P.Heickell

Tiina

Isäni sai äidiltään perintönä taulun jonka on maalannut P.Heickell. sattuisiko jollain oleen tietoa maalaajasta? Onko tunnettu? Onko tehnyt arvokkaita töitä?

6

6606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaska

      Hei!
      Mieheni on myöskin perinyt mummoltaan taulun, jonka on maalannut P.Heickell niminen taiteilija. Joko sinulla on tietoa tästä taiteilijasta? Tai tietääkö joku muu kyseisestä taitelijasta?

      • Tiina

        Valitettavasti en ole löytänyt tai saanut mitään infoa kyseisestä taiteilijasta. Muita Heickeleitä kyllä löytyy netistä.


    • gunart

      Hei,

      Paul Heickell oli taidemaalari Arthur Heickellin poika. Paul Heickell syntyi 1800-luvun lopulla ja kuoli nuorena, 1950-luvulla. Hän oli harrastelijamaalari ja työskenteli armeijan topografiaosastolla.

      Paul heickellin parhaimmat työt voivat olla hyvinkin taidokkaita ja valoisia maisemia, mutta merkittävämpää rahallista arvoa niillä ei ole. Hän leikitteli kaltevuuksilla ja varjoilla ja kuvasi usein maisemamaalauksissaan latoja tai muita rakennuksia. Isänsä tavoin pojat Paul ja Torsten olivat tuottelijaita maalareita ja tauluja on liikkeellä suhteellisen paljon. Huutokauppahinnat vaihtelevat työn koosta ja tasosta riippuen n. 80-300 euron tietämillä.

      Itse keräilen Heickellin taidetta ja voisin olla teidänkin töistä kiinnostunut. Perintötaulusta ei taida kuitenkaan tässä tapauksessa luopua, sillä ikävä kyllä, rahallista arvoa näillä hienoilla töillä ei juurikaan ole. Voin arvioida taulunne tarkemminkin mikäli lähetätte kuvan osoitteeseen [email protected]

      • eh

        Kemigrafeina on vuosikymmenien kuluessa ollut hienoja henkilöllisyyksiä ja eräs heistä oli Paul Arthur Heickell (1893-1955). Hän tuli ensin Lilius & Hertzbergille 1911. mutta siirtyi ennen 1. maailmansotaa Pietariin Nevski Prospektin erääseen hienostoravintolaan kyyppariksi. Helsinkiin palattuaan kävi valokuvausopin Daniel Nyblinillä 1915-16 ja täydennysopin L & H:llä 1917-19 ja toimi Kuvateollisuus Oy:n kemigrafivalokuvaajana, esimiehenä ja asiakkaille esittelijänä 1920-39 ja viimeksi johti pv. pääesikunnan topografista karttaosastoa 1940-55. 1920-luvulla hän esiintyi "elävienkuvien " teatterin jousiorkesterissa. Hänen käsialaansa olivat eräät maalaukset taidekaupoissa ja hänen asiantuntemusta oli myös kuuluminen klubin rintamerkin palkintolautakuntaan.
        "Jaa-a pojat, olis' vain yksi tunti päivässä töitä ja sekin olisi päivällistunti!" - lausahti 1938 Paul Heickell sympaattinen työtoveri ja hienovarainen johtaja, jonka valoisassa muistossa säilytämme!


      • Sain sukulaisen "kuolinpesästä", yhden Paul Heickellin taulun. Taakse on merkattu vuosiluku: 1949. Sulkeisiin on merkattu: (Maisema Vihdistä?). Taulun mitat näillä kehyksillä 50cm x 38cm. Kehysten leveys 7cm. Olisitko mahdollisesti kiinnostunut tästä taulusta? ([email protected])


    • ari25matti

      onko muita kuin paul ja artur

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9373
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2770
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1578
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1366
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe