Vauva menehtyi hiihtoreissulla

hirvittävää

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1631264

Pitääkö 5 kk;n ikäistä lasta raahata, luultavasti repussa paleltumassa pakkasessa.
Ressukan kuolinsyy paljastuu aikanaan, mutta sanon nyt ihan yksioikoisesti, että tuon ikäisen tenavan paikka ei ole hiihtoladulla. Pohjoisessa, kuten myös Etelä-Suomessa on ollut kovat pakkaset sunnuntaina. En halua syyllistää vanhempia, tilanne on varmasti hirvittävä, mutta jotain tästä pitää oppia. Jos pakkasta on Saariselällä ollut liki 20 ja vauvaa kuljetetaan hiihtoladulla, jotain on kyllä pahasti pielessä. Vauvan paikka on kotona turvassa jommankumman vanhemman kanssa lämpimässä. Rest in peace, pikkuinen.

15

3421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vie vauvansa

      lenkeille mukaansa. Olen nähnyt kun vastaan juoksee pariskunta tiukoissa stretseissään ja työntävät kaksosia rattaissa. Siis juosten. Vauvat olivat istuma-asennossa ja nukkuivat päät kallellaan ja vanhemmat hiki hatussa juoksee vaan. Hinnalla millä hyvänsä kuntoa on saatava -lapsista viis. Ovat molemmat lääkäreitä!

      • pahaa..

        siinä on, että käy vaunulenkillä juosten, jos kerran vauvat tyytyväisenä rattaissa nukkui? Eikö sun mielestä sitten kävellenkään saisi vaunuja ulkona työntää - mitä eroa vauvalle on juoksu- ja kävelylenkillä?


    • Yksi vain

      Uutisessa kerrottiin ihan selvästi ettei kylmyydellä ollut asian kanssa tekemistä. Saariselällä ei ole ollut edes tuota -20 astetta.

      Hyvin puetulla vauvalla ei ole mitään hätää kylmässäkään.

      PS: tiesitkö että suomalaisten makuuhuoneiden korkea lämpötila lisää kätkytkuolemia? Vauvan makuutilan lämpö ei saisi olla kuin 18-19 astetta.

      • 15 taI 20

        Helvetin kylmä joka tapauksessa. Vauvan nukkumalömpötilana ei kuitenkaan liene asiallista pitää miinusasteita. En ryhdy spekuloimaan, mitä siinä on käynyt, toivottavasti asia selviää. Kyllähän vauvoja nukutetaan rattaissa pikku pakkasella, mutta silloin ne on hyvin suojattuina, on vällyjä ja vaunun kuomut sun muut ja aina poispäin tuulesta.
        Saariselällä hiihtäneenä tiedän, että tuulisella säällä meininki siellä jänkhällä on aika haastava. En edes unissani veisi vauvaa niillä leveysasteilla ladulle.
        Miten sitten, kun tämä kätkytkuoleman maininta oli ensimmäisissä uutisissa, selität sen, että vauva ehkä kuolikin pakkasessa, ei liian lämpimässä kodissa?


      • niillä..

        yleensä kylmä tule, kun on vaatetta pällä, mutta keuhkot ei kestä kovin kylmää vauvoilla.


      • Turvallisuusajattelija

        Minne on kadonnut suhteellisuudentaju ja ymmärrys suomalaisilta? Hypotermia opittiin vasta Estoniaonnettomuuden jälkeen ja tsunami Thaimaan katastrofin jälkeen. Hypotermiaa ei ymmärretä silti vieläkään muissa yhteyksissä.
        Vauvan todellista kuolinsyytä ei voi tietää ennen ruumiinavausta. Rikoksena ei kaiketi pidetä pienten lasten ulkoiluttamista retkeilemällä tulipalopakkasessa. Saariselällä oli lauantaina -25 C pakkasta ja tuulen voimakkuus 8 metriä sekunnissa, sunnuntaina pakkanen vaihteli -15C ja -20C välillä ja tuulen voimakkuus 9 metriä sekunnissa. Tuuli lisää pakkasen purevuutta joten lauantain ja sunnuntain välisenä aikana pakkasen purevuus on ollut noin -30C ja - 44C välillä. Tiedossa ei ole kuinka monta päivää perhe on kaikkiaan hiihdellyt tuntureilla, eikä tuntimäärää tai matkaa kysyeisenä päivänä. Faktaa on se, että mitkään turvalliset ja terveelliset olosuhteet ei pienellä vauvalla ko. rekellä ollut. Hyvin harvinaista on myös yht´äkkinen "luonnollinen" kuolema. Toivottavasti ei kukaan enää vie vauvaansa ko. olosuhteisiin huvikseen, katastrofitilanne on ihan eri asia, jos on pakko liikkua pelastautuakseen eikä muuta kulkuneuvoa ole. Ymmärtäviä yllytyshullujakin tuntuu riittävän.Kuuma paahdekkin ymmäretään paremin kuin pakkasen purevuus.Oli kuolinsyy mikä tahansa, ihmeellisempää on jos joku vauva selviää vammoitta ja täysin terveenä ko. olosuhteista.Tiedän toisaalta useitakin tapauksia, joissa pieni nuhanalku ja kontaaminen vetoisilla lattioilla on aiheuttanut vauvalle menehtymisen keuhkokuumeeseen.

        http://www.kerhot.tunturilatu.fi/Print.aspx?id=89


    • örri

      luultavasti useampi on kuollut kotonaan

      • Pipsa Suomesta

        Vaikea ymmärtää kantaasi, kyse on vaaratilanteiden ennaltaehkäisystä ja niiden ymmärtämisestä. Moni kuolee kotona, mutta esim. parantumattomaan syöpään jne. Keksitpä fraasin.


    • alle vuoden

      ikäsillä ole pakkasrajana -10c. Eikös se jotenki niin menny, että niitten keuhkot ei oikeen kestä kylmempää, että jos laitata vaikka ulos nukkumaan ja on kylmempää, pitäs vaunut jotenki vuorata harsoilla ja laittaa lämpömittarivaunuihin, että hengitysilma ei ole niin kylmää.

    • ehkä....

      oma veikkaukseni on että tuuli on syynä. Pakkasasteita ja tuuli puhaltanut pulkkaan. Siinä sitten raukka saanut hengityksen pidätysrefleksin ja elämä loppunut tukehtumiseen.

    • Syvä osoanotto

      No, Nyt kun on halukkaat saaneet kivensä heitettyä (vai onko vielä?) antakaa hyvänen aika asian olla ja yrittäkää edes HIEMAN aistia sitä tuskaa mitä lapsen menettämisestä seuraa. Ei varmasti enää tarvita mitään kivenheittelijöitä hyviä jälkiviisaita mutta ah niin mistään mitään tietämättömiä neuvojaan jakamaan.. Pientä rajaa ja säädyllisyyttä.

      Mitä syvin osanottoni vanhemmille, ja voimia.

      • Asiallista pohdintaa

        Kuka tuossa ketjussa on mitään kiviä heittänyt?
        Täysin asiallista pohdintaa siitä, mikä mahtoi olla syynä. Minäkään en heitä kivillä, mutta totean jopa alakoululaisen ymmärtävän sen, että pakkanen tuuli -yhdistelmä ei ole terveellinen edes aikuiselle, saati sitten pienelle vauvalle.
        Nämä tapahtumat, joihin voi tietysti olla muitakin lapsen terveyteen liittyviä taustoja, ovat vaan niin turhia. Sen sijasta, että hurskastellaan kivien heittämisillä, olisi hyvä pohtia, minkälaisia tunteita tämä surillinen tapaus herättää monissa perheissä. Yrittäen ymmärtää, kaikesta huolimatta.

        Kun oma poikani oli muutaman kuukauden ikäinen vuosia sitten, sattui Suomessa se kuuluisa rattijuopumustapaus, jossa kännissä ollut rattijuoppo ajoi perheen pikkuauton päälle. Äiti ja poika kuolivat, isä vammautui loppuiäkseen. Kävin läpi melkoisen helvetin ajatellessani, että tuo sama olisi voinut tapahtua meille.

        Lapsen syntymän jälkeen elämää ei pidä lopettaa, mutta tiedossa olevia riskitekijöitä voi torjua järkeä käyttämällä.


      • Pipsa Suomesta

        Totta on että vanhemmat voivat olla järkytysshokin partaalla, mutta mieti mitä tapahtuu jos/kun asia painetaan hiljaisuudessa unohduksiin ja kohta on 10 vauvaa pulkassa - 30C asteen pakkasessa kun se on ihan NORMAALIA.
        Vauva vaan ei ole normaali kun ei kestä.
        Miettikää vähän miten pieni olento vielä on /oli hänellä ei ole läskejä ympärillä ja lämpöä tuottavaa massaa kuten hyvinvoivilla 100 kiloisilla aikuisilla. Lapsi on täysin vanhempiensa päähänpistojen armoilla.


    • Terveiset Alpeilta

      En ole aloituksessa tarkoitettua tapausta sen kummemmin lukenut mutta meillä päin näkee aivan hirvittävää meininkiä vauvojen kanssa. Pikkuvauva pannaan selkäreppuun ja ei kun mäkeen. Varmasti vauva pysyy lämpimänä mutta mitäs sitten jos vanhempi kaatuu tai joku ajaa täysillä takaapäin päälle? Päälleajo laskettelumäessä on hengenvaarallinen aikuisellekin.

      Ihmettelen monesti, mikä vanhempia vaivaa. Eikö muutaman vuoden voi lykätä sitä hiihtolomaa, jos ei sitten voi jättää vauvaa hyvään hoitoon kotona tai ulkomailla sen ajaksi kun vanhemmat laskettelee?

      • Pirjo-Marja

        Vauva on kuin lelu tai auto- status. Korkeintaan koiranpennun tasoinen jos sitäkään monille nykyajan vanhemmille. Omistuskappale, joka ei saa haitata vanhempiensa elämää. Kun 60-luvulla vedin pulkassa kaksi kulmanväliä (noin 150m) lapsiani 1,5v ja 3v hoitopaikkaan, jotta pääsimme hieman nopeammin lämpimään, melkein joka aamu oli joku täti kyselemässä kadun varrella, että eikö se ole pahasta lasten istua pulkassa kylmää maata vasten ja tärisevällä alustalla. Pulkassa oli vällyt ja matka kesti pari minuuttia. Pakkastakaan ei ollut useinkaan montaa astetta ja toppapuvut oli jo keksitty.
        JO ON MAAILMA MUUTTUNUT NOISTA AJOISTA.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe