Floridan nähtävyydet?

quadriceps

Ollaan joulukuussa menossa Miamiin kahdeksi viikoksi ja tiedustelisin sopivia käyntikohteita nuoremmalle väelle(

15

20451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Topdog

      Elektronikkaa on halvempaa ja digikamera kannattaa ehdottomasti ostaa vasta sieltä. Lincoln Roadilla on useita kamerakauppoja. Kysele ja tingi! 256:n (pro) muistikortin hinta putosi vajaasta 150:stä taalasta ysiysiin, kun ilmoitin, että vastapäisestä liikkeestä luvattiin sillä hinnalla. Suomessa vastaava kortti vajaat 170 euroa.

      Kannattaa ajella Key Westiin, matka sinne on jo nähtävyys. Paikanpäällä voi poiketa mm. Hemingwayn talossa (10 taalaa) ja tsekata southernmost point. Joulukuussa majoitus voi olla kallista ja vaikea saada, kannattaa siis varata etukäteen.

      Joskus on tullut poikettua Disney Worldissa, Epcot Centerissä ja Universalin studioilla. Viimeksimainittu on ehkä käymisenarvoinen. Disneyn puisto on huvipuisto, jos niistä tykkää. Epcot on kuivempaa tarinaa. Orlandostahan löytyy myös Wet´n Wild (tai jotain), jos haluaa mennä laskeen vesiliukumäkeen.

      Jos tykkää shoppailla, niin USAn suurin ostoskeskus Sawgrass Mills Mall Miamin pohjois-puolella on nähtävyys sinänsä. Kaikki liikkeet on outletteja ja hinnat sen mukaisia (edullista!). Myös Aventura Mall lähempänä Miami Beachia on ok ostospaikka.

      • 1

        Ei Sawgrass ole suurin, vasta #6.
        Ehdottomasti suosittelen Evergladesin matkaa "helikopteriveneella".


    • asukas

      Suosittelen myos Key Westia. Todellakin kannattaa varata huone etukateen, olen monesti nukkunut autossa kun koko saarella ei ole ainuttakaan tyhjaa huonetta. Samoin suosittelen sinne menoa viikolla. Viikonloppuna on kalliimpaa. Muutamassa paivassa ei kauas ehdi, kun Key Westiinkin menee jonkun aikaa ajaa ja Orlandoon on nelisen tuntia matkaa. Myos pohjosessa pain on tietty Cape Canaveral, jos space jutut kiinnostaa. Disneyta en suosittele kun lapsille, paitsi Animal Kingdomia. Universal on hyva ja Sea Worldista tykkaan ainakin mina.
      Amerikassa auto on valttamattomyys, ellet aio vaan liki hotellia kiertaa. Joukkoliikenne on lahi olematon. Myos Miamista/Ft Lauderdalesta lahtee casino cruiseja, jotka on kivoja illanviettoja.

    • west

      Auto on oltava! Se helpottaa ja mukavoittaa liikkumista. Ajaminen on helppoa ja autot loistavat.
      Olemme vaimoni kanssa käyneet ensimmäisen häämatkan jälkeen 4 kertaa Miamissa.
      Tosin olemme aina majoittautuneet Fort Lauderdaleen joka on noin 50 km pohjoiseen.
      Viimeisin matka oli vuosi sitten keväällä.
      Hintataso on ilmeisesti halventunut vielä siitä.

      Sawgrass on ehdoton kauppakeskus ravintoloineen.
      Lähellä Miamia on myös uudehko Dolphins Mall.
      Key west kannattaa nähdä ja kokea.
      Pohjoisessa on Kenedy Spacecenter joka on hieno kokemus vaikka ei avaruushullu olisikaan.
      Disney puistot on harkinnassa kun poika vähän kasvaa,kokemusta ei ole.
      Jos urheilu kiinnostaa areenoita kaikille lajeille löytyy ympäriinsä.

      Kannattaa ajella ja katsella mahtavia maisemia ja fiilistellä!
      Shoppailu kannattaa!

      Terveisin

      Omatoimimatkailun kannattajat(

      • quadriceps

        Kiitoksia vinkeistä, niitä koitetaan noudattaa. Tuli juuri Tjäreborgin lasku reissusta ja tein pitkälle kypsyneen päätöksen että mennäänkin omatoimireissulle tutkailtuani hintoja netistä. Säästää aika tukun rahaa jos kuitenkin meinaa autolla kierrellä eikä pakettimatkan maksettua hotellia tule käytettyä..

        No juu, nyt pitäisi vielä suunnitella kohteet ja ajoreitit. Muutama päivä aluksi ehkä Miamissa paikkaan tutustuen sitten auto alle ja menoksi. Orlando, Key West yms. on toki käytävä mutta kun kerran on tarkoitus viettää joulukin maassa niin osaako joku suositella mikä olisi idyllisin kohde? Siis semmoinen jossa edes pientä joulun tunnelmaa. Eipä muuta.


      • asukas
        quadriceps kirjoitti:

        Kiitoksia vinkeistä, niitä koitetaan noudattaa. Tuli juuri Tjäreborgin lasku reissusta ja tein pitkälle kypsyneen päätöksen että mennäänkin omatoimireissulle tutkailtuani hintoja netistä. Säästää aika tukun rahaa jos kuitenkin meinaa autolla kierrellä eikä pakettimatkan maksettua hotellia tule käytettyä..

        No juu, nyt pitäisi vielä suunnitella kohteet ja ajoreitit. Muutama päivä aluksi ehkä Miamissa paikkaan tutustuen sitten auto alle ja menoksi. Orlando, Key West yms. on toki käytävä mutta kun kerran on tarkoitus viettää joulukin maassa niin osaako joku suositella mikä olisi idyllisin kohde? Siis semmoinen jossa edes pientä joulun tunnelmaa. Eipä muuta.

        Joulun tunnelmaa... enpa osaa sanoa, mika olis paras paikka viettaa joulua. Jos haluat pikkusen suomalaista Florida style, Palm Beach Countyssa on Lake Worth, joka on Floridan suomalaiskaupunki. Siella on ihan suomalainen seurahuone, kirkko yms. Jos semmonen kiinnostaa, check out http://www.usasuomeksi.com/
        Ihan amerikkalaista joulua jos haluat viettaa, jos ei ole tuttuja taalla, en kylla osaa ehdottaa, missa parhain tunnelma olis.


    • lacey

      minun mielestani disney worldissa kannattaa ehdottomasti kayda. se ei ole ainoastaan lapsille tarkoitettu magic kindom. olimme siella 4 paivaa aikuisten (melkein) lastemme kanssa ja kaikki olisimme valmiita menemaan uudelleen. majailimme siella wilderness lodge -hotellissa.

      epcotissa on tosi paljon nakemista, esim. 3-d naytokset joissa saa nauraa itsensa kipeaksi ja sellaisia ilotulituksia iltaisin etta harvoin muualla nakee.
      http://disneyworld.disney.go.com/waltdisneyworld/landing/landingIndex?id=TPEpcotPrk &layout=park

      miamissa kannattaa kayda monkey junglessa. siella on ihmiset hakeissa ja apinat vapaana :)
      parrot jungle avattiin kesakuussa. olisimme kayneet siella, mutta ei ollut viela kevaalla auki.
      kannattaa kayda myos fairchild tropical garden- puistossa, sekin on miamissa.

      ajelkaa miamista south beachille, siella on iloista meininkia, hyvia ravintoloita ja turvallisempaa yoelamaa kuin miamissa.

      hyvaa lomaa!

      • pena

        käy katsomassa ylläolevalinkki, sieltä löytää tietoa alueen tapahtumista ja on myös hyödyllisiä osoitteita.....


    • pRESIDENT

      Riippuu mitä pitä nähtävyytenä, mutta Sawgriss Mills on ehdoton ostospaikka. Se on maailman suurin outlett mall ja sijaitsee Sunrisessa, Ft.Lauderdalesta sisämaahan. Miamista sinne pääsee kätevästi mm. Florida Turnpikea tai I-95:sta.
      Kyseisen outletin vieressä on office depot center, jossa Florida Panthers pelaa kotimatsinsa. Onhan tropiikissakin kiva mennä lätkämatsiin ja katsoa miten Jokinen sekä Hagman pärjäävät. Yksi asia tietysti, mikä pitää ottaa huomioon, kun jäähalliin menee, on se, että siellä ei ole kuuma. Eli kuten itse sain parisen viikkoa sitten kokea, tulee shortseissa ja t-paidassa vilu. Kontrasti ulkona olleeseen 35 C:een oli melko kova. Joten joku collegepaita mukaan tai sitten pitää ostaa Panthersin myymälästä erätauolla.

      JOs tykkää viihteestä niin kannattaa varmaan majoittua Miamin South Beachille. Ilta sujuu mukavasti art deco kortteleiden baareissa, joista voi siirtyä clubeihin viihteelle. Miamissa voi myös iltaa viettää esim. Bayside ostoskeskuksessa (http://www.baysidemarketplace.com/). Siellä on ihan hyviä ravintoloita kuten italialainen Lombardi's. Tietysti Hooters (löytyy useimmista USA:n kaupungeista) on must hyvän tunnelmansa, kauniiden tarjoilijattarien, hampurilaisten ja kylmien oluiden vuoksi. Sen terdeltä näkee hyvin mitä marinassa tapahtuu, varsinkin iltavalaistuksessa paikka on mitä mainioin. Lisäksi pitää mainita suuri Hard Rock Cafe, Forrest Gump leffan innoittama Bubba Gump schrimp co. sekä monet baarit. Espanja on Miamissa lähes ykköskieli ja sekä asiakkaat että henkilökunta esiintyjät sitä puhuvat. Tämä tarkoittaa myös sitä, että esim. kuubalaisrytmisiä laulu/tanssiesityksiä pääsee seuraamaan mm. sekä South Beachin baareissa että myöskin Baysidessa. Ja jos asuu Ft. Lauderdalessa niin kannattaa suunnata illalla Voodoo Lounge clubin läheisyyteen. Siis sanoo taksille, että vie Voodoo Loungeen ja jos kello on tosi vähän kuten esim. 24 tai 1 niin kannattaa kierrellä lähikatujen baareja ja ottaa juomia siinä kadulla tai sisällä ja tsiigata meininkiä. Kauniita naisia ainakin riittää. Myöhemmin voi sitten siirtyä Voodoo Loungeen, jos intoa riittää.

      Fort Lauderdalessa kannattaa myös mennä water taxilla ajelulle. Esim. Las Olasista Marriottiin tai Hyett Pier 66:iin. Sillä matkalla näkee uskomattomia taloja ja jahteja. Siinä motivaatio tehdä töitä kasvaa kummasti, kun näkee, mitä rahalla saa.

      Disney World, Cape Canaveral ja vastaavat ovat ihan klassisia kohteita, jotka voi koluta, jos ei Floridaa enempää tunne. Kokeneemmat matkaajat voivat suunnata Evergladesille alligaattoreita seuraamaan tai mennä katsomaan meininkiä Meksikonlahden puolelle. Siellä on mahtavia lomaparatiiseja, jotka ovat tosin melko tyyriitä.
      Sanibel, Captina etc. Islands ovat mainitsemisen arvoisia paikkoja.

      Delfiineitä ja vastaavia voit katsoa paitsi Sea Worldeissä niin myös Islamadorassa sijaitsevassa The Theater of the Seassa. Kyseinen paikka on matkan varrella Key Westiin mennessä. Siellä meren elävät ovat luonnonmukaisissa olosuhteissa ja pääset halutessasi jopa uimaan delfiinien kanssa.

      Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Helpompi olisi kertoa, mitä Floridassa ei voi tehdä. Moni ei välttämättä jaksa joka päivä jonnekin matkata, vaan nauttia yksinkertaisesti elämästä South FLoridassa. Itse suosittelen, että Insight Guides Florida on matkaseurana. Sen saa ostettua esim. Akateemisesta Kirjakaupasta.

      Ja jos Floridassa on nähnyt mielestään tarpeeksi vähäksi aikaa niin eikun matkaan Bahamalle. Sinne pääsee vähän joka sortin kipolla. Bimini on lähellä, mutta se on aika nihkeä paikka. Hemingwayn mesta löytyy sieltäkin, mutta muuten lähinnä vain huumausaineiden vaikutuksenalaisena tanssivia ja muuten vaan hengaavia paikallisia:)
      Freeportiin on pidempi matka, mutta sen voi tehdä vaikkapa nopealla katamaraanilla...

      • lacey

        hyvia vinkkeja annoitkin, etenkin kun mainitsit tuon sanibel islandin ;) me olemme vuokranneet siella kevaisin talon pienen kavelymatkan paasta meksikonlahdelta. siella haluaisin asua talvet vahan vanhempana, suomessa kesat.

        mina ajattelin myos tuota evergladesia, mutta sen lapi ajamiseen kuluu niin kauheasti aikaa, etta kannattaisi todellakin menna meksikonlahdelle asti ja katsella siella paikkoja.
        on tietysti mahtavaa nahda alligaattoreita vapaana tien varressa, mutta kylla ne ovat niin toistensa nakoisia. me emme nahneet siella oikeastaan muuta villia elamaa, joitakin lintuja kyllakin. pantterit liikkuvat oisin joten ei nahty niitakaan. me teimme ison lenkin, ajoimme tamiami trailia lanteen ja alligator alleya takaisin south beachille.


    • moo

      Disney world on todella hieno paikka !! sinne kannattaa mennä sekä tietty unuversal studiolle.

      • mneikakaskkasdkasdkadasd

        Olemme menossa lokakuussa Miamiin. 16-23pv. onko sillooin lamminta? sateista?halvat vaatteet? kiitos kaikille vastaneille!!


    • Floridan ystävä
    • zzzzzzzzzm
    • floridassa talvehtij

      Lokakuussa on lämmintä, ihanan lämmintä, joten siitä ei tartte olla huolissaan. Sateet tulevat yleensä kuuroina, ei siis koko aikaa sada.

      Merivesi on sykysyllä myös ihanan lämmintä.

      Vaatteet ovat todella halpoja usassa. Kannattaa ottaa tyhjä matkalaukku ja täydentää siellä vaatevarastoa. Aina olemme pärjänneet lämmön puolesta koko syksyn shortseilla, joskus tammi helmikuussa on pitkiä housuja ja pitkähihaista tarvittu päivälläkin.
      (Olemme usassa lokakuusta maaliskuuhun n puoli vuotta talvisin, joten kokemusta on)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      344
      3601
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      233
      2203
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1722
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1617
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1454
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1315
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1165
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1149
    9. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      996
    Aihe