Auckland vai Wellington

Maailman ympäri

Kumpi kaupunki olisi parempi kohde maailman ympäri matkalla ja miksi?
Mitä nähtävyyksiä/elämyksiä kaupungeissa tai niiden läheisyydessä olisi?

Onko teillä Rotoruasta kokemuksia? Aucklandista voisi ehkä vuokrata auton käydäkseen Rotoruassa, jos se näkemisen arvoinen.

Wellingtonista pääsisi puolestaan Etelä-saarelle autolla, mutta se ei luultavasti ole suunnitelmissa. Suosittelisitteko ehdottomasti Etelä-saarta?

Uudessa-Seelannissa olisi tarkoitus yöpyä ehkä 4 yötä. Sukellustakin harrastetaan, mutta Uudessa-Seelannissa ei olisi tarkoitus mennä sukeltamaan...

8

3584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei auc

      Auckland on aika ruma kaupunki, wellington ja eteläsaari parempi yhdistelmä. pohj. Saari tylsä kuin Oulu

    • Kissus

      Jos noista kahdesta pitäisi valikoida, olisi valintani Wellington ja eteläsaari.
      Wellington on mukavan pieni kaupunki missä kaikki on kävelymatkan päässä. Sieltä on hyvät laivayhteydet eteläsaarelle (Pictoniin), josta saa vuokrattua auton. Laivoille kun ei vuokra-autoilla ole asiaa. Jos vuokraatte auton jo pohjoissaarelta, tulee se jättää satamaan tai muuhun sovittuun paikkaan ja otatte uuden auton Pictonista. Tosin tuokin on hieman riippuvainen vuokra-autoyhtiöstä. Suosittelen kuitenkin käyttämään vain kansainvälisiä vuokrafirmoja = Jos tulee ongelmia, homma pelaa varmemmin. Etelä-saarella on muutenkin niin, että hädän sattuessa voi mennä pitkäkin tovi ennen kuin paikalle tulee joku toinen auto. Kännykällä saa kuitenkin äkkiä yhteyden vuokratoimistoon tms. ja silloin ainakin tietää ettei odota turhia.
      Meillä oli vuokra-auto europcarilta ja hyvin toimi homma heidän kanssa.

      • minulta

        ainakaan evätty vuokra-autolla ajoa saarelta toiselle kaksi vuotta sitten (asuntoauto). Pictonissa satamassa takaisin tullessa kylläkin tiukasti tivattiin olinko kalastellut saarella....:))


      • Kissus
        minulta kirjoitti:

        ainakaan evätty vuokra-autolla ajoa saarelta toiselle kaksi vuotta sitten (asuntoauto). Pictonissa satamassa takaisin tullessa kylläkin tiukasti tivattiin olinko kalastellut saarella....:))

        Myös kaksi vuotta sitten (tammikuussa) oltiin tuolla suuntaa maapalloa. Me jouduttiin jättämään vuokra-auto Wellingonin satamaan ja ottamaan vaihdokki Pictonista. Suurin osa autojen vuokraajista kieltää vuokra-auton viemisen laivaan. Meillä oli auto europcarilta ja he eivät sallineet vuokra-auton viemistä saarelta toiselle.


    • omasta mielestä

      Tarpeeksi iso kaupunki, ja itse tykkäsin todella. Ympärillä paljon myös saaria ym. joihin voi tehdä päiväretkiä. Rotorua ei niin ihmeellinen ole, aika turisteille tehty. Eteläsaari on tosi kaunis myös, pohjoissaarta yleisesti ottaen kivempi. Mutta jos Wellingtoniin menee, niin sitten Pictonin kautta pääsee esim. Nelsoniin ja Abel Tasmanille, mistä itse pidin älyttömästi.

    • Palagi

      Moi,

      jos aiotte olla NZ:ssa vain 4 yötä, niin suosittelen Aucklandia, josta käsin autolla 2-3 päivän reissu Rotoruaan ja sen ympäristöön. Vaikka Rotorua onkin vähän liiaksi turistirysä, löytyy sen ympäristöstä paljon nähtävää: mm. kuumat lähteet ja maorikulttuuria.

      Olimme itse kummallakin saarella 5 yötä, ja voin sanoa ettei se missään nimessä ollut tarpeeksi, varsinkaan eteläsaarelle. Wellington oli minulle jollain lailla pettymys. Onhan se kauniimpi kuin Auckland, mutta suurkaupungin syke siitä puuttuu. Toisaalta se voi olla etukin. Eteläsaarelta löytyy paljon nähtävää, mutta kannattaa muistaa että esim. maorikulttuuri ja tuliperäisyys ovat nimenomaan pohjoissaaren juttuja.

      Ja ennenkaikkea muistakaa, että 4 päivää on todella vähän NZ:ssa vietettäväksi.

      • ehdottomasti

        itse menisin ehdottomasti aucklandiin. ja matkalla rotoruaan kannattaa käydä mt. maunganuissa, joka on ihana rantakaupunki. ihana ranta ja kävelykatu. myös paihian alue pohjoisemmassa on kaunista mutta kaikkein kauneinta on siellä ihan pohjoisessa. kauniita rantoja ja poukamia ja vesi on todella turkoosia ja puhdasta. aivan pohjoiseen ei moni turisti tajua mennä vaan jäävät juuri paihiaan.


      • pari kysymysta
        ehdottomasti kirjoitti:

        itse menisin ehdottomasti aucklandiin. ja matkalla rotoruaan kannattaa käydä mt. maunganuissa, joka on ihana rantakaupunki. ihana ranta ja kävelykatu. myös paihian alue pohjoisemmassa on kaunista mutta kaikkein kauneinta on siellä ihan pohjoisessa. kauniita rantoja ja poukamia ja vesi on todella turkoosia ja puhdasta. aivan pohjoiseen ei moni turisti tajua mennä vaan jäävät juuri paihiaan.

        Ed. kirjoittaja huomio, tiedat ilmeisesti paikat hyvin. Olemme matkaamassa jouluksi ja uudeksi vuodeksi Sydney / Uusi-Seelanti. Koska meilla on vain n. 8-9 pv Uudessa Seelannissa niin haluaisin mielipiteesi matkasuunnitelmasta: 4pv Auckland Sitten vuokra-autolla ajo Rotaruaan (kauanko matka kestaa?), joko meno taikka paluu matkalla voisimme poiketa mainitsemassasi mt. maunganuissa. Paluu sitten Aucklandiin josta matka kohti Paihiaa, missa kannattaa pysahtya matkan varrella ja yopya, jos aikaa on kaytettavissa n. 4 paivaa? Kiitos vaan ja kiwit odottaa : )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe