Miten tämä reissu tehdään

Ernesti 2

Tervehdys ! Minulla on ongelmaa paljonkin . Lääkäri määräsi minulle lentokiellon (terveydellisistä syistä ). Haluaisin mennä Välimeren seudulle , vaikkapa Espanja , Kreikka jne jne . Terve , nuori ihminen tuumaa , että aja omalla autolla . Hitto vie , en ole nuori enkä terve ja ajomatkaa tulisi olemaan 4000 - 5000 km per suunta . Kun ikää on 60 ja kuoleman välillä haluaisin helpomman vaihtoehdon . Siksi kysynkin , että onko joku matkustanut vaikkapa rahtilaivalla , joissakin on kuulemma hyttejä matkustajille . Mikä oli matkustusaika ja mitä maksoi ? Seuraavana tulee junamatka mieleen . Interreil ei jostain syystä kiinnosta . Onko olemassa joitain suht. suoria junavuoroja vaikkapa Saksasta eteenpäin ?Kolmas juttu , Ruotsissa on kuulemma jotain matkatoimistoja , jotka hoitavat reissut junilla , en tiedä , että pitääkö sellainen paikkansa .

6

3577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anni

      Hieman haastava ongelma, kun vastauksia ei oikein näytä tulevan.

      Rahtilaivojen selvittäminen vaatii ilmeisesti aika paljon omatoimisuutta tai ehkä matkatoimiston käyttöä. Finnlinesilla ja Tallinkillahan pääsee helposti Saksaan, mutta pidemmälle menevistä yhteyksistä ei helposti löydy tietoa.
      Tämäkin lähtee etelämpää (Esbjerg taitaa olla sen pohjoisin lähtöpaikka):
      http://www.grimaldi-freightercruises.com/

      Ulkomaisista junayhteyksistä löytyy aikataulujen tutkimispaikka ihan VR:n nettisivujen kautta. Hampuri on hyvä junamatkan aloituspaikka Saksassa.

    • Neuvoa-antava

      Ongelmasi ovat vain hidasteita, kyllä sitä pääsee Espanjaan vaikka millä keinolla, ei se lentäminen ole suinkaan ainoa.

      Koko matka rahtilaivalla olisi todella kallis hanke. Puhumattakaan lippujen hankinnan vaikeudesta.

      Minä suosittelisin sinulle laivamatkaa Saksaan, josta jatkaisit junalla etelän lämpöön. Tosin tällä hetkellä manner-euroopasta on hankalaa löytää tuota paljon kuulutettua lämpöä.

      Helsingistä ja Hangosta (ja mistä lie muualta) pääsee ainakin Rostockiin ja Travemundeen, joista on kattavat liikenneyhteydet junilla ja busseilla minne ikinä sitä halajaakaan.

      Jos junaliikenne ei pelota niin sitähän pääsee Tukholmastakin käsin Espanjaan asti.

      Käsittääkseni VR:ltä voi kysellä junalippuja.

      Onnea matkaan!

    • pyörittelijä

      JOs istumalihaksesi kestävät, ota Tallinnasta edullinen Eurolines-bussi johonkin Euroopan kaupunkiin ja jatka junalla jos bussi ei mene perille asti. Kannattanee kysellä bussista istumapaikka jossa on jaloille tilaa. Joskus televisio on päällä ja lujalla joten korvatulpatkin ovat hyvät. Bussissa näkee maisemia, mukavaa.

      • Matkustelija,,,.,

        Eurolinesilla tosiaan pääsee, mutta se tarkoittaa esim. Tallinna - Krakova välillä yli vuorokauden yhtämittaista istumista. Ruokataukoja, kahvitaukoja, tupakkitaukoja pidetään aika harvoin, jos ollenkaan. Itse istuin siellä 16 tuntia ja oli vain muutama pissatauko. Omat eväät piti olla. Perille päästyä olin jo aika huonossa kunnossa. Oksentelin, jalat eivät kantaneet jne. vaikka olin tuolloin parikymppinen.
        Päiväsaikaan bussissa on tuskastuttavan kuuma ja huono ilma, yöllä taas jäätävän kylmä.

        Suosittelen junalla matkustamista. Ja unohtamaan kaikki interrail-jutut. Junamatkustaminen on kuitenkin verrattaen halpaa... Useimmissa junissa on vaunuja, joissa on kuudelle tai kahdeksalle "oma hytti" ja ne penkit saa lähes makuuasentoon.


    • usein testattu

      Turusta Tukholmaan, Ruosin ja Tanskan läpi ajo on halvin reitti. Pohjois-Italiaan Adrian rannalle tulee noin 2.400 km suuntaansa ajoa. Rahtilaivalla (www.finnlines.fi) tai Siljan Superfastilla tulee noin tupla hinta Ruotsin läpi ajamiseen verratuna ja aikaa kuluu vähintään saman verran. Ajokilometreiksi Italiaan tästä tulee noin 1.600 km.
      Hienoja hiekkarantoja ja lämmintä on Italiassakin. Meilläkin on ikää ja ajamme Tukholmasta Saksaan päivässä, mutta loppumatkan ajan katselemme hieman eri paikkoja ja menemme hitaammin. Mietihän matkasi uudelleen.

      • mat-ruusa

        Moro!Tuon rahtilaivan voit unohtaa.Nykyiset turvamääräykset kieltävät matkustajien ottamisen rahtilaivoihin,ennen se oli toki mahdollista.Matkustajalautat on eri asia,jotka siis rekisteröity matkustaja-aluksiksi.

        Matkan ajankohta määrittelee aika pitkälle hinnan,aivan sama lähdetkö autolla vai jalkaisin ;-).Netistä saa aika hyvin hintatietoja ja aikatauluja,joten omatoiminen surffiminen verkossa antaa vähän osviittaa hinnoista.Talvella uudenvuoden ja pääsiäisen välissä pääsee yleensä aika edullisesti,samoin syksyllä loka-joulukuussa on edullisempaa matkustaa.

        Jos olet yksin matkalla,niin voit kokeilla päästä rekkaliftillä mantereeltä eteenpäin.Suomesta ajetaan aika paljon kuitenkin rekkoja Eurooppaan.Toki joudut vastaamaan omista kustannuksista ja ehkä jonkin korvauksen kyydistä.Jos ostat hyttipaikan esim Traveen ja siitä eteenpäin pääsisit rekan kyydissä jonkin matkaa,niin loppumatkanhan voi tehdä esim junalla tai bussilla.Tämä matkustusmuoto vaatii aika paljon seikkailumieltä ja sopeutumiskykyä;ei sovi ehkä seniori-matkustajalle joka on tottunut säännölliseen,mukavaan elämään.

        Mukavuutta matkustamiseen saa ostamalla mantereelta junalipun yöjunaan (esim Stokiksesta) ja varaa reilusti hotellin jo toiselle yölle ja pitää mukavan välipäivän matkustelussa ja tutkailee vähän paikkakuntaa.Itse mukavuudenhaluisena turvautuisin varmaankin tähän vaihtoehtoon;eli lautta Tukholmaan,sieltä junalla Eurooppaan ja esim Müncheniin hotelliin ja sieltä eteenpäin päivän päästä junalla ja loppumatka jollain aasikyydillä,jos nyt olisin matkalla jonnekin Kreikkalaiseen luostariin ;-D.

        Pikkuisena vinkkinä;
        finnlinesilla on ajoittain miehistön perheille ja tutuille edullisia tarjouksia,tallink-siljalla on jokin kanta-asiakaskortti-systeemi tiettävästi joilla pääsee edullisemmin.Jos matkustajia useampia kuin yksi,niin edullisimmin matkustaa miltei omalla autolla.Naantali-Kapellskär väli on aika edullinen jopa hytillä (meiltä maksoi pari vee sitten 125 e hytti kahdelle,autopaikka 5m ja ateriat),Tanskan lautoista kallein taisi maksaa jopa jotain nelisenkymppiä.Hotelleja löytyy joka lähtöön,mutta suosittelen oikeasti mermieskirkkoja matkalaisille.Tosin kannattaa etukäteen soittaa ja varmistua onko yösijaa.Hampurissa olemme pari kertaa yöpyneet ja soveltuu myös lapsille sijainnista huolimatta!Kannattaa kysellä myös muita pohjoismaisia merimieskirkkoja.

        Lykkyä pyttyyn matkansuunnitteluun!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      201
      2222
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      293
      1741
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      146
      1413
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      87
      1314
    5. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1157
    6. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      33
      1156
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      89
      1146
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      184
      1072
    9. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      4
      1039
    10. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      904
    Aihe