Tupakanpoltto raskaana

tuleva äiti

Olen toisella kuulla raskaana enkä vain pysty lopettamaan tupakointia. Tulee pahat vieroitusoireet. Päivässä menee n. 25 tupakkaa. Poltan halpoja ja pahanmakuisia venäläisiä tupakoita koska niitä saa halvalla. Laittomiahan ne on mutta tuolla torin laidalla ne venäläiset myy niitä aamuisin eikä poliiseja näy missään. Ei ole yksinkertaisesti varaa ostaa tavallista tupakkaa kaupasta.
Neuvokaa minua! Miten voisin lopettaa polttamisen? En vain pysty lopettamaan. Luulen että jatkan polttamista koko raskauden ajan.

15

7823

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 3-lasta

   jos on tosi vaikeeta niin älä ala siitä huolta kantamaan.

   Mä oon polttanu jokaisen raskauden aikana ja on ihan terveet mukulat, ei mitään ongelmii oo ollu.
   Sairaudet on geeneissä ei ne siitä röökistä tuu.

   ja jos joku väittää että tupakoitsijat saa pienii lapsii niin ei tosiaankaan pidä paikkaansa.

  • Raipe

   Hei!en tiedä mitään poppakonsteja mutta minäkin poltin tupakkaa ennenkuin aloin odottamaan mutta tieto siitä että vauvan on paha olla masussa sai minut ainakin lopettamaan.aloitin tupakan polton uudelleen kun olin synnyttänyt mutta lopetin senkin koska imetin ja vauva sai selvästi oireita tupakasta!ja varsinkin ne halvat tupakat,,koskaan ei voi tietää mistä nr on tehty!VOIMIA KAMPPAILUUN ,TOIVOTTAVASTI SAAT TUPAKAN JÄTETTYÄ POIS!Huom!tämä ei ole syyllistämis tai arvostelu viesti jokainen tekee niinkuin haluaa ja tupakoivana tiedän kuinka vaikea siitä on irrotautua!!!!

  • mie

   Kokeile nikotiini korvaus hoitoa. Kielen alle laitettava tabletti pahimpaan himoon. Autaa ainaskin vähentämään. Terveydenhoitajan pitäs pystyä neuvomaan asiallisesti sinua. Kaikki terveydenhoitajat eivät pysty. Mulla oli ainakin niin kamala etten uskaltanut edes kertoa poltavani.

  • mamuska

   Poltin sätkiä 15-30 päivässä vielä raskauden pari ekaa kuukautta. Ostin sitten Nicorettepurkkaa, mutta ei siitä apua ollut. Siirryin kuitenkin polttamaan "valmiita" tupakoita ja kevyitä merkkejä. Tietoisesti jätin tupakat kotiin, kun lähdin ulos. Viimeisinä kuukausina ei paljon edes "kehdannut" polttaa julkisilla paikoilla ison vatsan kanssa. Pikkuhiljaa sain tupakoinnin pysymään 2-5 savukkeessa/pv. Loppuvaiheessa moni tupakka tuli tumpattua heti, kun kuvittelin vauvan kärsiviä irvistelyjä ja kipristelyä, kun se ei saa happea. Vaikka tupakoinkin jonkun verran loppuun asti, syntyi terve ja normaalikokoinen vauva. Mielestäni pahempiakin asioita voi raskausaikanaan "harrastaa" kuin tupakointi (alkoholi, huumeet).

  • Heidi

   raskaan olessa...en pystynyt lopettaa...yritin, mutta lopulta neuvolassa sanoivat ettei enää ees kannata, kun vauvalle tulee pahemmat vieroitusoireet ku mulle. 5 tupakkaa päivässä ei pitäis vaikuttaa kuulema vauvaan. Itse poltin noin 10 ja eip tuo nyt vaikuttanut miteskään. Ihan on normaali ja syntymäpainokin oli 3555g ja pituus 50cm eli sekin ihan ok.
   Niin ett tiiä niistä vaaroista.
   Mutta omaatuntoahan se kolkuttaa aina, että onkohan kaik ok vauvalla, kun poltan.
   Imettäessä yritin olla polttamatta ja vauva sai mahakipuja. Imetin ennen tupakkaa ja/tai lypsin maidon ennen pois ja annoin pullosta.En kyllä imettänytkään, kun 1,5kk ku maidontulo loppui. Sittempä se kamppailu lopettamisesta loppuikin...ja ei tullukkaan mitään.

   • heidi

    mun aijempaan, että imettettäessä yritin lopettaa ja en pystynyt ja silloin vauva sai kipuja maidosta (nikotiinista). Ja tein niinkun tein.


  • mjj.

   Keksity hahmo ja tarina, älkäätten ottako todesta
   tuoreet äidit.

   • möhkö

    Kai sen kaikki huomaa lauseesta:
    "Poltan halpoja ja pahanmakuisia venäläisiä tupakoita koska niitä saa halvalla. Laittomiahan ne on mutta tuolla torin laidalla ne venäläiset myy niitä aamuisin eikä poliiseja näy missään"


  • pirkko

   Mielestäni ajattelet nyt liikaa itseäsi, vauva on nyt kaikista tärkein,sen hyvinvointi, älä kuuntele niitä jotka sanoo et heillä on tullut terveitä lapsia vaikka ovat polttaneet raskauden aikana,he eivät ole ajatelleet lapsensa parasta.Sitä paitsi
   riskit ovat suuret saada sairas lapsi,riippuvaisiuus,pieni kasvuisuus,ja ennenaikainen synnytys, siis keskosuus yms.. ajatteleppa niitä jotka kovasti toivovat lasta ja eivät vaan voi tulla raskaaksi ja olisivat valmiita tekemään mitä vaan jos vaan saisivat lapsen,silloin ei ajattella yhtään mitää tupakan vetämistä raskauden aikana,vaan ajatellaan lapsen parasta. On hyvä että olet ajtellut lopettamista,tee se!! aina kun tekee mieli tupakkaa ajattele pienokaistasi siellä vatsassa,joka tarvitsee nyt eniten terveen pohjan hyvään kasvuun,tupakkaa se ei tarvii. Tsemppiä sulle, toivon todella et pystyt lopettamaan röökin vetämisen!

   • Jonnskku

    voin kertoo että eilen kuulin mieheltä, sen kaveri oli soittanu ja sanonu et niiden lapsella (huom. syntynyt jo) on tällä hetkellä sellanen ennuste ettei se ehkä koskaan kävele eikä puhe kehity, ja kaikki tämä tutkittu ja syynä vain ja ainoastaan äidin raskauden aikaisen tupakanpolton takia.
    tiedän kyllä tuttani jotka ovay itsekin polttaneet raskaana ollessa mutta saavat kuitenkin terveitä lapsia. Mutta itse en ottaisi riskiä raskaana polttamalla. En koskaan ole polttanut vakituisesti (ainoastaan humalassa) enkä onneks ole jäänyt koukkuun, olen ylpeä etten polta ettei tarvinnut yrittää lopettaa kun odotin itse.


  • pööpööpöpöpö

   ei herran jumala oikeesti!! miks tänne palstalle tulee kirjottelee ihmiset jotka ei polta tupakkaa??!!!!! "MUKA" ollenkaan raskauden aikana.. mä vähän veikkaan et kaikki ns."hyvät äidit" tulee tänne syyllistämään ja masentamaan ihmisiä, vain koska heillä itsellään on tupakoinnista huono omatunto... :D ei kukaan joka ei polta, tule tänne kirjottelemaan tupakanpoltosta ja kertomaan miten hyviä äitejä ovat,kun eivät muka polta... vaikka minä omasta lapsestani välitän enemmän kun kenestäkään muusta, ei se sitä sano etttä olen huono äiti jos poltan tupakkaa raskauden aikana.!!!! ihan älytöntä oikeesti, en kyllä polta kun vaan korkeintaan 2 tupakkaa päivässä, mut silti, sitä ei vaan voi yksinkeraisesti lopettaa ja en voi sille mitään!!! ja kaikki jotka ei polta ni niitten ei kannata tulla tälläsille palstoille kirjottelemaan mittään kun eivät tupakanpoltosta mitään tiedä...!!! helppoa ei ole lopettaa! mutta tästä jos eroon pääsen en alota enää ikinä!!!!

   • Vittu näitä juntteja

    Vittuako sitten ikinä olet raskaaksi hankkiutunut jos kerta "en voi lopettaa enkä niiQ voi sille mitää!!1111"

    Kasva aikuiseksi, ennenkuin alat lapsia tekemään.


  • Täti kysyy

   Tuo vauva on nyt 10 vuotias.
   Mitä hänelle kuuluu?
   Astma?
   Miten koulu menee?

  • järkikäteen

   Ei sille vain voi mitään mutta pidän itse raskaana tupakkaa polttavia vastuuttomina ja piittaamattomina ihmisinä... miten voi olla niin vaikeaa lopettaa tupakointi jos kerran tietä mitä siitä voi seurata? Syntyneellä vauvalla voi olla moninkertainen risti saada kätkytkuolema, astma ym. myöhemmässä vaiheessa voi olla keskittymishäiriöitä (mm. adhd) ja oppimisvaikeuksia... sitäkö te tupakoitsijat mahdollisesti haluatte lapsellenne? Lapsi voi syntyä terveenä toki, mutta ei kannattaisi ottaa riskiä!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   623
   5341
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   3229
  3. KOSKA MARIN TULEE KAAPISTA ULOS

   Olisi hyvä näyttää esimerkkiä, tosin osallistuminen pride-kulkueeseen on jo hyvä alku...
   Turku
   287
   1848
  4. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   1848
  5. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   111
   1327
  6. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   1310
  7. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   116
   1221
  8. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   1021
  9. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   892
  10. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   828
  Aihe