämän johdosta turvatarkastuksiin saattaa kulua runsaasti aikaa ja lentokentälle on syytä saapua hyvissä ajoin ennen lennon lähtöä.

Matkailijoita kehotetaan aina ilmoittamaan omaisilleen ja läheisilleen yhteystiedot matkan aikana. Pidempiaikaisesta oleskelusta suositellaan ilmoittamaan Suomen suurlähetystöön. Ilmoituksen voi tehdä myös matkapuhelimella ulkoministeriön verkkosivuilta löytyvän ohjeen mukaan.

Lisää asiasta Matkailuturvallisuuden neuvottelukunnan Turvallista matkaa esitteessä.

Hätätapauksissa päivystää ulkoasiainministeriön päivystysnumero:
358-9-1605 5551.

52

8000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alpo Kurki

      Turvallista matkaa! :)

      • SPL30

      • 3.kerta
        SPL30 kirjoitti:

        Kiitosta vaan! 26.1.09 pitäisi lähteä Isla Margaritalle ja hotelli Hesperia.

        http://www.venezuela.fi/matkavinkit-venezuelaan/

        Kolmatta kertaa kohta lähdössä ja maalaisjärki seilaa mukana matkassa!! Järjenkäyttö on sallittua ja usein myös suotavaa :-))
        Ihanaa kohta päästä taas aurinkoon..


      • uteliasrrrrrr
        3.kerta kirjoitti:

        Kolmatta kertaa kohta lähdössä ja maalaisjärki seilaa mukana matkassa!! Järjenkäyttö on sallittua ja usein myös suotavaa :-))
        Ihanaa kohta päästä taas aurinkoon..

        Kertoisitko jotain muutakin paikasta kuin että olet menossa kolmatta kertaa!!!!
        Täällä on paljon uteliaita mutta KUKAAN ei kerro mitään.


      • lukea noita aiempia
        uteliasrrrrrr kirjoitti:

        Kertoisitko jotain muutakin paikasta kuin että olet menossa kolmatta kertaa!!!!
        Täällä on paljon uteliaita mutta KUKAAN ei kerro mitään.

        viestejä tai käyttää tämän sivuston hakua. Vai ettei kukaan kerro mitään. Kuinka monta kertaa nämä samat jutut pitäisi kirjoitella uudestaan? Joka kertako kun joku älypää sattuu kysäisemään. Ja sitten vielä yleistetään, että kukaan ei kerro mitään.

        UM:n matkustustiedotteet ovat mielestäni aina olleet varsinaisia matkailijan ilonpilaajia. Onhan noita vaaroja tietty olemassa. Mutta tuosta jotenkin huokuu ajatus, (nyt kärjistän) että eihän sinne voi KUKAAN matkustaakaan, kun KAIKILLE tulee HETI denguekuume, ryöstö tai ainakin raiskaus, malaria, HIV, mahatauti, paskahalvaus ja pari muutakin pienempää kohtausta. Ja sitten vielä liikenneonnettomuus, kallis sairaalareissu, hai haukkaa pyllystä tai halpa rommi tappaa heti :))) Ja kaikki nämä harmit kasautuu pelkästään yhden rassukka suomalaisen matkailijapoloisen päänmenoksi. kuulostaa ihan siltä kuin suomalaisturisti olisi vähintään Mr. Bean, jonka epäonnistumisprosentti on selkeästi tavanomaista korkeampi. Se pysyköön kotona, joka pelkää.

        Tulin marraskuun alussa viikon reissulta ja ihan kivaa oli. Terve järki mukaan ja kunnioitusta eli respectia alkuasukkaita kohtaan, niin hyvin menee. Ja hotelli Hesperia on oikein siisti ja turvallinen paikka, joten mikäs on mennessä. Hyvää matkaa.


      • SPL30
        lukea noita aiempia kirjoitti:

        viestejä tai käyttää tämän sivuston hakua. Vai ettei kukaan kerro mitään. Kuinka monta kertaa nämä samat jutut pitäisi kirjoitella uudestaan? Joka kertako kun joku älypää sattuu kysäisemään. Ja sitten vielä yleistetään, että kukaan ei kerro mitään.

        UM:n matkustustiedotteet ovat mielestäni aina olleet varsinaisia matkailijan ilonpilaajia. Onhan noita vaaroja tietty olemassa. Mutta tuosta jotenkin huokuu ajatus, (nyt kärjistän) että eihän sinne voi KUKAAN matkustaakaan, kun KAIKILLE tulee HETI denguekuume, ryöstö tai ainakin raiskaus, malaria, HIV, mahatauti, paskahalvaus ja pari muutakin pienempää kohtausta. Ja sitten vielä liikenneonnettomuus, kallis sairaalareissu, hai haukkaa pyllystä tai halpa rommi tappaa heti :))) Ja kaikki nämä harmit kasautuu pelkästään yhden rassukka suomalaisen matkailijapoloisen päänmenoksi. kuulostaa ihan siltä kuin suomalaisturisti olisi vähintään Mr. Bean, jonka epäonnistumisprosentti on selkeästi tavanomaista korkeampi. Se pysyköön kotona, joka pelkää.

        Tulin marraskuun alussa viikon reissulta ja ihan kivaa oli. Terve järki mukaan ja kunnioitusta eli respectia alkuasukkaita kohtaan, niin hyvin menee. Ja hotelli Hesperia on oikein siisti ja turvallinen paikka, joten mikäs on mennessä. Hyvää matkaa.

        9.12.2008 21:18

        Suomalaispariskunta ryöstettiin kookkailla käsiaseilla uhaten Venezuelan-matkalla.

        Isla de Margarita on juuri sellainen eksoottinen Karibianmeren saari, missä lomanvieton pitäisi olla pelkkää auringonpaistetta.

        Suomalaispariskunta koki kuitenkin paratiisin pimeämmän puolen kun kaksi roistoa kävi veitsien kanssa heidän kimppuunsa. Rahat menivät, mutta henki säilyi.

        Pariskunta palasi kaksiviikkoiselta Venezuelan-matkaltaan eilen. Vaikka molemmat selviytyivät vahingoittumattomina, kovaotteinen ryöstö on ajatuksissa päällimmäisenä.

        Heidän hotellinsa sijaitsi Playa el Aguassa, saaren suosituimman rannan tuntumassa. Loman kolmantena päivänä he lähtivät keskellä päivää kävelemään kohti toista hotellia.

        Polulla he kohtasivat kaksi miestä, jotka vetivät kokkaat käsiaseet esiin. Suomalaisilla ei ollut mahdollisuutta paeta tilanteesta.

        * Suomalaispariskunta kertoo ryöstöstä omin sanoin keskiviikon (10.12.) Iltalehdessä.


        Welcome to hell jes :D Noh.. toivotaan ettei meitä ryöstetä.


      • heille kävi
        SPL30 kirjoitti:

        9.12.2008 21:18

        Suomalaispariskunta ryöstettiin kookkailla käsiaseilla uhaten Venezuelan-matkalla.

        Isla de Margarita on juuri sellainen eksoottinen Karibianmeren saari, missä lomanvieton pitäisi olla pelkkää auringonpaistetta.

        Suomalaispariskunta koki kuitenkin paratiisin pimeämmän puolen kun kaksi roistoa kävi veitsien kanssa heidän kimppuunsa. Rahat menivät, mutta henki säilyi.

        Pariskunta palasi kaksiviikkoiselta Venezuelan-matkaltaan eilen. Vaikka molemmat selviytyivät vahingoittumattomina, kovaotteinen ryöstö on ajatuksissa päällimmäisenä.

        Heidän hotellinsa sijaitsi Playa el Aguassa, saaren suosituimman rannan tuntumassa. Loman kolmantena päivänä he lähtivät keskellä päivää kävelemään kohti toista hotellia.

        Polulla he kohtasivat kaksi miestä, jotka vetivät kokkaat käsiaseet esiin. Suomalaisilla ei ollut mahdollisuutta paeta tilanteesta.

        * Suomalaispariskunta kertoo ryöstöstä omin sanoin keskiviikon (10.12.) Iltalehdessä.


        Welcome to hell jes :D Noh.. toivotaan ettei meitä ryöstetä.

        , mutta mikähän siinä on, kun et tänne kirjoitellut mitään niistä noin 80 muusta suomalaispariskunnasta, joita EI RYÖSTETTY vaikka olivat siellä samaan aikaan.


      • SPL30
        heille kävi kirjoitti:

        , mutta mikähän siinä on, kun et tänne kirjoitellut mitään niistä noin 80 muusta suomalaispariskunnasta, joita EI RYÖSTETTY vaikka olivat siellä samaan aikaan.

        En kirjoittele enään. Voi paljon anteeksi! Heippa.


      • !!!!
        SPL30 kirjoitti:

        9.12.2008 21:18

        Suomalaispariskunta ryöstettiin kookkailla käsiaseilla uhaten Venezuelan-matkalla.

        Isla de Margarita on juuri sellainen eksoottinen Karibianmeren saari, missä lomanvieton pitäisi olla pelkkää auringonpaistetta.

        Suomalaispariskunta koki kuitenkin paratiisin pimeämmän puolen kun kaksi roistoa kävi veitsien kanssa heidän kimppuunsa. Rahat menivät, mutta henki säilyi.

        Pariskunta palasi kaksiviikkoiselta Venezuelan-matkaltaan eilen. Vaikka molemmat selviytyivät vahingoittumattomina, kovaotteinen ryöstö on ajatuksissa päällimmäisenä.

        Heidän hotellinsa sijaitsi Playa el Aguassa, saaren suosituimman rannan tuntumassa. Loman kolmantena päivänä he lähtivät keskellä päivää kävelemään kohti toista hotellia.

        Polulla he kohtasivat kaksi miestä, jotka vetivät kokkaat käsiaseet esiin. Suomalaisilla ei ollut mahdollisuutta paeta tilanteesta.

        * Suomalaispariskunta kertoo ryöstöstä omin sanoin keskiviikon (10.12.) Iltalehdessä.


        Welcome to hell jes :D Noh.. toivotaan ettei meitä ryöstetä.

        Kuulostaa vähän hämärältä...Jos pariskunta on kävellyt toiselle hotellille, niin miksi ihmeessä he ovat kävelleet jossain polulla (tästä saa sellaisen käsityksen, että he ovat olleet ihan jossain muualla kuin vilkkaalla hotellialueella)... On myös vähän vaikeaa uskoa, että ryöstäjät ryöstävät turisteja jos on muita ihmisiä lähettyvillä...

        Tuttavani (2 nuorta vaaleaa naista) olivat pari kuukautta sitten kyseisessä kohteessa, eivätkä he kokeneet oloansa turvattomiksi. He kehuivat saaren rentoa tunnelmaa ja kauniita rantoja.

        Yleensä maalaisjärjellä ja vaatimattomalla käytöksellä pärjää pitkälle. Eikä kannata pitää mitään huomiota herättäviä koruja tai arvotavaroita esillä. Varsinkaan jos matkustaa minnepäin maailmaa tahansa missä on paikallisilla ihmisillä köyhät olot...

        Ja järkevä turisti ei kanna paljon rahaa mukanaan vaan tallettaa ylimääräiset rahansa hotellin kassakaappiin! Ja juuri tuossa kohteessa on paljon all-inclusive-hotelleja, joten ylimääräistä rahaa ei kannata juurikaan kanniskella mukana.

        Mielestäni tuollaiset lööpit ovat turhaa revittelyä ja ihmisten pelottelua! Kaiken lisäksi isommat matkatoimistot eivät yleensä järjestä pakettimatkoja kohteisiin, jotka ovat erityisen vaarallisia.

        Hyvää matkaa vaan kaikille!


      • Caribe
        SPL30 kirjoitti:

        9.12.2008 21:18

        Suomalaispariskunta ryöstettiin kookkailla käsiaseilla uhaten Venezuelan-matkalla.

        Isla de Margarita on juuri sellainen eksoottinen Karibianmeren saari, missä lomanvieton pitäisi olla pelkkää auringonpaistetta.

        Suomalaispariskunta koki kuitenkin paratiisin pimeämmän puolen kun kaksi roistoa kävi veitsien kanssa heidän kimppuunsa. Rahat menivät, mutta henki säilyi.

        Pariskunta palasi kaksiviikkoiselta Venezuelan-matkaltaan eilen. Vaikka molemmat selviytyivät vahingoittumattomina, kovaotteinen ryöstö on ajatuksissa päällimmäisenä.

        Heidän hotellinsa sijaitsi Playa el Aguassa, saaren suosituimman rannan tuntumassa. Loman kolmantena päivänä he lähtivät keskellä päivää kävelemään kohti toista hotellia.

        Polulla he kohtasivat kaksi miestä, jotka vetivät kokkaat käsiaseet esiin. Suomalaisilla ei ollut mahdollisuutta paeta tilanteesta.

        * Suomalaispariskunta kertoo ryöstöstä omin sanoin keskiviikon (10.12.) Iltalehdessä.


        Welcome to hell jes :D Noh.. toivotaan ettei meitä ryöstetä.

        Turha alkaa liikaa pelottelemaan muita matkalle lähteviä. Itse olen ollut kahtena vuonna peräkkäin Margaritalla Playa el Aqualla 2 lapsen kanssa, enkä ole kokenut sitä vaaralliseksi lomakohteeksi...

        Perheelläni on ollut mukava ja rauhallinen loma molemmilla kerroilla ja olen myös suositellut kohdetta tutuilleni! Kuka tahansa voi toki joutua ryöstön uhriksi, mutta paljon on omasta käytöksestäkin kiinni...Ja huonolle tuurille ei voi mitään.

        En ole kuullut lomieni aikana, että muita matkalaisia olisi ryöstetty. Ja ryöstön uhriksi voi joutua ihan Helsingin rautatieasemallakin...


      • puheet alkaneet...
        Caribe kirjoitti:

        Turha alkaa liikaa pelottelemaan muita matkalle lähteviä. Itse olen ollut kahtena vuonna peräkkäin Margaritalla Playa el Aqualla 2 lapsen kanssa, enkä ole kokenut sitä vaaralliseksi lomakohteeksi...

        Perheelläni on ollut mukava ja rauhallinen loma molemmilla kerroilla ja olen myös suositellut kohdetta tutuilleni! Kuka tahansa voi toki joutua ryöstön uhriksi, mutta paljon on omasta käytöksestäkin kiinni...Ja huonolle tuurille ei voi mitään.

        En ole kuullut lomieni aikana, että muita matkalaisia olisi ryöstetty. Ja ryöstön uhriksi voi joutua ihan Helsingin rautatieasemallakin...

        On se ihme kun kyseessä on yksi väkivaltaisimmista ei sotaa käyvistä maista, niin jotku suomalaiset pitää sitä täysin turvallisena, kun itselle ei ole käynyt siellä mitenkään.?


      • kerrotko vielä että
        puheet alkaneet... kirjoitti:

        On se ihme kun kyseessä on yksi väkivaltaisimmista ei sotaa käyvistä maista, niin jotku suomalaiset pitää sitä täysin turvallisena, kun itselle ei ole käynyt siellä mitenkään.?

        keitä he ovat. minä kirjoitin osan ylläolevista viesteistä enkä missään ole todennut pitäväni Venezuelaa "täysin turvallisena". Suomikaan ei ole täysin turvallinen niinkuin ei mikään muukaan maa. Että keitä ne sellaiset suomalaiset ovat, jotka sitä täysin turvallisena pitävät?


      • keskustelua aiheeseen liittyen
        SPL30 kirjoitti:

        9.12.2008 21:18

        Suomalaispariskunta ryöstettiin kookkailla käsiaseilla uhaten Venezuelan-matkalla.

        Isla de Margarita on juuri sellainen eksoottinen Karibianmeren saari, missä lomanvieton pitäisi olla pelkkää auringonpaistetta.

        Suomalaispariskunta koki kuitenkin paratiisin pimeämmän puolen kun kaksi roistoa kävi veitsien kanssa heidän kimppuunsa. Rahat menivät, mutta henki säilyi.

        Pariskunta palasi kaksiviikkoiselta Venezuelan-matkaltaan eilen. Vaikka molemmat selviytyivät vahingoittumattomina, kovaotteinen ryöstö on ajatuksissa päällimmäisenä.

        Heidän hotellinsa sijaitsi Playa el Aguassa, saaren suosituimman rannan tuntumassa. Loman kolmantena päivänä he lähtivät keskellä päivää kävelemään kohti toista hotellia.

        Polulla he kohtasivat kaksi miestä, jotka vetivät kokkaat käsiaseet esiin. Suomalaisilla ei ollut mahdollisuutta paeta tilanteesta.

        * Suomalaispariskunta kertoo ryöstöstä omin sanoin keskiviikon (10.12.) Iltalehdessä.


        Welcome to hell jes :D Noh.. toivotaan ettei meitä ryöstetä.

        Maailman ihanin lomapaikka
           
        Ryöstö Isla de Margaritalla
        Lähetetty: 10.12.2008 11:02    
           Click to reply to this topic    Vastaa

        Käsittämätön juttu tämä Isla de Margaritalla ryöstettyjen juttu!

        Itse olin mieheni kanssa kyseisellä lomakohteella lomalla pari vuotta sitten ja lomamme oli kuin unelmaa. Ja sai muuten kävellä ihan rauhassa eikä edes ollut yhtään tilannetta jossa olisi ollut paikallisilla tarkoistus ryöstää ketään.

        Tottakai voidaan ryöstää jos lompakot roikkuu takataskusta, käsilaukku on hepposesti kädessä tai muuten vaan antaa ilmi, että tulkaapa hakemaan, meillä on rahaa, ollaan nääs turisteja. Mutta sanonpa vaan, että kyllä sitä on mieheni kanssa matkustaessa nähty ryöstöalttiimpiakin paikkoja, kyllä sanoisin, että jos joutuu ryöstetyksi se on pitkälti oma vika, ei paikan vika!!!

        Isla de Margarita on juuri sellainen paratiisi kun sen ajattelisi olevan, joka muuta sanoo katsokoon peiliin!!


      • puheen ollen...
        puheet alkaneet... kirjoitti:

        On se ihme kun kyseessä on yksi väkivaltaisimmista ei sotaa käyvistä maista, niin jotku suomalaiset pitää sitä täysin turvallisena, kun itselle ei ole käynyt siellä mitenkään.?

        Mikään Etelä-Amerikan valtioista ei ole täysin turvallinen kohde, kuten ei moni muukaan maa koko maailmassa.

        On hyvä tiedostaa se, että vaaroja voi olla joka paikassa ja on hyvä noudattaa normaalia varovaisuutta matkustaessaan, jos ei halua päästä eroon rahoistaan. Ja jos rupeaa pelkäämään liikaa niin on hyvä jäädäkin koti-Suomeen...Tosin Suomessakin voi joutua ryöstön tai raiskauksen uhriksi...

        Kiersin Etelä-Amerikkaa reppureissaamalla kaverini kanssa vuosi sitten, eikä meille sattunut mitään vaarallista. Onhan se tuuristakin kiinni, mutta emme missään vaiheessa levitelleet rahojamme ja puhuimme rohkeasti paikallisten kanssa.


      • asiat vähän eri tavalla...
        SPL30 kirjoitti:

        9.12.2008 21:18

        Suomalaispariskunta ryöstettiin kookkailla käsiaseilla uhaten Venezuelan-matkalla.

        Isla de Margarita on juuri sellainen eksoottinen Karibianmeren saari, missä lomanvieton pitäisi olla pelkkää auringonpaistetta.

        Suomalaispariskunta koki kuitenkin paratiisin pimeämmän puolen kun kaksi roistoa kävi veitsien kanssa heidän kimppuunsa. Rahat menivät, mutta henki säilyi.

        Pariskunta palasi kaksiviikkoiselta Venezuelan-matkaltaan eilen. Vaikka molemmat selviytyivät vahingoittumattomina, kovaotteinen ryöstö on ajatuksissa päällimmäisenä.

        Heidän hotellinsa sijaitsi Playa el Aguassa, saaren suosituimman rannan tuntumassa. Loman kolmantena päivänä he lähtivät keskellä päivää kävelemään kohti toista hotellia.

        Polulla he kohtasivat kaksi miestä, jotka vetivät kokkaat käsiaseet esiin. Suomalaisilla ei ollut mahdollisuutta paeta tilanteesta.

        * Suomalaispariskunta kertoo ryöstöstä omin sanoin keskiviikon (10.12.) Iltalehdessä.


        Welcome to hell jes :D Noh.. toivotaan ettei meitä ryöstetä.

        Iltalehden paperiversion mukaan käsiaseet olivat veitsiä, eivätkä pistooleita tms. kuten nettiteksti antaa ymmärtää. Ryöstön uhreiksi joutui 70-v eläkeläispariskunta. Mies kertoi myös, että arvokas Citizen-sukelluskello vietiin.

        Ryöstöpaikka oli syrjäisellä polulla eikä keskellä hotellialuetta, kuten nettilööppi antaa ymmärtää...Paperiversion mukaan opas kertoi, että kohteessa ei ole sattunut kolmeen vuoteen mitään vastaavaa.


      • veitselläkin
        asiat vähän eri tavalla... kirjoitti:

        Iltalehden paperiversion mukaan käsiaseet olivat veitsiä, eivätkä pistooleita tms. kuten nettiteksti antaa ymmärtää. Ryöstön uhreiksi joutui 70-v eläkeläispariskunta. Mies kertoi myös, että arvokas Citizen-sukelluskello vietiin.

        Ryöstöpaikka oli syrjäisellä polulla eikä keskellä hotellialuetta, kuten nettilööppi antaa ymmärtää...Paperiversion mukaan opas kertoi, että kohteessa ei ole sattunut kolmeen vuoteen mitään vastaavaa.

        on henki miehestä otettu ja kyllä siellä pistoolejakin varmasti on.


      • paratiisi!?
        keskustelua aiheeseen liittyen kirjoitti:

        Maailman ihanin lomapaikka
           
        Ryöstö Isla de Margaritalla
        Lähetetty: 10.12.2008 11:02    
           Click to reply to this topic    Vastaa

        Käsittämätön juttu tämä Isla de Margaritalla ryöstettyjen juttu!

        Itse olin mieheni kanssa kyseisellä lomakohteella lomalla pari vuotta sitten ja lomamme oli kuin unelmaa. Ja sai muuten kävellä ihan rauhassa eikä edes ollut yhtään tilannetta jossa olisi ollut paikallisilla tarkoistus ryöstää ketään.

        Tottakai voidaan ryöstää jos lompakot roikkuu takataskusta, käsilaukku on hepposesti kädessä tai muuten vaan antaa ilmi, että tulkaapa hakemaan, meillä on rahaa, ollaan nääs turisteja. Mutta sanonpa vaan, että kyllä sitä on mieheni kanssa matkustaessa nähty ryöstöalttiimpiakin paikkoja, kyllä sanoisin, että jos joutuu ryöstetyksi se on pitkälti oma vika, ei paikan vika!!!

        Isla de Margarita on juuri sellainen paratiisi kun sen ajattelisi olevan, joka muuta sanoo katsokoon peiliin!!

        http://208.100.34.76/Muertos/index.html


      • johtuukaan, että
        paratiisi!? kirjoitti:

        http://208.100.34.76/Muertos/index.html

        kaikilla noilla tuon lehtilinkkitiedon mukaan väkivaltaisesti kuolleilla on kovin espanjan/venezuelan-kielinen nimi??? Joukosta ei hevin erota yhtään amerikkalaiseen tai eurooppalaiseen turistiin helpommin yhdistettävää nimeä.

        Voisikohan juttu olla niin, että nuo tappojen,ryöstöjen ja murhien uhrit kuuluivat aika suureksi osaksi itsekin johonkin V:ssa toimivaan banditos-jengiin, jotka toimivat rikollisesti mm huumeita, ryöstöjä, varkauksia, kiristystä ym mafiatyyppistä puuhaa harrastavissa piireissä. Silloin ns viattomia uhreja on aika lailla vähemmän. Tätä näyttäisi tukevan sekin, että uhrit ovat melkein kaikki miehiä. Margaritahan on paikka, jossa käy koko ajan paljon väkeä myös mantereelta. Ja väen tiheys on varsinkin Porlamarissa ja Juan Griegossa ajoittain aika suuri. V:ssa on eteläamerikkalainen manjana-kulttuuri eikä siellä nyt yksittäistä kuolemaa niin suuresti kummeksuta.

        Mielestäni linkistä ei kannata ainakaan ruveta laskemaan numeroiden perusteella todennäköisyyttä omalle kuolemalleen, jos Margaritan reissua suunnittelee. Vaarojahan lomamatkaan kaukokohteeseen aina sisältyy niin V:ssa kuin muuallakin. Ne riskit pitää olla valmis ottamaan, kun reissuun lähtee. Emme me suomalaiset voi mitenkään vaatia, että eksoottisessa lomakohteessamme olisi turvallisuustaso samanlainen kuin Hikiällä, Turuus tai Jakomäessä.


      • täällä vaan
        johtuukaan, että kirjoitti:

        kaikilla noilla tuon lehtilinkkitiedon mukaan väkivaltaisesti kuolleilla on kovin espanjan/venezuelan-kielinen nimi??? Joukosta ei hevin erota yhtään amerikkalaiseen tai eurooppalaiseen turistiin helpommin yhdistettävää nimeä.

        Voisikohan juttu olla niin, että nuo tappojen,ryöstöjen ja murhien uhrit kuuluivat aika suureksi osaksi itsekin johonkin V:ssa toimivaan banditos-jengiin, jotka toimivat rikollisesti mm huumeita, ryöstöjä, varkauksia, kiristystä ym mafiatyyppistä puuhaa harrastavissa piireissä. Silloin ns viattomia uhreja on aika lailla vähemmän. Tätä näyttäisi tukevan sekin, että uhrit ovat melkein kaikki miehiä. Margaritahan on paikka, jossa käy koko ajan paljon väkeä myös mantereelta. Ja väen tiheys on varsinkin Porlamarissa ja Juan Griegossa ajoittain aika suuri. V:ssa on eteläamerikkalainen manjana-kulttuuri eikä siellä nyt yksittäistä kuolemaa niin suuresti kummeksuta.

        Mielestäni linkistä ei kannata ainakaan ruveta laskemaan numeroiden perusteella todennäköisyyttä omalle kuolemalleen, jos Margaritan reissua suunnittelee. Vaarojahan lomamatkaan kaukokohteeseen aina sisältyy niin V:ssa kuin muuallakin. Ne riskit pitää olla valmis ottamaan, kun reissuun lähtee. Emme me suomalaiset voi mitenkään vaatia, että eksoottisessa lomakohteessamme olisi turvallisuustaso samanlainen kuin Hikiällä, Turuus tai Jakomäessä.

        tuodaan esille sitä että kuinka Helsingissäkin voi joutua ryöstetyksi ja kuinka vaarallinen paikka se onkaan.

        Tässähän olikin listattuna murhat ja tapot.
        Voi vain kuvitella mikä on ryöstöjen määrä, kun henkirikoksiakin tehdään noin kiitettävään tahtiin.

        Näinhän se on että pääasiallisestihan nämä tapot on joka maassa näiden huumejengejen välienselvittelyä.
        Turistit onneksi harvemmin missään joutuu henkirikoksen uhriksi.

        Mutta en kyllä menisi miksikään paratiisiksi tällaista paikkaa mainostamaan.


      • ole itse siellä
        täällä vaan kirjoitti:

        tuodaan esille sitä että kuinka Helsingissäkin voi joutua ryöstetyksi ja kuinka vaarallinen paikka se onkaan.

        Tässähän olikin listattuna murhat ja tapot.
        Voi vain kuvitella mikä on ryöstöjen määrä, kun henkirikoksiakin tehdään noin kiitettävään tahtiin.

        Näinhän se on että pääasiallisestihan nämä tapot on joka maassa näiden huumejengejen välienselvittelyä.
        Turistit onneksi harvemmin missään joutuu henkirikoksen uhriksi.

        Mutta en kyllä menisi miksikään paratiisiksi tällaista paikkaa mainostamaan.

        edes käynytkään ja tuskin asenteellasi koskaan menetkään. Parempi pysyä kotona vaan, jos on pupu housussa. Ei pääse Venezuelan matkailu turhaan lompakkoasi/mieltäsi avartamaan. Ja ekologinen jalanjälkesikin on siistimpi, kun säästyy sekin lentokonebensa, joka muuten tarvittaisiin kroppasi ja kamppeittesi kuskaamiseen kahteen kertaan Atlantin yli.


      • xxxxxxxxxxxx
        veitselläkin kirjoitti:

        on henki miehestä otettu ja kyllä siellä pistoolejakin varmasti on.

        Kateelliset möllit koettaa vaan täällä lietsoa kauhukuvia!

        Menkää ihan kiltisti sinne yt-neuvotteluihin ja antakaa teitä varakkaampien kulkea missä haluavat!


      • einytyt
        xxxxxxxxxxxx kirjoitti:

        Kateelliset möllit koettaa vaan täällä lietsoa kauhukuvia!

        Menkää ihan kiltisti sinne yt-neuvotteluihin ja antakaa teitä varakkaampien kulkea missä haluavat!

        Oletpas inhottava kun tuollaista kirjoitat. Teidän tyyppiset täällä provosoivat!Yt-neuvottelut ei ole vitsin asia, jos sattuu sunkin kohdalle.
        Venezuelaan on sen verran edulliset reissut että normi-ihminen pystyy sinne matkustamaan. Hyvää lomaa sullekkin.


      • John Rambo
        veitselläkin kirjoitti:

        on henki miehestä otettu ja kyllä siellä pistoolejakin varmasti on.

        ...ihme itkemistä ja narinaa! Miten joku edes jaksaa tulla tänne vuodattamaan kuinka pelottavaa on maailmalla. Jos veitset ja aseet pelottavat niin ei muuta kun oman taloyhtiön pommisuojaan odottamaan maailmanloppua. Kesällä Isla Margaritassa käyneenä voin sanoa että ei ollut kertaakaan turvaton olo vaikka hotellin ruokalastakin löytyi tuhansia veitsiä. Hieno kokemus ja loistavat puitteet. Jos jännittää liikaa niin varatkaa matkanne Ikaalisten kylpylään. Siinä teille turvallinen ja trooppinen paikka. Onnea ja menestystä tässä julmassa maailmassa.


      • käyvät kuumana
        John Rambo kirjoitti:

        ...ihme itkemistä ja narinaa! Miten joku edes jaksaa tulla tänne vuodattamaan kuinka pelottavaa on maailmalla. Jos veitset ja aseet pelottavat niin ei muuta kun oman taloyhtiön pommisuojaan odottamaan maailmanloppua. Kesällä Isla Margaritassa käyneenä voin sanoa että ei ollut kertaakaan turvaton olo vaikka hotellin ruokalastakin löytyi tuhansia veitsiä. Hieno kokemus ja loistavat puitteet. Jos jännittää liikaa niin varatkaa matkanne Ikaalisten kylpylään. Siinä teille turvallinen ja trooppinen paikka. Onnea ja menestystä tässä julmassa maailmassa.

        kun paratiisisaarella saattaa ollakkin rosmoja.
        Älkää olko huolissanne, kyllä nämä matkatoimiston opastyttelit pitää teistä huolta.
        Ps. Laittakaa ne vyölaukut sitten paidan alle, ettei rosmo näe niitä. :)


      • Taateliatallanut
        John Rambo kirjoitti:

        ...ihme itkemistä ja narinaa! Miten joku edes jaksaa tulla tänne vuodattamaan kuinka pelottavaa on maailmalla. Jos veitset ja aseet pelottavat niin ei muuta kun oman taloyhtiön pommisuojaan odottamaan maailmanloppua. Kesällä Isla Margaritassa käyneenä voin sanoa että ei ollut kertaakaan turvaton olo vaikka hotellin ruokalastakin löytyi tuhansia veitsiä. Hieno kokemus ja loistavat puitteet. Jos jännittää liikaa niin varatkaa matkanne Ikaalisten kylpylään. Siinä teille turvallinen ja trooppinen paikka. Onnea ja menestystä tässä julmassa maailmassa.

        Katsokaa maailmaa ennenkuin lähetätte tänne viestejä


      • Ukkeli
        asiat vähän eri tavalla... kirjoitti:

        Iltalehden paperiversion mukaan käsiaseet olivat veitsiä, eivätkä pistooleita tms. kuten nettiteksti antaa ymmärtää. Ryöstön uhreiksi joutui 70-v eläkeläispariskunta. Mies kertoi myös, että arvokas Citizen-sukelluskello vietiin.

        Ryöstöpaikka oli syrjäisellä polulla eikä keskellä hotellialuetta, kuten nettilööppi antaa ymmärtää...Paperiversion mukaan opas kertoi, että kohteessa ei ole sattunut kolmeen vuoteen mitään vastaavaa.

        Kuka tietää hotellista,onko mukava Mamman kanssa ois lähtö kohta puoliin hotellin nimi on ASHI.KIITOS


      • Never mind
        John Rambo kirjoitti:

        ...ihme itkemistä ja narinaa! Miten joku edes jaksaa tulla tänne vuodattamaan kuinka pelottavaa on maailmalla. Jos veitset ja aseet pelottavat niin ei muuta kun oman taloyhtiön pommisuojaan odottamaan maailmanloppua. Kesällä Isla Margaritassa käyneenä voin sanoa että ei ollut kertaakaan turvaton olo vaikka hotellin ruokalastakin löytyi tuhansia veitsiä. Hieno kokemus ja loistavat puitteet. Jos jännittää liikaa niin varatkaa matkanne Ikaalisten kylpylään. Siinä teille turvallinen ja trooppinen paikka. Onnea ja menestystä tässä julmassa maailmassa.

        Katsoppas muita maita eri kulttuurit ,eri ihmisetjos joskus opittaisiin kunnioittamaan se ois hyvä.


      • Mammanpoika
        johtuukaan, että kirjoitti:

        kaikilla noilla tuon lehtilinkkitiedon mukaan väkivaltaisesti kuolleilla on kovin espanjan/venezuelan-kielinen nimi??? Joukosta ei hevin erota yhtään amerikkalaiseen tai eurooppalaiseen turistiin helpommin yhdistettävää nimeä.

        Voisikohan juttu olla niin, että nuo tappojen,ryöstöjen ja murhien uhrit kuuluivat aika suureksi osaksi itsekin johonkin V:ssa toimivaan banditos-jengiin, jotka toimivat rikollisesti mm huumeita, ryöstöjä, varkauksia, kiristystä ym mafiatyyppistä puuhaa harrastavissa piireissä. Silloin ns viattomia uhreja on aika lailla vähemmän. Tätä näyttäisi tukevan sekin, että uhrit ovat melkein kaikki miehiä. Margaritahan on paikka, jossa käy koko ajan paljon väkeä myös mantereelta. Ja väen tiheys on varsinkin Porlamarissa ja Juan Griegossa ajoittain aika suuri. V:ssa on eteläamerikkalainen manjana-kulttuuri eikä siellä nyt yksittäistä kuolemaa niin suuresti kummeksuta.

        Mielestäni linkistä ei kannata ainakaan ruveta laskemaan numeroiden perusteella todennäköisyyttä omalle kuolemalleen, jos Margaritan reissua suunnittelee. Vaarojahan lomamatkaan kaukokohteeseen aina sisältyy niin V:ssa kuin muuallakin. Ne riskit pitää olla valmis ottamaan, kun reissuun lähtee. Emme me suomalaiset voi mitenkään vaatia, että eksoottisessa lomakohteessamme olisi turvallisuustaso samanlainen kuin Hikiällä, Turuus tai Jakomäessä.

        Oletko monta kertaa käynyt kriisialueilla joilla on henki löyhässä.Kyllä turvallisuus pitää olla taatu jos lomamatkan ottaa.


      • ja olen jopa itse
        Mammanpoika kirjoitti:

        Oletko monta kertaa käynyt kriisialueilla joilla on henki löyhässä.Kyllä turvallisuus pitää olla taatu jos lomamatkan ottaa.

        ollut parilla sellaisella rauhaa turvaamassa. Siksi tiedänkin, että 100%:sta turvallisuustakuuta ei kukaan pysty missään maailmankolkassa koskaan antamaan. En minä ketään kehota V:aan lähtemään. Mutta en myöskään kehota olemaan lähtemättä. Kysymys on elämänasenteesta. Maailmassa ei pärjää, jos keskittyy pääasiassa pelkäämiseen. Jos sen sijaan keskittyy uusien elämysten hankintaan, tiedostaa riskit terveellä järjellä ja yrittää niitä tietoisesti hallita, niin selviää paremmin.

        Margarita on varsin kiva ja rauhallinen rantalomapaikka ja kokemuksesta voin suositella keskiverto suomalaiselle turistille, joka käyttää järkeään. Mutta jos olet keskittynyt vain pelkäämiseen, niin paras pysyä kotona Suomessa, kuunnella radiosta FM aalloilta tiedotuksia, hankkia bequerelmittarit ja joditabletit lääkekaappiin, hätäkeskuksen, poliisin, puolustusvoimien ja palokunnan puhelinnumerot pikavalinnalla kännykkäänsä ja palkata Pietarista itselleen Omonissa oppinsa saanut Igor henkivartijaksi.....


      • voi eikä!
        SPL30 kirjoitti:

        9.12.2008 21:18

        Suomalaispariskunta ryöstettiin kookkailla käsiaseilla uhaten Venezuelan-matkalla.

        Isla de Margarita on juuri sellainen eksoottinen Karibianmeren saari, missä lomanvieton pitäisi olla pelkkää auringonpaistetta.

        Suomalaispariskunta koki kuitenkin paratiisin pimeämmän puolen kun kaksi roistoa kävi veitsien kanssa heidän kimppuunsa. Rahat menivät, mutta henki säilyi.

        Pariskunta palasi kaksiviikkoiselta Venezuelan-matkaltaan eilen. Vaikka molemmat selviytyivät vahingoittumattomina, kovaotteinen ryöstö on ajatuksissa päällimmäisenä.

        Heidän hotellinsa sijaitsi Playa el Aguassa, saaren suosituimman rannan tuntumassa. Loman kolmantena päivänä he lähtivät keskellä päivää kävelemään kohti toista hotellia.

        Polulla he kohtasivat kaksi miestä, jotka vetivät kokkaat käsiaseet esiin. Suomalaisilla ei ollut mahdollisuutta paeta tilanteesta.

        * Suomalaispariskunta kertoo ryöstöstä omin sanoin keskiviikon (10.12.) Iltalehdessä.


        Welcome to hell jes :D Noh.. toivotaan ettei meitä ryöstetä.

        Suomessa ryöstetään ja pahoinpidellään ihmisiä harvase viikonloppu. Ja meitä on sentään vain 5 miljoonaa kun maailmalla tuota populaa on vähän enempi. Tuntuu monesti, että ilman taksia ei uskalla liikuua yöaikaan, siis täällä koto Suomessa - en tosin kyllä liikkuisi Margaritallakaan. What's the difference??


      • täältä millaisia
        voi eikä! kirjoitti:

        Suomessa ryöstetään ja pahoinpidellään ihmisiä harvase viikonloppu. Ja meitä on sentään vain 5 miljoonaa kun maailmalla tuota populaa on vähän enempi. Tuntuu monesti, että ilman taksia ei uskalla liikuua yöaikaan, siis täällä koto Suomessa - en tosin kyllä liikkuisi Margaritallakaan. What's the difference??

        murhalukuja on maailmalla 100000 asukasta kohden.
        Vertaa vaikka Venezuelan ja Suomen lukuja, niin ehkä hieman avautuu sinullekkin millainen lintukoto tämä Suomi on.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Murder_rate#2000s


      • noiden lukujen valossa
        täältä millaisia kirjoitti:

        murhalukuja on maailmalla 100000 asukasta kohden.
        Vertaa vaikka Venezuelan ja Suomen lukuja, niin ehkä hieman avautuu sinullekkin millainen lintukoto tämä Suomi on.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Murder_rate#2000s

        Mutta mitä tuollaiset viestit tekevät Matkailu/Etelä-Amerikka/Venezuela -keskustelupalstalla. Nehän pitäisi sijoittaa Suomi/Yhteiskunta/Turvallisuus -palstalle. Tämä lienee tarkoitettu matkailusta kiinnostuneille keskustelijoille eikä pelottelijoille.

        Murha ja tappoluvut taustastaan irrotettuna eivät juuri mitään kerro. Pääosa noista tapahtunee lähellä Kolumbian rajaa ja huumepiireissä. Turisti niihin tahtomattaan harvemmin joutuu, joten tuollaisia numeroita tuskin kannattaa kenenkään vakavasti tuijotella - ainakaan jos on harkitsemassa lomapaikkavaihtoehdoksi Etelä-Amerikkaa.


      • puhut asiaa
        noiden lukujen valossa kirjoitti:

        Mutta mitä tuollaiset viestit tekevät Matkailu/Etelä-Amerikka/Venezuela -keskustelupalstalla. Nehän pitäisi sijoittaa Suomi/Yhteiskunta/Turvallisuus -palstalle. Tämä lienee tarkoitettu matkailusta kiinnostuneille keskustelijoille eikä pelottelijoille.

        Murha ja tappoluvut taustastaan irrotettuna eivät juuri mitään kerro. Pääosa noista tapahtunee lähellä Kolumbian rajaa ja huumepiireissä. Turisti niihin tahtomattaan harvemmin joutuu, joten tuollaisia numeroita tuskin kannattaa kenenkään vakavasti tuijotella - ainakaan jos on harkitsemassa lomapaikkavaihtoehdoksi Etelä-Amerikkaa.

        Olet aivan oikeassa! Vaikuttaa siltä, että tänne palstalle kirjoittelevat Venezuelan matkailijoille kateelliset ihmiset...

        Olen itse lähdössä Margaritalle helmikuussa ja tiedostan kyllä lomapaikkaan liittyviä riskejä, eikä tuo eläkeläisturistien ryöstöjuttu ole ainakaan minua pelottanut! Huono tuuri heillä...

        Ja tiedän kyllä hyvin, että Venezuelassa liikkuu huumeita ja Kolumbian rajalla pyörii sissejä sekä sen, että Caracas kuuluu maailman vaarallisimpiin kaupunkeihin...Jos Margaritan saari olisi yhtä vaarallinen kuin täällä uskotellaan, niin eiköhän Finnmatkat ja (uusi tulokas!) Tjäreborg olisi jo ajat sitten vetäneet toimintansa pois kyseiseltä saarelta!!!

        Mukavaa etelän lomaa vaan kaikille! Tiukkapipot ja liikaa pelkäävät voivatkin jäädä tänne ankeaan Suomen talveen...


      • se on
        noiden lukujen valossa kirjoitti:

        Mutta mitä tuollaiset viestit tekevät Matkailu/Etelä-Amerikka/Venezuela -keskustelupalstalla. Nehän pitäisi sijoittaa Suomi/Yhteiskunta/Turvallisuus -palstalle. Tämä lienee tarkoitettu matkailusta kiinnostuneille keskustelijoille eikä pelottelijoille.

        Murha ja tappoluvut taustastaan irrotettuna eivät juuri mitään kerro. Pääosa noista tapahtunee lähellä Kolumbian rajaa ja huumepiireissä. Turisti niihin tahtomattaan harvemmin joutuu, joten tuollaisia numeroita tuskin kannattaa kenenkään vakavasti tuijotella - ainakaan jos on harkitsemassa lomapaikkavaihtoehdoksi Etelä-Amerikkaa.

        mutta todennäköisesti myös varkauksien ja ryöstöjen määrä on huomattavasti suurempi kuin meillä täällä Suomessa.
        Itseasiassa murhien suhteellinen lukumäärä on suurin juuri Isla Margaritalla ja on totta että uhrit pääasiassa ovat jengi-huumekytköksissä.

        Tällaisilla tiedoilla ei ole mitään tarkoitusta pelotella ketään.
        Varmasti suurin osa Suomalaisistakin viettää loistavan loman kyseisessä paikassa, ilman mitään ongelmia.

        Mutta kannattaa muistaa sellainen tosiasia, että jos(mikä on hyvin epätodennäköistä) joudut tuolla ryöstön kohteeksi niin vastaan ei kannata panna, koska sillon voi hengenlähtö olla lähellä.


      • Hellantuuteli sentään
        se on kirjoitti:

        mutta todennäköisesti myös varkauksien ja ryöstöjen määrä on huomattavasti suurempi kuin meillä täällä Suomessa.
        Itseasiassa murhien suhteellinen lukumäärä on suurin juuri Isla Margaritalla ja on totta että uhrit pääasiassa ovat jengi-huumekytköksissä.

        Tällaisilla tiedoilla ei ole mitään tarkoitusta pelotella ketään.
        Varmasti suurin osa Suomalaisistakin viettää loistavan loman kyseisessä paikassa, ilman mitään ongelmia.

        Mutta kannattaa muistaa sellainen tosiasia, että jos(mikä on hyvin epätodennäköistä) joudut tuolla ryöstön kohteeksi niin vastaan ei kannata panna, koska sillon voi hengenlähtö olla lähellä.

        pikku possukkaiset, eikö ole lapsellekkin selvää että Caracas on turvattomampi paikka kuin joku Isla Margarita?

        Viranomaisen, tässä tapauksessa um:n matkustustiedotteet on jouduttu tekemään sen kaikkein tyhmimmän kansanosan tarpeiden mukaan, sen kaikkein uuusavuttomimman, sen kaikkein kakkapeppuisimman tuulipukukansan, joka ei osaa edes peppuaan pyyhkiä kysymättä neuvoa ja huutamatta äiskää apuun. Valitettavasti suurin osa Suomen kansasta kuuluu tähän ryhmään ja suurin osa tälle palstalle kirjoittajista. Ei se tee teistä mitään globetrottereita jos olette onnistuneet pysymään hengissä viikon Isla Margaritalla.


      • nasse50
        Hellantuuteli sentään kirjoitti:

        pikku possukkaiset, eikö ole lapsellekkin selvää että Caracas on turvattomampi paikka kuin joku Isla Margarita?

        Viranomaisen, tässä tapauksessa um:n matkustustiedotteet on jouduttu tekemään sen kaikkein tyhmimmän kansanosan tarpeiden mukaan, sen kaikkein uuusavuttomimman, sen kaikkein kakkapeppuisimman tuulipukukansan, joka ei osaa edes peppuaan pyyhkiä kysymättä neuvoa ja huutamatta äiskää apuun. Valitettavasti suurin osa Suomen kansasta kuuluu tähän ryhmään ja suurin osa tälle palstalle kirjoittajista. Ei se tee teistä mitään globetrottereita jos olette onnistuneet pysymään hengissä viikon Isla Margaritalla.

        Oi oiii mikä SANKARI,teihin törmää jokaisella keskustelupalstalla.


      • Hellanlettastuuteli
        nasse50 kirjoitti:

        Oi oiii mikä SANKARI,teihin törmää jokaisella keskustelupalstalla.

        Heh hee. Taisi koira älähtää sinne minne kalikka kalahtaa.

        Eli lue vaan niitä matkustustiedotteita, pysy kotona ja laita se tuulipuku päälle ja painu ulos lenkille.


      • Juuri tullut
        uteliasrrrrrr kirjoitti:

        Kertoisitko jotain muutakin paikasta kuin että olet menossa kolmatta kertaa!!!!
        Täällä on paljon uteliaita mutta KUKAAN ei kerro mitään.

        Olen vasta tullut Margaritalta. El Tirano, Hotelli Isla Caribe. Kiersimme saaren miltei ympäri päiväsaikaan. Kävimme eri paikoissa taksilla ja ilman. Ei mitään vaikeuksia. Paikka oli hyvä ja ihmiset ystävällisiä. Ihana aurinko paistoi päivisin ja illat olivat sopivan lämpöisiä. Minulla oli turvallinen olo. Terve järki käteen ja noudata oppaan ohjeita, niin kyllä pärjäät. Jätä korut kotiin. Älä käytä käsilaukkua. Älä kuljeta rahaa paljon mukana. Liiku siellä missä on muitakin. Muista:tilaisuus tekee varkaan. Hyvää lomaa kaikille! Hieno paikka.


      • oltuon
        Hellanlettastuuteli kirjoitti:

        Heh hee. Taisi koira älähtää sinne minne kalikka kalahtaa.

        Eli lue vaan niitä matkustustiedotteita, pysy kotona ja laita se tuulipuku päälle ja painu ulos lenkille.

        Nasse on ihan oikeassa.On vähän tullut oltua ja ollut tultua.


      • ohan se turvallinen
        lukea noita aiempia kirjoitti:

        viestejä tai käyttää tämän sivuston hakua. Vai ettei kukaan kerro mitään. Kuinka monta kertaa nämä samat jutut pitäisi kirjoitella uudestaan? Joka kertako kun joku älypää sattuu kysäisemään. Ja sitten vielä yleistetään, että kukaan ei kerro mitään.

        UM:n matkustustiedotteet ovat mielestäni aina olleet varsinaisia matkailijan ilonpilaajia. Onhan noita vaaroja tietty olemassa. Mutta tuosta jotenkin huokuu ajatus, (nyt kärjistän) että eihän sinne voi KUKAAN matkustaakaan, kun KAIKILLE tulee HETI denguekuume, ryöstö tai ainakin raiskaus, malaria, HIV, mahatauti, paskahalvaus ja pari muutakin pienempää kohtausta. Ja sitten vielä liikenneonnettomuus, kallis sairaalareissu, hai haukkaa pyllystä tai halpa rommi tappaa heti :))) Ja kaikki nämä harmit kasautuu pelkästään yhden rassukka suomalaisen matkailijapoloisen päänmenoksi. kuulostaa ihan siltä kuin suomalaisturisti olisi vähintään Mr. Bean, jonka epäonnistumisprosentti on selkeästi tavanomaista korkeampi. Se pysyköön kotona, joka pelkää.

        Tulin marraskuun alussa viikon reissulta ja ihan kivaa oli. Terve järki mukaan ja kunnioitusta eli respectia alkuasukkaita kohtaan, niin hyvin menee. Ja hotelli Hesperia on oikein siisti ja turvallinen paikka, joten mikäs on mennessä. Hyvää matkaa.

        Isla de Margarita on aika paljon eri juttu ku muu Venezuela, paljon turvallisempi, turistirysä vaik onhan sielki jotain aitoa kulttuuria; mut sit jos menee varsinaisen Venezuelan puolelle ja noihin suurkaupunkeihin tai maaseudulle tietyille alueille ni tilanne on riskaabelimpi.


      • una cailletera
        !!!! kirjoitti:

        Kuulostaa vähän hämärältä...Jos pariskunta on kävellyt toiselle hotellille, niin miksi ihmeessä he ovat kävelleet jossain polulla (tästä saa sellaisen käsityksen, että he ovat olleet ihan jossain muualla kuin vilkkaalla hotellialueella)... On myös vähän vaikeaa uskoa, että ryöstäjät ryöstävät turisteja jos on muita ihmisiä lähettyvillä...

        Tuttavani (2 nuorta vaaleaa naista) olivat pari kuukautta sitten kyseisessä kohteessa, eivätkä he kokeneet oloansa turvattomiksi. He kehuivat saaren rentoa tunnelmaa ja kauniita rantoja.

        Yleensä maalaisjärjellä ja vaatimattomalla käytöksellä pärjää pitkälle. Eikä kannata pitää mitään huomiota herättäviä koruja tai arvotavaroita esillä. Varsinkaan jos matkustaa minnepäin maailmaa tahansa missä on paikallisilla ihmisillä köyhät olot...

        Ja järkevä turisti ei kanna paljon rahaa mukanaan vaan tallettaa ylimääräiset rahansa hotellin kassakaappiin! Ja juuri tuossa kohteessa on paljon all-inclusive-hotelleja, joten ylimääräistä rahaa ei kannata juurikaan kanniskella mukana.

        Mielestäni tuollaiset lööpit ovat turhaa revittelyä ja ihmisten pelottelua! Kaiken lisäksi isommat matkatoimistot eivät yleensä järjestä pakettimatkoja kohteisiin, jotka ovat erityisen vaarallisia.

        Hyvää matkaa vaan kaikille!

        En tunne tapausta enkä ole lukenu siitä mutta vähän näin se on: sellaset selvästi länsimaisen näköset turistit jotka on suhteellisen vaaleita (iho, hiukset) ja hyvinsyöneen näkösiä, ja vähän niiku hitaan ja plösön tuntusia (anteeksi, en halua olla ilkeä, en todellakaan, mutta köyhien maailma on julma) ryöstetään helpommin ku esim kaks tummahkoa, nopeen ja juoksemaan tottuneen näköstä hoikkaa nuorta tai nuorehkoa ihmistä joilla ei oo kaljamahaa (ei hyvinsyöneitä) ja vaatteet on ihan yksinkertanen t-paita ja jotku perushousut, t-paita vois olla silleen värikäs ku usein paikallisilla. Olemuksessa ei "turistiutta" eikä mukana turisteille tyypillistä laukkua.
        Epäturistimainen look on esim korkeahkokorkoset sandaalit ja kädessä muovipussi jossa on vauvanvaippoja ja pilkottaa esille joku purjo, hiukset hyvin laitettu.
        Turistit usein nukkavieruja, rennon näkösiä; on hyvä olla rento mutku se näyttää turistilta!

        Toivottavasti joku ymmärsi mitä yritin yskiä.


      • una cailletera
        ole itse siellä kirjoitti:

        edes käynytkään ja tuskin asenteellasi koskaan menetkään. Parempi pysyä kotona vaan, jos on pupu housussa. Ei pääse Venezuelan matkailu turhaan lompakkoasi/mieltäsi avartamaan. Ja ekologinen jalanjälkesikin on siistimpi, kun säästyy sekin lentokonebensa, joka muuten tarvittaisiin kroppasi ja kamppeittesi kuskaamiseen kahteen kertaan Atlantin yli.

        Niin mutta sun ekologinen jalanjälkes ei säästy kun noin hanakasti haluat lentää ja matkustella...


      • la cailletera
        käyvät kuumana kirjoitti:

        kun paratiisisaarella saattaa ollakkin rosmoja.
        Älkää olko huolissanne, kyllä nämä matkatoimiston opastyttelit pitää teistä huolta.
        Ps. Laittakaa ne vyölaukut sitten paidan alle, ettei rosmo näe niitä. :)

        Niin mut kyl ne rosmot tietää et ne vyölaukut on siellä pivossa vaikkei niitä näy...Kannattaa ehkä molemmat parit litteet setelit tuulihousujen lahkeisiin varavarannoks jos vyölaukun setelit ryöstetään.
        Jos ryöstö sattuu kohdalle niin parasta on antaa ryöstäjälle kaikki mitä siel vyölaukussa on.

        Olen todella pahoillani näiden kahden vanhan ihmisen puolesta, miksei matkatoimisto ole voinu informoida heitä enemmän ettei minnekään yksinäisille poluille kannata lähteä kävelemään, tottakai heidänlaisensa sellasella todennäkösemmin just ryöstetään.


      • la cailletera
        täältä millaisia kirjoitti:

        murhalukuja on maailmalla 100000 asukasta kohden.
        Vertaa vaikka Venezuelan ja Suomen lukuja, niin ehkä hieman avautuu sinullekkin millainen lintukoto tämä Suomi on.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Murder_rate#2000s

        Ei ne tilastot aina kerro totuutta; jos jossain ihmisiä tapetaan niin ja niin paljon, niin kuka tappaa ja keitä?
        Siellä missä on paljon köyhyyttä on paljon rikollis- ja huumejengejä jotka posauttelee toisiaan, katulapsia tapetaan ja ne tappaa toisiaan, mutta matkailijan kannalta on vaan olennaista tällanen tilasto: kuinka paljon matkailijoita tapetaan?


      • la cailletera
        noiden lukujen valossa kirjoitti:

        Mutta mitä tuollaiset viestit tekevät Matkailu/Etelä-Amerikka/Venezuela -keskustelupalstalla. Nehän pitäisi sijoittaa Suomi/Yhteiskunta/Turvallisuus -palstalle. Tämä lienee tarkoitettu matkailusta kiinnostuneille keskustelijoille eikä pelottelijoille.

        Murha ja tappoluvut taustastaan irrotettuna eivät juuri mitään kerro. Pääosa noista tapahtunee lähellä Kolumbian rajaa ja huumepiireissä. Turisti niihin tahtomattaan harvemmin joutuu, joten tuollaisia numeroita tuskin kannattaa kenenkään vakavasti tuijotella - ainakaan jos on harkitsemassa lomapaikkavaihtoehdoksi Etelä-Amerikkaa.

        Kolumbia on muuten ollu läpi 2000-luvun huomattavasti turvallisempi maa ku Venezuela, ainoastaan tietyt sissialueet ja maaseutu monin osin on melko turvatonta matkustella, kaupungit paljon turvallisempia ku V:ssä.


      • la cailletera
        Hellantuuteli sentään kirjoitti:

        pikku possukkaiset, eikö ole lapsellekkin selvää että Caracas on turvattomampi paikka kuin joku Isla Margarita?

        Viranomaisen, tässä tapauksessa um:n matkustustiedotteet on jouduttu tekemään sen kaikkein tyhmimmän kansanosan tarpeiden mukaan, sen kaikkein uuusavuttomimman, sen kaikkein kakkapeppuisimman tuulipukukansan, joka ei osaa edes peppuaan pyyhkiä kysymättä neuvoa ja huutamatta äiskää apuun. Valitettavasti suurin osa Suomen kansasta kuuluu tähän ryhmään ja suurin osa tälle palstalle kirjoittajista. Ei se tee teistä mitään globetrottereita jos olette onnistuneet pysymään hengissä viikon Isla Margaritalla.

        Mikä sinusta tekee tuollaisen ylimielisen globetrotterin? IMO todellinen maailmanmatkaaja ei suhtaudu noin ylimielisesti tavallisiin vaatimattomiin tallaajiin, ei kaikilla ole ollu kiinnostusta glooobetrottailuun eikä rahaakaan, jotku matkustelee vasta vanhoilla päivillä, ja nämä tuli sitte ryöstetyks. Toivottavasti ei menny usko elämään ja ihmisiin.

        Kaikenlaisia ihmisiä voi informoida olemassa olevista vaaroista, ulkoministeriön tiedotteet perustuu ihan faktoihin vaikka niihin onkin usein kerätty yhteen syssyyn kaikki mahdolliset vaarat vähän samaan tyyliin ku esim johonkin lääkeen tiedotukseen että mitä kaikkia sata sivuvaikutusta voi olla teoriassa muttei ne tule yhdelle ihmiselle, ei välttämättä yksikään.


      • la cailletera
        Hellanlettastuuteli kirjoitti:

        Heh hee. Taisi koira älähtää sinne minne kalikka kalahtaa.

        Eli lue vaan niitä matkustustiedotteita, pysy kotona ja laita se tuulipuku päälle ja painu ulos lenkille.

        Mitäs vikaa tuulipuvussa on? Esim chileläisistä jotka pukeutuu vähän samalla tavalla rennosti sanotaan että "he ovat sellaista Etelä-Amerikan tuulipukukansaa".


    • lasten kanssa reissussa

      Ei ryöstetty meitäkään, vaikka lasteni kanssa liikuin jalkasin ja takseilla ympäriinsä. Eikä ollut kyllä yhtään tilannettakaan - ihan turvalliselta tuntui koko ajan. Järki päässä ja viina lasissa !!!!

      • 9999999999999

        Joo kyllä se auttaa paljon kun näyttää tavisturistille eikä levittele rahojaan ja korujaan.
        Ja, ei ole ylimielinen!


      • kotiin
        9999999999999 kirjoitti:

        Joo kyllä se auttaa paljon kun näyttää tavisturistille eikä levittele rahojaan ja korujaan.
        Ja, ei ole ylimielinen!

        niin on turvallista.

        jalkaa turvakengät, päähän kypärä ja sitten pimeäänkomeroon mököttämään..niin tietysti ovet kannattaa pitää lukossa..

        olin islalla 3v sitten, ainakin mua pelotti kokoajan (vaimo pelotteli)


      • Se Bisse
        kotiin kirjoitti:

        niin on turvallista.

        jalkaa turvakengät, päähän kypärä ja sitten pimeäänkomeroon mököttämään..niin tietysti ovet kannattaa pitää lukossa..

        olin islalla 3v sitten, ainakin mua pelotti kokoajan (vaimo pelotteli)

        Ottakaa rennosti ja nauttikaa !


      • istumapaikat
        Se Bisse kirjoitti:

        Ottakaa rennosti ja nauttikaa !

        Ihanaa rantaelämää
        Mikäli haluat viettää lomasi hyvätasoisessa hotellissa, paistatella päivää ihanalla rannalla ja kenties osallistua muutamille mielenkiintoisille retkille, niin silloin tämä kohde sopii sinulle paremmin kuin hyvin. Kaksi hotelliamme sijaitsevat hieman syrjemmällä ranta-alueella, kauniisti meren ja vehreän luonnon ympäröiminä. Liikenteen melua ja meluisaa yöelämää ei täällä ole lainkaan. Mutta jos haluat maustaa lomaasi mukavilla retkillä, se onnistuu helposti. Tarjolla on mukavia ja kiehtovia retkiä Isla Margaritalla ja sen ympäröiville saarille sekä mantereen puolelle - viidakkoon, vesiputouksille ja intiaanikyliin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      256
      2302
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      2065
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      98
      1780
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      115
      1609
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1191
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1190
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      64
      1029
    8. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      114
      1024
    9. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      60
      1016
    10. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      33
      1013
    Aihe