kihlat..

widii

Jos on rakastunut syvästi ja on seurustellut vuoden,ihan kunnolla,ja elänyt sen mukaisesit,
Kannattaako 15vuoden iässä mennä kihloihin?

7

1524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaus....

      Tämän on pakko olla provo? Tai no...ei tietenkään välttämättä...


      Mutta vastaan kuitenkin...ei kannata. Olet liian nuori ja kihlaus on kuitenkin avioliittolupaus, ja te ette sitä lupausta pysty toteuttamaan moneen vuoteen (tuskin koskaan).

      Vaihtakaa vaikka ranne-, kaula- ym. koruja, se on tuon ikäiselle paljon sopivampi tapa osoittaa kiintymystään. Tai vaikka niitä sormuksiakin (kenties johonkin muuhun sormeen kuin nimettömään), jos niin tahdotte, mutta älkää kutsuko sitä rengastusta kuitenkaan kihlaukseksi.

    • jos minun mielipidettä kysy...

      Jos sinulla on tarpeeksi syitä uskoa, että olet henkisesti valmis ja kumppanisi on henkisesti valmis, niin sitten menkää.

      Itse voin sanoa juuri eronneena(olin naimisissa 5 vuotta) olen nyt 23 vuotias vasta, että kun menin 17 vuotiaana kihloihin, en tiennyt, mitä tuleman piti. Ihminen muuttuu niin paljon.

      Tiedän, että joillakin sitoutumisen tarve on tosi kova jo nuorena, niinkuin minullakin. Minulla oli toisaalta niin yksinäinen olo, ja ei ollu hirmu hyvät suhteet perheeseen ja sen takia halusin jonkun. Ja mulla oli aika huono itsetunto.

      Mutta nyt.. minulla oli huono aviomies. Hän löi ja muuta sellaista inhottavaa, niin en tiennyt tätä, mutta sitten kun olin jo sitoutunut, tajusin tämän tilanteen todellisuuden.

      Olet vielä kovin nuori. minäkin olen vielä nuori. Entä jos vain harrastaisitte seksiä ja olisitte niinkuin muutkin. Ja ette sitoutuisi. Yritä keskittyä muihin tärkeisiin asioihin elämässä.

      Tai sitten, sitoutukaa, mutta muista, että olet ollut teini-ikäinen vasta muutaman vuoden. Sitoutuminen kuuluu aikuisille. Ei sinun vielä tartte niin isoja kuormia kantaa harteillas.

      sitten kun olet iso ja tykkäät jostain ihan hirveästi, niin sitten sitoudut. Eikös vaan? ;-)

    • wii wii

      Ei kannata mennä kihloihin. Ihminen muuttuu valtavasti siinä 13-20 vuoden iässä. Sinä olet vasta aloittanut muutosprosessisi. Ja tarkoitan nyt henkistä muuttumista. Voin vannoa, että olet erilainen ihminen kaksikymppisenä kuin mitä olet nyt. Ethän voi tehdä päätöstä tulevan minäsi pään menoksi siis vielä...

    • mimmu

      En suosittele lapsena menemään kihloihin. Odota että kasvat henkisesti ja fyysisesti aikuiseksi. seurustelustakin voi puhua sitte vähän vanhempana seurusteluna. Rakkauskin tulee sitte vanhempana. Mitäpä ikää toinen osapuoli on?

    • widii

      No ongelmana on myäs sekin,että saadaan vain käydä toistemme luona kerran viikossa,aina ei sitäkään ja toiseksi,se ei saa tulla yöksi,tai minä niille.

      Sen äiti on semmoinen tiukkis,ettei mitään järkee. Ja sen takia ei kihloihin mentäs,että saatas olla yötä toistemme luona. Vaan me rakastetaan toisiamme,ja ollaan muuttamassa kouluni jälkeen yhteen,opiskelujen perässä.

      Ikää on jätkällä nyt 15,kohta 16

      • teillä on kihloihin?

        Asukaa yhdessä muutama vuosi ja sitten katsotte, että jos sovitte menevänne naimisiin, niin sitten olette kihloissa. Oma siskoni on myös seurustellut jätkänsä kanssa nyt 7 vuotta (alkoivat seurustella kun siskoni oli 13 ja jätkä 16), ja jo pitkään on ollut puhetta siitä, että "sitten KUN mennään naimisiin..", mutta ajattelivat ensin koittaa yhteiseloa ilman mitään lupauksia avioliitosta. Jos se yhteiselo toimii, niin sitten voi miettiä sitä naimisiinmenoa. Se että mennään vaan kihloihin ei edes mielestäni ole "oikeaa" kihlausta, vaan kihloissa ollaan, kun hääpäivä on jo melkeinpä lukkoon lyöty, ja niitä häitä odotellaan :)

        Siskon ensi kesän häitä odotellessa...


    • älä kiirehdi

      Minun mielestä ei kannata vielä mennä kihloihin. Niin kuin täällä on jo kerrottu, ihminen muuttuu, siis kasvaa, tuossa iässä ja vielä monta vuotta tuosta eteenpäin. Joten, katselkaa rauhassa mitä vuodet tuo.
      Itse olen 20v. ja seurustellut 5v. ja nyt ajankohtaisena aiheena on ollut kihlat...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8791
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2371
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe