UK:ssa asuville

Zes

Olen nyt 18, koulut loppuu ja armeija olis edessä ensi kesänä. Asia on nyt kuitenkin niin että en tiedä mitä armeijan jälkeen tekisin. Haluan pois suomesta, olen kyllästynyt tähän sulkeutuneeseen kansaan ja kulttuuriin täysin. Kysymys kuuluukin, miten vaikea on muuttaa britanniaan? Englanti päällimmäisenä, mutta miksei Scotlanti tai Irlanti...pääasia että pääsen pois täältä. Englantia puhun sujuvasti, serkku asuu D.C:n alueella jenkeissä ja sukulaisia on Salt Lake:ssa myös. Joulukorttikin tuli North-Carolinasta, netti tuttavuuksia kylläkin. Amerikkaan on kuitenkin julmetun vaikea päästä jos joku firma ei ota töihin enkä ala mihinkään Green Card arvointoihin.

Olen tällä hetkellä teknisen suunnittelun linjalla, ala ei tunnu omalta ja otin sen lähinnä kun ei muuta löytynyt mikä olisi tuntunut omalta. Olen valmis tekemään mitä työtä tahansa, jopa ottamaan toisen linjan armeijan jälkeen, millaista työtä olisi saarella saatavilla näin maahanmuuttajana?

Yleisesti, onko vaikeaa mennä ja aloittaa elämä? Paljonko pitäisi säästää rahaa alkuvaroiksi?

3

1065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastauksia
    • kinkkuMeltDown

      Itse opiskelen Walesissä 3:tta vuotta... Elämän aloittaminen ei ollut vaikeaa, UKhon ei suomalainen tarvitse mitään viisumia tai työlupaa. En tosin ole täällä kamalasti työskennellyt joten en siitä puolesta niin paljoa tiedä. Jos työtä haluaa etsiä niin pitää hankkia NI (national insurance) numero, työvoimatoimisto (job centre) on hyvä alku. www.britishcouncil.fi :ssä on hyödyllistä tietoa, suosittelen ehdottomasti.

      työtä voi olla hieman helpompi saada jos on korkeamman asteen koulutus, ainakin jos uraa meinaat rakentaa...Opiskelemaan lähtö on helppoa, tuntuu että yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin pääsee suht helposti, ainakin helpommin kuin suomessa. Tosin opiskelutahti voi olla aika tiukka...Jos opiskelemaan hakee niin on suositeltavaa suorittaa kielitutkinto, esim. IELTS, todisteeksi riittävästä kielitaidosta. british councilin sivulla on runsaasti tietoa tästäkin. Rahasta on vaikea sanoa, suomalainen opintotuki, laina ja asumislisä on kyllä riittäneet oikein hyvin, hintataso on varmaan nykyään suomea alempi, tosin tuskin lontoossa tai muissa isoissa kaupungeissa.

      Toivottavasti auttoi, suosittelen kyllä UKhon tulemista, varsinkin Walesiin, ihmiset ovat paljon suomalaisia ystävällisempiä, kohteliaampia ja helpommin lähestyttäviä, itsellä ei koskaan ole ollut koti-ikävä. onnea matkaan!

    • toivottavasti tästä on hyöt...

      Moi!

      Itse tulin Englantiin AMK:sta valmistumisen jälkeen, motiivit lähtemiseen pitkälti samat kuin viestiketjun aloittajalla.

      Suomessa irtisanoin kämpän, myin huonekalut ja hoidin asiat muutenkin lähtökuntoon. Töitä etsin vimmatusti netin kautta muutaman kuukauden ajan ennen lähtöä. Kämpän etsin myös netin kautta (gumtree.com), asuin ekat pari viikkoa kalustetussa huoneessa. Em. sivustolta löysin sitten myös nykyisen kämppäni. Toimin näin, koska en halunnut vuokrata sikaa säkissä.

      Kun saavuin Englantiin, olin saanut sovittua muutamia työhaastatteluja, joista parikin sitten tärppäsi. En kuitenkaan viihtynyt ekassa työpaikassani pitkään, mutta löysin pian uuden työpaikan.

      Monille työnantajille tuntuu olevan tärkeää, että työnhakija asuu jo ulkomailla. Jos siis saat vaikka lainattua kaverin osoitetta, niin auttaa varmasti ;) Nyt täällä Englannissa kyllä lama jyllää, voi olla, että työpaikan saanti ei ole ihan helppo nakki. Englanninkielen taidoista ei kenenkään suomalaisen tarvitse huolehtia täällä. Moni enkkua pahasti mongertava eteläeurooppalainenkin on täällä hyvissä hommissa.

      Moni tuttu on/ on ollut Irlannissa myös hommissa. Siellä ainakin vielä pari vuotta sitten oli ihan kova pula työntekijöistä. Suomalaisilla on kai aika hyvä maine siellä. Kannattaa tsekata vaikka Monsterin nettisivuilta ulkomaisia työpaikkoja.

      Ei se ulkomaille muutto oo niin vaikeeta mitä luulis. Tsemppiä :) Kannattaa myös tutustua työttömän työnhakijan etuihin, myös Suomen ulkopuolelle on mahdollista saada tietyissä tapauksissa työttömyyskorvausta (mol.fi sivut auttanee!)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3023
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2878
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2272
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      93
      2164
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1848
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      338
      1794
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1672
    Aihe