Shoppailu ja yleiset jutut

matkaan tammikuussa

Olemme menossa Isla Margaritalle hotelli Hesperiaan tammikuussa. Hotellin siisteys? Entä ruoat? Mitkä ovat shoppailumahdollisuudet? Paljonko on matkaa Sambilin ostoskeskukseen? Miten sinne pääsee helpoiten? Onko hotellin ympäristössä kauppoja?

Entä alueen turvallisuus? Voiko Sambilissa liikkua puristamatta pörssiään henkensä edestä?
Onko hotellinalueella rahanvaihtopisteitä?

Moni asia askarruttaa mieltä vaikka kokenut matkaaja olenkin.

4

1450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • api

      Hotelli Hesperia näytti päällisin puolin siistiltä.
      Playa Aquan kylässä ostosmahdollisuudet ovat huonot, mutta 40 bolivarilla pääsee Polameriin Sambilin ostoskeskukseen, joka on valtava, nykyaikainen shoppailukeskus.
      Mercado de Conejeron
      ostoskeskus on vähän epämääräisempi, mutta melkein mielenkiintoisempi ostoskeskus, josta tekee ihan mukavia löytöjä kivaan hintaan. Kaikki turistikama myös löytyy.
      Taksit ovat halvin ja helpoin tapa matkustaa, siellä bensan hinta on vain jotain 3 centtiä/litra, joten autoilu ei ole kallista.
      Rahaa ei kannata vaihtaa virallisissa rahanvaihtopaikoissa, siellä kurssi on 1 euro = 3 bol. Jo hotellissa saa 5 bol. eurolla ja kuulin tarjottavan jopa 7.
      Vaihtorahat pitää tarkistaa heti, käyttävät vielä joskus myös vanhaa rahaa, siellähän poistettiin kolme nollaa vuosi-pari sitten, eli 1 bol. oli ennen 1000.
      Ihan vimpan päälle turvallista siellä ei lie ole, huumeita liikkunee sielläpäin, mutta kahden viikon lomalla ei mitään ikävää nähty.
      Ainoastaan tummemmat, bolivialaiset rantakauppiaat ja kynsienhoitajat yrittivät huijausta. Paikalliset venezuelalaiset vaikuttivat rehellisiltä.
      Taksikuskit eivät englantia ymmärrä, mutta elekielellä asiat sujuu, hinta kannattaa varmistaa ennen matkaa. Hotellissa oli lista asiallisista taksimatkojen hinnoista, tosin halvemmallakin pimeät taksit taisivat kuljetella.
      Meriretkiä erityisesti suosittelen, halvan bensan vuoksi vaneet oli isoja ja mukavia ja ryhmät pieniä, korkeintain oli 7 henkeä veneessä ja vähimmillään 4 kokopäiväretkellä.
      Hauskaa lomaa!

    • Veijo

      Moi!
      Palasimme tuolta Venezuelasta joulu aaton aattona. Rahan vaihdosta; Eurot ja Us taalat vaihtuivat sujuvasti ja luotettavasti paikallisiksi polivaareiksi monissa epävirallisissa vaihtopisteissä. Virallinen kurssi oli €:lle 3 ja epävirallinen kurssi 5, joten käyttövaluutta kannattaa viedä mukana rahana.

      tv Veijo

    • vamonos!

      Minäkin haluaisin tietää seuraavan;

      "Voiko Sambilissa liikkua puristamatta pörssiään henkensä edestä?"

      Niin että pärjääkö käsilaukulla vai pitääkö varautua paidan alle laitettavalla pussukalla =)?

      Niin ja missä hinnoissa siellä on vaatteet, kengät, laukut? Verrattuna esim. Turkin ym. välimeren maiden hintoihin (kun esim. siellä piraattilaukku vaikka 20 € yms.)
      Ja ennen kaikkea, millainen laatu vaatteilla? Kun esim. Turkista ostetut puuvillaiset vaatteet vääntyi muutamassa pesussa muodottomiksi...

      • entäs laatu ?

        Sambilin hinnat ovat Suomen tasoa.
        Maailman huippuvaattemerkkien laatu lienee sama kaikkialla kuten hinnatkin. Muiden laatu taitaa olla uskon asia, mikä selviää muutaman pesun/käytön jälkeen.
        Siellä tuskin onnistut tulemaan ryöstetyksi - muuten kuin kaupoissa omissa ostoksissasi - ellet änkeä ihan mahdottomaan syrjäiseen nurkkaan/kujaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe