Mistä kestäviä arkivaatteita?

touhtunut äiti

Alkaa pikkuhiljaa loppua hauskuus pojan vaatteiden kanssa. Poika on nyt 1v.

Lindexin vaatteista lähtee värit ja jos värit ja kuvat onnistuvat pysymään, ne hajoavat ja reikiintyvät jo ennen kuin ovat jääneet pieniksi. Pojan Lindexiltä ostettu pipokin on hajoamispisteessä. Vaikka kuosit ovatkin ihan hauskoja, sinne valitettavasti ei enää meidän rahoja lahjoiteta.

Kävimme tänään pojan kanssa Anttilassa katsomassa, jos olisi vaatteita alennuksessa. Meni jonkin aikaa, että edes löysimme poikien vaatteet. Niitä oli kaksi rekillistä. Ei katsottu tarkemmin vaan lähdettiin ulos. Miksi tytöille on kokonainen sali, mutta pojille vain ne kaksi rekkiä; niidenkin vaatteet mustia ja sinisiä? Sama ongelma on lähes kaikissa kaupoissa.

Anoppi oli kuukausi tai pari sitten ostanut pojalle sittarista napero-yöpuvun. Emme olleet käyttäneet sitä kuin muutamia kertoja, pesty se on ehkä 2 tai 3 kertaa, ja huomasin eilen, että jo oli neppareita alkanut irrota. Ei sillä, että luulisin näiden halpismerkkien kestävän, mutta olisi voinut nyt vähän pitempään...

Kaikki vaatteet hajoavat käsiin, vaikka yritän olla kuinka hellävarainen niiden kanssa. Miten voi olla mahdollista, että pojalla on yli 25 vuotta vanhoja perintövaatteita, jotka yhä ovat ehjät, värit tallella eikä edes nukkaa? Uudet vaatteet eivät kestä kaapissakaan kuukautta!

Henkkamaukalta on jotain vaatteita ja ne ovat pääosin kestäneet ihan hyvin. Siellä tosin on myös se ongelma, ettei pojille ole tarpeeksi valikoimaa, enkä itse pidä ollenkaan disney-kuoseista (meille ei tule nalle puhia eikä mikkejä). Polarn O. Pyrestistä olen nyt ostanut muutamia vaatteita (sieltä on löytynyt mm. parhaimmat sukat ikinä), värit ja kuosit ovat meidän makuumme, mutta hinta on sitten toisista sfääreistä. Me kun olemme aika köyhiä ja vihlaisee sydämestä maksaa 1-vuotiaan vaatteista yhtä paljon kuin aikuisenkin. Mutta vissiin köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

Mistä ihmeestä te muut ostatte vaatteet lapsosillenne? Mitkä merkit kestävät vilkkaan 1-vuotiaan päällä ja jäisivät ehkä joskus syntyvälle pikkukakkosellekin?

Pipot, villasukat ja lapaset olen suosiolla nyt tehnyt itse. Villapaidatkin olen neulonut. Kai se on sitten niin, että pitää ostaa äidin vanhaan saumuriin yhden katkenneen neulan tilalle uusi ja yksinkertaisesti tehdä ne vaatteetkin itse...

24

4455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • takaisin

      Nyt täytyy sanoa, että hm saa parhaat pisteet multa ainaskin. Vaatteet on edullisia ja aika kestäviäkin. Mulla jo neljäs lapsi tulossa ja edelleen on ensimmäiseltä lapselta asti olleita vaatteita joita aion käyttää tälle nelosellekin. Vaatteissa pysyy värit aika hyvin ja jos ei käytä kuivausrumpua, niin ei pahemmin vaatteet nukkaannu. Meillä ainakin lapset kasvanu niin nopeesti että käyttöikä yhdellä vaatteella on tosi lyhyt. Lisäksi oon aika innokas shoppailija, eli yksi ja sama vaate on käytössä oikeestaan aika vähän, kun on useempi vaate kerralla kierroksessa.
      On meille hm:ltäkin sattunut huonoja vaatteita jotka kutistunut ja nukkaantunut, mutta noin yleensä. Sekin on totta, että valinnanvaraa ei kyseisellä liikkeellä kyllä ihan kauheesti ole. Prismasta olen ostanut omalle yksi vuotiaalleni joitain potkupukuja ja ne on ollu ihan laadukkaita. Lassi&Leevi, kiraffi ym. merkit on kyllä ihan humpuukia!

      Suosin myös valkoista väriä, joita voin huoletta kirkastaa kloritalla silloin tällöin. Vaatteet pysyvät kuin uutena.

      Mut sellanen vinkki, että menepäs niiden rikkoutuneiden vaatteiden kanssa myymälään takaisin. Kuluttajasuojan mukainen "takuu" on puolivuotta. Eli jokaisen ostamasi tuotteen on kestettävä vähintään puolivuotta. Et tarvitse kuittia viallisen tuotteen palauttamiseen. Vaadi uusi tilalle tai rahat takaisin. Siihen sinulla on oikeus.

      • '''

        Puoli vuotta ei kuitenkaan vaatteissa tarkoita, että niiden pitäisi olla uuden veroisia puoli vuotta. Ne ovat kovalla pesulla ja laatukin voi olla eri hintaisissa hyvin erilaista. Vielä pesuaine, pesutapa, pesukone ja mahdollinen kuivausrumpu tai ulkokuivatus koettelevat erilailla vaatteita. Jotkut pesukoneet ja kuivausrummut näyttävät olevan enemmän rajuja napeille ja neppareille ym.


    • tietenkin!

      Kun vaate on kirppikselle asti päätynyt, on jo karisseet ne hetiLAHOAVAT vaatteet kelkasta ja jäljelle on jääneet enää laadukkaat kuteet.

      Kaikenlisäksi ne on heti katu-uskottaviakin.

      Suosittelen.

      (mutta tuollainen äiti, kuin sinä, joka ostaa merkkivaatteita 1vuotiaalle, ei kyllä mitenkään tajua tätä kirppis-juttua! Oot ykkösluokan pissis, etkä kyllä köyhyyttä oikeesti nähnytkään!)

      • Anonyymi

        Kirpparit kunniaan! Laidasta laitaan ihan kaikkea.


    • kahden äiti

      Näin se vaan on, että jos ostaa halvinta prisma/citymarket lastenvaatetta, ei voi olettaakaan laadun olevan kummoista. Näin se menee joka asiassa, laatu on kalliimpaa.
      Monesti näistä supermarkettien vaatteista näkee jo kaupassa, miten saumat ovat vinksallaan ja kangas ohutta ja halvinta mahdollista.

      Totta, kaikki eivät voi sijoittaa rahojaan kalliisiin merkkivaatteisiin. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että huutonetti on mainio kauppapaikka, mistä löytää edullisesti vähänkäytettyjä/joskus uusiakin vaatteita. Kallis ja laadukas vaate on siinä mielessä myös luontoystävällistä, että se kestää useamman lapsen käytön. Varsinkin jos, kuten mainitsitkin, pesee ja huoltaa vaatteet ohjeiden mukaan.

      En ymmärrä miten vaatteilla voisi olla puolen vuoden takuu. Joillain veitsillä voi olla elinikäinen takuu tai autolla vuoden takuu, mutta miten nyt vaikkapa jotkut sukkahousut voisivat kestää takuuvarmasti puoli vuotta?? Meidän pojalla on useampi pari housuja hajonnut ensimmäisellä käyttökerralla, kun on vaikka kaatunut fillarilla ja polvet rikki... Ihan älytön ajatus, että kaupasta saa sitten hakea uudet tilalle? Jos vaatteessa on valmistusvirhe, se kyllä tulisi ensimmäisellä käyttökerralla huomata ja heti käydä vaate vaihtamassa. Ei kukaan voi enää vaatia puhkikuluneista vaatteista hyvitystä jos sauma ratkeaa.

      Niin, piti vielä lisätä, että meillä on noin kymmenen vuotta vanhoja Marimekon paitoja, ovat olleet tosi kestäviä. Niistä toisaalta joutuu maksamaan vielä kirppikselläkin ehkä samanverran kuin cittarin käyttämättömistä alepaidoista.

      Ja olen ihan samaa mieltä, että poikien vaatevalikoima on surullisen huono. Tosiaan tumman sinistä ja mustaa pääsääntöisesti, sitten yleisimmät kuvat pääkalloja tai joitain muita kammotuksia. Kaikki eivät tykkää pukea pikkulasta pääkallonkuviin...

    • 4:n äiti

      on meillä ainakin nuo H&M:n vaatteet kestäneet, sieltä ostan ja sitten käytetään parista nettikaupasta tilattuja vaatteita, disney, muumit ovat samaa luokkaa kuin nuo h&m:n vaatteet ja sitten on pojalle löytynyt kivoja Herra Tossavainen vaatteita, samasta paikasta olen noita muumivaatteitakin tilannut. Kyllä ne hyvin kestävät parilla-kolmella lapsella, mutta olethan huomioinut vaatteiden pesutavan? Nurinpäin, kuositukset kosteana ja pesuaina merkitsee myös todella paljon!
      Nuo Herra Tossavainen vaatteet ovat laadukkaampia kuin esim nuo disneyt jaa muumit, uskoisin niistä vaatteista olevan hyötyä 3-4 lapselle. Hinta on sitten tietenkin hieman korkeampi, minkä tietenkin saa itse sitten takaisin jälleenmyynnissä.
      Mutta, testaapas noita ja muista pesut!

      • kyllästynyt sekundaan

        Muutamat rätit roskikseen kantaneena tein periiatepäätöksen. Ei yhtään Kiinassa valmistettua vaatetta tähän huusholliin. Ostan kaiken kotimaisesta lastenvaateliikkeistä tai huutonetistä. Jos on tarkkana ympäri vuoden on myös hyviä merkkivaatteiden aleja. Käytän parhaillaan kakkosellamme esikoisen burreja. Useimmista ei edes pysty sanomaan , että niitä olisi koskaan pidettykään. Laatu on todella hyvä. Myös Gant ja Kenzo ovat säilyttäneet ryhtinsä pesusta pesuun. Elle on hieman laskenut tasoaan trikoiden osalta.
        Mitä hintaan tulee. Otan esimerkin. Sanotaan , että ostan Burberryn farkut lapselleni alesta. Normaalihinta 75e. Alessa 50e. Pidän niitä molemmilla ja myyn huutiksessa esim. hintaan 35e.
        Jaettuna kahdella. Kuluksi jää 7.50e per lapseni.
        Sillävälin olen ostanut halpishousut ja pessyt ne kerran. Roskiin menee. Tappioksi tulee 10-20e. Että semmoisia:)))


      • ***

        Eihän nuo disneyt, muumit ja tossavaiset ole mitään vaatemerkkejä vai menikä minulla joku nyt ohitse. Niitähän tekee varmaan sadat firmat, jotka ovat oikeuden niiden aiheiden käyttöön ostaneet. Niin että ne eivät ole mikään laadun tae eikä kuva-aihe kerro mitään valmistajasta tai niiden laadusta. Sama koskee Espritiä.


      • Muumifanit
        *** kirjoitti:

        Eihän nuo disneyt, muumit ja tossavaiset ole mitään vaatemerkkejä vai menikä minulla joku nyt ohitse. Niitähän tekee varmaan sadat firmat, jotka ovat oikeuden niiden aiheiden käyttöön ostaneet. Niin että ne eivät ole mikään laadun tae eikä kuva-aihe kerro mitään valmistajasta tai niiden laadusta. Sama koskee Espritiä.

        Nuita Tossavaisia ei tee sadat, niiden saatavuus on todella pieni, tietääkseni niitä Suomestakin saa vain tästä yhdestä paikasta, Ruotsissa näitä saman toimittajan ja lisäksi Åhlens tavaratalolla on oma mallistonsa. Eli tossavainen kuuluu Peppi-vaatteisiin.

        Muumeissa tarkoitin näitä Moomin Characters nimen alla olevia vaatteita. Hyviä perusvaatteita, jotka hyvinkin menevät ainakin parilla lapsella.

        Ei monellakaan ole varaa maksaa lapsen paidasta 20e ja yli, kyllä se täytyy saada korkeintaan n. 10e:lla, ja kyllä ne menevät sitten parin lapsen jälkeen vielä kirppiksellä eteenpäinkin. paljon on ihmisiä joilla ei ole varaa maksaa edes tuota 10e:a, joten ei pidä halventaa eikä väheksyä eikä täysin mollata kaikkia edullisempia vaatteita.

        Jännä vain, ei ole koskaan tarvinnut uutta vaatetta yhden, eikä viidenkään pesun jälkeen nakata roskiin. Mistähän syystä?


      • kyllästynyt sekundaan
        Muumifanit kirjoitti:

        Nuita Tossavaisia ei tee sadat, niiden saatavuus on todella pieni, tietääkseni niitä Suomestakin saa vain tästä yhdestä paikasta, Ruotsissa näitä saman toimittajan ja lisäksi Åhlens tavaratalolla on oma mallistonsa. Eli tossavainen kuuluu Peppi-vaatteisiin.

        Muumeissa tarkoitin näitä Moomin Characters nimen alla olevia vaatteita. Hyviä perusvaatteita, jotka hyvinkin menevät ainakin parilla lapsella.

        Ei monellakaan ole varaa maksaa lapsen paidasta 20e ja yli, kyllä se täytyy saada korkeintaan n. 10e:lla, ja kyllä ne menevät sitten parin lapsen jälkeen vielä kirppiksellä eteenpäinkin. paljon on ihmisiä joilla ei ole varaa maksaa edes tuota 10e:a, joten ei pidä halventaa eikä väheksyä eikä täysin mollata kaikkia edullisempia vaatteita.

        Jännä vain, ei ole koskaan tarvinnut uutta vaatetta yhden, eikä viidenkään pesun jälkeen nakata roskiin. Mistähän syystä?

        Meilläkin nuo Tukholman tuliaiset Åhlensilta ovat toimineet hyvin. Tytär suorastaan rakastaa Peppi yöpaitoja. Harmi , että Muumikaupan vaatteet loppuvat aika pieniin kokoihin. Niin , tarkoitus ei ole loukata ketään. Olen kyllä pessyt kaikki vaatteet täysin ohjeen mukaisesti silti noita nukkantumis ja venymisongelmia tullut halpismerkkien kanssa. Kysehän on pitkälti trikoon laadusta. Alkuperäinen kirjoittaja taisi kuitenkin kysellä laadun perään:) Kyllä minullekin kelpaisi hyvä ja halpa , mutta toistaiseksi en ole tähän oikein törmännyt...


      • Badberry
        kyllästynyt sekundaan kirjoitti:

        Muutamat rätit roskikseen kantaneena tein periiatepäätöksen. Ei yhtään Kiinassa valmistettua vaatetta tähän huusholliin. Ostan kaiken kotimaisesta lastenvaateliikkeistä tai huutonetistä. Jos on tarkkana ympäri vuoden on myös hyviä merkkivaatteiden aleja. Käytän parhaillaan kakkosellamme esikoisen burreja. Useimmista ei edes pysty sanomaan , että niitä olisi koskaan pidettykään. Laatu on todella hyvä. Myös Gant ja Kenzo ovat säilyttäneet ryhtinsä pesusta pesuun. Elle on hieman laskenut tasoaan trikoiden osalta.
        Mitä hintaan tulee. Otan esimerkin. Sanotaan , että ostan Burberryn farkut lapselleni alesta. Normaalihinta 75e. Alessa 50e. Pidän niitä molemmilla ja myyn huutiksessa esim. hintaan 35e.
        Jaettuna kahdella. Kuluksi jää 7.50e per lapseni.
        Sillävälin olen ostanut halpishousut ja pessyt ne kerran. Roskiin menee. Tappioksi tulee 10-20e. Että semmoisia:)))

        Sorry bad. Burberry tekee tuotteensa nimenomaan joko kiinassa tai turkissa :(


    • ja ei kestäviä..

      H&M:llä on yleensä kestäviä. Säännöllisesti eksyy jotain ei-kestävää joukkoon, mutta todellakin kauppaan takaisin ja vaihtoon. Olen näistä tarkka ja aina on vaihdettu. Lindex ja Kappahl eivät kestä samaan tapaan.

      POP, kuten huomasit, on hyvä. Osittain tuo hinta ja kestävyys kulkevat käsi kädessä, sillä mitä parempilaatuinen puuvilla, sitä parempi kestävyys. POP käyttää laatua, ja siksi tavarakin on laadukasta.

      Benettonilla tapasi olla erittäin kestäviä vaatteita, mutta nyt olen huomannut, että varsinkin vihreä ja sininen väri haalistuvat eivätkä kaikkien vaatteiden resorit kestä kauaa. Bensku on kuitenkin edullinen, aleaikaan jopa H&M:n hinnoissa eli kannattaa kokeilla, jos se teille kävisi. Itse ostan sieltä paljon pojilleni, koska en pidä H&M:n sarjakuvatyylistä.

      Käytän myös paljon Mayoralin vaatteita, joita saa Bobo-ketjusta, mutta ne ovat huomattavasti kalliimpia kuin edellämainitut. Mayoralia ja Benettonia parempia kestossaan ovat olleet LEGOn vaatteet, joita myy mm. Jesper Junior, mutta ovat toki sitten reilusti kalliimpia.

      Hyvälaatuisiksi ovat osoittautuneet myös amerikantilaukset, eli Gymboreen vaatteet. Niiden listahinta on naurettavan halpa suomalaisiin hintoihin verrattuna, mutta toki lähetyskulut ja mahdollinen tulli nostavat hintaa.

      • Äiti_79

        Toassavinan ja Peppi vaatteet saa vaan parista paikasta suomessa ja ruotsissakin aika vähän. Åhlensista ja nettikaupoitsa. Tästä minä olen minun Peppi vaateeni ostanut vaatesani.fi ja ovat olleet hyvän laatuisisa. Tästä saa Mikko Mallikas vaatteita myöskin ja ovat olleet aika edullisia! Toivottavasti joku sai tästä apua ;)


    • höyrypesukone

      Meillä ostetaan just eniten lindex vaatteita ja hyvin kestävät (lapset 5v, 1v)! Paljon on myös po.p, småfolk, molo, timberland ym merkkivaatteita eli vertauskohtia kyllä on. Jopa prismasta/cittarista tulee joskus ostettua vaatteita, tutta, ciraf, napero. Kestävät nekin.

      Tämä johtuu varmasti siitä, että meillä kiinnitetään huomiota niiden pesemiseen/huoltamiseen! Eli vaatteet nurinpäin, napit ja vetoketjut kiinni. Oikea pesuohjelma, lämpötila ja linkouksen kierrokset sekä pesuaineet!

      Suosittelen myös höyrypesukonetta, höyryllä peseminen kuluttaa vaatteita paljon vähemmän kuin vedellä pesu. Meillä käytetään myös kuivausrumpua ja eivät vaatteet todellakaan siinä nukkaannu, päinvastoin, kaikki pöly ja nukka irtoaa ja vaatteista tulee ihanan pehmeitä, ei tarvitse käyttää huuhteluainetta. Kuivausrummusta tulleet vaatteet ovat meillä kuin uusia!

      Olen monesti myynyt esim. huuto netissä lasten pieniä vaatteita ja monet ovat palautteessa maininneet, että vaatteet on olleet kuin uusia ja oikeasti niitä on käytetty ja pesty vaikka kuinka monta kertaa :)

      Eli kerta investointi kunnon pesukoneeseen, niin alkaa vaatteet kestämään uudenveroisina.

    • Ostan ja myyn

      Sama vika ollut meillä.

      Poika pitää samaa ulkopukua nyt 28v myöhemmin kun mitä minä ja veljeni pidimme 80 luvulla. Ehjänä pysynyt! Ja aika retro :D

      Joo tämä on hauska ilmiö äideissä että ostetaan h&m, lindex, marketit, halpahallit ja sitten itketään kun ei ne vaatteet/värit/kuosit/kuviot kestä.

      Minun ratkaisuni on ostaa mm. polarn o pyret vaatteita ja myydä ne sitten eteenpäin kun omalle lapselle ei enää mahdu. kun vaate on kallis ja kestävä (myös värit/saumat/kuviot/nepparit/vetoketjut) ja vaatteella on esim. neppareiden ja vetskareiden suhteen vähän valmistajan vastuutakin niin sellaisella vaatteella on aina myös jälleenmyyntiarvoa! Saan aina omiani pois, saan puettua lapsen kunnon vaatteisiin ja vaikka se kiristää ostohetkellä lompsan nyörejä niin olen silti tyytyväinen. Po.P nyt on yksi esimerkki. On niitä muitakin. Nettikaupasta ei kannata osaa näkemättä tai tuntematta vaatemerkin laatua! Ja kallis mutta kestävä vaate jaettuna dingdingdingding neljälle seuraavalle tekee siitä 4kertaa myös edullisemman. aika monelle!

      Sama muuten nykyaikana kankaissa, ei enää kannata tehdä vaatteita itse kun kankaat ei sen kummoisemman laatuisia ole kuin vaatteissakaan jotka valmistetaan made in bangladesh. 80-luvulla oli toisin!

      Ja niin, pesuja kuivausohjeet noudata huolella! Laatumerkeissä sillä on merkitystä! värien ja kuosien pysymiseen! Laatumerkit myös osaa hinnoitella itsensä, koska puhuvat juuri sillä laadulla!

    • normivaatteet kestää

      kyllä meillä noi samat h&m, lindex ja kapphal vatteet on kestäny. pesu on useimmiten n. 40 astetta, ja pesuainetta ruokalusikallinen. ollaan saatu myös kahden lapsen jäljiltä em. vaatetta ja ihan hyvin menee vielä meillä. Pesukone on kyllä uusi ja narukuivataan.

      Ei vaatteilla yleistä takuuta ole mutta kuluttajan suojaan vedoten voi olettaa vaatteiden kestävän normaalia käyttöä n. puolisen vuotta ainakin. Ei sitä ihan vaan mitä kakkaa saa myydä. toki hoito-ohjeita pitää noudattaa, ja kaatumalla rikotut ei tietenkään kuulu kuluttajan suojaan. Itse olen palauttanut vaatteita esim parin pesun jälkeen irroneiden neppareiden vuoksi.

      • Laatua kaipaava

        Olen aikaisemmin luottanut PoP:n vaatteisiin,mutta 2 luokkalainen haluaa jo isomman tytön vaatteita. Ostin h&m :sta samettihousut,joiden polvet ovat tosi kuluneet viikon käytön jälkeen. Pienemmälle eskarilaiselle ostin kimalle pintaiset vaaleanpunaiset housut. Hinta 9.95e oli halpa. Housut olivat tänään ensimmäistä päivää päiväkodissa päällä ja tyrmistyksekseni totesin polvien olevan lähes puhki. Hinta ei todellakaan ole halpa,jos housut kestävät hädin tuskin päivän. Tuntuu tylsältä lähteä palauttamaan housuja. Uskon myyjien toteavan,että housuilla on kontattu tms.
        Näin varmaan päiväkodin sisätiloissa onkin.Lapsen housujen pitää kestää konttaamista ilman,että kangas menee puhki muutaman päivän käytössä.
        Harmittaa siinäkin mielessä,että housuihin ostettiin samalla paita, johon ei nyt ole siistiä alaosaa.
        Oletteko saaneet H&M :n tuotteista korvauksia tai uuden tuotteen vastaavissa tilanteissa?


      • en tarvii korvauksia
        Laatua kaipaava kirjoitti:

        Olen aikaisemmin luottanut PoP:n vaatteisiin,mutta 2 luokkalainen haluaa jo isomman tytön vaatteita. Ostin h&m :sta samettihousut,joiden polvet ovat tosi kuluneet viikon käytön jälkeen. Pienemmälle eskarilaiselle ostin kimalle pintaiset vaaleanpunaiset housut. Hinta 9.95e oli halpa. Housut olivat tänään ensimmäistä päivää päiväkodissa päällä ja tyrmistyksekseni totesin polvien olevan lähes puhki. Hinta ei todellakaan ole halpa,jos housut kestävät hädin tuskin päivän. Tuntuu tylsältä lähteä palauttamaan housuja. Uskon myyjien toteavan,että housuilla on kontattu tms.
        Näin varmaan päiväkodin sisätiloissa onkin.Lapsen housujen pitää kestää konttaamista ilman,että kangas menee puhki muutaman päivän käytössä.
        Harmittaa siinäkin mielessä,että housuihin ostettiin samalla paita, johon ei nyt ole siistiä alaosaa.
        Oletteko saaneet H&M :n tuotteista korvauksia tai uuden tuotteen vastaavissa tilanteissa?

        En ole saanut korvauksia, sillä meillä on aina H&M:n vaatteet kestäneet hyvinä vaikka lapsi lattialla konttailikin. Tuohon kulumiseen kun vaikuttaa myös lattian materiaali.. Tuttavamme rakensi oman talon ja valitsi huonot lattiat, sillä lastensa housujen polvet ovat rikki vähästäkin konttailusta oli sitten Pop:in tai Lindexin.


    • dgfgjkjfkgjlhk.

      Mä olen ollut tyytyväinen NameIt-laatuun ja ovat kohtuuhintaisia. Saatavuus vain Helsingin ulkopuolella heikko.

      • kehä3 ulkopuolella

        Kuvitteletko todellakin, että Helsingin ulkopuolelta ei saa Nameit vaatteita? Kyllä meillä ainakin on Name It liike täällä, vaikka ei lähelläkään Helsinkiä asuta. Samoin kun lapsen isovanhempien paikkakunnalla, joka on pieni kaupunki.. Helsingin ulkopuolellakin ON elämää ja Name It.


      • dgfgjkjfkgjlhk.

        No, itse asun länsi-rannikolla, eikä kotikaupungissa tai lähikaupungeissa ole NameIt-vaatteita. Niiden perään pitäisi ajaa melkein 100 km yhteen suuntaan, joten enpä viitsi nähdä moista vaivaa.

        Hesasta niitä joskus ostan, kun sinnepäin muista syistä menen.


    • lapsonenx2

      Käytettyjä vaatteita kun ostaa, niin harvemmin tulee ongelmia. Meillä on kirppiksiltä ostetut ja lasten serkkujen vanhat vaatteet jo toisella lapsella käytössä, ja hyvässä kunnossa ovat vieläkin. Eikä tarvi maksaa maltaita :)

    • Anonyymi

      Hyvät vaatteista keskustelijat käykää vastaamassa kyselyyn jossa kartoitetaan uniikkien käsityönä valmistettujen lasten ja aikuisten vaatteiden ostaja kuntaa, aloittelevan käsityönä valmistavan vaatteiden ompelimo. Vastauksiin menee aikaa noin 2-10 minuuttia.
      https://link.webropolsurveys.com/S/44D3D9E090B06645

    • Anonyymi

      https://link.webropolsurveys.com/S/44D3D9E090B06645

      Kiinnostaisiko käsityönä valmistetut lasten uniikit vaatteet tai entäpä aikuisten plus koon vaatteet. Tai vaikkapa asusteet (pipot, huvit ja tonttulakit). Käykää vastaamassa kyselyyn, niin autatte ideassa eteenpäin. Kysely on anonyymi. Vastauksiin menee aikaa noin 2 minuuttia, maksimissaan 10 (mikäli haluaa vastata avoimeen kysymykseen täydennystä).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1403
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      18
      1063
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      999
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      974
    6. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      881
    7. 3
      880
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      879
    9. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      868
    Aihe