Suomalaiset näyttelijät

Galluppen

Listataanpas parhaimmat ja huonoimmat suomalaiset näyttelijät.

Parhaimmat omasta mielestäni: Vesa-Matti Loiri, Oiva Lohtander, Kai Lehtinen, Vesa Vierikko, Heikki Kinnunen.

Huonoimmat omasta mielestäni: Lähes kaikki Salkkari-näyttelijät (erityisesti sarjasta jokin aika sitten poistunut teini-ikäistä Nikoa esittänyt Juha Karhu, ugh!), Mikko Leppilampi, Jasper Pääkkönen, Peter Franzen, Mi Grönlund, Hanna Karjalainen.

25

7413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Salkkareihin

      oteta runsain määrin ei-näyttelijöitä. En tiedä, kun en katso.

      Jasper Pääkkönen kieltämättä käsittämätön valinta näyttelijäksi.

      • salkkareissa

        on yksi tosi hyvä näyttelijä, Teemu Lehtilä. Harmi vaan, että Eero-hahmo ei yllä läheskään Aaron tasolle.

        Myös Jarmo Koski on hyvä Sepon roolissa. Luonteva.


      • että salkkareissa
        salkkareissa kirjoitti:

        on yksi tosi hyvä näyttelijä, Teemu Lehtilä. Harmi vaan, että Eero-hahmo ei yllä läheskään Aaron tasolle.

        Myös Jarmo Koski on hyvä Sepon roolissa. Luonteva.

        on VAIN säälittäviä tai VAIN ei-näyttelijöitä


      • meliini
        salkkareissa kirjoitti:

        on yksi tosi hyvä näyttelijä, Teemu Lehtilä. Harmi vaan, että Eero-hahmo ei yllä läheskään Aaron tasolle.

        Myös Jarmo Koski on hyvä Sepon roolissa. Luonteva.

        mulle sukua jee... Se on kyllä hyvä änkyttämään Eero-roolissaan, siis positiivisella tavalla. Mutta kyllä musta se joka näyttelee Oonaa salkkareissa on aikas hyvä, kun taas se joka näyttelee Peppiä... Sara Säkkinen. AAARGH, miten pökkelö!


      • SuperSuppo
        että salkkareissa kirjoitti:

        on VAIN säälittäviä tai VAIN ei-näyttelijöitä

        Jos mahdollisesti ei Jazz/ Pääkkönen olisikaan aivan kelvoton näyttelijänä (siis JOS), on hän kyllä armottoman epäsopiva mainosääneksi. Ei toimi niin ei toimi. PLAY ON!!! NOT!!!


    • siitä yhdestä

      vannapii-ohjelmasta? Siis H. Karjalainen? Onko hän siis teistä näyttelijä? Höhe?

    • Retkuilija

      1.Vesa Vierikko
      2.Esko Nikkari
      3.Sulevi Peltola
      4.Esko Hukkanen
      5.Oiva Lohtander

      • naisia ollenkaan

        laukussa leipää ja piimää vaan


      • Anonyymi

        Lothander on toisissa rooleissa mainio, etenkin kun roolihenkilö on jotenkin Outo, tavallisen ihmisen näytteleminen menee joskus tahattoman koomiseksi
        , johtuen lothanderin persoonallisesta puhetavasta..
        Liian lihava joihinkin rooleihin, ei ole uskottavaa että pystyisi roolihenkilön työhön.


    • suomalaisina

      naisnäyttelijöinä pitäisin esim. Tiina Lymiä, Elina Knihtilää(erit. komediat) ja Pihla Penttistä. Miesnäyttelijöistä mainittakoon Janne Reinikainen, Peter Franzén ja Matti Pellonpää(erit.elävänä).
      Inhokkeja ovat Laura Malmivaara ja Mikko Leppilampi.

      Tietysti salisnäyttelijät ovat aika arsesta, erityisesti Hunksien riveistä poimitut. Maija-Liisa Peuhu kyl aiemmin menetteli :D

    • huonot

      hyviä on monta:
      Mikko Nousiainen, Heikki Kinnunen, Juha Veijonen,
      (keikki kummelin näyttelijät) ja hmm siinä kai tärkeimmät..

      Huonoja:
      Jasper Pääkkönen, ja aika moni salkkari näyttelijä..

    • Sihteerilintu

      Naisnäyttelijät:
      1. Ritva Oksanen
      2. Ritva Valkama
      3. Kristiina Elstelä
      4. Elina Knihtilä
      5. Eeva Litmanen


      Miesnäyttelijät:
      1. Taisto Reimaluoto
      2. Vesa Vierikko
      3. Vesa-Matti Loiri
      4. Oiva Lohtander
      5. Kari Heiskanen

      Monta hyvää näyttelijää jää vielä mainitsematta.

      Huonoimpia en voi listata, koska en edes ole viitsinyt ottaa heidän nimistään selvää.

      • Sirkka Perttunen

        Suosikkini:Ulla Tapaninen,Ritva Valkama.Anja Pohjola,Tiina Lymi ja Eeva Litmanen
        Miesn. Risto Kaskilahti,Samuli Edelman,Jussi Lampi,Esko Salminen ja Martti Suosalo.


    • blondit

      Etusivun kuvassa näillä miehillä ruskeet silmät ja hunajan väriset hiukset. . . on se joka varmasti vetoaa useimpiinkin : )

    • Rikastaja

      EHDOTTOMASTI! En ole ikinä nähnyt kenenkään niin ilmiömäisen HINTIN näyttelevän niin luontevasti heteroa! Tosiasiassa äijä veti minua täysin nenästä! Luulin miehen olevan suorastaan "mallihetero" kunnes luin hänestä haastattelun Anna lehdessä. Kaverilla "ei ole yksityiselämää" ja tyttöystävä "ei kuulu toimittajasopuleille" Jo tuolloinhan siitä kuului huhuja, kuinka se pelehti DM:ssä ja muualla. Sillonhan se jäi kiinni! Ei kyllä olisi uskonut! Karu tosiasia on, että "Kalle" (Pete Lattu)ja se on luontevin Suomalainen hompari. Ensimmäinen näyttelijä joka suutelee toista miestä miljoonien katsojien edessä, ja ensimmäinen joka antaa itseään nussittavan(Paha maa)miljoonien katsojien edessä, ja myöhemmin vielä "artitstisista syistä" pelehtii tangojen kanssa lyhtypylvään ympärillä("Matti")

      Jasper Pääkkönen on sekä komein, että ehdottomasti Suomen paras NÄYTTELIJÄ! Kukaan muu ei Suomalaisella valkokankaalla ole IKINÄ näytellyt niin luontevasti jotain, mitä EI OLE! Sehän on koko näyttelijän työ! Kukaan muu ei niin uskottavasti vedettänyt koko kansaa perusheteron esikuvalla kuin Jasper! Sehän on nyt jäänny kiinni! Ootteko te ollenkaan miettinyt, että miksi se ei enää oo saannu yhtään hyvää, johtavaa miesroolia "Pahan maan" jälkeen? Siitähän uumoiltiin ihan Suomen omaa "Brad Pittiä" Tosiasia on, että nyt se on kävelevän itsemurhapommi!

      Se on NÄYTTELIJÄ! Paras mitä Suomesta löytyy, ellei koko maailmasta! Karu tosiasia näet on, että se on HINTTI! Aivan oikein! Salkkarien Saku, "miesten mies" on HINTTI! HOMO! RUSKEAN REIÄN RITARI! Sillä mitä se näyttelee siellä lavalla ei oo MITÄÄN sen kanssa tekemistä mitä se OIKEASTI ON! Se on näyttelijä, kasvanu näyttelijä perheeseen, ja se on vetäny pokka roolia KOKO AJAN! Kun se jäi kiinni, niin se pantiin kaiken maailman "hintti rooleihin" kun ei kukaan ohjaaja enää USKALLA panna sitä miespäärooliksi mihinkään hyvän leffaan. Homo rantaleijonaksi?

      Joko se tekee itsemurhan, tai sitten tulee ulos kaapista tän vuoden sisällä. Mulla ei oo mitään pahaa homoja vastaan, mutta iso osa homonäyttelijöistä on tehny itsemurhan, esim jenkkien River Phoenix ja Brand Renfro. Karu tosiasia on, että Jasper on tikittävä aikapommi! Se jäi "kiinni" kaikki tietää siitä nyt, ja siltä on jo useiden vuosien aikana tän takia mennyt parhaat näyttelijäroolit sivu suun. Muistuttaa hyvin paljon Kanadalaista Hayden Christensenniä, mutta pakko myöntää on kyllä komeempi;=))

      Vois Salkkarien spesiaalissa kyllä antaa Sakun ja Kallen nuolla toisiaan, kun on niin ominainen pari. Se on ehdottomasti Suomen paras NÄYTTELIJÄ! Siis näyttelijähän on ihminen, joka luontevasti näyttelee jotain mitä EI OLE! Ja tässä Japser on tehnyt paremman työn kuin KUKAAN MUU koko Suomalaisessa näyttelijähistoriassa! Meni pitkään ja hartaasti, kunnes se lopulta jäi kiinni;=)

      • mKMKklo

        Ja taas tämä peräkammarinpoika kirjoittanut tänne, nyt rauhoitu, huomenna sulla on taas kivaa kun tulee työkkärikorvaukset ja voit ostaa taas lasolia. Teette vanhempien kanssa pikku drinkit ja taas on kivaa.


      • steve..
        mKMKklo kirjoitti:

        Ja taas tämä peräkammarinpoika kirjoittanut tänne, nyt rauhoitu, huomenna sulla on taas kivaa kun tulee työkkärikorvaukset ja voit ostaa taas lasolia. Teette vanhempien kanssa pikku drinkit ja taas on kivaa.

        Tarmo Manni oli huippu hyvä


    • hyvä näyttelijä.

      Hänellä on ollut todella monipuolisia rooleja kuten pizzakuski Vareksessa. Pahoissa pojissa Jasper näytteli myös. Loistavia suorituksia leffoissa kuten Paha maa, Levottomat ja Matti. Ihan turhaan puhutaan Jasperin salkkarimenneisyydestä negatiiviseen sävyyn. Hänhän erottui jo siellä, että lahjoja on vaikka mihin.

      Toinen loistava miesnäyttelijä on tietenkin Peter Franzen. Koirankynnen leikaajassa hän veti loistavan roolisuorituksen ampumavamman saaneena miehenä. Myös hänellä on ollut erittäin hyviä roolisuorituksia kuten Badding -elokuvassa, Kuningasjätkässä, Rukajärven tiessä ym.

      Oiva Lohtander ja Kai Lehtinen ovat myös suosikkinäyttelijöitäni. Kai Lehtisellä tietenkin ikimuistettava Raidin rooli ja Lohtanderilla komisario Janssonina. Martti Suosalon roolit muistan ihan Seitsemän Veljestä -tulkinnoista (Turkan)lähtien. Suosalon Irwin oli kova veto. Samoin hänellä oli erittäin hyvä rooli Musta Jää -elokuvassa unohtamatta loistavaa näyttelemistä Pölösen Kivenpyörittäjän kylässä.

      Veret seisautta roolisuoritus oli Milka Ahlrothilla Ilonen talo -nimisessä TV-elokuvassa, jossa hän näytteli alkoholistiäitiä. Se oli täydellinen suoritus, että kukaan ei pystyisi vetämään sitä paremmin. Eeva Litmasella oli hieno rooli Rakkaudella Maire -elokuvassa, varsinkin vanhemman naisen seksuaalisuutta käsittelevät kohtaukset eivät ole helpoimmasta päästä näytellä. Outi Mäenpää veti pinnat kotiin Musta Jää -elokuvassa. Se oli hieno suoritus. Ikuisesti myös muistan Sara Paavolaisen näyttelijäntyön Huojuvassa Talossa.

    • Yleisesti ottaen suomalaisnäyttelijät ovat hyviä, kunhan heidät vaan osataan laittaa oikeaan rooliin.
      Esko Hukkanen on ehdoton ykkönen ja muuta ovat kakkosia:)
      Harrastajateatteristakin löytyy todella lahjakkaita tekijöitä, mutten kerro ketkä, ettei tarvitse jonottaa lippuja. Vihaan jonottamista!!!!

    • Luru

      On jäsper pääkkösellä ihan hyviä suorituksea. Ja otetaan että vesamatti loirilla on enemmän kokemusta näyttelemisestä kun jasperilla. Minun mielestä jasper on ihan hyvä näyttelijä. Pahat pojat (hyvä suoritus), Kummelit & alivuokralainen ihan hyvä suoritus homona kun joutu olemaan. mutta ihan hyvä silti vaatii se taitoo eläytyä rooliin, ja pitää pystyy viemään se rooliin loppuun asti.

      Antakaa Jasper pääkköselle mahdollista.... tämä on vain minun mielipide

      • hieman liikaa.

        Ei voi mitään.


    • Anonyymi

      koski mikael on ollut hacksaw ridge elokuvassa. tämä "koski" kiusasi minua koulussa. erittäin homokammoinen.

    • Anonyymi

      Ärsyttävintä haettaessa on Janne Kataja vahvoilla voittajaksi.

    • Anonyymi

      Vierikko ja Kinnunen ovat hyviä vähintäänkin, niinkuin yleisesti on samaa mieltä oltu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe