Odotettu rauha vihdoin Sri Lankalle ..

foxfi

Olin puhelin yhteydessä pitkäaikaseen ystävääni Sri Lankalla.

Hän kertoi, että yli 20 vuotta kestänyt sota, sen tilanne nyt ja neuvottelut tuntuvat olevan vihdoin vaíheessa, että rauha olisi hyvinkin mahdollista nyt ja ajankohdankin tiesi kertoa - helmikuun alussa.

Toivotaan, että asia on myös näin ja että Sri Lankan kansa saa vihdoin näin parhaan lahjan mitä odottaa saattaa, jota myös juhlia heti huhtikuussa 14 päivä heidän oman joulunsa kunniaksi maailman parhaana joululahjana.

Onnea vain tälle asialle ja hyvää matkaa Sri Lankaa rakastaville turisteille..

25

2634

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • negombisti
    • fisail

      Todella hienoja uutisia. Toivottavasti näin myös tapahtuu.
      Olen oikein iloinen myös siitä, että Suomen maassa on muitakin Sri Lankaan "hurahtaneita". Itse olen perheeni kanssa käynyt siellä usein sukuloimassa. Toivottavasti pääsemme lähtemään myös tänä vuonna!

    • ka-sa

      jonkinlaisen rauhan saisivat siellä aikaan!
      Ensimäisen kerran vierailimme maassa v.-84 ja siitä asti olemme olleet kiinnostuneita Sri Lankan tilanteesta. Kaikki nämä vuosikymmenet on siellä sodittu. Tuntuu melkein utopistiselta, että tilanne nyt todella rauhoittuisi.Tuskinpa tilanne siellä ainakaan ihan äkkiä muuttuu. Sen verran pessimisti tässä on.

      • prasse

        hei sri lankassa tilanne on aika hyvaa. tervetuloa sri lankaan.sp osoitee [email protected] kirioitellaan kiitos


    • loppua

      Sri-lankan armeija nyt massiivisesti hyökännyt tamileja vastaan,mutta eivät ne kaikkia fanaatikkoja pysty tuhoamaan.Intian Tamil Nadusta tulee lisää muutama miljoona.Rauhaa ei saada,ennenkuin tamilit saavat jonkinlaisen autonomisen alueen saaren pohjoisosaan ja sitä singaleesienemmistö ei ole valmis antamaan.Vuosien viha on syvällä molemmin puolin.Vahinko kaikille,myös turismille.

    • Voin kertoa

      Mimmit lähti uimaan Hikkaduwa beachille 2.1. n. klo 11:00.
      Jäin lueskelemaan hotellin sohvalle ja kohta alkoi kuulua aivan mieletöntä pauketta joka puolelta (siis ilotulitteiden pauketta). Ihmettelin että mikä hitto nyt on??
      Myöhemmin illallahan se asia sitten selvisi. Paikallinen kundi kertoi että hallituksen joukot oli vallannut sissien päätukikohdan.
      Oli miltei uusi uusivuosi sen kaiken paukkeen ja auton torvien soiton keskellä kun illemmalla lähdimme siitä kylälle safgalle.
      Osa tuntui olevan hyvinkin optimistisia asian suhteen, mutta toki oli myös iso osa niitä jotka olivat aika pessimistisiä.
      Joku kyseli rupian kurssia. Paras hinta oli 161Rs/1€.

      • Kiitos tiedoista sodan melskeestä ja rupian paikallisesta kursista, sitä juuri tarkoitin kyselylläni - jos tästä lähtisin itsekin sinne tutkailemaan hieman paikkoja.

        Täällä aurinko paistaa ja pakkasta -16C.

        Rauhaa sinulle ja muillekin rohkeille suomalaisille.

        Oli miten oli, toivon edelleen sodan loppumista ja rauhan aikaa..


      • jo värjöttelen
        foxfi kirjoitti:

        Kiitos tiedoista sodan melskeestä ja rupian paikallisesta kursista, sitä juuri tarkoitin kyselylläni - jos tästä lähtisin itsekin sinne tutkailemaan hieman paikkoja.

        Täällä aurinko paistaa ja pakkasta -16C.

        Rauhaa sinulle ja muillekin rohkeille suomalaisille.

        Oli miten oli, toivon edelleen sodan loppumista ja rauhan aikaa..

        Juuh. Siis takas tultiin just loppiaisen vastaisena yönä. Eli samoissa pakkasissa täällä jo ollaan.

        Ei siellä mun mielestä mitään rohkeutta tarvita, ainakaan etelässä (Hikkaduwa). Sodan huomaa siellä ainoastaan siitä että poliisit pysäyttää välillä auton, mut ku ne huomaa et sisällä on turisteja, niin eiku hyvää matkaa vaan. Niin ja telkusta tietty myös, vaikka kieltä en ymmärtänytkään.
        Takaspäin lähdettäessä (5.1. yöllä) auto pysäytettiin 3 kertaa ja lentoasemalle asti ei saanu ajaa, vaan piti siirtyä muutama sata metriä ennen bussiin.
        Mene ihmeessä, vielä ennen sadekautta (tai miksei silloinkin), kunhan välttelee sitä pohjoisosaa.
        Kyllä minäkin sodan loppumista toivon, vaikkakin mä diggan sitä et ei ole niin paljon turisteja. Mut paikkakuntalaisten puolesta niitä tietty sais olla paljon enemmän.
        Peace, love & understanding


    • Valitettavasti rauhaa ei ol...

      Hei!

      Rauha on jota jokainen toivoo, mutta sitä ei missään nimessä saada sotimalla kuten Sri Lankan nykyinen hallitus uskoo. Kuten USA:n edustajat ja itse Ahtisaari on sanonut se voidaan saavuttaa vain neuvottelemalla. Ahtisaari itse ehdotti tähän Norjaa, joka aikaisemmin neuvotteli rauha saarelle 2002, jonka hallitus rikkoi yksipuolisesti (HS:ssä oli näin pari viikkoa sitten).

      Mitä tulee tamilien tilanteeseen niin uusimman YK:n mukaan Sri Lanka on nimetty alueisiin, jossa on menossa kansanmurha, joten luottamuksen palauttaminen Singalese enemmistöön suhteen on mahdoton.

      Itse sisällissodan ongelmat liittyvät aina Englannin siirtomaa ajalle ja Sri Lankan itsenäisyyteen. Mutta suurin syy sisällissodan syntymiselle oli 1956, jolloin voimaan tullut hallitus nimitti yksipuolisesti Singalesen kielen viralliseksi kieleksi ja hylkäsi tamilin täysin. Oikeutta tällöin tamilit hakivat aina entisen siirtomaan isännän Englannin korkeimman oikeudesta asti. Päätös oli tamilien mieleinen mutta hallitus ei halunnut tätä kuunnella. Myös Gandhin innoittamana nälkälakkoja järjestettiin, mutta turhaa. Näinä aikoina hallitus siirsi tamili alueelle singalese väestö saadakseen tamilit omilla alueillaan vähemmistön asemaan ja tamili kulttuuria ja väestö hävitettiin. Itse sisällissotaan johtaneet tapahtumat lähtivät liikkeelle -70 luvulla, jolloin valtion työpaikkoja ja ennen kaikkea opiskelupaikat yliopistossa annettiin väestön suhdeluvun perusteella ei sen perusteella miten oli saanut pisteitä kokeista. Eli tamili opiskelijan täytyi saada enemmän pisteitä päästäkseen sisään kun singalese…. vain siksi että tämä kuului johon etniseen ryhmään, oikeudenmukaistako? Lopullinen niitti oli silloisen hallituksen tekemät muutokset, jossa vähemmistöoikeudet poistettiin täysin PERUSTUSLAISTA. Tämän seurauksena ongelmat alkoivat ja levottomuuksista tuli opiskelijoiden toimesta väkivaltainen sisällissota.

      Itse olen tamili, joten voitte varmasti ajatella, että tämän ”propagandaa”, mutta näin ei ole tämä on totuus. Ja enkä ymmärrä, että miksi yhtä äkkiä yli kaksikymmentä vuotta jatkuneen sodan jälkeen armeija pystyisi voittamaan tamili sissit? Tämän jälkeenkin en jaksa uskoa että ilman väkivaltaisuuksia pystyisi elämään Sri Lankassa. Rauha saada kuten aikaisemmin oli todettukin antamalla autonominen alue Sri Lankan pohjoisosasta tamilleille. Niin kuin täällä on tehty Ahvenanmaan suhteen. Itse asiassa Norjan vetäessä rauhanneuvotteluja Sri Lankasta niin hallituksen edustajia kuin tamili edustajiakin kävi Suomessa tutustumassa tähän.

    • ei sri lankalainen

      tamilit ovat vain olosuhteiden pakosta piiloutuneet ja varmasti vielä iskevät takaisin tavalla tai toisella .onko sota juutalaisten ja palestiinalaisten välillä loppu?.ehkäpä tamileilla on oikeus taistella oman autonomisen alueen puolesta.

      • Hikkis

        Eihän hallituksen joukot taistele tamileita vastaan vaan LTTE:n terroristijärjestöä vastaan.Toivottavasti sodan jalkoihin jääneet tamilit ymmärtävät sen.
        Koko pohjoisosa on kohta armeijan hallinnassa. Siitä seuraa nyt sitten lukuisat pommi-iskut joka puolella saarta.Etenkin Colombo on itsenäisyyspäivän aikoihin 4. helmikuuta todella vaarallinen paikka. Huhutaan siellä olevan jo yli 100 soluttautunutta terroristia.
        Minä ainakin lähden sieltä pois jo edellisenä päivänä.
        Hyvää ja turvallista matkaa kaikille Sri Lankan ystäville.


      • Sri Lankalanen
        Hikkis kirjoitti:

        Eihän hallituksen joukot taistele tamileita vastaan vaan LTTE:n terroristijärjestöä vastaan.Toivottavasti sodan jalkoihin jääneet tamilit ymmärtävät sen.
        Koko pohjoisosa on kohta armeijan hallinnassa. Siitä seuraa nyt sitten lukuisat pommi-iskut joka puolella saarta.Etenkin Colombo on itsenäisyyspäivän aikoihin 4. helmikuuta todella vaarallinen paikka. Huhutaan siellä olevan jo yli 100 soluttautunutta terroristia.
        Minä ainakin lähden sieltä pois jo edellisenä päivänä.
        Hyvää ja turvallista matkaa kaikille Sri Lankan ystäville.

        Hikkis, toivoisin näin, että Sri Lankan hallitus taistelisi LTTE vastaan, mutta totuuden voit lukea vaikka YK:n raportissa, missä todetaan, että Sri Lankassa on menossa etninen puhdistus!!! Tällä viikolla Sri Lankan uskonnollinen puolue (buddhalaisuus) niin on suunnitellut, että kun tamili alueet on saatu haltuun, niin sinne istutetaan buddhalaisuus. Tätä samaan on yritetty aikaisemmin myös, silloin tämä tehtiin tuhoamalla tamilien hindu temppelit ja pakkosiirtämällä väestö.

        Ja kannattaa muistaa, että LTTE:lla on vankka tuki tamilien keskuudessa juuri sen takia, että hallitukseen ei voi luottaa. Tästä voi esim. lukea BBC sivulta http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/country_profiles/1168427.stm ja valitse sieltä vasemmalta linkki, timeline.

        En tosiaan väitä, että LTTE olisi toiminut aina oikein. Mutta uskon siihen, että LTTE on osapuoli, jonka kanssa neuvotteluja täytyy käydä, jotta pysyvä rauha saataisiin.

        Jos vaikka toteutuisi skenaario, että hallitus Intian ja USA:n tuella kaataisi sissit, niin pahoin pelkään että tämä muodostaa äärijärjestöjä joita ei kontrolloi kukaan. Ja rehellisesti sanottuna erittäin harva tamili uskoo, että Sri Lankan hallitus ikinä antaa heille mitään oikeuksia. Puhutaan maasta mikä poisti vähemmistöoikeudet tamileilta. Kansainvälien yhteisö katsoo vain vierestä kun Sri Lankassa tapahtuu kansanmurha, koska eipä tamileilla ole tarjota öljy ja muita luonnonrikkauksia.

        Se, että LTTE on määritelty terroristijärjestöksi on mahdollistanut sen että Sri Lankan hallitus voi terroristi lain nojalla, tehdä lähes mitä haluaa. Jatkuvasti kuulusteluihin vietyjä tamileja häviää eli toisin sanojen heidät tapetaan ja ruokaa ja lääkkeitä ei voida toimittaa tamilialueille. Siinä missä LTTE on terroristijärjestö niin yhtä paljon Sri Lankan valtio on terroristi valtio, joten kohtelun pitäisi olla kansainvälisessä yhteisössä tasapuolista.

        Taas kerran lukekaa näistä asioista lisää, kiinnittäkää huomiota siihen, että kuka sanoo, sillä nyt ei ole vähän aikaan saatu mitään uutisia muulta kuin valtiolta. Tämä on minun näkökulma Sri Lankalaisen tamilin.


      • valitettavasti
        Sri Lankalanen kirjoitti:

        Hikkis, toivoisin näin, että Sri Lankan hallitus taistelisi LTTE vastaan, mutta totuuden voit lukea vaikka YK:n raportissa, missä todetaan, että Sri Lankassa on menossa etninen puhdistus!!! Tällä viikolla Sri Lankan uskonnollinen puolue (buddhalaisuus) niin on suunnitellut, että kun tamili alueet on saatu haltuun, niin sinne istutetaan buddhalaisuus. Tätä samaan on yritetty aikaisemmin myös, silloin tämä tehtiin tuhoamalla tamilien hindu temppelit ja pakkosiirtämällä väestö.

        Ja kannattaa muistaa, että LTTE:lla on vankka tuki tamilien keskuudessa juuri sen takia, että hallitukseen ei voi luottaa. Tästä voi esim. lukea BBC sivulta http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/country_profiles/1168427.stm ja valitse sieltä vasemmalta linkki, timeline.

        En tosiaan väitä, että LTTE olisi toiminut aina oikein. Mutta uskon siihen, että LTTE on osapuoli, jonka kanssa neuvotteluja täytyy käydä, jotta pysyvä rauha saataisiin.

        Jos vaikka toteutuisi skenaario, että hallitus Intian ja USA:n tuella kaataisi sissit, niin pahoin pelkään että tämä muodostaa äärijärjestöjä joita ei kontrolloi kukaan. Ja rehellisesti sanottuna erittäin harva tamili uskoo, että Sri Lankan hallitus ikinä antaa heille mitään oikeuksia. Puhutaan maasta mikä poisti vähemmistöoikeudet tamileilta. Kansainvälien yhteisö katsoo vain vierestä kun Sri Lankassa tapahtuu kansanmurha, koska eipä tamileilla ole tarjota öljy ja muita luonnonrikkauksia.

        Se, että LTTE on määritelty terroristijärjestöksi on mahdollistanut sen että Sri Lankan hallitus voi terroristi lain nojalla, tehdä lähes mitä haluaa. Jatkuvasti kuulusteluihin vietyjä tamileja häviää eli toisin sanojen heidät tapetaan ja ruokaa ja lääkkeitä ei voida toimittaa tamilialueille. Siinä missä LTTE on terroristijärjestö niin yhtä paljon Sri Lankan valtio on terroristi valtio, joten kohtelun pitäisi olla kansainvälisessä yhteisössä tasapuolista.

        Taas kerran lukekaa näistä asioista lisää, kiinnittäkää huomiota siihen, että kuka sanoo, sillä nyt ei ole vähän aikaan saatu mitään uutisia muulta kuin valtiolta. Tämä on minun näkökulma Sri Lankalaisen tamilin.

        Valitettavasti rauha ei ole mielestäni mahdollista ennenkuin molemmat osapuolet ovat valmiita myönnytyksiin ja taipumaan vaatimuksistaan. Kaikista eniten sodasta kärsivät tavalliset ihmiset, jotka kaikesta huolimatta yrittävät elää Sri Lankassa "tavallista" elämää.
        Ei pidä unohtaa, että Sri Lankassa on myös muita vähemmistöjä. Itse pidän Kataragaman temppelialuetta hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka Sri Lankassa yleisesti tavalliset ihmiset hyväksyvät eri uskonnot.


      • Srilankan kävijä 02.2009
        Sri Lankalanen kirjoitti:

        Hikkis, toivoisin näin, että Sri Lankan hallitus taistelisi LTTE vastaan, mutta totuuden voit lukea vaikka YK:n raportissa, missä todetaan, että Sri Lankassa on menossa etninen puhdistus!!! Tällä viikolla Sri Lankan uskonnollinen puolue (buddhalaisuus) niin on suunnitellut, että kun tamili alueet on saatu haltuun, niin sinne istutetaan buddhalaisuus. Tätä samaan on yritetty aikaisemmin myös, silloin tämä tehtiin tuhoamalla tamilien hindu temppelit ja pakkosiirtämällä väestö.

        Ja kannattaa muistaa, että LTTE:lla on vankka tuki tamilien keskuudessa juuri sen takia, että hallitukseen ei voi luottaa. Tästä voi esim. lukea BBC sivulta http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/country_profiles/1168427.stm ja valitse sieltä vasemmalta linkki, timeline.

        En tosiaan väitä, että LTTE olisi toiminut aina oikein. Mutta uskon siihen, että LTTE on osapuoli, jonka kanssa neuvotteluja täytyy käydä, jotta pysyvä rauha saataisiin.

        Jos vaikka toteutuisi skenaario, että hallitus Intian ja USA:n tuella kaataisi sissit, niin pahoin pelkään että tämä muodostaa äärijärjestöjä joita ei kontrolloi kukaan. Ja rehellisesti sanottuna erittäin harva tamili uskoo, että Sri Lankan hallitus ikinä antaa heille mitään oikeuksia. Puhutaan maasta mikä poisti vähemmistöoikeudet tamileilta. Kansainvälien yhteisö katsoo vain vierestä kun Sri Lankassa tapahtuu kansanmurha, koska eipä tamileilla ole tarjota öljy ja muita luonnonrikkauksia.

        Se, että LTTE on määritelty terroristijärjestöksi on mahdollistanut sen että Sri Lankan hallitus voi terroristi lain nojalla, tehdä lähes mitä haluaa. Jatkuvasti kuulusteluihin vietyjä tamileja häviää eli toisin sanojen heidät tapetaan ja ruokaa ja lääkkeitä ei voida toimittaa tamilialueille. Siinä missä LTTE on terroristijärjestö niin yhtä paljon Sri Lankan valtio on terroristi valtio, joten kohtelun pitäisi olla kansainvälisessä yhteisössä tasapuolista.

        Taas kerran lukekaa näistä asioista lisää, kiinnittäkää huomiota siihen, että kuka sanoo, sillä nyt ei ole vähän aikaan saatu mitään uutisia muulta kuin valtiolta. Tämä on minun näkökulma Sri Lankalaisen tamilin.

        Tulin juuri taas parin viikon matkalta Sri Lankasta.
        Ihmettelen miksi sitten LTTE tappaa omaa kansaansa (itsemurhapommi-iskuilla), eikä päästä siviili tamileita pois taistelujen alta.Pitävät pieniä lapsia ja äitejä ihmiskilpinä. Raukkamaista !
        Kyllä sinunkin nyt luulisi jo tajuavan, että LTTE ei todellakaan aja kansan etuja. Suurelle osalle tamileista se on jo valjennut, toivottavast myös sinulle.
        Toivottavasti tälle kaikelle saadaan loppu mahdollisimman pian ja päästään rauhan ja jälleenrakentamisen aikaan.


      • miltä näytti
        Srilankan kävijä 02.2009 kirjoitti:

        Tulin juuri taas parin viikon matkalta Sri Lankasta.
        Ihmettelen miksi sitten LTTE tappaa omaa kansaansa (itsemurhapommi-iskuilla), eikä päästä siviili tamileita pois taistelujen alta.Pitävät pieniä lapsia ja äitejä ihmiskilpinä. Raukkamaista !
        Kyllä sinunkin nyt luulisi jo tajuavan, että LTTE ei todellakaan aja kansan etuja. Suurelle osalle tamileista se on jo valjennut, toivottavast myös sinulle.
        Toivottavasti tälle kaikelle saadaan loppu mahdollisimman pian ja päästään rauhan ja jälleenrakentamisen aikaan.

        Miltä Sri Lankassa muuten nyt näytti? Missäpäin olitte? Kyselee itse sinne kovasti kaipaava..


      • Srilankan kävijä
        miltä näytti kirjoitti:

        Miltä Sri Lankassa muuten nyt näytti? Missäpäin olitte? Kyselee itse sinne kovasti kaipaava..

        Olin Colombossa sekä etelä- että lounaisrannikolla. Kävin myös sisämaassa Badullassa ja idässä Amparan alueeella.
        Etelässä sodasta ei näkynyt juuri mitään merkkejä. Tiesulkuja oli siellä täällä, mutta niissä todella löysä kontrolli.Tietävät mitä hakevat, mikä tuntuu aika uskomattomalta.
        Colombossa todella tiukkaa. Jos käytin tamili tuk tuk kuskia niin joka sulussa pysäytettiin, muuten ei.
        Hintataso noussut yleisesti koko maassa aika paljon. Paikalliset siviilit ovat aika ahtaalla. Kuilu rikkaiden ja köyhien välillä on sielläkin kasvanut.
        Lentokentälle mennessä ei päässyt taksilla suoraan lähtevien terminaalin kohdalle vaan piti siirtyä bussiin yhteiskuljetukseen.


      • Srilankan kävijä
        Sri Lankalanen kirjoitti:

        Hikkis, toivoisin näin, että Sri Lankan hallitus taistelisi LTTE vastaan, mutta totuuden voit lukea vaikka YK:n raportissa, missä todetaan, että Sri Lankassa on menossa etninen puhdistus!!! Tällä viikolla Sri Lankan uskonnollinen puolue (buddhalaisuus) niin on suunnitellut, että kun tamili alueet on saatu haltuun, niin sinne istutetaan buddhalaisuus. Tätä samaan on yritetty aikaisemmin myös, silloin tämä tehtiin tuhoamalla tamilien hindu temppelit ja pakkosiirtämällä väestö.

        Ja kannattaa muistaa, että LTTE:lla on vankka tuki tamilien keskuudessa juuri sen takia, että hallitukseen ei voi luottaa. Tästä voi esim. lukea BBC sivulta http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/country_profiles/1168427.stm ja valitse sieltä vasemmalta linkki, timeline.

        En tosiaan väitä, että LTTE olisi toiminut aina oikein. Mutta uskon siihen, että LTTE on osapuoli, jonka kanssa neuvotteluja täytyy käydä, jotta pysyvä rauha saataisiin.

        Jos vaikka toteutuisi skenaario, että hallitus Intian ja USA:n tuella kaataisi sissit, niin pahoin pelkään että tämä muodostaa äärijärjestöjä joita ei kontrolloi kukaan. Ja rehellisesti sanottuna erittäin harva tamili uskoo, että Sri Lankan hallitus ikinä antaa heille mitään oikeuksia. Puhutaan maasta mikä poisti vähemmistöoikeudet tamileilta. Kansainvälien yhteisö katsoo vain vierestä kun Sri Lankassa tapahtuu kansanmurha, koska eipä tamileilla ole tarjota öljy ja muita luonnonrikkauksia.

        Se, että LTTE on määritelty terroristijärjestöksi on mahdollistanut sen että Sri Lankan hallitus voi terroristi lain nojalla, tehdä lähes mitä haluaa. Jatkuvasti kuulusteluihin vietyjä tamileja häviää eli toisin sanojen heidät tapetaan ja ruokaa ja lääkkeitä ei voida toimittaa tamilialueille. Siinä missä LTTE on terroristijärjestö niin yhtä paljon Sri Lankan valtio on terroristi valtio, joten kohtelun pitäisi olla kansainvälisessä yhteisössä tasapuolista.

        Taas kerran lukekaa näistä asioista lisää, kiinnittäkää huomiota siihen, että kuka sanoo, sillä nyt ei ole vähän aikaan saatu mitään uutisia muulta kuin valtiolta. Tämä on minun näkökulma Sri Lankalaisen tamilin.

        Foolish Tamilnet lets the cat out of the bag
        Monday, February 16, 2009 Leave a Comment
        By Ranjit Surendran

        (February 17, Maryland, Sri Lanka Guardian) Today’s Tamilnet.com is a very interesting reading material. In its determination to attack the UN and find fault with it, foolishly it exposed how the LTTE is holding hostage – in its count more that 250,000 people – the horrendous situation in which they are being kept and brutalized apart from forcible recruitment of children. It also lies to high heavens that only NGO functioning there is the TRO.

        For all these evils, it only blames the Sri Lankan Armed Forces that are determined to get rid of the Tiger brand of terrorism and root it out completely. Tamilnet also said:

        “The UN office in Colombo also accused the LTTE for preventing the civilians from escaping, shooting at the fleeing civilians and sometimes killing them, recruiting child soldiers as young as 14 years old and fighting from areas of civilian concentration causing death and injury to civilians. This latest outburst of the UN office in Colombo finds nothing wrong with the Colombo government.”

        This must surely be the ground situation in Wanni and Tamilnet.com is too foolish to let this cat out of the bag in its enthusiasm to fault the Government of Sri Lanka. One can observe a sign of sheer desperation with the determination of the Government of Sri Lanka to bring about an end to Tiger terrorism.

        The pro-LTTE Diaspora has been hoping that if a ceasefire is achieved the LTTE could be saved from extermination and even helped to reform as an even greater terror force. There are people who reluctantly realize that Prabhakaran is a spent force but have begun to wish his son will take over, if he had not already taken over.


      • Sri Lankalanen kirjoitti:

        Hikkis, toivoisin näin, että Sri Lankan hallitus taistelisi LTTE vastaan, mutta totuuden voit lukea vaikka YK:n raportissa, missä todetaan, että Sri Lankassa on menossa etninen puhdistus!!! Tällä viikolla Sri Lankan uskonnollinen puolue (buddhalaisuus) niin on suunnitellut, että kun tamili alueet on saatu haltuun, niin sinne istutetaan buddhalaisuus. Tätä samaan on yritetty aikaisemmin myös, silloin tämä tehtiin tuhoamalla tamilien hindu temppelit ja pakkosiirtämällä väestö.

        Ja kannattaa muistaa, että LTTE:lla on vankka tuki tamilien keskuudessa juuri sen takia, että hallitukseen ei voi luottaa. Tästä voi esim. lukea BBC sivulta http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/country_profiles/1168427.stm ja valitse sieltä vasemmalta linkki, timeline.

        En tosiaan väitä, että LTTE olisi toiminut aina oikein. Mutta uskon siihen, että LTTE on osapuoli, jonka kanssa neuvotteluja täytyy käydä, jotta pysyvä rauha saataisiin.

        Jos vaikka toteutuisi skenaario, että hallitus Intian ja USA:n tuella kaataisi sissit, niin pahoin pelkään että tämä muodostaa äärijärjestöjä joita ei kontrolloi kukaan. Ja rehellisesti sanottuna erittäin harva tamili uskoo, että Sri Lankan hallitus ikinä antaa heille mitään oikeuksia. Puhutaan maasta mikä poisti vähemmistöoikeudet tamileilta. Kansainvälien yhteisö katsoo vain vierestä kun Sri Lankassa tapahtuu kansanmurha, koska eipä tamileilla ole tarjota öljy ja muita luonnonrikkauksia.

        Se, että LTTE on määritelty terroristijärjestöksi on mahdollistanut sen että Sri Lankan hallitus voi terroristi lain nojalla, tehdä lähes mitä haluaa. Jatkuvasti kuulusteluihin vietyjä tamileja häviää eli toisin sanojen heidät tapetaan ja ruokaa ja lääkkeitä ei voida toimittaa tamilialueille. Siinä missä LTTE on terroristijärjestö niin yhtä paljon Sri Lankan valtio on terroristi valtio, joten kohtelun pitäisi olla kansainvälisessä yhteisössä tasapuolista.

        Taas kerran lukekaa näistä asioista lisää, kiinnittäkää huomiota siihen, että kuka sanoo, sillä nyt ei ole vähän aikaan saatu mitään uutisia muulta kuin valtiolta. Tämä on minun näkökulma Sri Lankalaisen tamilin.

        Sota ei lopu sotimalla.

        Rauha saadaan ja tulee, vain rauhaa yhdessä haluten.

        Toivon, että kaikki srilankalaiset johtajat arvoon ja säätyyn katsomatta puhuisivat ja toimisivat nyt vihdoin ja vain rauhaan pyrkien.

        Hyvää matkaa Sri Lanka - Loistava sari..


      • Vaikea sanoa täältä Suomen niemeltä Lankan pitkän sodan taustoja, mutta suomalainen sanonta lienee tässäkin paikallaan "kun asiat pitkittyvät, niin ne myös mutkistuvat". Aina vaan toivon rauhan pian koittavan ja asioista voitavan sopia ns. "miesten kesken". Ja nyt jos koska sotaa haluavien myös ymmärtävän, että päästäisivät sentään sivilit pois loppusodan jaloista ja pitämästä heitä ihmiskilpinä. Sri Lanka on ollut tosi hieno turistimaa ennen sotaa ja sitä se voisi olla edelleenkin, mutta se ei voi toteutua ilman pysyvää rauhaa maassa. Kovasti odottaen ja toivoen hyvää matkaa meille turisteille - jo yli 20 vuotta sodan runtelemaan - RAUHAN Sri Lankaan.


    • Omatoimimatkaaja

      Olin Hikkaduwassa ja ympäri Sri Lankaan 17 pv. Sodasta ei ollut tietoakaan. Ainoastaan turisteja oli vähän mikä on sääli, kun siellä on ihanat hiekkarannat ja muutenkin kaunis maa. Suosittelen kaikkia harkitsemaan matkustamista sinne, jos haluaa nauttia paikasta missä ei ole massaturismia ja taskuvarkaita. Minulla oli rannalla kassi tavaroineen eikä koskaan mitään kadonnut. Paikallinen väestö on tosi ystävällistä ja auttavaisia. Minulle matka oli ensimmäinen Sri Lankaan, mutta ei viimeinen. Kävin myös matkalla sisämaassa kuten Nuwara Eliyassa yms. Se matka avarsi paljon kuvaa maasta, jossa on paljon vastakohtaisuuksia rannikkoon. Matkani oli todella upea kokemus, mutta se oli myös tavallaan humanitäärinen matka, koska vein sinne 70 kpl rillejä, 20 kuumemittaria, kyniä ja muuta kaikkea tarpeellista jaettaviksi köyhille. Kaikki sain lahjoituksina eri firmoilta, joten kiitos tukijoille.

      • prasse

        hei,olen srilankalainan ja osa vahan suomia
        sinun viesti kuulu kivalta eli hyvaa,
        minullakin ollut ystavia viime kuusaa suomalasia
        jos sinulaon aika kirijotelan.
        prese
        srilankasta


      • omatoimimatkaaja
        prasse kirjoitti:

        hei,olen srilankalainan ja osa vahan suomia
        sinun viesti kuulu kivalta eli hyvaa,
        minullakin ollut ystavia viime kuusaa suomalasia
        jos sinulaon aika kirijotelan.
        prese
        srilankasta

        Ainahan sitä voi silloin tällöin kirjoittaa muutaman rivin. Laita e-mailiosoitteesi, niin kirjoitetaan, mutta ei joka päivä.


      • prasse
        omatoimimatkaaja kirjoitti:

        Ainahan sitä voi silloin tällöin kirjoittaa muutaman rivin. Laita e-mailiosoitteesi, niin kirjoitetaan, mutta ei joka päivä.

        hei,taala on minun email osoite hyvaa etta voi kirijoittellaan joskus [email protected] kiitos


      • prasse
        omatoimimatkaaja kirjoitti:

        Ainahan sitä voi silloin tällöin kirjoittaa muutaman rivin. Laita e-mailiosoitteesi, niin kirjoitetaan, mutta ei joka päivä.

        hei taala on minun sahkoposti osoitte [email protected]


      • kuumeiliuja
        prasse kirjoitti:

        hei taala on minun sahkoposti osoitte [email protected]

        Mikähän on tämänhetkinen tilanne sri lankassa ja kuinka tammikuun pressan vaalien tulosten arvioidaan vaikuttavan turvallisuustilanteeseen? Uskaltaakohan alkaa suunnittelemaan matkaa tämän vuoden loppupuolelle? Toimiiko julkinen liikenne vai millä konstein pääsee Colombon lentokentältä siirtymään n.200km matkan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7839
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4482
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2188
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1915
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1765
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe