Kissa+chihuahua=?

annamuu

Eli, meille on harkinnassa chihu, mutta on vain yksi ongelma. Talossamme asustelee kissa herra, joka on ollut jo yli 10 vuotta talon lattioiden "herrana" ja siksi se ei varmaankaan hyväksyisi ketään, ainakaan koiraa reviirilleen. onko kenties kellään muulla ollut jotain vastaavaa tilannetta, tai ohjeita, ettei kissa heti pennun astuttua taloon repisi sitä kappaleiksi?

6

2185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sussex spaniel

      En kyllä suosittele hankkimaan koiraa, jos kissallanne on ikää jo 10 vuotta ja se ei ole tottunut koiriin aiemmin. Kyllä kissa tuossa iässä on viettämässä jo puhtaasti omistamaansa elämää ja tuskin suostuu vaihtamaan herruutensa paikkaa.

      Kokemusta on kissoista ja koirista aika lailla, ja nyt on kyllä pakko sanoa, että jos hankitte koiran kissanne seuraksi, niin otatte melkoisen riskin. Tunnen kissoja, jotka eivät hyväksy kotiinsa ainuttakaan muuta lemmikkiä, koska ovat tottuneet talonsa herruuteen.

      Olen pahoillani...

      T: Sussex spaniel

    • kasvattaja

      kertoi ikävästä tapauksesta, jossa chihupentu oli jätetty kaksin kissan kanssa. Kissa oli tappanut pennun :( Jokin saalistusvietti vissiin herännyt tai sitten luullut rotaksi tai jotain. Tämä siis kokeneen chihukasvattajan suusta, ei mitään urbaania legendaa.

    • maarru

      Minulla on molemmat ja tulevat aivan mainosti toimeen keskenään. Molemmat ovat kuusivuotiaita ja kasvaneet yhdessä. Kissa on myös leikattu.

      • ...etteivätkö...

        ...koirasi ja kissasi tulisi toimeen keskenään, mutta luitko tämän kyselyn alkulauseet? Siinä ei sanota, että kissa olisi ollut pennusta asti tekemisissä koiran kanssa, vaan aivan toisin.

        Kiva kuulla uutises, mut valitettavasti siitä ei taida olla tässä kyselyssä paljoo hyötyä.


    • .....

      joo.kannattaa tehenii et vaikka panee chihuahuan jonkinlaiseenhäkkiin ja päästää kissan sen luokse.tosin kannattaa kysyä saako chihun palauttaa.kannattaa ennen chihun hankintaa myös varata joku huone chihulle ja yhdistää häkki siihen.niin kissa vähitellen tottuu chihuahuaan.sit jossain vaiheessa chihun laskee irti ja kissaa taluttaa tai toisin päin.kun tätä on tehty tarpeeksi kauan tehdään niin että silitetään samalla kädellä vuoron perään. näin ne tottuvat toistensa hajuun.seuraava vaihe on se että niitä pidetään jossain huoneessa vapaana juoksemassa.jos sintyy tappelu erota ne.jos onnistut tilaa voi kasvattaa.tosin kissalle tulee antaa enemmän huomiota kun chihulle sen mukaan kuin pitkään kissa on ollu ainoa lemmikki.ymmärrä tässä vaiheessa molempia sillä chihu on olut pitkään huoneessa ja mahollisesti ulkona.toki se tuntuu kissastasi epämukavalta kun hoidat pelkän kissan siasta myös koiraa.jossain vaiheessa sitä aikaa pidennetään milloin kissa ja chihu on samassa tilassa.älä toimi hätiköiden vaan etene vähän kerrallaan.kun eläinten yhteistä aikaa pidennetään tarpeeksi voidaan niitä pitää vaikkapa pari päivää yhdessä kunhan joku on kotona vähäse vahtimassa.molemmilla pitäisi olla paikka johon toinen ei pääse ja jossa voi syödä rauhassa.pian ne pärjäävät ilman vahtimista.tämä homma voi tuntua pitkästyttävältä mutta mieti miltä tuntuu kun sinulla on kaksi vauhdikasta kaverusta jotka pitävät sinusta.

    • Eräs kokemus

      Meillä 11-vuotias leikattu narttu kissa, tytär otti chihu pennun ja tuli käymään meillä muutamaksi päiväksi.
      Teimme portin yhden huoneen oveen ja sen kautta saivat tututstua toisiinsa. Chihu olisi halunnut kyllä tulla kissaa lähelle, mutta kissa sähisi ja perääntyi, mutta tuli uteliaana kuitenkin jonkin matkan päähän katsomaan. Emme kuitenkaan missään vaiheessa luottaneet niitä samaan tilaan keskenään. Ovenkahvakin käännettiin toiseen asentoon ettei kissa pääse yöllä yllättämään. Meidän kissa on syntynyt metsään ja on niin sanottu villikissa. On hyvin arka kohdatessaan vieraita ihmisiä.
      On totutettu olemaan pienestä pitäen kiinni fleksissä pihallamme, mutta silti onnistunut saalistamaan oravia ym. Chihun pentu niin pieni ja hentonen että jos kissa sen kimppuun hyökkää ja haluaa sen hengiltä niin se tapahtuu salaman nopeasti joten todella varovainen pitää olla. Ehkä jos molemmat olisivat pentuja, tilanne olisi ihan toinen :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1854
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1437
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1416
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1379
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      145
      1334
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1270
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1267
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1202
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1078
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1077
    Aihe