Luxorissa käyneet

pitemmän ku päivän reissun

Moi
Eli 8 päivän reissu Luxoriin edessä Finnmatkojen kautta.

Miten meni bussireissu Hurghadan kentältä Luxoriin?

Mitä kaikkee hommailitte, muuta kuin kävitte nähtävyydet(kuumailmapallo, purjehdus, omatoimiset reissut...)? Mitä ravintoloita suosittelette? Pukeutuminen..?
Pariskunta lähdössä, omatoimisuus on vähän niin ja näin... :(

8

1393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viikossa

      Lento on kerran viikossa samana päivänä mutta
      silti Finnmatkoijen viikossa on 8 päivää kun
      muilla 7 päivää? ;)

      Aika rankkahan tuo bussimatka on lennon päälle.
      Ennemmin kannattaisi matkustaa DominaTravelilla
      niin pääsisi suoraan Luxoriin.

      Ja eipä siellä voi mitaan rafloja sun muuta
      suositella kun siellä missä eilen oli rafla voi
      tänään olla lihakauppa ja huomenna autonrengaskauppa.

      Jos ei ole omatoiminen niin kannattaa ne
      matkatoimiston retket käydä lapi vaikka
      niistä saakin maksaa moninkertaisen hinnan
      kuin jos ne ostaisi suoraan paikallisilta.

    • Ravintoloita on tosiaan todella paljon ja länsirannalla on paljon hyviä mistä saa paikallista ruokaa. Englantilaisia on myös lukuisia mutta oletan haette paikallisia makuelämyksiä. Omat suosikkini ovat mm. itäp. SOFRA sekä länsip. AFRICA. OASIS on ihana kahvila, jossa ei mitään egyptiläistä tarjottavaa, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen. Se on Philippe-hotellia vastapäätä.

      Vaatetus riippuu milloin menette, talvella tarvitaan illoiksi lämmintä, kunnolla lämmintä! Monet ravintolatkin ovat ulkoilmapaikkoja ja jos iltalämpötila laskee vaikka 10 tai joskus peräti alle niin vilu tulee "normivaatteissa". Mutta peittävämpää yleensä jo siksikin että liian monet punanahat siellä näkee pikkutopeissaan, iho palanut. Nähtävyyksillä menee yleensä sen verran kauan että suojavoiteita pitäisi välillä lisätäkin päivän kuluessa.

      http://www.luxor-info.net

    • omatoimisuudella

      Kävimme Luxorissa uudelleen tänä syksynä. Silloin oli vielä liian kuuma - teillä on hyvä ajankohta.

      Bussimatkat ovat aika rankkoja lennon päälle/alle. Varatkaa kunnon eväät (VESI!) mukaan.

      Luxorissa myyjien käytös oli parissa vuodessa muuttunut selvästi päällekäyvämmäksi - päättäväinen "kiitos ei" toimii silti.

      Katselkaa ainakin pari päivää tarjontaa ja hintoja, ennenkuin ostatte mitään.

      Kunnon opaskirjan kanssa selviää Luxorin kaupungin temppeleistä (kävellen tai taksilla sinne) itsekin - varatkaa 1/2-päivää eri päivinä kummallekin. Etenkin Karnakin temppeliin voitte myös palkata paikallisoppaan portin tienoilta (tarkista silloin opaskortti ja ennekikkea kielitaito). Luxorin museo (ilmastoitu, pelkistetty näyttely) kannattaa myös ehdottomasti käydä katsastamassa.

      Kuumailmapalloretki on hieno - matkavakuutus vain ei kata sitä. Paikallisten matkatoimistojen hinnat ovat olennaisesti (50-70%) alemmat kuin kv. valmismatkajärjestäjien - ja samanlainen haku hotellista toimii molemmissa. Suosittelen lämpimästi (meidän lennollamme keski-ikä oli liki 50v, joten aivan extreme-matkailusta ei ole kysymys).

      Kuninkaiden laakson retki kannattaa valita oman historian mieltymyksen ja sisun mukaan. "Pakolliset" juoksee läpi matkatoimiston retkellä nopeasti, mutta itse olen käynyt siellä sekä koko päivän retkellä että yhteistyössä valituissa hautakohteissa paikallisoppaan ja taksin kanssa. Tässä kannattaa kuitenkin pitää terve varovaisuus mukana.

      Päivän laiskotteluristeily Niilillä on mukava.

      Ruokapaikat vaihtuvat nopeasti. Oppaalta saa kysymällä turvalliset ja kelpo paikat. Ehkä myös luotettavasta taksista on apua.

      Oikein hyvää matkaa
      - ja kommentoikaa kokemuksianne.

    • - 08

      Me matkustimme Hurghadasta Luxoriin, Kairon matkan verrattuna, pikku juttu.
      Matkanjärjestäjän reissut ovat ”kiireisiä”, joten paikalliselta matkanjärjestäjältä kannattaa ostaa Luxorista ulospäin suntautuvat retket ja Luxorin alueen retket tehdä omatoimisesti.

      Luxorissa ollessa ostimme kadulta (hintaneuvottelut ensin) miehen ja auton Denderaan, Hathorin temppelialueelle joka sijaitsee noin 60 km päässä Luxorista. Kuljettajamme odotti parkkipaikalla, meno-paluu on syytä sopia hintaneuvotteluissa. Paikanpäällä on hyviä paikallioppaita, jotka englanninkielellä kertovat sekä opastavat temppelialueela. Tuolla reissulla näimmee paljon Niilin sivujokivarren elämää – paikallisasutusta, kyläelämää jne. Maksoimme Denteran ”retkestä” kuljettajallemme 120 epyptin puntaa tippi. Hathorin temppeli oppaalle 10 puntaa. Meitä oli 4 hlöä ja nämä ovat yhteissummia.

      Seuraavana päivänä oli vuorossa Hatsepsutin kuolintemppeli, sitten Haabun tamppeli, Jättiläispatsaat ja Karnakin tamppelialue. Luxorin temppelialue vain ulkoa ja kiireellä! Siinä meini koko päivä ja olimme aivan poikki, koska aurinko porotti täydeltä taivalta ja jouduimme kameroiden lisäksi raahaamaan mm. puolentoista litran vesipulloja mukana. Kuljettajamme odotti, pysähtyi tarvittaessa, jos halusimme ottaa video- tai kamerakuvaa tai tarvitsimme muita huolto toimenpiteitä kuten, kuten käyntejä wc:ssä tai ostoksia oli ne sitten vedenostoa tai käyntejä alabasterpajoissa, joita on runsaasti matkanvarrella.

      Wossikka ajelu Luxorissa on paikallaan, ensin vain on syytä tarkistaa, että heppa on kunnossa (yleensä ovat, mutta ne kaviot). Kolmea henkilöä enempää ei wossikkarattaille sekä hepan ei tarvitse juosta reipasta ravia ympäri kylän (eli noin 20 kilometriä) – mielestäni se menee jo eläinrääkkäyksenpuolelle, joskin RAHASTA jotkut parivaljatkot ovat valmiita tekemään senkin.

      Niilin rantabulevardilla olevaa rantaravintolaa, jonka nimeä en muista, mutta on keskeisellä paikalla, en suosittele. Ruokaa on runsaissa seisovissa pöydissä, mutta mättöä ja kiireellä oli otettava lounas, palvelu epäystävällistä, tarjoilijat ahdistelevia!!!

      Yövyimme omatoimimatkallamme Hurghadasta Luxoriin Quen Walleyssa, jossa söimme päivällisen ala carte ravintolassa ja siitä ei moitetta voi sanoa.

      Luxoriin jäi mieleni, pariviikkoa Luxorin alueen nähtävyyksissä viihtyisin, joten seuraava talvimatkani suuntautuu Luxorin alueelle, sitä ennen, Kairo kesällä – 09 ja kuukauden verran.

      Hyvää Matkaa!

    • olen lähdössä

      viikoksi Luxoriin Finnmatkojen kautta. Aiemmin olen Luxorissa käynyt kolmesti (kerran kahden päivän retkellä ja kahdesti omatoimisesti). Kaikkein edullisimmin Luxorin nähtävyyksiin pääsee tutustumaan ottamalla taksin länsirannalle ja ostamalla sisäänpääsyliput kunkin nähtävyyden luona olevista myyntipisteistä. Kannattaa etukäteen sopia taksin kanssa hinnasta sekä myös odottamisajasta eri nähtävyyksillä käydessänne, maksakaan sovittu hinta vasta saapuessanne takaisin itärannalle. Aion tällä kertaa käydä länsirannalla kahtena päivänä (toisena päivänä hautalaaksot ja toisena Hatsepsutin temppeli ja alabasteripajat.

      Jos tutustuu aiemmin kirjalliseen tietoon nähtävyyksistä, selviää paikanpäällä aivan hyvin em. tavalla. Mutta kuten viestiketjussa joku on maininnutkin, Luxorista löytyy runsain määrin paikallisia matkatoimistoja, joiden kautta pääsee retkille. Suositusta voi kysyä oppaalta vaikkapa bussimatkalla Hurghadasta Luxoriin.

      Karnakin ja Luxorin temppeleissä itärannan puolella sama kuvio. Hotellin sijainnista ja (matkailijan kunnosta) riippuen kannattaa miettiä ottaako kyytiä ollenkaan vai taittuuko matka kävellen. Itärannalla kyydiksi käy taksin sijaan hevoskärryt. Luxorin temppeli on kauneimmillaa iltavalaistuksessa. Karnakin temppelillä kannattaa ehkä käydä päiväseltään ja lisäksi jos intoa riittää niin hotellilta ainakin saa tiedon minä iltoina ja mihin aikaan Karnakissa on saund and light -show. Näihinkin paikkoihin myydään pääsylippuja nähtävyyksien sisäänpääsyjen luona.

      Voimassa olevat nähtävyyskohteiden pääsylippujen hinnat löydät mm googlen kautta hakusanalla luxorinfo. Sieltä löytyy suomenkielinen laaja sivusto jossa kaikkea Egyptiin ja Luxoriin liittyvää tietoa pilvin pimein.

      Bussireissu Hurghadan kentältä Luxoriin kestää muistaakseni 3-4 tuntia ja tapahtuu suurimmaksi osaksi pimeän jo laskeuduttua. Hurghadaan tullessa pidetään noin tunnin mittainen hengähdystauko jollain hotellilla, jossa on myösmahdollisuus ruokailuun. Vasta tämän jälkeen lähdetään kohti Luxoria.

      • manitsemani

        nettisivu löytyy paremmin haulla Luxor-info.net


    • Kiitos kaikille!

      Kiitoksia vastauksista :)!! Matka on maaliskuun puolessa välissä.. Kerron sitten varmasti kokemuksista! Innolla odottaen reissua.

    • Lux Luthor

      King Tut ja Sinbad ja Ali Baba olivat suosikkiravintoloitamme käydessämme Luxorissa. Sinbad ja Ali Baba sijaitsevat aivan Luxorin temppelin vieressä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe