putoamisen tunne nukkuessa

llauren

mistä ihmeestä voi johtua sellainen "putoamisen tunne" juuri ennen nukahtamista tai nukkumaan käydessä? tuntuu todella inhottavalta, nyt tullut jo useampana yönä sellaista.

34

8431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lihasten

      "laukeaminen"

    • mistä

      johtuu,mutta itse koin eilen illalla nukkumaan mennessä.ensin tuntui että sänky tai huone alkaa pyörimään,mutta sitten yhtäkkiä tuntuikin että "putoan/syöksyn" pää edellä jonnekkin alas tyhjyyteen.tunne ei ollut epämiellyttävä,pikemminkin päin vastoin.ei ole ennen tullut tällaista tuntemusta.mietin että olisiko voinut johtua kun päivällä otin migreenilääkkeen...?osaako joku sanoa tai laittaa linkkiä mistä löytyisi tietoa?

      • jokke436

      • Sali-

        Monella on tuollaista. Jopa minullakin. Tunnen samoin putoavan alas ylhäältä rappusia, eikä se ole mukavaa. Samoin myös joskus tulee sellaisia, että alkaa pyörimään kun silmät on kiinni. Ne ei ole silti haitanneet nukkumistani, joten en välitä.
        Jos tämä 'putoaminen' ei vaikuta nukkumiseesi, niin älä välitä siitä, mutta toisaalta, enhän minä tiedä sinua , joten annan olla. Mutta nyt, toivottanen oikein mukavia hyviä öitä.

        - Sali


      • Teekuppi pikkuinen

      • Minäkin..

      • muttaeiaina

        mulla se tunne on et tavallaan kasvaa , ja muu ympärillä kutistuu, aika metka fiilis, tuntuu kuin leijuis.


      • Anonyymi

        Meinaa nukkua pois (kuolla)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meinaa nukkua pois (kuolla)

        Wtf en usko nyt en enää uskalla nukahtaa


    • yleistä

      mulla on tapahtunu monta kertaa toi, se on ihan siisti fiilis :)

      • saman..kokenut

        Tuo putoamisen tunne ennen nukahtamista on normaalia. Jos sitä tapahtuu jatkuvasti koko yön monta kertaa niin on kyseessä sitten pahempi asia, josta en enempää tiedä.


    • putoan

      Minulla käy tuota todella usein, varsinkin päiväunilla kun olen juuri saamassa unenpäästä kiinni. Uneen aina minulla liittyy sellainen jännä termi kuten näin kerran unta että kaverini heitti kynällä seinään ja alkoinauraa ja minäputosin siinäsamalla seinään päin, tai esimerkiksi kaverini heitti ikkunan rikki ja kaikki alkoivat nauraa ja minän taas tunsin putoamista.. eli suomeksi sanottuna aina joku heittää esinettä ja alkaa nauru ja minä putoan... jännää ..aina sama juttu... en tiedä mistä johtuu mutta itse arvelen sen olevan jokin juttu aivoissa joka ei halua minun nukahtavan kesken päivän...

    • Janine B

      Itselläni tuo putoamisen tunne on sellainen kuin astuisi yhden portaan yli, tai lipeää rotvallin reunalta. Juuri ennen nukahtamista. Epämiellyttävä säikäyttävä tunne. Luin jostain joskus että lihakset rentoutuu kaikki yhtä aikaa, siitä tuo tunne.

    • 47v

      Vaikkakin tämä aihe on jo vanha, niin kerron oman tarinan.

      Muutama vuosi sitten näin usein sellasta unta, että olin putoamassa alas ja juuri kun olin lattialla tms. vartaloni nytkähti ja siihen heräsin.

      Mä luulenkin, että toi johtui vain siitä, että lihakseni rentoutui ja nytkähteli.

    • Ohitin tuon kaamean putoamisvaiheen monia vuosia sitten. Uneen pääsyvaiheessa tunsin putoavani pohjattomaan syvyyteen.
      Heräsin tästä karmivasta tunteesta pulssi kahtasataa lyöden. Tätä kesti ainakin kuukausia, ellei vuosiakin.

      Uskon, että putoamis'unet' tai tunne on suistanut monen ihmisen elämän pois raiteiltaan. Ilmiötä tunnetaan luultavasti vähän.

      Ilmiö johti merkilliseen tapahtumasarjaan aivan spontaanisti. Se jatkuu vieläkin. Kotitreenin yhteydessä tunsin tunsin siirtyneeni 300 km pohjoiseen, kotiseudulleni.
      Alueen läpi kulkeva maantie alkoi häipymään maisemineen kaikkineen olemattomiin.

      Lepäsin painottomassa tilassa tähtikirkkaassa yössä. Myös molemmilla sivuillani alhaalla tuikkivat tähdet. Olin varmasti silti hereillä.
      Tunne oli niin euforisen nautittava, ettei siitä kukaan olisi halunnut lähteä - ei olisi pystynytkään. Tapausta saattoi kestää ehkä tunnin.

      Olen myöhemmin päässyt tähän tilaan uudelleen, mutta ei enää niin voimakkaana. Se on valtava rentoutumisen tila, hyvin koukuttava.

      Jo tuo, että se tapahtui kevyen treenin aikana, kertoo omalla kohdallani aivojen hapenpuutteen tilasta.
      Toteutin työhistoriani aikana tiedostamattani euforiseen tilaan pääsemistä työnarkomanian kautta. se johti työuupumiseen. ajan pitkään.

    • <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

      Kun olet nukahtamassa kaikki lihaksesi rentoutuvat ja joskus jännittyvät ja siitä johtuu tää outo tunne.

    • Nii in

      Minä olen noin kolme viikkoa nähnyt samaa unta että tapaan yhden ystäväni, mutta sitten juuri kun ehdin nostaa käden vilkuttaakseni kaadun taaksepäin ja putoan maan läpi. Aluksi putoan jonkin aikaa pimeydessä mutta sitten minut häikäisee aurinko, ja virkoan taas. Putoan mereen ja en pääse pintaan, niin kauan kun pidätän henkeä ei tapahdu muuta kuin hukkumisen tuska. Mutta kun vesi täyttää jossain vaiheessa keuhkoni putoan taas pimeyteen, sieltä päädyn tasanteelle joka on korsteltu kauniisti, mutta jos liikahdankin siinä niin tasanne muuttuu miljooniksi linnuiksi jotka lähtevät lentämään putoan jälleen, mutta yleensä herään siinä vaiheessa.

      SYYT MISTÄ PUTOAMINEN (VOISI) JOHTUA!

      Jotkut sanovat että putoaminen olisi sydänkohtauksesta, jotkut että elämässä tulee tapahtumaan jotain uutta, jotkut taas että se johtuu siitä kun makaa niin jalat eivät osu mihinkää kovaan niin ruumista tuntuu että olet putoamassa. Että tässä olisi

      • kaikkihyvinifjdf

        edelliseen viitaten>
        Eli teillä on vaan pehmeät huippuluokan sängyt!


    • g4g4643tywrgsf

      Käsittääkseni kun ihminen nukahtaa niin lihakset "halvaantuvat" ja jos heräät ns. ennen kuin kroppasi herää yrität luonnillisesti liikuuttaa itseäsi. Kun huomaat ettet voi liikkua niin yrität kovemmin ja sitten yhtäkkiä ruumis totteleekin. Siitä tulee se sysäys tai sänkyyn putoamisen tunne. Tuo kaikki tapahtuu niin nopeasti ettei sitä ymmärrä että mitä se oli ja kun koko homma tapahtuu nukahtamisen ja heräämisen väliseen aikaan niin siitä ei jää edes varsinaista muisti kuvaa.

      Uni halvaus on kai vähän samankaltainen mutta siinä aivot luulevat että nukutaan joten ihminen pysyy "halvaantuneena" pidempään kuin pitäisi ja ihminen ehtii myös tajuta että ei pysty liikkumaan. Voin kuvitella kuinka hirveää on herätä ja huomata ettei pysty liikkumaan.

    • Unitutkimus ammattin

      Putoamisen tunne on jäänne siitä, mitä olimme miljoonia vuosia sitten. Eli emme olleet vielä nousseet kahdelle jalalle ja vietimme yömme puissa, koska se oli turvallisempaa. Jos oli vaara pudota puusta, heräsimme. Putoamisentunne on siis todella vanhaa perua emmekä sitä tarvitsisi enää. Mutta se on ns. "selkärangassa" edelleen ja siksi voimme kokea sen vielä tänäkin päivänä.

      • 7hyyfyjjyjyf

        Mitä vittua!?


    • unikävelijä

      Mulla on sellasii unia, että mää meen aika jyrkkää mäkeä alaspäin, mutta paska juttu on se, että mä hypin sitä alas. Joskus pystyny säännöstekee hyppyä sillein, että se ei olis niin korkea/pitkä. Se on kamala tunne sen tuntee kehossa voimakkaasti ja se on todella epäselvää

    • MATELIJANAIVOTEORIA

      Olen jostain lukenut, että tämä putoamisen tunne on hyvin kaukainen, evolutionaalinen jäänne. Ihminenkin on kehittynyt matelijoista, ja joidenkin tutkijoiden mukaan matelijan aivot tulkitsevat lihasten äkillisen rentoutumisen (lihakset rentoutuvat kun käymme nukkumaan) merkitsi putoamisesta = putoamisen tunne.Tällöin aivot antavat raajoille käskyn sätkiä, jotta ne saisivat pitävän otteen jostakin. Siitä voi johtua myös ennen nukahtamistamme sillointällöin tapahtuva nytkähtely ja raajojen sätkähtely.
      Kuitenkaan, ihminen ei vielä tässä vaiheessa (sätkähtely, putoamisen tunne) ole vielä täysin unessa.. kyse on siis luultavimmin vaarattomasta aistiharhasta.

    • Aaaaa a

      Toinen teoria on että esi-isämme evoluution aikana nukkuivat puussa. Tuolloin putoamisen uhka herätti mikä oli hyödyllinen ominaisuus - jäi jatkamaan sukua.

    • Tietäjä

      Evoluution jäänne puissa nukkuvilta apinoilta, ei tule kaikille

      • timetravel

        Joskus kokenut vastaavan, erittäin otettu kokea jokin jäänne kaukaa menneisyydestä :)


    • tippuakko?

      näin unta, että kävelin jäätiköllä ja liukastuin, juuri ennen iskeytymistä maahan säpsähdin hereille. On niitä monia muunkinlaisia, mutta en jaksa vaivata päätäni tuolla asialla. Joskus tipun joskus en :)

    • 14v_poika

      Mulle käy sillee unessa että nään ja tunnen seksin niin ku unessa ja haluasin tähän vastauksen koska en tiedä kun olen 14v enkä uneen ole tutustunut

      • jäivähäävaille

        Ihan normaalia nuorena, harmittaa itseäni kun en koskaan lauennut.


    • Anonyymi

      Minulla tulee joskus semmonen outo unisätky, kun meinaan nukahtaa. Se tulee silloin, kun olen tosi väsynyt. Jalat oudosti sätkähtää.

    • Anonyymi

      Putoamisen tunne on se evoluutioon kuuluva biologinen juttu joka yllä selitettiin. Ajalta kun elettiin puissa. Tai näin ainakin tiede sen tällä hetkellä selittää.

    • Anonyymi

      Sama minulla. Olen nyt 15-vuotias ja olen kokenut tuon unihäiriön jo ainakin 6 kertaa. Se tulee juuri heti kun olet vasta nukahtanut. Tulee äkillinen putoamisen tunne sitten yritän saada jostain kiinni, mutta heräät sydän tykyttäen. Minulla on tapana googlata heti kaikki, joten googlasin sitten tämänkin. Kyse on vissiin siitä, että lihakset ovat vielä hereillä ja muu keho ei, joten se aiheuttaa putoamisen tunteen. Itse ymmärsin sen näin.

    • Anonyymi

      itellä käy tälleen tosi usein et en oo enää ees pysyny laskuissa monestikko on käyny näin. yleensä se menee sillee et alan nukkumaa selälteen ja just ku oon nukahtamaisillaan/nukahtantu nii nään yleensä sellaista unta että oon saunassa ja tipun lauteilta lattialle ja säpsähän siihe. joskus harvemmin on sillee et tipun jostaki muualta tai sit muutevaa säpsähän. aluks se oli aika pelottavaa mut oon jo tottunu siihe ja siinä tilanteessa se on pelottavaa mut tuntuu sen jälkee aina aika kivalle. tai niiku tuntuu et saan paremmin unta. kerran kävi tämmöne tippuminen kaks kertaa yhen yön aikana ja se vasta oliki siistii

    • Anonyymi

      Mä joskus tunsin sellaista putoamisen tunnetta lähes joka yö. Ja se oli NS.aika traumatisoivaa




      Sori ku oli näin lyhyt teksti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe