paras rusketus rannalla..

auringon palvoja

Nii osaisko joku kertoo et mite jossai ulkomailla sais parhaimman rusketuksen..ite oon lähös keväällä gran canarialle ja haluis vähän tietää..saako gran canarialla ylipäätänsäkkää kunnon rusketusta keväällä(huhtikuun aikoihi)miten suuri auringon säteily-ero on suomen ja gran canarian välillä..??entä kannattaisko syyä jotai vitamiini pillereitä/käyttää jotai rasvaa enne ku menee aurinkoo tai auringon oton jälkee..(siis sen rusketuksen parantamiseks)??tää vimenen kysymys on joittenki mielest varmaa aika tyhmä mutta ruskettuuks silo jos käyttää aurinkovoidetta,vai onks se sillee et jos käyttää aurinko voidetta ni rusketuksest tulee tasaisempi ja kestävämpi..kiitos..!!

14

5378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sepe

      Ruskettuminen riippuu henkilökohtaisista ominaisuuksista. Toiset ruskettuvat herkemmin.
      Gran Canarialla saa rusketuksen läpi vuoden.
      Aurinkovoidetta kannattaa käyttää, sillä Kanarialla auringon ultraviolettisäteily on huomattavasti voimakkaampaa kuin Suomessa.
      Aurinkovoiteen tärkein tehtävä on estää ihon palaminen, se mahdollistaa pidemmän oleskelun auringossa ilman palamisriskiä. Iho ruskettuu tietyn määrän vuorokaudessa, eikä sitä pysty voiteilla muuttamaan.

      • Kanaria

        Ei kande vetää rasvaa, jos oot ns. "normaalihko" tyyppi. Seuraa tilannetta!


    • omaherra

      kannattee syödä porkkanaa. siinä on jotain sellaista vitaamiiniii joka helpottaa saaamaaan kunnon rusketuksen. apteekista voit kysyä tästä vitamiinist parenmin...muistin mukaan se on B vitaamiiinii. sit se rasvankäyttö on tosi jeees. koska se suojaaa sinun ihoa palamiselta. jos palat niiin sun iho alkaaa kuoriutua. ja se ei oo nättii=( et sä punanen haluuu olla!!! voiteet on nykyäään niin hyvii et tulee hyvä ja tasanen rusketus. sitä ei tartte pelätä. suojakerroinmen vahvuus on susta kii"kuin herkästi sun iho palaa". muista että älä ota ekakerral ko joku 15min aurinkooo. palamisen vaaran takii. mut minä kävisin 2viikkoo ennen tota matkaa solariumis. sielt tulis jo se alku rusketus niiin ei pala niin helpost!!!

      • niina

        Niin eli ennen aurinkoon lähtöä (n. 2vkoa) kannattaa syödä juuri noita porkkanoita beetacaroteenin takia. Sitä saa myös apteekista ja luontaistuotekaupasta kapseleina... Parantaa rusketuksin kestävyyttä, eikä iho pala niin helposti! Solariumista ei ole paljoa hyötyä, koska siinä ei käytetä saman pituisia aaltoja eli ruskettaa pinnallisemmin kuin auringon UV-säteet!


    • jukka

      Perusideahan on se,että mitä pienempi suojakerroin,sitä helpommin ruskettuu(ja tietty myös palaa!)-eli jokainen tuntee oman kroppansa,miten hyvin aurinkoa sietää!Mutt sit se vinkki:Sekoita porkkanaöljyä aurinkorasvan sekaan,ruskettuminen nopeutuu aika paljon!Sit joku puhui beeta-karoteenin syönnistä.se on ihan ok,mut "kuurin"pitäis alkaa ainakin kuukautta ennen reissua!Muista after-sun voide auringon oton jälkeen!

      • tyttö

        Mistäs tota porkkanaöljyy saa ostettuu,vai voiko sitä tehä ite..?


      • jukka
        tyttö kirjoitti:

        Mistäs tota porkkanaöljyy saa ostettuu,vai voiko sitä tehä ite..?

        ..kaikista luontais-tuote kaupoista.sellanen pieni pullo maksaa n.5ekua,riittää kun sen sekoittaa aurinko-rasva pullollineen!sitä on kans saatavissa pumppu-pulloissa,suojakerroin 4.sitä on hyvä käyttää kun on saanut tarpeeksi hyvät pohjat.En usko,että itsetehty oikeen toimisi.koska "tehdastekoisessa"on mukana jotain öljyä,kotona puristettu on sellaista mehumaista.


    • jukkis

      hei, inglesin lähellä on hiekkadyynit siellä ruskettuu tosi nopeasti. Tuo aurinkorasva kannattaa levittää jo tunti ennen auringon ottoa (ehtii imeytyä) Eikä kannata ahnehtia sen auringon kanssa.

      • auringon palvoja

        Olen hyvällä menestyksellä saanut kauniin rusketuksen näin:käyti koko vartaloön ihon kuorintaa ja sitten kun ei enää palamis vaaraa niin COLOSEn mandariiniemulsiota niin johan tarttuu ja voihan sitä laittaa aurinkovoiteen päälle jo aikaisemmin(ei ole suojakerrointa).Tätä mandariiniemulsiota ei saa kaupasta on vain kotimynnissä(esittelijä tulee kotiin pitämään kutsut), mutta on todella hyvää ja varmasti ruskettuu.Kyllä porkkanakin on hyvä,mutta tehokkampi tämä mandariiniem.Hyvää matkaa ja maltilla aurinkoa!!!


    • sisar

      aurinko on siis jossain kauempana kuin kanarialla kuten esim. thaimaa, Dominikaaninen tasavalta tms. paikka, jossa ei juurikaan sada talvikautena.
      Itse käytän läpi vuoden apteeksista ostettuja beetakaroteeni-kapseleita, jotka pidentää ruksetuksen kestoa iholla (ei lähde nopeesti pois) ja suojaa ihoa palamiseln vaaroilta, muttei se kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tarvitsisi käytää aurinkorasvaa korkeilla kertoimilla (etelässä). Itseltäni poistui mm. aurinkoihottuma, jonka sai kerran Dominikaanisessa ollessani (tällöin en käyttänyt beetakaroteenia). Pieni vaiva ottaa yksi kapseli/päivä, kuin sitten itkeä vairioita tai nopeaa rusketuksen poistumista.

      • Porkkana

        Eikö porkkana päivässä aja saman asian?
        Eikä liene lihottavaakaan.


    • auringon palvoja

      Voisiko tehä silleen että puristaisi vaikka mandariinimehua aurinkovoiteen sekaan..?vastaisiko se samaa asiaa..?

      • Auringon pal....

        Ei se ole sama kyllä siinä on muitakin aineita mukana.Mutta voide tehoaa varmasti.Kokemusta viime kesältä ja se ihon kuorinta on myös ehdottomasti plussaa!!!


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe