Auttakaa ammattilaiset?

Ei jaksa enään

Omistan vuosimallia 2000 olevan VW Boran. Kone on 1.6 8V ja autolla ajettu reilu 250 tuhatta. Auto on huollettu merkkiliikkeessä huoltokirjan mukaan.

Nyt on kuitenkin sellanen ongelma, että auto ei ajoittain lähde käyntiin. Ja tämä tapahtuu jos on esimerkiksi kaupungilla tms ja autoa joutuu toistuvasti sammuttamaan ja käynnistämään. Startti toimii moitteetta, bensapumppu toimii, mutta kun ei hyrähdä käyntiin ei millään! Tulpat on uudet.

Pörhölläkin kävin ja eivät osanneet mitään sanoa, muuta ku tietysti, että ei voi muuta ku varata ajan huoltoon ja hinta-arvio oli sitten 80€...niin kauan ku tunteja menee mahdolliset varaosat.

Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia? Tai vinkkejä vian etsinnästä?

9

1404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • arvaus:

      Onko alkuperäinen akku? Tuolla hinta-arvion hinnalla saat autoosi hyvän uuden akun. Ja jos se ei tällä vielä tokene, onpahan akku sitten vaihdettu jo. Se alkaa tiensä päässä olla jo muutenkin.

      • palle ramstetti

        polttoainepumpun solenoidi ei aukea. Onhan polttoainesuodatin vaihdettu milloin...


      • arvailut

        Kyllä se vika täytyy ensin selvittää ja sitte korjataan. Toi nyt on ihan hölmöläisten hommaa lähtee arvuuttelemaan. Ei ne nykyautotkaan sentään muuta ole kun koneita, joku ne on tehny niin joku myös osaa korjata. Vie vain sinne huoltoon jos et itse osaa, pääset halvemmalla.


    • Olet tähän mennessä toiminut juuri oikein eli huoltoon vaan.
      Jos tässä rupeamme vielä lisää arvailemaan niin mitä se auttaa koska itse et ilmeisesti pysty mitään sille tekemään. Sen voin kuitenkin sanoa ettei kahden edellisen arvaajan diagnoosilla ole mitään tekemistä autosi vian kanssa.

    • Jani K

      Terve!

      Epäilen, että jäähdytysnesteen lämpötila-anturi on rikki. Osa maksaa n. 30 € ja sen pystyy itsekin vaihtamaan. Ko. anturi ei omassa 1.6 16v Borattimessakaan antanut vikakoodeja, mutta se silti antoi moottorinohjaukselle väärää infoa ja autoa sai sahata lämpimänä usein. Niin, ja mittariston lämpötila näytti ihan oikein, sillä anturi on ns. kaksoisanturi eli toinen puoli on moottorinohjaukselle ja toinen mittarille - kumpikin elää omaa elämäänsä. Startatessa myös bensa haisi usein.

      Tuosta kannattaisi ainakin saksanseisojasi vianhaku aloittaa!! Onnea matkaan ja parkkipaikoille, kerro miten kävi!!

      • aloittanut

        Pitääpäs tuota koittaa kun ei muitakaan fiksuja arvauksia ole tullut. Katsastus on viikon päästä edessä ja lauantaina olis sitte remonttipäivä mahdollista uusintaa varten, niin sillon pitää kokeilla sitä anturia vaihtaa. Kiitokset ja ilmoittelen....


    • mutta kuitenkin...

      Meillä vastaava ongelma toisen merkkisessä autossa. Kävi huollossa vikaa ei löytynyt.

      Sitten kävi niin että akku tyhjeni valojen jäätyä päälle auto ja käynnistettiin kaapeleilla. Sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmaa... eli "nollaus" akunkaapelit irti jne. saattaa auttaa,painotus kohtaan saattaa:)

    • paikallistettu

      Kiitokset kaikile vastanneille! Vika todellakin oli moottorin lämpötila-anturissa joka siis sijaitsee siinä akusta alaviistoon vasemmalle olevan jäähdytysnesteputken päällä. Muutaman kympin oli varaosa Pörhöltä ja itse oli helppo vaihtaa. Muutaman minuutin homma ja auto toimii taas moitteetta.

      • hyville

        neuvoille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe