Mitäs nyt...

Lauraaaaaj

Meillä on viisi lasta, oikein suloisia ja ihania pikku olentoja, ja elämämme sujuu kaikin puolin hyvin. Emme olleet yhdessäkään lauseessa ääneen miettineet kuudennen lapsen hankintaa! Kuopus on vasta reilun vuoden... Nyt kuitenkin kävi niin että olen raskaana. On tämä aika sokki. Nyt meistä tulee sitten oikein suurperhe, kai, eikä enää vain "iso perhe". Mitähän lähipiirikin tästä tuumailee :D nähkääs Kaikilla vain yhtä kahta lasta.

Muutimme nykyiseen taloon 8 kk sitten. Kaikille muksuille on oma huone, tosin pienin nukkuu vielä meidän huoneessa ja hänen huone on vierashuoneena... Autona on 7 hengen tila-auto. Nyt sitten yllättäen käykin niin, että yksi jää ilman paikkaa niin talossa kuin autossakin. Lisäksi olin suunnitellut palaavani töihin, ja odotinkin sitä innolla. Mutta eihän sitä ikinä yläkerran päätöksille ja yllätyksille voi mitään, vastaanhan ne otetettava on. Elämä tuntuu menneen nyt vähän mullin mallin. Lapsille kertominen tuntuu mahdottomalta ajatukselta :s

Muksut on tyttö 10v, poika 9v, tyttö 7v, tyttö 4v ja poika 1v

Olisi kiva vähän kuulla muiden suurpeheitten kokemuksia "yllätyslapsista" ja miten on selvitty ja sitä rataa... Tuntuu että kun tähän vielä vauva tulee niin mitenkä se aika riittää kaikille?

6

891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin?

      Miten niin yksi jää ilman paikkaa niin autossa kuin talossakin?

      Kai nyt yhteen omakotitaloon sopii yksi lapsi lisää? Ei jokaiselle lapselle tarvitse olla omaa huonetta, ei ainakaan ensimmäisinä vuosina. Itse olen aina jakanut huoneen isossa perheessä sisaruksen kanssa eikä ole ollut mitään ongelmaa.

      Autossa tosin tila ei riitä, sen ymmärrän ja sitten pitää vain miettiä ratkaisua tilanteeseen jos uuden tulokkaan meinaa pitää.

      Kyllä meillekin olisi iso muutos jos pehe vielä kasvaisi tämän viidennen jälkeen. Lapsista vanhin 5v, sitten 3v, 2x2v ja vauva tulossa. Auto on nyt 7-paikkainen tila-auto ja asunto 4h keittiö eli tällähetkellä makkareissa tytöt 5 ja 2v ja toisessa pojat 3 ja 2v, vanhemmat ja vauva synnyttyään yhdessä makkarissa. Vielä tässä nyt yksi juuri ja juuri menisi ilman välitöntä asunnonvaihtoa, mutta kyllä jos lapsia se kuusi olisi niin isompi asunto pitäisi aika pian löytää=)

      Ei muuta kuin tsemppiä! Äitiysloma kestää n. 10kk eli sittenhän voit palata töihin suhteellisen piankin.

    • ei ole

      kuin kolme.. Mutta suurperheestä lähtöisin!

      Me asuimme lapsuutemme kolmiossa, ja hyvin mahduimme. 4 veljeäni yhdessä huoneessa, minä ja siskoni vanhempiemme kanssa samassa. Äitini hoiti vielä työkseen lapsia, ja monesti meillä myös asui myös huostaanotettuja lapsia, odottaen pysyvää sijoituspaikkaa.. Sopu sijaa antaa!

      Kyllä jokainen varmaan miettii jaksamista aina kun vauva on tulossa, on se sitten ensimmäinen tai kuudes.. Itse olen ainakin jokaisesta miettinyt, välillä kauhun sekaisin tuntein. Ja meillä ollut nyt neljäs harkinnassa, ja taas sitä sama ajatus pyörii päässä!
      Mutta jos olet nytkin jaksanut niin mikset sitten vielä yhden kanssa? Onhan tuossakin jo aika lauma. Ja onhan teillä jo hiukan vanhempiakin lapsia, että niitä avuksi pienempien hoitoon! Niinhän se on toiminut jo aikojen alusta saakka, ja lapsia on usein ollut tuplatenkin!

      Ja autosta.. meillä oli silloin aikoinaan hiace,9 paikkainen. Ja jos jostain syystä ei autoon mahtunut, vanhimmat mukulat jäi kotiin.

      Mutta voimia kuitenkin koitokseen! eiköhän kaikki hyväksi käänny! Ja kyllä se äidinrakkaus kaikille riittää. En ainakaan itse kokenut lapsuudessa että olisin jäänyt jostain paitsi! Vaikkei tietenkään vanhempani kerennyt jatkuvasti vieressä olemaan ja huomiotaan kiinnittämään juuri minuun, en ikinä kokenut että olisin ollut jotenkin hylkiö! Ja velipojat kiusasivat minkä kerkesivät, keksivät milloin mitäkin.. tappelut loppuivat kun väki vuorollaan muutti kotoa. Ja nykypäivänä on upeaa kun on monta sisarta! Tietää että aina on läheisiä!

    • tunnelmissa:

      Aikoinaan ei syntyvälle ollut sijaa majapaikassa. Hän kuitenkin syntyi, eli ja kuoli, vaikkei hänellä ollut paikkaa, mihin päänsä kallistaa.
      Kyllä teidänkin kuutosenne elämänsä saa eletyksi, vaikkei omaa huonetta ja paikkaa autossa vielä olekaan.

      • Kohta kahdeksan lapsen äiti

        Eli sopu sijaa antaa ainakin meillä. *toivottavasti* Meille syksyllä syntymässä uusi vauva vaikka edellinen on edelleen ihan vaavi 8kk. ja sitä edellinen muutaman päivän päästä 2 v.

        Meillä ei ole tila-aitoa mihin mahtuisimme mutta ei se meitä haittaa kuljetaan julkisilla taikka vaan muutaman kanssa autolla. Ei kaikki lapset meidän mukaan edes halua.

        Kovasti olin menossa itekkin syksyllä töihin mutta ei sitten mennäkkään. Kyllähän ne työt siellä odottaa menen sitten kun sen aika on.

        Pikkuisen mietin minäkin tuota jaksamista sillä onhan täällä kotona sitten syksyllä 4 alle koulukasta. Mutta jaksan minä nytkin niin kyllä syksylläkin :)


    • 3+3=6

      kuin muukin perheen pyöritys. Jos lapsia on viisi ei se kuudes siellä perässä enää asiaa muuta, vaikka yksilönä toki on arvokas. Samaa arkea ja lapsilauman huoltoa se on. Teillä on asiat vielä erinomaisen hyvin jos olette voineet hankkia niin ison talon, että viidellä lapsella on omat huoneet. Yhden lapsen sijoittaminen ei ole mikään juttu. Meillä oli kuusi lasta ja joka huoneessa asui kaksi. Pienimmät nukkuivat vanhempien makuuhuoneessa ensimmäiset vuodet. Ei sitä edes ajateltu, että siinä olisi mitään ongelmaa. Lasten kasvaessa huoneita vapautui.
      Auton suhteen oli tiukkaa vain pienen hetken. Menoja oli onneksi tosi vähän. Pikkuhiljaa vanhimmat saivat kortin ja hankkivat oman auton. Nykyään kokoonnutaan mielellään yhteen juhlapyhinä ja vaikka vain viikonloppulounaalle, mutta puolet porukasta asuu jo omillaan.

      • 0o0o0o0o0o0

        ... ja minä kun mietin, että miten jaksan kotona vauvan ja 2 vuotiaan kanssa. Vähän jälkikäteen naurattaa huoleni silloin. Nyt meillä on 4 lasta kotona 4v 2v ja 2x 6kk...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2878
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2174
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe