Pennun ensimmäinen uusivuosi.

olishan varmaa googlellaki...

Terve. Uusivuosi lähestyy joka on meidän Rottweiler pennun ensimmäinen. Pentu ei pelkää mitään pauketta yms, mutta teimme jotain väärin 10-vuotta sitten sakemannin kanssa. Sakemannille jäi jotkin pelot siitä päivästä vaikka olimme silloinkin melko hiljaisella maaseutu alueella, jossa me emme ampuneet mitään / välttelimme raketteja. Kasvattajan kanssa puhuimme asiasta, mutta tahtoisi kuulla teiltäkin vinkkejä. Otamme uudenvuoden rauhallisesti pennun takia:)

5

645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RWU

      Älä vie pentua ulos uutenavuotena muuta kuin pakolliset pissareissut.
      Pikkupauketta ei normaali pentu säiky, mutta torit missä raketteja enemmän ammutaan ja yllättävät lähellä laukomiset voivat olla traumaattisia kokemuksia.

      • neuvoja..

        ..edelliseltä.

        Lisään vielä että normi-hermorakenteella oleva rottweiler ei säiky raketteja/niiden ääniä jos koiraa ei muuten viedä niiden lähelle niin että koira kokisi ne uhaksi ja pääsisi pelästymään.

        Monilla muilla roduilla tämä pelko on iso ongelma mutta rotikat ovat yleensä harvinaisen tyyniä aina näinä raketti-iltoina :).


    • Suvi-

      Olen ehdottomasti sitä mieltä,että rakettien ampuminen ei saisi vaikuttaa mitenkään teidän ihmisten käytökseen tai muiden askareiden tekemiseen.Nimenomaan kun rotuna on rottweiler.
      Tietenkään ei sillein että koira viedään rakettien viereen kun niitä ammutaan.Mutta koiran vielä tuossa iässä jaksaa nostaa syliin ja pitää sopivan etäisyyden päässä raketeista,silittelee ja puhuu rauhallisesti ja katsoo kuinka koira reagoi.
      Siinä vaiheessa jos koira säikkyy raketteja ja suorastaan pelkää,niin ihminen ei voi mitään.Jotkut pelkäävät luonnostaan ja rottweilerilla se on sen merkki,että ei ole aivan tyypillinen rodulleen.Eli liian heikkohermoinen.
      Paras vaan olla ihan normaalisti ja olla panikoimatta turhia kun se kuitenkin tarttuu koiraan.
      Ja tiedoksi vielä se että kokemuksesta puhun,itsellä kaksi koiraa ja pentueitakin kasvattanut.Niin ja rotuhan on rottweiler.Niin ja jos tuntuu,että koira on vähän säikky,niin pysyy vain sisätiloissa sillon kun raketteja ammutaan.Keksii koiralle tekemistä,että huomio menee pois raketeista.Uskon,että se menee ihan hyvin :) Tsemppiä vaan.Kirjoita tänne sitten miten kävi.

    • ..juha..

      ..moi..

      En tierä mitä olen tehnyt koirieni kanssa oiken, mutta itse olen kumpaisenkin kanssa ollut heti penusta asti ollut katsomassa niin ilotulituksen SM-kilpailuja kuin uutenavuotena "räiskettä" lähiniityillä.

      Jos menet pennun kanssa katsomaan räiskettä, niin pidä järkevä etäisyys ja pysy rauhallisena. Ei ole väärin olla maantasolla pennun kanssa ja katsoa ensimmäiset raketit "sylistä".. Jos se säikähtää niin pysy rauhallisena, älä tee mitään. Kaikkein tärkein on jättää huomioimatta jos koira säikähtää >>usein se vain pahentaa ongelmaa. Mikäli koira ei reagoi räiskeeseen, niin silloin sitä ei tarvitse palkita/kannustaa, koska mitään ihmeellistähän ei ole tapahtunut.

      ps. Ei niitä paukkuja karkuun pääse. Sulla on kuitenkin "käyttökoira" minkä tulisi kestää paukuttelua. Monet ongelmat ovat lähtöisin omistajasta ja hänen virheistään (lähes kaikki).

      • joopajoosdfsdds

        Kiitoksia! Hyviä neuvoja tuli. Pentu ei kyllä pelkää nyttenkään mitään paukeutta, mutta otetaan varman päälle:) hyvää uuttavuotta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe