Haetaan ehdotuksia ja ohjeita Japanin matkalle

Lähdössä Toukokuussa

Viesti on hieman pitkä koska siinä on paljon kysymyksiä matkaa varten.

Elikä kaverin kanssa olemme lähdössä Japaniin 3 viikoksi Toukokuussa 2009.

Ideana olisi nähdä useampi paikka ja olla aina yhdessä paikassa keskimäärin se 2 yötä (paitsi tokio jossa varmaan joku viikko menee ellei enemmänkin).

Tokioon lennot ja sen jälkeen ainakin 1 tai 2 päivää siellä jonka jälkeen varmaankin voisimme mennä junalla Beppuun lojumaan kuumiin lähteisiin päiväksi tai pariksi. Japan Railway pass otetaan joko 1 tai 2 viikoksi. Yleensä olemme aika liikkuvaa sorttia joten kohtuu nopea aikataulukin voi olla ok.

Tämän jälkeen onkin sitten ihan auki että mitkä voisivat olla meidän pysähdyspisteet matkalla takaisin tokioon? Ehdotuksia mihin menisimme kun aikaa on se 1 tai 2 viikkoa?

Kaksi tärkeintä asiaa jotka paikassa kiinnostavat on:
- vanha arkkitehtuuri (eli ei esim. hiroshima)
- hyvä ruoka (mutta ei mikään gourmet tarvitse olla)

-----------------------------------------------
LENNOT:

Kuinkas suosittelette lentolippujen kanssa? Ebookersin kautta 750 € liput vai kannattaako jättää matka esim Hullujenpäivien varaan niin että jos sieltä ei saa niin sitten ei päästä?


-----------------------------------------------
JUNA:

1 vai 2 viikkoa Railways passilla jos Beppuun asti aiotaan? Vai pitäisikö viettää tokiossa yli 1 viikko?

-----------------------------------------------
ASUMINEN:

Budjetti 3 viikon lomalle on mielellään noin 3000 - 3500 joten varmaan kannattaa asua hostelleissa joita saa ilmeisesti noin 25€ hintaan per yö? Onko budjetti tarpeeksi jos pelkästään lentoihin ja Railway passiin menee se 1150 € (jää siis n. 2000 € muuhun).

Saako paikan päältä hyvin vai pitääkö olla etukäteen jo varattuna? Puhutaanko hostelleissa edes siedettävää englantia keskimäärin?

------------------------------------------------
OPPAAT:

Lonelyplanet vain mukaan? Löytyykö esim majoitukset sieltä hyvin yms?


Kiitos kun jaksoit lukea!

12

2598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lähdössä Toukokuussa

      Tosiaan näillä näkymin olemme eteläänpäin lähdössä emmekä varmaan Tokion pohjoispuolelle aio mennä. Etelässäkin riittää 3 viikoksi varmaan nähtävää.

    • maaliskuun loppu

      Mulla vaan tietoa noihin lippuhintoihin, eli mä löysin halvemmat Supersaveriltä, jopa samoihin lentoihin, kuin e-bookersin kautta. Mun lippu maksoi kaikkineen 652e ja kaverilla, joka varas n. 2 vkoo myöhemmin, 704e. Kannattaa tsekata aika paljonkin eri päivien välillä, hinnat saattaa vaihdella paljon. Niin ja nuohan ei nyt sitten todellakaan ole suorat lennot... Finskillä pääsee suoraan, halvimmat hinnat n. 735e.

      Rahanmenosta ei hajua, muutakuin että hinnat siellä nousseet hirveästi. Ruokakin. Puol vuotta sitten oli paljon halvempaa. Kuten esim. 7 vrk:den JRP maksoi 180e, nyt 252e... Lievä korotus...

      Oikein hauskaa matkaa kuitenkin, itellä vielä odotettavaa 2,5 kk, huhhuh! =)

      Ai niin ja mulla uusin Tokio Passi-kirja, siinä paljon vinkkejä, ja kirjoitettu humoristisesti mutta asiallisesti "tavallisen ihmisen" kannalta. Suosittelen!

      • kehvakas

        "Rahanmenosta ei hajua, muutakuin että hinnat siellä nousseet hirveästi. Ruokakin. Puol vuotta sitten oli paljon halvempaa. Kuten esim. 7 vrk:den JRP maksoi 180e, nyt 252e... Lievä korotus... "

        Hinnathan eivät ole nousseet kovin kummoisesti vaan euron vaihdosuhde jeniin verrattuna... Sillä selittyy "kallistuminen". Juurikin tällä hetkellä/keväällä todella surka aika matkustaa Japaniin valuuttakurssien mukaan, vrt. viime lokakuussa sai eurolla 150jeniä ja nyt eurolla 115jeniä. Toki hieno maahan se on, ja sitten menee vaan tiukemmalla budjetilla :)


    • pysähtyisin

      Hiroshimassa, se on kätevästi Jr:n varrellakin, siksi että sieltä pääsee MIAYIMAN saarelle, mikä on tosi viehko paikka (JR passilla pääsee lautalla ihan saarelle asti !)

    • harakka*

      Vilkaise British Airwaysin tarjontaa, jos haluat varata lennot nyt, ja niiden ei tarvitse olla suorat. Välilasku Lontoossa, mutta lennot Tokioon toukokuuksi halvimmillaan 500-600 euron väliltä.

      Finnairin lentoja kannattaa kytätä Finnairin viikonlopputarjouksista, matkamessutarjouksista (parin viikon päästä) ja viimeistään hulluilta päiviltä. Useimmiten näissä on ollut kohteena Nagoya tai Osaka, ei Tokio.

      Kannattaa mennä toukokuussa vasta Golden Week -lomaviikon jälkeen, joka päättyy 6.5. Tuon viikon aikana kaikki junat ja nähtävyydet ovat tupaten täynnä.

      Ja ainakin itse varaisin ho(s)tellit, tai edes ensimmäisen etukäteen, ja katselisin lopuistakin jo nimiä, osoitteita ja hintatietoja ylös. Pieniä hotelleja voi olla vaikea löytää, ellei aja asemalta taksilla.

      • Jimboo

        Ite otin just lennot toukokuulle hintaan 549e supersaverilta. Yks välilasku amsterdamissa sekä meno että tulomatkalle, mutta ei haittaa. Aikaa siinäkin 6h niin voi käydä hieman sauhuttelemassa... :)


      • Jimboo
        Jimboo kirjoitti:

        Ite otin just lennot toukokuulle hintaan 549e supersaverilta. Yks välilasku amsterdamissa sekä meno että tulomatkalle, mutta ei haittaa. Aikaa siinäkin 6h niin voi käydä hieman sauhuttelemassa... :)

        Lennot oli siis 459e.


      • harakka*
        Jimboo kirjoitti:

        Lennot oli siis 459e.

        Tulipa hankittua tuollaiset itsellekin, kun ei jaksanut jäädä odottamaan Finnairin suorien lentojen tarjouksien sattumista sopivalle ajankohdalle. :D

        Lomaa on tosin vasta kesällä, joten helteillä taas mennään.


    • Skoijari

      Jos haluaa kaunista arkkitehtuuria (siis Gionissa) ja hyvää ruokaa, niin eiköhän Kioto ole ihan must stop.

      Itse palasin juuri loistavalta Japanin reissulta
      vähä yli viikko sitten.

      Kioto ei ole mahdottoman kokoinen, temppelialue ja Gion on näkemisen arvoisa. Kioton maaseudulla on paljon nähtävää Japan rail Passilla mm Arishiyama ja Kurama & Kibune paljon muuta.

      Tokiossa viikko vierähtää nopeasti. Shinjuku on must tai ainakin itse tykkäsin, Harajuku. Odaiba jos haluaa välillä rentoutua ilman ihmismassoja. Odaibassa on myös mukava Onsen, jossa voi esim railakaan yön jälkeen chillailla :-)

      Niin Tsukijin kalamarkkinoille sushille Sushi Zanmaihin.

      Ja mata!

    • Lähdössä Toukokuussa

      Eli tuossa tuttava heitti sellaisen idean, että ottaa tukikohdaksi jonkin paikan (esim Kioto) ja sieltä sitten tekee junalla päivän mittaisia matkoja eri paikkoihin kun noin. 2 tunnin junamatkalla pääsee jo aika pitkälle.

      Tässä se hyvä puoli ettei tarvitse roudata rinkkaa paikasta toiseen. Huonona se, että menee se 2-4 tuntia päivässä junamatkoihin... jos tosin aamulla lähtee niin kyllähän sitä kai ehtii.

      Suositteleeko joku muukin? Onko kokemuksia?

      • reilaaja

        Hyvä idea tuo tukikohta.
        Tavarat samassa paikassa, ei tarvii raahata.
        Me oltiin 2006 muutama päivä Fukuokassa ja sieltä käsin käytiin sekä Kagoshimassa että Hiroshimassa päiväretkillä. Hyvin ehtii.
        Kyushulla ( missä Beppukin on ) on tosi trooppiset maisemat.
        Toinen tukikohta oli Kiotossa, ja sieltäkin ehtii päivässä vaikka mihin.
        Kolmas tukikohta oli Yokohamassa, tosi upea kaupunki meren rannalla. Tokioon vajaan tunnin matka. Vähän niin kuin esikaupungissa olisi ollut.

        Tokio-Fukuoka välillä lieneekin eniten meininkiä. 2007 käytiin Sapporossa asti, ja meno oli huomattavasti vaisumpaa vaikkakin Hokkaidon maisemat ovat upeat.


    • miumaumukkaa

      Jaksaisitko kertoa matkastasi ja kenties vinkkejä, majoitus- ym? Itse lähdössä marraskuussa ja kuumeinen pohdinta, että mihin viikossa ehtisi... =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe