Unen ja valveen rajalla...

Myrtthi

Tämä olisi voinut kuulua ihan yhtä hyvin tuonne "Kuoleman jälkeen" -palstalle, mutta toivon saavani täältä laajempialaisia vastauksia. Sitäpaitsi tämä nyt ei koske pelkästään kuoleman jälkeistä...

Suunnilleen kuukausi sitten sain selville, että odotan lasta. Pari päivää ennen raskaustestin tekemistä kuulin naisen laulua paikassa, jossa en varmasti sitä voisi "oikeasti" kuulla. Silloin ihmettelin sitä, mutta kun raskauteni selvisi minulle, yhdistin laulun heti tulevaan lapseen. Tai oikeastaan se ei ollut laulua, vaan hyräilyä. Kaunista ja rauhallista.

Tämä ei oikeastaan niinkään ihmetytä minua. Mutta "uni", jonka näin eräänä iltapäivänä, on pyörinyt mielessäni. Pari päivää raskauden varmistumisen jälkeen makasin sängylläni unen ja valveen rajamailla, kun tunsin vahvasti isoisäni äidin läsnäolon. Itse en koskaan ehtinyt tutustua naiseen henkilökohtaisesti, mutta hänen elämäntarinansa on syöpynyt mieleeni ja hänen päiväkirjamerkintöjensä sekä muiden kirjoitustensa perusteella voisin sanoa tuntevani hänet. Silloin kuitenkin tiesin heti, että hän on siinä. Minusta tuntui, kuin hän olisi siunannut lapseni tai paremminkin antanut osan itsestään lapselle (en oikein osaa selittää sitä tunnetta).

Uskon vahvasti uudelleensyntymiseen ja olenkin nyt pohtinut, voisiko se tulla kyseeseen. Eli hassusti sanottuna: voisiko tuleva lapseni olla esiäitini?

Minusta tuntuu, että selitin tämän nyt huonosti, mutta en oikein osaa kertoa paremminkaan. Toivottavasti joku viisaammista vastaisi.

5

757

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Miksei.

   Viisaammasta tiedä, mutta kun ei tässä muutkaan mitään vastaa, niin minä sitten.

   Voihan hyvin niin ollakin, että kuolleen sukulaisesi ydinolemus eli henki päättää ottaa itselleen uuden kehon persoonan sinun lapsenasi. Jos ajatellaan että se näkymätön osa meissä jokaisessa ei oikeastaan ole koskaan syntynyt, kun se on aina ollut yksi ja sama henki (esim. kvanttitasolla), niin täten ei tietenkään kukaan ole kenenkään "inkarnaatio", vaan samalle hengelle kuuluvat useat elämät aivan kuten yhdelle puulle kuuluvat puunlehdet. Eli jos nyt on esmes Riitta ja seuraavassa elämässä on Maija, niin Maija ei ole Riitan inkarnaatio, vaan sekä Riitta että Maija ovat Jonkin Nimeämättömän eli "Hengen" inkarnaatioita eli "projektioita" tähän maiseen materiaan.

   Kai tämän vielä vaikeamminkin voisi sanoa... ;)

   Puhdasta henkeähän se sinun sukulaisesikin jo lienee, eikä _enää_ kenenkään isoisoäiti, mutta ollakseen ymmärrettävä ja tuttu hän hetkeksi ilmaisi itsensä tuona tiettynä persoonana.

   • Indrid

    Käytän nikkiä Indrid ja otsikko oli Miksei. Voi itku tämän foorumin kanssa...


  • Noita-Nainen.

   Taysin mahdollista, etta se esiaitisi nyt uudelleensyntyisi tulevana lapsenasi.

   Onnea odotukseen!

  • kävi näin

   Olin aamulla ajelemassa töihin ja autoradiosta tuli joku jo edesmenneen Juicen kappale. Vauva alkoi potkia musiikin tahtiin. Ajattelin, että tilanne on hassu. Kuollut laulaa, syntymätön tanssii ja minä ajan autoa.

   Ajattelin ennakkoon lapsen saamisen vaikuttavan, niin että kaikki yliluonnolliset asiat lakkaisivat kiinnostamasta. Kävi kuitenkin niin, että se herkisti ja uskon enemmän yliluonnollisiin asioihin kuin ennen. Onnea sinulle!

  • taitaa jo

   syntyä lähiaikoina.
   En usko että vauvasi olisi isomummosi reinkarnaatio. Lapsesi on varmasti ihan oma persoonansa ja yksilö.
   Se on tietysti totta, että jotkut sukulaiset muistuttavat piirteiltään tai persoonaltaan edesmenneitä tai vielä eläviä sukulaisiaan, tottakai, ovathan he samaa sukua ja geeniperimää.
   Mutta se, että kuulit naisen hyräilyä ja tunsit isomummosi läsnäolon, on hieno juttu. Hyräilijä oli ehkä isomummosi ja hän jostain syystä tunsi että haluat tukea ja turvaa raskauteesi.
   Hän halusi ehkä vakuuttaa sinulle, että kaikki menee hyvin.
   Jos sinulla on sukulaisia, jotka muistavat isomummosi elämäntarinan, sieltä voi löytyä jokin selitys.
   Siunausta ja ole onnellinen, että noin monen sukupolven takaa sinua tuetaan!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   115
   4854
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   21
   1840
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1084
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   72
   987
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   65
   938
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   358
   860
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   808
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   786
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   780
  Aihe