Halpalentoyhtiöt, lentämisen tulevaisuus?

Fasten Seat Belt

En ole mikään ekonomi, mutta pitkänlinjan yrittäjänä meno ihmetyttää? Sinänsä otan kyllä kuluttajan ilomielin vastaan edulliset lennot jos ne muutoin sopivat.

Jos yrityksen tuotto ei riitä kunnolla edes kerosiiniin, kuinka ne voivat maksaa, huollot, konevuokrat, henkilökunnan palkat ja vakuutukset jne. Näille on jostain muusta toimesta tultava raha kun matkalipuista ja pienestä määrästä lentorahtia.

Ymmärrän kyllä, että Finnairin hinnoista voidaan niistää ja heittää turhia toimintoja pois, mutta silti toimia kannattavasti näillä ns. erikoisreiteillä ja kotimaassa.

Jos ajatellaan asiaa pitkällä tähtäimellä, ei mitkään kustannustekijät lentotoiminnassa halpene nyt eikä huomenna. Koneet maksavat uusina entistä enemmän, kerosiini kallistuu, kenttämaksut kallistuvat, palkat nousevat jne.
Vaikka ilmassa on henkeä , ”hei me lennetään, bussilipun hinnalla Barcelonaan” se ei kuitenkaan ole koko globaalin lentotoiminnat suunta ja tulevaisuus koska se on mahdoton yhtälö.

3

560

  Vastaukset

  • Koneita ainakin saa tällä hetkellä
   vuokralle todella halvalla, varsinkin
   MD-80 sarjalaisia.

   Uusi yhtiö pystyy ottamaan vain minimimäärän
   henkilökuntaa ja suurin osa ostetaan ulkoa
   ja tarpeen mukaan ostoja lisätään/vähennetään.

   Ryanairin tapauksessa kenttämaksuihinkin
   on saatu roimat alenneukset ja muutenkin
   ksutannukset matkustajaa kohden paljon
   pienemmät jos load factor 90% kuin jos
   olisi 20%

  • ..minun palkkani ei ainakaan ole noussut vuosiin!

  • Ryanair ainakin tekee voittoa melkoisen vakuuttavasti. Kyseisestä firmasta löytyy kohtuullisen selkeää julkista infoa vaikkapa NASDAQ:n sivujen kautta, jos firman omien sivujen tieto ei vakuuta.

   Mutta asiaan. Olisi todellakin mielenkiintoista nähdä tarkat tiedot Ryanairin KAIKISTA tuloista, tarkasti eriteltyinä. Mutta oletan kyseisten yhtäloiden olevan piilossa julkisuudelta. Reseptiä voittojen tahkoamiseen kun ei aina kannata kirkossa kuuluttaa, vaikka kyllä perusresepti onkin jo ainakin kilpailijoiden tiedossa.

   Niin kuin kerroit ei noilla lentolippuhinnoilla firma voi pärjätä huikean menestyvästi vaikka kulurakenne olisi kuinka edukas tahansa. Niin kuin kerroit on pelkästään lentokoneen asiallinen liikuttaminen kallista.

   Tiesitkö että firma saa riihikuivaa rahaa paikallisilta tahoilta aloittaessaan lentonsa jonnekin huitsin nevadaan. Tarkoitan esimerkiksi turismiin liittyvää businesta, pahasti vajaakäytössä olevia lentokenttiä ja mahdollisesti jopa paikallisia kuntiakin.

   Ryanairin tulot ovat moninaiset. Ja jos tulot ovat suuremmat kuin kulut niin se tietää voitokasta toimintaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   11941
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7524