Tupakanpoltto raskaana

tuleva äiti

Olen toisella kuulla raskaana enkä vain pysty lopettamaan tupakointia. Tulee pahat vieroitusoireet. Päivässä menee n. 25 tupakkaa. Poltan halpoja ja pahanmakuisia venäläisiä tupakoita koska niitä saa halvalla. Laittomiahan ne on mutta tuolla torin laidalla ne venäläiset myy niitä aamuisin eikä poliiseja näy missään. Ei ole yksinkertaisesti varaa ostaa tavallista tupakkaa kaupasta.
Neuvokaa minua! Miten voisin lopettaa polttamisen? En vain pysty lopettamaan. Luulen että jatkan polttamista koko raskauden ajan.

15

7758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3-lasta

      jos on tosi vaikeeta niin älä ala siitä huolta kantamaan.

      Mä oon polttanu jokaisen raskauden aikana ja on ihan terveet mukulat, ei mitään ongelmii oo ollu.
      Sairaudet on geeneissä ei ne siitä röökistä tuu.

      ja jos joku väittää että tupakoitsijat saa pienii lapsii niin ei tosiaankaan pidä paikkaansa.

    • Raipe

      Hei!en tiedä mitään poppakonsteja mutta minäkin poltin tupakkaa ennenkuin aloin odottamaan mutta tieto siitä että vauvan on paha olla masussa sai minut ainakin lopettamaan.aloitin tupakan polton uudelleen kun olin synnyttänyt mutta lopetin senkin koska imetin ja vauva sai selvästi oireita tupakasta!ja varsinkin ne halvat tupakat,,koskaan ei voi tietää mistä nr on tehty!VOIMIA KAMPPAILUUN ,TOIVOTTAVASTI SAAT TUPAKAN JÄTETTYÄ POIS!Huom!tämä ei ole syyllistämis tai arvostelu viesti jokainen tekee niinkuin haluaa ja tupakoivana tiedän kuinka vaikea siitä on irrotautua!!!!

    • mie

      Kokeile nikotiini korvaus hoitoa. Kielen alle laitettava tabletti pahimpaan himoon. Autaa ainaskin vähentämään. Terveydenhoitajan pitäs pystyä neuvomaan asiallisesti sinua. Kaikki terveydenhoitajat eivät pysty. Mulla oli ainakin niin kamala etten uskaltanut edes kertoa poltavani.

    • mamuska

      Poltin sätkiä 15-30 päivässä vielä raskauden pari ekaa kuukautta. Ostin sitten Nicorettepurkkaa, mutta ei siitä apua ollut. Siirryin kuitenkin polttamaan "valmiita" tupakoita ja kevyitä merkkejä. Tietoisesti jätin tupakat kotiin, kun lähdin ulos. Viimeisinä kuukausina ei paljon edes "kehdannut" polttaa julkisilla paikoilla ison vatsan kanssa. Pikkuhiljaa sain tupakoinnin pysymään 2-5 savukkeessa/pv. Loppuvaiheessa moni tupakka tuli tumpattua heti, kun kuvittelin vauvan kärsiviä irvistelyjä ja kipristelyä, kun se ei saa happea. Vaikka tupakoinkin jonkun verran loppuun asti, syntyi terve ja normaalikokoinen vauva. Mielestäni pahempiakin asioita voi raskausaikanaan "harrastaa" kuin tupakointi (alkoholi, huumeet).

    • Heidi

      raskaan olessa...en pystynyt lopettaa...yritin, mutta lopulta neuvolassa sanoivat ettei enää ees kannata, kun vauvalle tulee pahemmat vieroitusoireet ku mulle. 5 tupakkaa päivässä ei pitäis vaikuttaa kuulema vauvaan. Itse poltin noin 10 ja eip tuo nyt vaikuttanut miteskään. Ihan on normaali ja syntymäpainokin oli 3555g ja pituus 50cm eli sekin ihan ok.
      Niin ett tiiä niistä vaaroista.
      Mutta omaatuntoahan se kolkuttaa aina, että onkohan kaik ok vauvalla, kun poltan.
      Imettäessä yritin olla polttamatta ja vauva sai mahakipuja. Imetin ennen tupakkaa ja/tai lypsin maidon ennen pois ja annoin pullosta.En kyllä imettänytkään, kun 1,5kk ku maidontulo loppui. Sittempä se kamppailu lopettamisesta loppuikin...ja ei tullukkaan mitään.

      • heidi

        mun aijempaan, että imettettäessä yritin lopettaa ja en pystynyt ja silloin vauva sai kipuja maidosta (nikotiinista). Ja tein niinkun tein.


    • mjj.

      Keksity hahmo ja tarina, älkäätten ottako todesta
      tuoreet äidit.

      • möhkö

        Kai sen kaikki huomaa lauseesta:
        "Poltan halpoja ja pahanmakuisia venäläisiä tupakoita koska niitä saa halvalla. Laittomiahan ne on mutta tuolla torin laidalla ne venäläiset myy niitä aamuisin eikä poliiseja näy missään"


    • pirkko

      Mielestäni ajattelet nyt liikaa itseäsi, vauva on nyt kaikista tärkein,sen hyvinvointi, älä kuuntele niitä jotka sanoo et heillä on tullut terveitä lapsia vaikka ovat polttaneet raskauden aikana,he eivät ole ajatelleet lapsensa parasta.Sitä paitsi
      riskit ovat suuret saada sairas lapsi,riippuvaisiuus,pieni kasvuisuus,ja ennenaikainen synnytys, siis keskosuus yms.. ajatteleppa niitä jotka kovasti toivovat lasta ja eivät vaan voi tulla raskaaksi ja olisivat valmiita tekemään mitä vaan jos vaan saisivat lapsen,silloin ei ajattella yhtään mitää tupakan vetämistä raskauden aikana,vaan ajatellaan lapsen parasta. On hyvä että olet ajtellut lopettamista,tee se!! aina kun tekee mieli tupakkaa ajattele pienokaistasi siellä vatsassa,joka tarvitsee nyt eniten terveen pohjan hyvään kasvuun,tupakkaa se ei tarvii. Tsemppiä sulle, toivon todella et pystyt lopettamaan röökin vetämisen!

      • Jonnskku

        voin kertoo että eilen kuulin mieheltä, sen kaveri oli soittanu ja sanonu et niiden lapsella (huom. syntynyt jo) on tällä hetkellä sellanen ennuste ettei se ehkä koskaan kävele eikä puhe kehity, ja kaikki tämä tutkittu ja syynä vain ja ainoastaan äidin raskauden aikaisen tupakanpolton takia.
        tiedän kyllä tuttani jotka ovay itsekin polttaneet raskaana ollessa mutta saavat kuitenkin terveitä lapsia. Mutta itse en ottaisi riskiä raskaana polttamalla. En koskaan ole polttanut vakituisesti (ainoastaan humalassa) enkä onneks ole jäänyt koukkuun, olen ylpeä etten polta ettei tarvinnut yrittää lopettaa kun odotin itse.


    • pööpööpöpöpö

      ei herran jumala oikeesti!! miks tänne palstalle tulee kirjottelee ihmiset jotka ei polta tupakkaa??!!!!! "MUKA" ollenkaan raskauden aikana.. mä vähän veikkaan et kaikki ns."hyvät äidit" tulee tänne syyllistämään ja masentamaan ihmisiä, vain koska heillä itsellään on tupakoinnista huono omatunto... :D ei kukaan joka ei polta, tule tänne kirjottelemaan tupakanpoltosta ja kertomaan miten hyviä äitejä ovat,kun eivät muka polta... vaikka minä omasta lapsestani välitän enemmän kun kenestäkään muusta, ei se sitä sano etttä olen huono äiti jos poltan tupakkaa raskauden aikana.!!!! ihan älytöntä oikeesti, en kyllä polta kun vaan korkeintaan 2 tupakkaa päivässä, mut silti, sitä ei vaan voi yksinkeraisesti lopettaa ja en voi sille mitään!!! ja kaikki jotka ei polta ni niitten ei kannata tulla tälläsille palstoille kirjottelemaan mittään kun eivät tupakanpoltosta mitään tiedä...!!! helppoa ei ole lopettaa! mutta tästä jos eroon pääsen en alota enää ikinä!!!!

      • Vittu näitä juntteja

        Vittuako sitten ikinä olet raskaaksi hankkiutunut jos kerta "en voi lopettaa enkä niiQ voi sille mitää!!1111"

        Kasva aikuiseksi, ennenkuin alat lapsia tekemään.


    • Täti kysyy

      Tuo vauva on nyt 10 vuotias.
      Mitä hänelle kuuluu?
      Astma?
      Miten koulu menee?

    • järkikäteen

      Ei sille vain voi mitään mutta pidän itse raskaana tupakkaa polttavia vastuuttomina ja piittaamattomina ihmisinä... miten voi olla niin vaikeaa lopettaa tupakointi jos kerran tietä mitä siitä voi seurata? Syntyneellä vauvalla voi olla moninkertainen risti saada kätkytkuolema, astma ym. myöhemmässä vaiheessa voi olla keskittymishäiriöitä (mm. adhd) ja oppimisvaikeuksia... sitäkö te tupakoitsijat mahdollisesti haluatte lapsellenne? Lapsi voi syntyä terveenä toki, mutta ei kannattaisi ottaa riskiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe