Miten Windows Vistaa käyttävässä läppärissä saa tehtyä sellaisen asetuksen, että tietyt kansiot eivät näy kaikille käyttötileille ollenkaan? Pitääkö muuttaa tilejä, vai niitä kyseisiä kansioita, ja miten?
Tilanne on siis sellainen, että itse olen administrator omassa koneessani ja mulle siis näkyy kaikki ja voin tehdä, mitä haluan.
Olen luonut koneelleni oman tilini lisäksi toisen tilin, jolla on peruskäyttäjän oikeudet(ei administrator, vaan siitä alempi). Tällä käyttötilillä ei ole salasanaa, eikä sitä tarvitakaan, koska tämän tilin tarkoitus on tarjota muille henkilöille mahdollisuus pelata pelejä, katsoa leffoja ja käyttää nettiä, mutta ei tehdä mitään muuta. Hänelle siis ei tule ollenkaan näkyä, mitä kaikkea muuta koneella on.
Miten mun täytyy muuttaa koneellani olevia kansioita, jotta ne eivät näkyisi tälle toiselle käyttäjälle, mutta itse tietenkin voin edelleen käyttää niitä, miten haluan? Vai täytyykö mun muuttaa niitä tilejä?
Tilanne on siis sellainen, että itse olen administrator omassa koneessani ja mulle siis näkyy kaikki ja voin tehdä, mitä haluan.
Olen luonut koneelleni oman tilini lisäksi toisen tilin, jolla on peruskäyttäjän oikeudet(ei administrator, vaan siitä alempi). Tällä käyttötilillä ei ole salasanaa, eikä sitä tarvitakaan, koska tämän tilin tarkoitus on tarjota muille henkilöille mahdollisuus pelata pelejä, katsoa leffoja ja käyttää nettiä, mutta ei tehdä mitään muuta. Hänelle siis ei tule ollenkaan näkyä, mitä kaikkea muuta koneella on.
Miten mun täytyy muuttaa koneellani olevia kansioita, jotta ne eivät näkyisi tälle toiselle käyttäjälle, mutta itse tietenkin voin edelleen käyttää niitä, miten haluan? Vai täytyykö mun muuttaa niitä tilejä?
Vastaukset 2
Vanhimmat
En muista tarkemmin miten se säädetään, mutta XP Pro:ssa on mahdollisuus joko jakaa tai ei tiedostoja. Silloin jaetutu kansiot eivät näy toisille. Lienee Vistassa vastaava toiminto?
Vinkki. Kannatta luoda myös omaan käyttöösi yksi rajoitettu tili jota käytät aina, paitsi milloin Admin oikeuksia todella tarvitaan. Mikäli tapanasi on käyttää nettiä Admin tililtä käsin, on koko koneesi / systeemi auki ja erityisen haavottuva mahdollisen hyökkäyksen onnistuessa.
Rajoitettua tiliä käyttäessä mahdolliset vahingot myös rajoitettumpia.
>> Silloin jaetutu kansiot eivät näy toisille.
Siis XP:ssä on nimike "jaetut kansiot". Ne voi joko jakaa / näyttää toisille tileille tai ei.