Älyllinen Jumaluus vai Mr. Sattuma

Tietoa kaivataan kipeästi

Tässä hiukan pohdittavaa asiasta paemmin tieteäville eli Kysymyksiä:
Jos suunnittelija oli älykäs eikä sattuma,
1) miksi maapallon suunnittelu epäonnistui täysin tarkoitan esim. maanjäristykset, tsunamit, tulivuorenpurkaukset, meteoriittiuhka, myrskyt jne.?

2) miksi ihmisestä tuli näin kovin alkeellinen (toisten tappaminen, itsemurhat, vammaisuus, sairaudet yms.) kun paljon parempikin olsi voitu kait helposti kyhätä kasaan?

3) miksi "hän" piileskelee eikä anna tietoja itsestään, niin epäselvyyksiltä valtyttäisiin.

Vielä yksi:
4) Mitähän uskontoja on muilla planeetoilla, joissa elävät älylliset oliot voivat olla meitä miljoona vuotta tai miljardi vuotta kehityksessä edellä; löytyyköhän kristinuskoa ja islamilaisuutta jne? Pitävätköhän meitä bakteerin tasolla olevina verrattuna he ja me kuten me ja bakteerit? Ei kannata ottaa yhteyttä vaikka olisikin kyvyt?

5) Miksi yli 90 % (amerikk. tutkimus) kosmologeista, jotka työkseen pohtivat ja tutkivat maailmankaikkeuden kehitystä on sattuman kanalla?

Että tämmöistä pohdittavaa.

Odotan perusteltuja vastauksia en salahelinää.
Jos vastauksia ei löydy, kallistun luonnollisesti sattuman kannalle minäkin 110 %:sti ja asia on loppuun käsitelty.

31

1293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saastutti

      Luojan ohjelman(?)

      • vastaukseeni,

        Pitääkö luonnon olla yhtä täydellinen kuin Luojansa?


    • Minä uskon älylliseen luojaan ja sieluun mutten mihinkään uskontoihin.

    • Niin yksikään tiedemies ei ole vielä pystynyt todistamaan evoluutioteoriaa oikeaksi. :)

      • lausunto !?

        "Niin yksikään tiedemies ei ole vielä pystynyt todistamaan evoluutioteoriaa oikeaksi"

        Entäpä sitten? Paras teoria se on silti. Teorioita ei yleensäkään todistella oikeiksi, vääriksi kyllä mutta sitä ei ole evoluution suhteen kyetty tekemään. Sen takia se paras teoria onkin.

        Sitä paitsi termi "pelkkä teoria" on omituinen. Pitäisi sanoa paremminkin "jopa teoria" tms sillä teoria on ajatusrakennelmien aatelia. Se on sellaista, joka selittää havainnot, ennustaa uusia ja kertoo millaiset havainnot sen voisivat osoittaa vääräksi.

        Evoluutioteorialla ei ole yhtään kilpailijaa, josta voisi sanoa että se on täydellisyydessään teorian tasolla.


      • The_wanderer
        lausunto !? kirjoitti:

        "Niin yksikään tiedemies ei ole vielä pystynyt todistamaan evoluutioteoriaa oikeaksi"

        Entäpä sitten? Paras teoria se on silti. Teorioita ei yleensäkään todistella oikeiksi, vääriksi kyllä mutta sitä ei ole evoluution suhteen kyetty tekemään. Sen takia se paras teoria onkin.

        Sitä paitsi termi "pelkkä teoria" on omituinen. Pitäisi sanoa paremminkin "jopa teoria" tms sillä teoria on ajatusrakennelmien aatelia. Se on sellaista, joka selittää havainnot, ennustaa uusia ja kertoo millaiset havainnot sen voisivat osoittaa vääräksi.

        Evoluutioteorialla ei ole yhtään kilpailijaa, josta voisi sanoa että se on täydellisyydessään teorian tasolla.

        "Entäpä sitten? Paras teoria se on silti. Teorioita ei yleensäkään todistella oikeiksi, vääriksi kyllä mutta sitä ei ole evoluution suhteen kyetty tekemään. Sen takia se paras teoria onkin."

        Se ettei sitä ole kyetty todistamaan vääräksi ei vielä tee siitä totuutta. Se on silti vain teoria.

        "Evoluutioteorialla ei ole yhtään kilpailijaa, josta voisi sanoa että se on täydellisyydessään teorian tasolla."

        ... ja yhä se on vain teoria, eikä todistettu fakta.


    • 1) Ei ole epäonnistunut mikään fyysinen luomus, nämä luettelemasi asiat kuuluvat luontoon.

      2) Oleellinen asia on sielu ja sen kehitys. Siihen kuuluvat erilaiset olotilat ja olosuhteet, ynnä kokemukset.

      3) Luoja ei piileskele, on läsnä alati kaikissa yksilösieluissa ja ylipäätään luonnossa.
      Jos me saataisiin kaikkiin asioihin suorat vastaukset ja neuvot, vesittäisi se koko kehitysprosessin.

      4) Tuskin kehittyneissä sivilisaatioissa on uskontoja ensinkään.
      Nämä yleensä 'elävät' Jumalan lakien mukaisesti, eivät ainostaan puhu siitä.
      Nämä todella kehittyneet odottavat ihmiseksi sanotun sielun kehittymistä ja ihmettelevät sotaisaa menoa.

      5) He voivat olla älykkäitä, mutta 'tunne', tärkeimäksi sanottu aisti on kehittymätön.

    • Enk-el

      1. Maapallo on täydellisen onnistunut paikka siihen tarkoitukseen kuin se on suunniteltukin.
      2. Tämän planeettamme, kuten monen muun vastaavanlaisen planeetan elämän yhtenä tarkoituksena on kokea kaikkia jumaluuden puolia ja siis myös ns. 'pahaa' vapaan tahtomme mukaisesti.
      3. Jumala ei piileskele, vaan on aina KAIKESSA mukana. Jumala on Kaikki Mitä On; mitään ei voi olla Jumalan ulkopuolella! "Jumalan valtakunta on sisäisesti teissä" kertoi aikoinaan eräs valaistunut veljemme. Sitä kannattaa miettiä tarkemmin!
      4. Uskonnot ovat ihmisten itselleen muokkaamia 'kävelykeppejä', jotka he heittävät menemään sitä mukaa kun tieto ja ymmärrys omasta itsestään ja samalla Jumalasta alkaa vaikuttamaan heissä. Siispä arvelen, ettei kaikin puolin pitemmälle päässeissä sivilisaatioissa ole 'uskontoja' niin kuin me ne ymmärrämme.
      5. Jos joku työkseen tiedemiehenä toimiva alkaisi esittämään yleisesti hyväksyttyjen teorioitten vastaisia näkemyksiä, niin häneltä tippuisi todennäköisesti mahdollisuudet seuraavan vuoden tutkimusrahoitukseen.

    • velttoutta kysyjällä

      Kerropa, miksi kyselet, etkä esim. lue Raamattua?
      Se on asioita valaiseva teos.

      Tällä 'foorumilla' näköjään voi viisastella vaikka kuinka ja heitellä kysymyksiä ilman mitään tarkoitusta, niinkuin sinäkin.

      Alapa pohtia niitä kysymyksiäsi itse, että sinäkin ymmärtäisit, mistä kaikki johtuu.

      • Ajattejija r

        Raamatusta löytyy, ei mitään pelkkää satua.


    • 1. Itse ollaan ehkä maapallo suunniteltu etukäteen "taivaassa" ennen syntymäämme ihmisiksi - samoin laadittu raamatut itsemme pään menoksi.

      2. Ollaan haluttu kokea millaista on kärsimys ja
      "vapaus", "hyvä ja paha ja niiden koko harmaat välimuodot"" hintana "vähän surua" ikuisuuden kannalta katsottuna. Elämämme tavoitteena
      on ehkä "oppia jotain siitä, miten kohdella itseä ja muita olentoja".

      3. Ilmeisesti jumalien kuurupiilo johtuu siitä, että maapallo olisi mahdollisimman monimuotoinen, eikä esimerkiksi "teletappimaailma". Esimerkiksi itselleen rehellisellä etsijällä on mahdolisuus päätyä jyrkästä ateismista kiihkouskovaisuuteen, tai kaikkea väliltä... Jos jumalat ilmenisivät jatkuvasti, ihminen ei olisi ehkä niin vapaita ajattelemaan maallisia asioita. Tähän voi tosin tulla jossain kohtaa historiaa muutos.
      Ehkä voimme tosin uudelleensyntyä myös
      menneisyyteen, esimerkiksi luolamiehiksi.

      4. Kun kaukoputket kehittyvät, avaruutta näkyy ihmisille lisää, eli jumaluudet ohjelmoivat tähän virtuaalisen universumin ohjelmistoihin lisää ja lisää galakseja ja tähtiä.

    • sheikh

      Ällah (Ylistetty olkoon Hän) on Hänen nimensä

      Rauha Teille,

      Ällah-sanan perusmuoto on ollut äl Äläh, josta käytössä on poistunut ä-vokaali ja tuloksena oli Ällah. Äläh-sanalla voi olla kaksi merkitystä:

      1.älähä, joka tarkoittaa ”palvoa”. ”Älähä äl Rädjol” (mies) tarkoittaa ”Mies palvoi.”
      2.välähä, joka tarkoittaa ”hämmästys”. Kukaan ei pysty täydellisesti ymmärtämään Häntä. Jos ajetellaan esinettä jolla on alku loppu eli se on syntynyt jostain ja tuhoutunut jotenkin. Esimerkiksi henkilö on syntynyt tiettynä hetkenä ja kuollut tiettynä päivänä. Näistä voimme ymmärtään kokonaisuuden alusta loppuun. Kuvittelemalla jonkin asian, rajaamme sen samalla. Jumalaa ei voi rajoittaa tai rajata. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei ihminen ymmärtäisi Jumalasta mitään. Ymmärrämme mainiosti että Hän on meidän Luojamme. Hän antaa meille anteeksi ja huolehtii meistä. Riittää että tunnistamme Ällahin Jumalana.

      Islamilaisen kirjallisuuden ajatus että ”kukaan ei pysty ymmärtämään Jumalaa” tarkoittaa sitä ettemme pysty ymmärtämään Häntä ”kokonaisuutena”, mutta se ei mitenkään tarkoita sitä, ettemmekö pystyisi ymmärtää Hänen Ominaisuuksiaan.

      HUOM 1
      Ennen Islamia Jumalan nimi oli Ällah. Todisteet tälle löytyvät Koraanista 6:136 ja 43:87. Näissä jakeissa todistetaan että ennen Islamin tuloa arabit kutsuivat Jumalaa Ällah-nimellä. Tämä nimi ei ole siis moslimien keksimä tai Islamista alkunsa saanut. Toisaalta tämä tarkoittaa, että tämä nimi on tarkoitettu vain Jumalalle.

      HUOM 2
      Poikalasta kutsutaan syntymän jälkeen esim. Pekaksi. Myös jotain toista lasta voidaan kutsua Pekaksi. Nämä kaksi Pekkaa elävät samaan aikaan ja jos he tulevat yhtä aikaa ovesta sisään, sanomme, Pekat tulivat. Mutta Ällahia ei ole kahta, joten tätä sanaa ei ikinä käytetä monikossa. Tämä nimi on tarkoitettu vain Jumalalle ja jonka Jumala on itse hyväksynyt nimekseen Koraanissa.

      HUOM 3
      Jos ystävämme on nimeltään Pekka. Jos hän on erityisen kiltti henkilö, voimme osoittaa tämän esittelemällä hänet muille ihmisille ”kilttinä Pekkana”. Tästä esimerkistä voimme ymmärtää, että kiltteys ei ole ihmisten ominaisuus. Jos näin olisi, kaikki ihmiset olisivat kilttejä. Jumalalla on paljon ominaisuuksia. Hän Armelias Armahtaja, Anteeksiantava, Kuuleva jne. Ensin pitää huomioida että Jumalan Ominaisuudet ovat yhtä kuin Hän Itse. Mutta Jumalaa voidaan kutsua Parantajaksi, jolloin halutaan tarkoittaa juuri Jumalan Ominaisuutta Parantajana – ei muita Ominaisuuksia. Ällah on Jumalan nimi, joka sisältää kaikki Hänen Ominaisuutensa. Siksi Koraanissa on paljon jakeita, joissa Ällahille (nimelle) on annettu paljon Ominaisuuksia esimerkiksi 2:227, 49:18, 51:58 ja 59:24. On siis mahdollista antaa Hänen nimelleen Ominaisuuksia, mutta päinvastoin sitä ei voi käyttää. Loppujen lopuksi Älläh on täydellisin Jumalan nimi.

      HUOM 4
      Jos henkilö haluaa tulla moslimiksi, hän ei voi edellisen perusteella mainita uskontunnustuksessa Jumalan nimenä Tämän Ominaisuuksia – esimerkiksi Anteeksiantava. Ainut hyväksytty tapa on uskontunnustuksessa sanoa Jumalaa Ällahiksi, koska se on täydellinen ja se sisältää kaikki Jumalan ominaisuudet.

      HUOM 5
      Älläh-sanan merkitys voi siis tarkoittaa joko ”palvoa” tai ”hämmästys” ja siten Hän on kaikkien olentojen ja kaiken Jumala. Itse Hän kutsuu kaikki luokseen ja ohjaa sitä Ominaisuuksillaan. Näin vain Hän itse opettaa ja pystyy opettamaan meille, mitkä Hänen Ominaisuutensa ovat. Ällah on siis vain Hänelle tarkoitettu nimi eikä muita voi kutsua sillä nimellä. Vaikka yksittäistä objektia ei voi kutsua Ällahiksi, sitä voidaan kuitenkin käyttää genetiivin objektina esimerkiksi kutsumalla henkilöä Jumalan orjaksi (’Äbd –Ällah). Nämä tällä tavalla muodostetut, Jumalaa asemaa ylistävät ja omaa alhaisuuttamme korostavat nimet ovat suositeltavia.

    • Asia tuli selväksi !

      Vastaukset vaan ovat kovin kehnoja tuossa yllä.

      Maapallo ja ihminnen on tosiaan aivan liian alkeelinen, jotta mikään älyllinen olisi sitä "luonut".

      Näin olen myös mitään "älyllistä suunnittelijaa " ei voi olla olemassa.

      Mistä muuten "älyllinen suunnitelija " olisi syntynyt? Heh-heh..

    • Puoleen tai toiseen

      En kyllä kysyjää paremmin asiasta tiedä, mutta kysehän on kuitenkin lopulta siitä mihin uskoo tai haluaa uskoa :-)

      1) Virheitä sattuu älyköillekin

      2) Alkeellisuus ja paremmuus ovat suhteellisia ja subjektiivisia näkemyksiä

      3) Vuorovaikutuksen ongelmat voivat olla joko lähettäjässä, vastaanottajassa tai jossakin heidän välillään. Näin ollen kysymyksessä esitetty piileskely voi johtua myös sinusta itsestäsi.

      4) Jos ovat meitä miljardi vuotta edellä, niin eivät taida vaivautua vuoksemme ja uskontoja heillä kyllä on. Jos taasen ovat kehityksestämme jäljessä, niin heillä ei ole yhteydenottoon riittävää osaamista.

      5) Kosmologia on nykyisin ensisijaisesti tiedettä, ja perustuu fysikaaliseen maailmankuvaan (ei enää filosofiseen pohdiskeluun). Siis varsin yksinkertainen selitys.

      Vastauksia löytyi, joten voit hyvällä mielellä ja puhtaalla omalla tunnolla niin halutessasi kallistua Jumaluudenkin puoleen.

      • Asia ihan selvä

        1) Virheitä sattuu älyköillekin

        LIIAN PAHOJA "VIRHEITÄ" TULI "RAKENNUSMESTARILLE", EI IHME ETTEI OLE SEN KOOMMIN NÄKYNYT

        2) Alkeellisuus ja paremmuus ovat suhteellisia ja subjektiivisia näkemyksiä
        KYLLÄ TUO IHMISEN ALKEELLISUUS ON IHAN OBJEKTIIVISTA, KUUNTELE VÄHÄN VAIKKA UUTISIA

        3) Vuorovaikutuksen ongelmat voivat olla joko lähettäjässä, vastaanottajassa tai jossakin heidän välillään. Näin ollen kysymyksessä esitetty piileskely voi johtua myös sinusta itsestäsi.
        TULI NIIN "LUODESSA" HUTILOITUA, ETTEI OLE IHMI ETTÄ HÄIPYI

        4) Jos ovat meitä miljardi vuotta edellä, niin eivät taida vaivautua vuoksemme ja uskontoja heillä kyllä on. Jos taasen ovat kehityksestämme jäljessä, niin heillä ei ole yhteydenottoon riittävää osaamista.
        EI TAIDA OLLA NÄITÄ SAMOJA "USKONTOJA" KUIN MAAPALLOLLA. VOIPI OLLA PELKKÄÄ TIETOA, ETTEI ENÄÄ TARVITA USKOMUKSIA

        5) Kosmologia on nykyisin ensisijaisesti tiedettä, ja perustuu fysikaaliseen maailmankuvaan (ei enää filosofiseen pohdiskeluun). Siis varsin yksinkertainen selitys. JUU, SIIS SILLE, ETTÄ YLI 90 5 KOSMOLOEISTA EI USKO PERSOONALLISEEN JUMALAAN
        VAAN ETTÄ OMA PIENI MAAILMANKAIKKEUTEMME SYNTYI PUHTAASTA SATTUMASTA JA TYHJÄSTÄ (TYHJÄKÄÄN EI OLE IHAN TYHJÄ, SANOO PRF. ENGQUIST)

        Vastauksia löytyi, joten voit hyvällä mielellä ja puhtaalla omalla tunnolla niin halutessasi kallistua Jumaluudenkin puoleen. JOO TAI VIELÄ PAREMMALLA PERUSTEELLA PUHTAAN SATTUMAN


      • tosissanne
        Asia ihan selvä kirjoitti:

        1) Virheitä sattuu älyköillekin

        LIIAN PAHOJA "VIRHEITÄ" TULI "RAKENNUSMESTARILLE", EI IHME ETTEI OLE SEN KOOMMIN NÄKYNYT

        2) Alkeellisuus ja paremmuus ovat suhteellisia ja subjektiivisia näkemyksiä
        KYLLÄ TUO IHMISEN ALKEELLISUUS ON IHAN OBJEKTIIVISTA, KUUNTELE VÄHÄN VAIKKA UUTISIA

        3) Vuorovaikutuksen ongelmat voivat olla joko lähettäjässä, vastaanottajassa tai jossakin heidän välillään. Näin ollen kysymyksessä esitetty piileskely voi johtua myös sinusta itsestäsi.
        TULI NIIN "LUODESSA" HUTILOITUA, ETTEI OLE IHMI ETTÄ HÄIPYI

        4) Jos ovat meitä miljardi vuotta edellä, niin eivät taida vaivautua vuoksemme ja uskontoja heillä kyllä on. Jos taasen ovat kehityksestämme jäljessä, niin heillä ei ole yhteydenottoon riittävää osaamista.
        EI TAIDA OLLA NÄITÄ SAMOJA "USKONTOJA" KUIN MAAPALLOLLA. VOIPI OLLA PELKKÄÄ TIETOA, ETTEI ENÄÄ TARVITA USKOMUKSIA

        5) Kosmologia on nykyisin ensisijaisesti tiedettä, ja perustuu fysikaaliseen maailmankuvaan (ei enää filosofiseen pohdiskeluun). Siis varsin yksinkertainen selitys. JUU, SIIS SILLE, ETTÄ YLI 90 5 KOSMOLOEISTA EI USKO PERSOONALLISEEN JUMALAAN
        VAAN ETTÄ OMA PIENI MAAILMANKAIKKEUTEMME SYNTYI PUHTAASTA SATTUMASTA JA TYHJÄSTÄ (TYHJÄKÄÄN EI OLE IHAN TYHJÄ, SANOO PRF. ENGQUIST)

        Vastauksia löytyi, joten voit hyvällä mielellä ja puhtaalla omalla tunnolla niin halutessasi kallistua Jumaluudenkin puoleen. JOO TAI VIELÄ PAREMMALLA PERUSTEELLA PUHTAAN SATTUMAN

        1) miksi maapallon suunnittelu epäonnistui täysin tarkoitan esim. maanjäristykset, tsunamit, tulivuorenpurkaukset, meteoriittiuhka, myrskyt jne.?
        EI MAAPALLON SUUNNITTELU OLE MILLÄÄN TAVALLA EPÄONNISTUNUT. EI KAIKKIVALTIAS, TÄYDELLINEN JUMALA VOISI MITENKÄÄN EPÄONNISTUA, TE VÄHÄUSKOISET KATSOTTE ASIAA VAAN TÄYSIN VÄÄRIN.
        USKOKAA JO ETTÄ JUMALA EI LUONUT MEITÄ TÄTÄ PAIKKAA VARTEN VAAN IKUISTA ELÄMÄÄ VARTEN.

        2) miksi ihmisestä tuli näin kovin alkeellinen (toisten tappaminen, itsemurhat, vammaisuus, sairaudet yms.) kun paljon parempikin olsi voitu kait helposti kyhätä kasaan?
        KOSKA IHMINEN ON SYNTINEN JA MITÄ TULEE NOIHIN SAIRAUKSIIN TMS. NIIN EDELLEENKÄÄN IHMISTÄ EI LUOTU TÄTÄ MAAILMAAVARTEN. KÄRSIMYKSISTÄ MAKSETAAN HURSKAILLE PALKKIO TAIVAASSA.

        3) miksi "hän" piileskelee eikä anna tietoja itsestään, niin epäselvyyksiltä valtyttäisiin.
        EI HÄN PIILESKELE. RAAMATUSTA HÄNET LÖYTÄÄ, KOSKA SIELLÄ ON JUMALAN SANA.

        Vielä yksi:
        4) Mitähän uskontoja on muilla planeetoilla, joissa elävät älylliset oliot voivat olla meitä miljoona vuotta tai miljardi vuotta kehityksessä edellä; löytyyköhän kristinuskoa ja islamilaisuutta jne? Pitävätköhän meitä bakteerin tasolla olevina verrattuna he ja me kuten me ja bakteerit? Ei kannata ottaa yhteyttä vaikka olisikin kyvyt?
        SIIS MITÄ IHMETTÄ!? MISTÄ OLET SAANUT PÄÄHÄSI ETTÄ OLISI OLEMASSA MUITA PLANEETTOJA KUIN MAA JOSSA OLISI ÄLYLLISTÄ ELÄMÄÄ. MITÄÄN SIVILISAATIOITA EI OLE OLEMASSA MUUTA KUIN MAAPALLOLLA.

        5) Miksi yli 90 % (amerikk. tutkimus) kosmologeista, jotka työkseen pohtivat ja tutkivat maailmankaikkeuden kehitystä on sattuman kanalla?
        SIKSI KOSKA YLI 90% KOSMOLOGEISTA JA VARMASTI LÄHES KOKO MAAPALLON ASUKKAISTA OVAT PAATUNEITA.


      • NÄin se meni
        tosissanne kirjoitti:

        1) miksi maapallon suunnittelu epäonnistui täysin tarkoitan esim. maanjäristykset, tsunamit, tulivuorenpurkaukset, meteoriittiuhka, myrskyt jne.?
        EI MAAPALLON SUUNNITTELU OLE MILLÄÄN TAVALLA EPÄONNISTUNUT. EI KAIKKIVALTIAS, TÄYDELLINEN JUMALA VOISI MITENKÄÄN EPÄONNISTUA, TE VÄHÄUSKOISET KATSOTTE ASIAA VAAN TÄYSIN VÄÄRIN.
        USKOKAA JO ETTÄ JUMALA EI LUONUT MEITÄ TÄTÄ PAIKKAA VARTEN VAAN IKUISTA ELÄMÄÄ VARTEN.

        2) miksi ihmisestä tuli näin kovin alkeellinen (toisten tappaminen, itsemurhat, vammaisuus, sairaudet yms.) kun paljon parempikin olsi voitu kait helposti kyhätä kasaan?
        KOSKA IHMINEN ON SYNTINEN JA MITÄ TULEE NOIHIN SAIRAUKSIIN TMS. NIIN EDELLEENKÄÄN IHMISTÄ EI LUOTU TÄTÄ MAAILMAAVARTEN. KÄRSIMYKSISTÄ MAKSETAAN HURSKAILLE PALKKIO TAIVAASSA.

        3) miksi "hän" piileskelee eikä anna tietoja itsestään, niin epäselvyyksiltä valtyttäisiin.
        EI HÄN PIILESKELE. RAAMATUSTA HÄNET LÖYTÄÄ, KOSKA SIELLÄ ON JUMALAN SANA.

        Vielä yksi:
        4) Mitähän uskontoja on muilla planeetoilla, joissa elävät älylliset oliot voivat olla meitä miljoona vuotta tai miljardi vuotta kehityksessä edellä; löytyyköhän kristinuskoa ja islamilaisuutta jne? Pitävätköhän meitä bakteerin tasolla olevina verrattuna he ja me kuten me ja bakteerit? Ei kannata ottaa yhteyttä vaikka olisikin kyvyt?
        SIIS MITÄ IHMETTÄ!? MISTÄ OLET SAANUT PÄÄHÄSI ETTÄ OLISI OLEMASSA MUITA PLANEETTOJA KUIN MAA JOSSA OLISI ÄLYLLISTÄ ELÄMÄÄ. MITÄÄN SIVILISAATIOITA EI OLE OLEMASSA MUUTA KUIN MAAPALLOLLA.

        5) Miksi yli 90 % (amerikk. tutkimus) kosmologeista, jotka työkseen pohtivat ja tutkivat maailmankaikkeuden kehitystä on sattuman kanalla?
        SIKSI KOSKA YLI 90% KOSMOLOGEISTA JA VARMASTI LÄHES KOKO MAAPALLON ASUKKAISTA OVAT PAATUNEITA.

        1) miksi maapallon suunnittelu epäonnistui täysin tarkoitan esim. maanjäristykset, tsunamit, tulivuorenpurkaukset, meteoriittiuhka, myrskyt jne.?
        EI MAAPALLON SUUNNITTELU OLE MILLÄÄN TAVALLA EPÄONNISTUNUT. EI KAIKKIVALTIAS, TÄYDELLINEN JUMALA VOISI MITENKÄÄN EPÄONNISTUA, TE VÄHÄUSKOISET KATSOTTE ASIAA VAAN TÄYSIN VÄÄRIN.
        USKOKAA JO ETTÄ JUMALA EI LUONUT MEITÄ TÄTÄ PAIKKAA VARTEN VAAN IKUISTA ELÄMÄÄ VARTEN.

        Jaa no, miksi me sitten täällä ollaan? Siis sattuman oikusta.

        2) miksi ihmisestä tuli näin kovin alkeellinen (toisten tappaminen, itsemurhat, vammaisuus, sairaudet yms.) kun paljon parempikin olsi voitu kait helposti kyhätä kasaan?
        KOSKA IHMINEN ON SYNTINEN JA MITÄ TULEE NOIHIN SAIRAUKSIIN TMS. NIIN EDELLEENKÄÄN IHMISTÄ EI LUOTU TÄTÄ MAAILMAAVARTEN. KÄRSIMYKSISTÄ MAKSETAAN HURSKAILLE PALKKIO TAIVAASSA.

        Miksi Jumala ei luonut synnitöntä ihmistä kun se oli hyvin helppo tehdä? Omituista luomistra, mikei luoto suoraan "taivaaseen"??

        3) miksi "hän" piileskelee eikä anna tietoja itsestään, niin epäselvyyksiltä valtyttäisiin.
        EI HÄN PIILESKELE. RAAMATUSTA HÄNET LÖYTÄÄ, KOSKA SIELLÄ ON JUMALAN SANA.

        Raamattu on vain ihmisten luomus niin kuin jumala on vain projektio.

        Vielä yksi:
        4) Mitähän uskontoja on muilla planeetoilla, joissa elävät älylliset oliot voivat olla meitä miljoona vuotta tai miljardi vuotta kehityksessä edellä; löytyyköhän kristinuskoa ja islamilaisuutta jne? Pitävätköhän meitä bakteerin tasolla olevina verrattuna he ja me kuten me ja bakteerit? Ei kannata ottaa yhteyttä vaikka olisikin kyvyt?
        SIIS MITÄ IHMETTÄ!? MISTÄ OLET SAANUT PÄÄHÄSI ETTÄ OLISI OLEMASSA MUITA PLANEETTOJA KUIN MAA JOSSA OLISI ÄLYLLISTÄ ELÄMÄÄ. MITÄÄN SIVILISAATIOITA EI OLE OLEMASSA MUUTA KUIN MAAPALLOLLA.

        Elät keskiajalla. Maapallo on siis maailmankaikkeuden napa.

        5) Miksi yli 90 % (amerikk. tutkimus) kosmologeista, jotka työkseen pohtivat ja tutkivat maailmankaikkeuden kehitystä on sattuman kanalla?
        SIKSI KOSKA YLI 90% KOSMOLOGEISTA JA VARMASTI LÄHES KOKO MAAPALLON ASUKKAISTA OVAT PAATUNEITA.

        Tämä ei johdu paatuneisuudesta, mitä se sitten onkaan vaan TIEDOSTA ystävä hyvä.


      • ymmärtää
        NÄin se meni kirjoitti:

        1) miksi maapallon suunnittelu epäonnistui täysin tarkoitan esim. maanjäristykset, tsunamit, tulivuorenpurkaukset, meteoriittiuhka, myrskyt jne.?
        EI MAAPALLON SUUNNITTELU OLE MILLÄÄN TAVALLA EPÄONNISTUNUT. EI KAIKKIVALTIAS, TÄYDELLINEN JUMALA VOISI MITENKÄÄN EPÄONNISTUA, TE VÄHÄUSKOISET KATSOTTE ASIAA VAAN TÄYSIN VÄÄRIN.
        USKOKAA JO ETTÄ JUMALA EI LUONUT MEITÄ TÄTÄ PAIKKAA VARTEN VAAN IKUISTA ELÄMÄÄ VARTEN.

        Jaa no, miksi me sitten täällä ollaan? Siis sattuman oikusta.

        2) miksi ihmisestä tuli näin kovin alkeellinen (toisten tappaminen, itsemurhat, vammaisuus, sairaudet yms.) kun paljon parempikin olsi voitu kait helposti kyhätä kasaan?
        KOSKA IHMINEN ON SYNTINEN JA MITÄ TULEE NOIHIN SAIRAUKSIIN TMS. NIIN EDELLEENKÄÄN IHMISTÄ EI LUOTU TÄTÄ MAAILMAAVARTEN. KÄRSIMYKSISTÄ MAKSETAAN HURSKAILLE PALKKIO TAIVAASSA.

        Miksi Jumala ei luonut synnitöntä ihmistä kun se oli hyvin helppo tehdä? Omituista luomistra, mikei luoto suoraan "taivaaseen"??

        3) miksi "hän" piileskelee eikä anna tietoja itsestään, niin epäselvyyksiltä valtyttäisiin.
        EI HÄN PIILESKELE. RAAMATUSTA HÄNET LÖYTÄÄ, KOSKA SIELLÄ ON JUMALAN SANA.

        Raamattu on vain ihmisten luomus niin kuin jumala on vain projektio.

        Vielä yksi:
        4) Mitähän uskontoja on muilla planeetoilla, joissa elävät älylliset oliot voivat olla meitä miljoona vuotta tai miljardi vuotta kehityksessä edellä; löytyyköhän kristinuskoa ja islamilaisuutta jne? Pitävätköhän meitä bakteerin tasolla olevina verrattuna he ja me kuten me ja bakteerit? Ei kannata ottaa yhteyttä vaikka olisikin kyvyt?
        SIIS MITÄ IHMETTÄ!? MISTÄ OLET SAANUT PÄÄHÄSI ETTÄ OLISI OLEMASSA MUITA PLANEETTOJA KUIN MAA JOSSA OLISI ÄLYLLISTÄ ELÄMÄÄ. MITÄÄN SIVILISAATIOITA EI OLE OLEMASSA MUUTA KUIN MAAPALLOLLA.

        Elät keskiajalla. Maapallo on siis maailmankaikkeuden napa.

        5) Miksi yli 90 % (amerikk. tutkimus) kosmologeista, jotka työkseen pohtivat ja tutkivat maailmankaikkeuden kehitystä on sattuman kanalla?
        SIKSI KOSKA YLI 90% KOSMOLOGEISTA JA VARMASTI LÄHES KOKO MAAPALLON ASUKKAISTA OVAT PAATUNEITA.

        Tämä ei johdu paatuneisuudesta, mitä se sitten onkaan vaan TIEDOSTA ystävä hyvä.

        Olemme täällä, jotta voisimme valita hyvän ja pahan väliltä. Alussa ihminen oli synnitön ja hyvä kunnes lankesi syntiin syömällä kielletystä puusta. Jumala asetti ihmiselle täten rangaistuksen, kuoleman. MUTTA (huomioikaa iso mutta) Jeesus Kristus tuli maan päälle Herrana, ja kärsi tuon rangaistuksen eli kuoleman meidän puolestamme, että me saisimme syntimme anteeksi emmekä kärsisi kuoleman rangaistusta vaan meillä olisi mahdollisuus päästä osaksi ikuista elämää.

        Niin, loppuun vielä selventävä yhteenveto. Ihminen luotiin siis tavallaan "suoraan taivaaseen", mutta koska Jumala halusi antaa ihmiselle vapaan tahdon, ihminen erehtyi syömään kielletystä puusta langeten pahuuteen.

        Tämän jälkeen Jumala antoi ihmisen syntiinlankeemuksen kuitenkin rakkaudellaan anteeksi, ja näin jokaisella meistä on mahdollisuus päästä taivaaseen.

        Liian vähä osa ihmisistä tuntuu tämän tajuavan. Raamatusta löytyy kyllä tämä niin kuin kaikki muutkin elämän vastaukset. Jos te uskoisitte Jumalaan ja lukisitte sitä Raamattua niin ymmärtäisitte jo paljon selvemmin.


      • Miettikääpä !!
        ymmärtää kirjoitti:

        Olemme täällä, jotta voisimme valita hyvän ja pahan väliltä. Alussa ihminen oli synnitön ja hyvä kunnes lankesi syntiin syömällä kielletystä puusta. Jumala asetti ihmiselle täten rangaistuksen, kuoleman. MUTTA (huomioikaa iso mutta) Jeesus Kristus tuli maan päälle Herrana, ja kärsi tuon rangaistuksen eli kuoleman meidän puolestamme, että me saisimme syntimme anteeksi emmekä kärsisi kuoleman rangaistusta vaan meillä olisi mahdollisuus päästä osaksi ikuista elämää.

        Niin, loppuun vielä selventävä yhteenveto. Ihminen luotiin siis tavallaan "suoraan taivaaseen", mutta koska Jumala halusi antaa ihmiselle vapaan tahdon, ihminen erehtyi syömään kielletystä puusta langeten pahuuteen.

        Tämän jälkeen Jumala antoi ihmisen syntiinlankeemuksen kuitenkin rakkaudellaan anteeksi, ja näin jokaisella meistä on mahdollisuus päästä taivaaseen.

        Liian vähä osa ihmisistä tuntuu tämän tajuavan. Raamatusta löytyy kyllä tämä niin kuin kaikki muutkin elämän vastaukset. Jos te uskoisitte Jumalaan ja lukisitte sitä Raamattua niin ymmärtäisitte jo paljon selvemmin.

        Olemme täällä, jotta voisimme valita hyvän ja pahan väliltä.
        MIKSI IHMEESSÄ MEIDÄT OLISI LUOTU SELLAISIKSI, ETTÄ PITÄISI "VALITA HYVÄN JA PAHAN" VÄLILLÄ JA SEN VUOKSI OLISIMME TÄÄLLÄ PALLOLLA PELLEILEMASSÄ?
        EIKÖS LOPPPUTULOS OLLUT KAIKKITIETÄVÄLLE SELVÄÄ JO ENNEN LUOMISTAAN?

        Alussa ihminen oli synnitön ja hyvä kunnes lankesi syntiin syömällä kielletystä puusta.
        MIKSI JUMALA LOI SELLAISEN IHMISEN ETTÄ TÄMÄ LANKESI SYNTIIN KUN OLISI HELPOSTI VOINUT LUODA
        SYNNITTÄMÄNKIN IHMISPOLON?
        Jumala asetti ihmiselle täten rangaistuksen, kuoleman.
        VAI HALUSI JUMALA RANGAISTA HETI TÄTÄ ITSE LUOMAANSA TEKELETTÄ. EIKÖS TÄSSÄ PITÄISI PIKEMMINKIN RANGAISTA VIALLISEN TEKELEEN LUOJAA?

        MUTTA (huomioikaa iso mutta) Jeesus Kristus tuli maan päälle Herrana, ja kärsi tuon rangaistuksen eli kuoleman meidän puolestamme, että me saisimme syntimme anteeksi emmekä kärsisi kuoleman rangaistusta vaan meillä olisi mahdollisuus päästä osaksi ikuista elämää.
        KOVIN ON MUTKIKASTA JEESUKSINEEN JA MUINEEN. EIKÖS TUO AIKA TULE VÄHÄN PITKÄKSI SILLÄ "IKUISESSA ELÄMÄSSSÄ"?
        HYVÄT SATUSEDÄT OVAT OLLEET LIIKKEELLÄ.

        Niin, loppuun vielä selventävä yhteenveto. Ihminen luotiin siis tavallaan "suoraan taivaaseen", mutta koska Jumala halusi antaa ihmiselle vapaan tahdon, ihminen erehtyi syömään kielletystä puusta langeten pahuuteen.

        EIKÖS IHMISEN KAIKKITIETÄVÄ TEKIJÄ JO TIENNYT, ETTÄ NÄIN SIINÄ KÄY.IHAN SEN MUKAAN MILLAISEKSI SUUNNITTELI.

        Tämän jälkeen Jumala antoi ihmisen syntiinlankeemuksen kuitenkin rakkaudellaan anteeksi, ja näin jokaisella meistä on mahdollisuus päästä taivaaseen.
        KOVIN ON MUTKIKASTA TOUHUA.

        Liian vähä osa ihmisistä tuntuu tämän tajuavan.
        NÄIHÄN SE ON KOSKA TÄMÄ KAIKKI MITÄ YRITÄT TÄSSÄ SELVITTÄÄ VAIKUTTAA IHAN TÄYDELTÄ PELLEILYLTÄ JA HUMPUUKILTA.
        Raamatusta löytyy kyllä tämä niin kuin kaikki muutkin elämän vastaukset. Jos te uskoisitte Jumalaan ja lukisitte sitä Raamattua niin ymmärtäisitte jo paljon selvemmin.
        EIKÖHÄN TÄMÄ SELVÄ ASIA VAAN MENE TURHAN MONIMUTKAISEKSI.

        MIETI: MIKSI OLISI JOKIN "JUMALA" JOKA KAIKKITIETÄVÄ LOISI TÄLLAISEN ALKEELLISEN IHMISEN TÄNNE MAAN PÄÄLLE PELLEILEMÄÄN JOTTA PÄÄSISI SITTEN TAIVAASEEN TAI HELVETTIIN IHAN SEN MUKAAN MILLAISEKSI ON LUOTO.
        PALJON JÄRKEVÄMPI SELITYS ON, ETTÄ TÄMÄ ON SATTUMAN TULOSTA KAIKKI.

        MIKÄÄN JÄTRKIOLENTO EI OLISI TÄLLAISTA SEKASOTKUA LUONUT. MIETI NYT IHAN VÄHÄN OMILLA AIVOILLASI.


    • Hmmmm

      Oletetaan "tiedosta" seuraavaa: S tietää, että p, jos ja vain jos seuraavat kolme ehtoa ovat voimassa
      1. S uskoo, että p;
      2. p on tosi;
      3. S on oikeutettu pitämään totena, että p.

      Näin ollen vaihtoehto "Älyllinen Jumaluus" on ok jos:
      1. Uskot Älylliseen Jumaluuteen
      2. Älyllinen Jumaluus on tosi
      3. Olet oikeutettu pitämään totena Älyllistä Jumaluutta

      ja vaihtoehto "Sattuma" on ok jos:
      1. Uskot Sattumaan
      2. Sattuma on tosi
      3. Olet oikeutettu pitämään totena Sattumaa

      Tietämisesi arvattavasti kulminoituu kohtaan 2 eli kysymykseen onko "Älyllinen Jumaluus" vai "Sattuma" tosi.

      Mikäli "tosi" merkitsee sinulle fysikaalisen todellisuuden tosiasiaa, niin silloin et voi tietämällä päätyä kumpaankaan vaihtoehdoista, sillä fysikaalisen todellisuuden mukaan kaikki ei ole pelkästään Sattumaa.

      Mikäli "tosi" merkitsee sinulle omaa uskomustasi tai käsitystäsi asian tilasta, niin voita valita ihan kumman vaan joko "Älyllisen Jumaluuden" tai "Sattuman" oman uskomuksesi tai makusi mukaisesti.

      • Juu-Juu

        Tieto ja tietäminen menee suurinpiirtein näin. Fysikaalisen todellisuuden osalta kannattaa huomioida ettei tieteellinen yhteisö ole yksiselitteisesti samaa mieltä kaikesta.

        Pitkälle vietynä voidaan ajatella että tieto ja tietäminen on joka tapauksessa henkilön oman uskomuksen tai käsityksen varainen asia. Jolloin tässäkin keskustelussa kiistellään siis mielipiteestä.


    • Gyygle

      Feuerbachin mukaan Jumala on vain projektio, johon ihmismieli heijastaa merkityksellisyyden ja kuolemattomuuden kaipuunsa. Uskonto on inhimillinen rakennelma ja kertoo vain ihmisestä itsestään. Ihmisestä erillään olevaa Jumalaa ei ole.

      Tämä on lyhyt ja hyvin syvällinen analyysi asiasta.

      • menetettävää

        Mitä menetettävää teillä on siinä jos edes yrittäisitte uskoa Jumalaan. Tämän maailman asiat te kuitenkin tulette kuolessanne menettämään; rikkaudet, maine, lähimmäiset jne. Kuolleenna ette tiedosta edes olemassaoloanne. Pysähtykää edes hetkeksi miettimään, millaista olisi jos nyt kuolisitte ja saisitte tietää että Jumala on suuri ja tajuaisitte että hetken päästä te koette lopullisen kuoleman ja sen jälkeen ette enää ole...

        Eikö siis olisi hienompaa tavoitella jotain ikuista kuin jotain sellaista mikä tulee lopulta kuitenkin katoamaan... Elämä on suuri lahja, joten miksi heittää se täysin hukkaan?


    • cybo-ceronimo-cabriel-61

      //Jos suunnittelija oli älykäs eikä sattuma,
      1) miksi maapallon suunnittelu epäonnistui täysin tarkoitan esim. maanjäristykset, tsunamit, tulivuorenpurkaukset, meteoriittiuhka, myrskyt jne.?//



      - Ei mennyt pieleen, sillä juuri sopivasti jännitystä katsojille: putoaako jengiä avautuvaan railoon, vai jääkö sortuvien rakennuksen alle.



      //2) miksi ihmisestä tuli näin kovin alkeellinen (toisten tappaminen, itsemurhat, vammaisuus, sairaudet yms.) kun paljon parempikin olsi voitu kait helposti kyhätä kasaan?//



      - Mikä ongelmana, jos ideana helvetilliset olo-suhteet?



      //3) miksi "hän" piileskelee eikä anna tietoja itsestään, niin epäselvyyksiltä valtyttäisiin.//



      - Eikö olo-suhteet ja "kuvansa", eli ihminen ole selvä osoitus tekijän olemuksesta?



      //Vielä yksi:
      4) Mitähän uskontoja on muilla planeetoilla, joissa elävät älylliset oliot voivat olla meitä miljoona vuotta tai miljardi vuotta kehityksessä edellä; löytyyköhän kristinuskoa ja islamilaisuutta jne? Pitävätköhän meitä bakteerin tasolla olevina verrattuna he ja me kuten me ja bakteerit? Ei kannata ottaa yhteyttä vaikka olisikin kyvyt?//



      - Ihan omiin'nimiin siellä elellään, ei kai samanlaista kokeilua kannata kaikkialle maailmankaikkeuksiin.
      Ehkä eri jumaluuskin toimimassa, tehnyt yhteiseen "tilaan" oman kokonaisuutensa rinnakkais'ulottuvuuteen.



      //5) Miksi yli 90 % (amerikk. tutkimus) kosmologeista, jotka työkseen pohtivat ja tutkivat maailmankaikkeuden kehitystä on sattuman kanalla?//



      - Koska ovat huomanneet seka-melskan olevan niin järjettömän, ettei ainakaan Kaikkivaltias voisi saada tälläistä kasaan.

      • Jumala on

        alisteinen sattumalle; "Jumala heittää arpaa"


      • cybo-ceronimo-cabriel-61
        Jumala on kirjoitti:

        alisteinen sattumalle; "Jumala heittää arpaa"

        Oletuksena se ettei mikään idea ole täydellisen valmis, mikään ei ole 'täydellisen kaikki',,,,tuo toimii.


      • Jumala on kirjoitti:

        alisteinen sattumalle; "Jumala heittää arpaa"

        ei hän olisi Jumala.

        Siksi ei yhtäkään ja pienintäkään vajetta 'vajavaisuutta' ei pidä hyväksyä, Luojalle.

        Jos tähän lähdemme, pitää meidän hyväksyä Luojan olemattomuus.


    • syy maailmankaikkeuden
    • ....(µC)....

      Mistä kaikki aika ja materia putkahti ?
      Miten materia järjestyi eläviksi olennoiksi ?.

      Luomista vai sattumia ajassa virrassa ?

      Epätäydellisyyttä vai suunniteltua epätäydellisyyttä ?.
      Miksi syntyy vammaisia lapsia ?
      Miksi sairauksia ja luonnon onnettomuuksia ?
      Miksi tapahtuu kaikenlaista PAHAA ?

      Asioita halutaan selittää , pelkoja lievittää , saada jonkinlaista varmuutta elämään , ihminen keksi Uskonnon ja Saatanan ? .

      Uskonnosta on tehty totuutta niin kuin tieteestäkin ne ovat olleet erillisiä mutta yhdessä voisivat päästä pidemmälle ?

      -------- Mielipiteitä ----------------------

      Jumala kerää ihmisten kokemuksia hän on kaikkialla.

      Itse elämä on kuin seula jonka silmät muodostuvat kaikenlaisista kokemuksista , vastoinkäymisistä.

      Pahuus on mielissämme , me selitämme pahuudella "kielteiset asiat " ne jotka eivät ole meistä oikein , mitään saatanaa ei ole olemassa .

      Jumala leikkii lastensa kanssa , meille on annettu paljon "lego-palikoita " millä rakentaa maailmaa , aina ei rakennelmat onnistu .

      Vaikka muuallakin olisi älyllistä elämää ei sekään ole kai tyhjästä putkahtanut ?
      Luojanlapsia voi olla muuallakin kuin maapallolla .

    • dsagsgdsfa

      en lukenut kaikkien viestejä, joten tämä huomio on saattanu jo tulla esille, mutta olen miettinyt jospa elämämme onkin korkeiden sivilisaatioiden luoma peli tai ohjelma. Me olemme oikeasti vain bittejä. Tai sitten tämä on peli ja kun kuolemme niin sitten heräämme jostain pelitalosta. Jokaisella on saattanut olla ihan oma erilainen simulaatiopeli. Minä nyt olen valinnut tällaisen maa-pelin, jollain saattaa olla omassa maailmassaan joku WOW:n tyyppinen maailma jne. Tai nyt kuka lukee tätä, niin sinä olet valinnut tällaisen maailman ;)

      Olen myös ihmetellyt sitä, että okei, voidaan hyväksyä, että joku jumala on luonut tämän kaiken, mutta mistä sitten on jumala itse tullut. En voi hyväksyä ajatusta, että jumala on ollut aina ja ikuisesti, koska aikaan ja ikuisuuteen liittyy aina liike. Mustassa aukossa voi olla aika pysähtynyt, mutta ei se riitä jumala-teoriaksi. Tämä on vähän tämmöinen muna vai kana-juttu. Ja maailma; onko tämä meidän maailmankaikkeus vain jonkun toisen maailmankaikkeuden raskaus ja synnytys eli jokin muu maailmankaikkeus on tämän maailmankaikkeuden äiti eli tämä johtaa kysymykseen, että missä vaiheessa tämä mystinen jumala pyöräytti arpoja ja alkoi maailmoja syntyä. Spore, spore... Luulisi, että olisi helpompi, että atomit rupesivat kehittämään yksinkertaista maailmaa ja elämää ennen kuin monimutkaista jumalaa, mutta toisaalta mistä tiedämme kuinka pitkä on tämän hyperuniversumin "aika". Kuinka pitkään on ollut muita universumeja ennen tätä meidän havannoimaa universumia. Ja sitten vielä Boltzmannin aivot (kirjoitettiinko se noin, what ever), vaikka epäilen, että avaruudessa lilluvat aivot pystyisivät luomaan näin kompleksista harhakuvaa, mutta eihän sitä voi tietää, koska en pysty sitä tarkistamaan mistään. Aikaa vain tarvitaan näiden syntymiseen.

      Entä millainen on jumala?? Tuskin mikään pilven päällä istuva partaukko. Onko jumala jotain antimateriaa vai mitä se on? Eli kysymys on, että kuinka määrittelemme jumalan. Ehkä korkeiden sivilisaatioiden luomat ohjelma eivät kuulostakaan hulluilta verrattuna johonkin vitun Raamatun selitykseen.

      Pyydän vielä lopuksi anteeksi, jos olen ollut hieman epäselvä. Olen hieman pajareissa.

    • sunnyriver

      Olihan se suunnitelma sataprosenttinen,
      jos ajattelet paratiisia, mikä olisi ollut
      siellä elellessä!
      Kyllä pyhänäkin olisi ollut paljon mukavampi lekotella paratiisissa kuin etsiä tumppuja
      käteen, että uskaltaisi edes päänsä pakkaseen
      pistää!

      Vaan yksi heikko lenkkihän siinä suunnitelmassa oli, ihminen. Jumala ei ole diktaattori, Hän jätti
      ihmiselle oman tahdon totella rakkauden ohjeita
      tai jättää tottelematta. Ja johan vain Eeva veti
      välistä... Sitten on syntiä, murhia ja muuta
      riittänyt. Ja siitä taas seuraa se, että maa
      saa kärsiä ihmisen pahuudesta. Joskus, kun
      Venäjällä paloi metsää, Ruotsin puolella Bornholmissa paloi, Jumala vain totesi, että
      maa itkee ihmisen pahuuden tähden. Samoin Jumala puhui ihmisille ennen tsunamia, että
      Hän halusi rukoilijoita Thaimaaseen. Ei mahtanut
      tarpeeksi löytyä, en lähtenyt itsekään rahasyiden vuoksi, vaikka selvästi kehotuksen sainkin!
      Jumala välittää tästä maailmasta, mutta Hän
      haluaa nähdä, että me ihmisetkin välitämme.
      Meillehän tämä maa on viljeltäväksi ja varjeltavaksi rakastettavaksi annettu!
      Eli ei siinä ole muuta keinoa pois pahuudesta
      kuin sydän sydämeltä vastata Jumalan
      rakkauden kutsuun, pyytää Jumalalta voimaa
      hyvän tekemiseen ja tehdä sitä olla tekemättä
      pahaa. Rakkaudella Jumala meitä rakkauteen kutsuu, ei Hän vihaa halua, vaikka ihmiskunta
      siinä omasta tahdostaan lilliikin.
      Toivottavasti viisastuu kuitenkin, siirtyy
      viisaan ja rakastavan Jumalan puolelle.
      Edes yksi ihminen tänäänkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1725
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1342
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1250
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      66
      1149
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      113
      1092
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      959
    7. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      937
    8. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      23
      900
    9. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      838
    10. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      799
    Aihe