Finnairin korvaukset myöhässä

Miten muilla?

23.11.2008 oli jonkin sortin talvimyrsky eteläsuomessa ja lentoja peruuntui. Omalla kohdalla olin ostanut porukan jatkolentojen Hesasta liput omasta kukkarosta. Lento peruuntui ja kun Helsinki-Vantaa oli yhtä härdelliä edes bussilippuja ei sieltä saatu ja nekin piti tietysti ostaa itse.

Samoihin aikoihin oli lisäksi Thaimaan sinänsä olellisesti rankemmat viivästykset jotka epäilemättä juttusumaa lisäävät Finskillä ja muilla.

Kysymys oikeastaan kuluu mikä on muilla tilanne, onko viivästys- ja peruutustapausten korvauksia vielä kuulunut? Erityisesti asiassa sieppaa se että Finskiin ei tunnu saavan muuten yhteyttä kuin MAKSULLISEN puhelinpalvelun kautta; Customer Care. (nimessä alkaa olemaan parodian makua...) Samoin sähköposteihin ei vaivauduta vastaamaan. Mutta mitens muilla samoihin aikoihin finskin kanssa vääntäneiden tilanne, onko edistystä tapahtunut?

9

2446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xdfthdh

      sää syynä eli ei korvauksia, ellei sitten matkavakuutuksesta.

      • ettei..

        Pidän päivänselvänä asiana että toimittamattomasta palvelusta eli toteumattomasta lentomatkasta lippujen hinnat palautetaan, samoin seurannaiskulujen osuus.
        Lisäksi kohdekenttä oli koko päivän normaalisti auki, samoin pääasiassa Helsinki-Vantaa. Päätös jättää niukkamatkustajainen lento suorittamatta perustui taloudellisiin näkökohtiin ja keskittyä suurempiin reitteihin. Sää on hyvä tekosyy mutta se ei ole koko totuus.


      • ei peruta
        ettei.. kirjoitti:

        Pidän päivänselvänä asiana että toimittamattomasta palvelusta eli toteumattomasta lentomatkasta lippujen hinnat palautetaan, samoin seurannaiskulujen osuus.
        Lisäksi kohdekenttä oli koko päivän normaalisti auki, samoin pääasiassa Helsinki-Vantaa. Päätös jättää niukkamatkustajainen lento suorittamatta perustui taloudellisiin näkökohtiin ja keskittyä suurempiin reitteihin. Sää on hyvä tekosyy mutta se ei ole koko totuus.

        Finnair ei peru lentojaan sen vuoksi, että lennolla olisi vähän matkustajia. Tämä on kaupunkilegendaa.

        Jos liikenne on ollut sekaisin sään ja sen aiheuttamien myöhästymisten vuoksi, niin tällöin lentoyhtiöt peruuttavat lentoja, joille ei ole konetta tarjolla tai henkilökuntaa, sillä konehan voi olla esimerkiksi jumissa maakuntakentällä tai Euroopan kentällä, samoin henkilökunta. Lisäksi joudutaan perumaan lentoja, jotta päivän aikana saadaan myöhästymisiä kirittyä kiinni, jolloin yhden edestakaisen kotimaan lennon peruuttaminen saattaa tuottaa 2-4 tuntia kirittyä aikataulua kiinni. Näin saadaan päivän mittaan aikatauluja kiinni, eikä olla ihan koko ajan yhtä myöhässä, koska ne heijastuvat herkästi vielä seuraavan aamun maakuntalentohin. Jos iltalento on saapunut tunteja myöhässä sinne, niin aamun ensimmäiset lennot Helsinkiin lähtisivät myöhässä miehistön lepoaikojen vuoksi myöhässä.

        Toki näissä tapauksissa pyritään valikoimaan ne perutut lennot esimerkiksi sen mukaan onko ko. lentojen matkustajat siirrettävissä seuraavalle lennolle, eli onko kohteeseen useita lentoja päivässä tai jos on vain vähän matkustajia lennoilla, niin onhan se selvää, että silloin on helpompaa sijoittaa matkustajat muille lennoille, kuin täyden lennon matkustajat. Mutta taloudelliset näkökohdat eivät tällöin ole syynä vaan käytännöllisyys.

        Sama se on mannertenvälisten lentojen suhteen jos on pakko perua yksi lento, niin silloin mietitään matkustajamääria ja uudelleen reititysmahdollisuuksia, helpointahan on reitittää matkustajat uudelleen kohteeseen, johon on Euroopasta runsaasti tarjontaa.

        Eli pelkän taloudellisen syyn vuoksi ei Finnair lentojaan peruuta, paitsi jos kyseessä on koko reitin peruutus, eli esimerkiksi Cantonin reitti syksyllä. Mutta varaustilanteen perusteella ei siis peruta yksittäistä lentoa, koska paluulento saattaa olla täynnä, vaikka menolento olisikin lähes tyhjä.

        Huom en ole yhdenkään lentoyhtiön palveluksessa, mutta satun vain tietämään näistä asioista jonkin verran työkenneltyäni vuosia sitten lentokentällä.


    • Kissus

      ...joka perustuu omakohtaiseen kokemukseen: Ei korvausta.
      Finnair on aika haka pesemään kätensä em. asioissa vedoten juuri vaikkapa säätilaan tms. jonka varjolla kieltäytyvät korvaamasta mitään.

    • olisi pitänyt järjestää

      Siis jos lentosi peruttiin sään vuoksi, niin joka tapauksessa lentoyhtiön olisi pitänyt järjestää korvaava kyyti. Tällöin mitään palautusta ei tule, koska korvaava kyyditys on järjestetty. Jos taas olette itse päättäneet hommata oman kyydin, ettekä ole jääneet odottamaan tulopalvelun järjestämää kyyditystä, niin tällöin tilanne on toinen. Ehkä ette saa mitään takaisin.

      Jos tulopalvelu olisi teille ilmoittanut, että hommatkaa oma kyyti ja hakekaa korvausta myöhemmin, tulisi siitä olla jonkinlainen todistus, koska muutenhan ei pysty todistamaan ettei lentoyhtiö ollut järjestämässä kyyditystä. Tällöin olisitte oikeutettuja saamaan myös bussilippurahat takaisin.

      Mutta hankala kommentoida tarkemmin, kun ei tiedä kaikkia yksityiskohtia. Pääsääntönä on, että lentoyhtiö järjestää korvaavan kyydin, eikä silloin siitä saa mitään korvausta/palautusta.

      Ihan mielenkiinnosta kerrohan miten asian kävi.

      • seen that

        Lentoyhtiöt järkkää useimmiten korvaavan kyydin peruuntuneen vuoron tilalle tai lennättää seuraavalla mahdollisella vuorolla (ja tarvittaessa jopa yövyttää) Kai ne "omatoimiset" järkkäilijät katsoo case by case. Välilliset kulut menee omaan piikkiin. Varaudu odottamaan asiasi käsittelyä.


      • Aloittaja

        Eipä olisi voinut paljoa pienempi enää korvaus olla.
        Ei mitään:
        -itse maksetusta bussilipusta Hki-Tku

        -taksista Tku bussiasema -> lentokenttä jossa oma auto odotti

        - noin 46% toteutumatta jääneen lentolipun hinnasta.

        -case otti melkein kolme kuukautta, siis päätös. Rahoja ei ole vielä tilillä mutta mitäs noista pennosista.

        Kuten tuossa joku sanoikin, mestareita ovat pesemään kätensä...


    • Rouva M

      kokemuksia ainoastaan matkatavaroiden rikkoontumisesta ja sähköpostiin vastattiin pian ja ystävällisesti..korvausta kyllä joutui odottamaan kaksi kuukautta ennenkun summa oli tilillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe