Rio de janeiro- Buenos aires

Sambaaa

Hei
Olen lähdössä helmikuussa kuukaudeksi Rio de janeiroon ja samalla olisi tarkoitus kävästä Buenos airesissa. Oletko käynyt näissä paikoissa lähiaikoina tai kenties asunut siellä? Nyt kaipaankin kaikenlaista tietoa kyseisistä paikoista. Edullinen majoitus, nähtävyydet, siirtymälennot jne. Olisin todella kiitollinen tiedoista... Kiitos.

2

616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähän infoa!

      Heippa,
      Asustelin itse yhden kevään Buenos Airesissa, joten siitä ajattelin vähän kertoa.. Saman reissun aikana käväisin myös Riossa. Buenos Aires on yksi mieleenpainuvimmista miljoonakaupungeista, joissa olen käynyt. Vaikka siellä on n. 15 miljoonaa asukasta, koin sen kuitenkin suhteellisen turvalliseksi paikaksi olla.
      Buenosissa on edullista liikkua taksilla paikasta toiseen, joskus tosin saattaa olla vähän ruuhkaisaa. Taksilla liikkuminen oli turvallista, myös yksinkin.
      Helmikuussa ihmisillä on vielä kesälomaa, joten esim. metroissa ei ole niiiin ruuhkaisaa. Ja hellettä piisaa siihen vuodenaikaan. Paras uimapaikka löytyy vähän keskustan ulkopuolelta, nimi on punta carasco. Se on maauimala tyyppinen paikka, koska rantaahaan siellä ei ole.. Isoja ostoskeskuksia löytyy monia, myös monet pääkadut ovat täynnä pikkuliikkeitä. Florida kadulta löytyy yksi iso ostoskeskus, jossa on monia merkkivaateliikkeitä. Iltaisin syömässä kannattaa käydä puerto maderossa, ihana paikka joen varrella, jossa on monta hienoa ravintolaa vierekkäin. Hintatasokin on edullinen ja liha todella hyvää.

      Viikonloppuisin kannattaa käydä markkinoilla esimerkiksi La Recoletassa tai Bocassa. Recoletasta löytyy myös kuuluisa hautausmaa, jossa on Eva Peronin hauta. Boca on suositeltava nähtävyys myös, sinnekin kannattaa mennä viikonloppuna, jolloin kaduilla on markkinat ja paljon ihmisiä.

      Buenos Airesissa kannattaa käydä katsomassa myös tangoshow. Kuuluisampia ovat ehkä kaupungin vanhimman kahvilan Cafe Tortonin pienet ja intiimit tangoshowt tai sitten upea illallistyyppinen senior tango. Jälkimmäisessä en käynyt, mutta sitä kehuttiin todella upeaksi.

      Yökerhoissa tuli käytyä myös, joista ensimmäisenä tulee mieleen Mint ja Opera, joka näkyy puerto maderosta. Sekä monia monia muita, jotka löytyy etsimällä :) Ihmiset kyllä auttaa, kun kysyy!

      Samalla reissulla vietettiin yksi viikko Riossa, keskityttiin lähinnä auringonottoon, koska tyttöporukassa ei uskallettu iltaisin pitkälle kämpiltä lähteä. Sokeritoppavuorella käytiin auringonlaskun aikaan, mikä oli todella upea kokemus. Käytiin myös päivän reisulla kaupungin ulkopuolella, muutaman tunnin ajomatkan päässä Riosta. Paikka oli pieni kalastajakylä, josta tehtiin venereissuja läheisiin paratiisisaariin. Upea kokemus sekin!

      Lonely Planetista oli suuri apu ainakin Buenos Aireissa. Tässä nyt ainakin vähän infoa..

      Hyvää matkaa! Ja nauti suurkaupungin sykkeistä!

      • Vähän infoa!Lisää..

        Niin, vielä lisäystä.. Rioon matkustettiin Gol lentoyhtiön kautta. Lentoliput ostin lentoyhtiön omilta sivuilta visalla. Hintaa menopaluulle tuli n. 200€. Lähtöselvitykset ym. sujui todella hyvin, muistaakseni pelkkä varausnumero ja passi riitti lähtöselvityksessä, jossa oli liput valmiina. Matkan kesto oli n. 3h.

        Laitan taas lisää, jos jotain tulee mieleen... :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe