Las Terrenas

Rosvo Roope

Onko viime hetken tipsejä heittää paikasta/hotellista? Hotelli on Bahía Estela by Viva Resorts ja matkanjärjestäjä on Finnnmatkat. Lähtö päivä on 4.1.2009 ja tämä tiedoksi niile jotka katselevat äkkilähtöjä Domeihin, tammikuun 2009 äkkilähdöt olivat kortilla...tuntuivat jopa kallistuvan jonkin verran.

3

1475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rosvo Roope

      Las Terrenasin Finnmatkojen retket?
      Eli näistä retkistä kaipaisin tietoa, mitkä voi unohtaa ja mitkä kannattaa käydä...
      (kaksi aikuista)

      Jeeppisafari
      Aikaisin aamulla lähdemme avonaisilla jeepeillä matkaan. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Boca del Diablo, jossa pääsemme ihastelemaan meren valtaisaa voimaa ja kauneutta. Matkamme jatkuu kohti maaseutua,
      jossa tutustumme erilaisiin paikallisiin viljelyskasveihin kuten esim. kookospähkinöihin, kaakaoon, kahveihin. Oppaan kertoessa meille näistä tuotteista, tarjoillaan meille mahdollisesti paikallisen emännän keittämät kahvit tai muita maistiaisia tilan tai alueen herkuista.

      Tämän jälkeen jatkamme matkaa Playa del Vallen koskemattomalle hiekkarannalle. Tämä palmujen reunustama hiekkaranta on kenties koko saaren hienoin ranta. Mahdollisuus uimiseen ja auringon ottoon.

      Seuraava pyasähdyspaikkamme on La Cascades del Vallen vesiputous. Täällä sinulla on mahdollisuus rentoutua ja pulahtaa virkistävään kuohuvaan putoukseen. Nautimme perinteisen lounaan banaanipuiden siimeksessä, kahvit voit kenties nauttia mukavassa riippumatossa loikoillen.

      Päivän päätteeksi poikkeammme paikallisilla markkinoilla, jossa tarjoutuu mahdollisuus ostaa erilaisia paikallisia tuotteita.

      Vähimmäiskäraja: 5 vuotta

      Los Haitises & Cayo Levantado
      Aloitamme tämän kokopäiväretken ajamalla Santa Bárbara de Samanán satamaan, josta pikaveneet vievät meidät yli Samaná-lahden Los Haitisesin kansallispuistoon, joka on maan hienoin luonnonpusto. Monissa luolissa pääsemme näkemään stalaktiitteja ja stalagmiitteja, tippukivipuikkoja ja -pylväitä, sekä ikivanhoja maalauksia ja veistoksia, jotka kuvaavat taino-intiaanien päivittäisen elämän jumalia.

      Vietettyämme aamupäivän nauttien runsassisältöisestä luontoelämyksestä, jonka jälkeen ajamme veneillä Cayo Levantadon kauniille saarella, joka tuli erityisen tunnetuksi nimellä Bacardi Island, taannoisen elokuvan johdosta. Nautimme lounaan ja aikaa jää myös uimiseen ja upeasta rannasta nauttimiseen.

      Vähimmäisikäraja: 5 vuotta.
      Ota mukaan vesipullo, aurinkovoidetta sekä hyvät kengät.

      Playa Rinco
      Tällä retkellä pääsemme nauttimaan Playa Rincon rannasta ja sen ympäristöstä. Mahdollisuus auringonottoon, uimiseen ja tietenkin myös snorklaamiseen. Päivän aikana järjestetään erilaisia aktiviteetteja, kuten esim. ratsastusta.
      Myöhemmin nautitaan ihastuttava lounasbuffé paikallisine erikoisuuksineen ja juomineen.

      Muista uimapuku ja aurinkovoiteet.

      Katamaraaniretki
      Lähde mukaan rentouttavalle retkelle katamaraani Tortugalla, jolla matkaamme pitkin saaren koillisrannikkoa. Täällä voit nauttia upeista rannikkomaisemista kädessäsi lasillinen virkistävää juotavaa.
      Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Cayo Farolo, jossa mahdollisuus snorklata yhdellä maan upeimmista riutoista tai tutustua Cayo Bacardi Levantadon kauniiseen saareen.
      Tämän jälkeen ajamme Punta de Linioon, jossa nautitaan dominikaanilainen buffé.

      Muista uimapuku ja aurinkovoiteet.

      Las Terrenas
      Tämä retki vie meidät Las Terrrenasin kaupunkiin, jossa kuulemme retken alkajaisiksi lyhyen esittelyn kaupungin historiasta. Tutustumme La Plaza de Las Terrenasiin, jonka jälkeen on aikaa tutustua ominpäin kaupunkiin ja sen paikallisiin kauppoihin ja pikkuputiikkeihin.

      Samana
      Parin tunnin kyläkierros, jonka aikana poikkeamme Samanan rannikkokaupungin pikkuputiikeissa ja paikallisten tuottajien luona. Tutustu aitoihin dominikaanilaisiin markkinoihin Bahia Principe Pueblossa tai nauti lasillinen Maleconin satama-alueella.

      • tässä............:)

        hei, terveisiä las terrenasista! En käynyt kun los haitises ja cayo levantado retkellä. Retken hinta 90$ (finnmatkoilta) suosittelisin kuitenkin että jos haluat retkille varaat ne (siis minkä tahansa) hotellilta, niitten ympärillä pyörii näitä pikkubussi-miehiä ja ne myy halvemmalla kun finnmatkat jotka luonnollisesti vetää paljon välistä. Näillä retkillähän ei ole finnmatkojen henkilökuntaa mukana, vaan ovat kansainvälisiä retkiä.

        Olimme GBP el portillo hotellissa ja aluksi ajoimme n. tunnin avolava-bussilla?! satamaan, sieltä pikaveneessä reilu tunti merellä kun saavuttiin mangrove ja luola alueelle. Siellä on pieni ranta, jossa voi syödä hedelmiä ja juoda cocista/rommia n. 20min. ajan sitten taas veneeseen ja sama aika ja saavutaan bacardi-saarelle jossa buffet ja auringonottoa
        pari tuntia. Retki kuvataan ja dvd retkestä maksaa muistaakseni 40$ kannattaa varata rahat mukaan jos sen haluaa lunastaa.


        Tälle retkelle suosittelen ottamaan hyttysmyrkkyä, koska käydään luolassa ja magrove metsässä missä on hyttysiä. Muilla ulkomaalaisilla retkeläisillä myrkyt oli, fm:n opas ei suomalaisille tästä viitsinyt mainita, vaikka nimenomaan kysyimme tarviiko mitään erityistä. Kenkien ei tarvi olla kummoset, veneessä ollaan melkein koko ajan luola osuus on n. 15 min. itsellä oli crocsit ja hienosti hoitui. Luolassa on sileää kiveä, et sellaset ettei liukastu. Aurinkorasva on must! Luolassa oli n.15 tikku-ukkoa piirretty crayoneilla seinään ja hienointa olikin luolan katossa oleva aukko josta sai hienoja kuvia.

        Mukavaa lomaa ja muistakaa ostaa lentokoneesta/lentokentältä juotavaa bussiin, meillä oli ainakin kauheen pitkä ajomatka hotellille ja jano oli kauhea!


      • Jeppisafari

        Rosvo Roope kyseli Samanan retkistä ja joku jo vastasi Los Haitises & Cayo Levantado retkestä. Mekin käytiin samalla retkellä ja sattui tuulinen päivä. Meno merellä oli aikamoista ja neljällä henkilöllä oli matkapahoinvointia (oksentelua). Minä oikeastaan nautin menosta, melkein kuin olis vuoristoradassa istunut ;).
        Retki oli kuten edellinen vastaaja kertoi. Meillä oli hyvä opas, joka puhui selvää englantia ja kovalla äänellä.

        Jeeppisafarista voisin kertoa. Aamulla lähdettiin Las Terrenasista katetulla 12 matkustajan jeepillä retkelle oppaan kera. Oli sateista klo 11 asti ja jeepin sivumuovit laitettiin alas. Pitkähihainen oli tarpeen. Ensin pysähdyttiin katselemaan kaloja altaassa, sitten mentiin Bahia de Samanaan paikalliselle torille. Maatilalla katseltiin ja maisteltiin hedelmiä, kaakaota, kahvia ja kaikkeen tepsivää Mama Juania (puun oksia pullossa, johon lisätty rommia, hunajaa ja viiniä). Sitten jatkettiin sikarimuseoon/kauppaan ja syömään dominikaaista ruokaa. Ranta ei ollut kummoinen, parempia rantoja oli Las Terranasissa. Näin ensimmäistä kertaa köyhyttää, en siis nälänhätää mutta alle kouluikäiset lapset olivat ilman vaatteita kun ainoat vaatteet sattuivat olemaan pyykissä. Kylään ei tullut sähköä ja siellä rouvat pesivät pyykkiä nyrkkipyykillä. Hevonen oli paikallisille hyvä kulkuväline. Lapset yrittivät kerjätä mutta heille ei kuulemma kannata antaa mitään muuten he tottuvat että rahaa saa turisteilta helposti eikä kouluun kannata mennä. Tiet olivat huonokuntoisia mutta jeeppi kulki hyvin. Ehdottomasti kokemisen arvoinen retki, joka maksoi Finnmatkojen järjestämämä noin 90 USD.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1385
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1096
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      83
      945
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      783
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    8. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      713
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      713
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe