Aihe

Egyptin tuliaisia

maksa poks?

Egypti taitaa olla aikamoinen tautipesäke ja hygienia jopa hotelleissa vähän sinne päin.

Sain kahden viikon lomalla kaksi erillistä (virus)vatsatautia viikon välein jotka olivat erittäin rajuja. Kuumetta nousi parhaimmillaan 40. Tautia jatkui pitkään, ainakin kaksi viikkoa. Itse en ole ollenkaan herkkävatsaista sorttia ja pienet "bakterikannan muutokset" ei minuun ole koskaan osunut tai sänkyyn upottanut.

Sokerina huipulla huomasin saaneeni tuliaisiksi vielä mukaani A hepatiitin! (Ja mahdollisuuksia sen saamiseksi muualta on ollut riittävästi.)

Myöhemmin olen kuullut varsin monen Egyptinkävijän saaneen ennenkokemattoman paljon oireita. Eipä enää Egyptiin.

Löytyykö linjalta muita kohtalontovereita?

11

3185

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sinne en mene

   En nyt halua olla mikään tiukkapipo "Martta", mutta tietyistä syistä tuon valtion lomakohteet eivät vaan kiinnosta. Mutta poikkeuksetta jokainen työkaveri tai tuttava ovat tuoneet sieltä mukanaan ärhäkän vatsataudin, osa, kuten sinäkin sairastunut jo paikan päällä. Pelkästään siinä on riittävästi syytä hakea lomakohteensa muualta.

  • ainakaan

   mitään tautia eikä viiruksia tullut kun siellä käytiin oltiin sharmissa ja retkellä kairossa,ja jossain vaellusjutussa ja kameliratsastuksessa,kaikki syötiin mitään eteen kannettiin,mut käsidesi oli joka paikassa mukana,yhtenä päivänä oli vatsa vähän löysä mut hain apteekista pillereitä ja se tauti hoitu sillä

   • mä vain

    suositellaan otettavaksi hepatiittirokotteet sekä ennen matkaa että matkalla olis hyvä syödä maitohappobakteerikuuri. Näillä selviää reissusta ilman mitään ongelmia:)


  • ottamatta??

   Tulipa nyt säästettyä väärässä paikassa, hepatiitti voi tarttua missä tahansa maailmassa likaisesta vedestä, sitä suositeltiin aikanaan jopa neukkumatkaajille (ei omakohtaista kokemusta).
   Me otettiin hepa-A -rokotteet ajoissa ennen matkaa ja tehosteet suositellun ajan kuluessa, suoja on nyt ainakin 20 vuodeksi.

   • rix, rix

    -
    Tehosteen jälkeen. Näin pfifferiltä meinattiin...

    Mutta eivät rokotteetkaan suojaa tyhmyydeltä.


   • tuskin sentään
    rix, rix kirjoitti:

    -
    Tehosteen jälkeen. Näin pfifferiltä meinattiin...

    Mutta eivät rokotteetkaan suojaa tyhmyydeltä.

    Sillon ku otin ne molemmat Havrixit eli hepatiitti A-rokotteet, oli tieto että 20 vuotta. Ja oli noin 7-8 vuotta sitten. Onko nyt kehitelty elinikäisen suojan antava rokote????


  • Rouva M

   Samaa olen kuullut ihan jokaiselta tuttavaltani kuka siellä on käynyt,ja sentakia en sinne mene.Jos haluat mennä eksoottiseen paikkaan niin menee Dubaihin,siellä olen käynyt neljä kertaa ja saa syödä mitävaan ei tule mahatautia.

  • hurjatta

   sinulla. Egyptiinmenijöitä yleensä varoitellaan vieraasta tautikannasta ja rokotusinfo Egyptiin sisältää ainakin A-hepatiitin. Hygienia on tärkeää Egyptiin matkaileville, etukäteen maitohappokuuri, mukaan käsidesiä ja syömisen suhteen tiukkaa kontrollia. Olen ollut siellä yhteensä 4 kk, eikä juuri mitään ole tullut. Nyt olen taas lähdössä, ja aion jatkaa käsidesin käyttöä. Egypti on kuuma maa, jossa bakteerit lisääntyvät nopeasti, mutta jossa on myös miellyttävä lomailla, ottaa aurinkoa ja vain olla. Lisäksi hintataso on edullinen verrattuna moneen muuhun suomalaisten suosimaan etelänkohteeseen.

   • joka puolustaa

    Egyptiä henkeen ja vereen asti. Vitut siitä vaikka joka vuosi tuhannet ja jälleen tuhannet suomalaiset saavat hirveitä tauteja tästä paskamaasta.


  • tuliaiset

   ja viikon saikku heti matkan jälkeen. Aika paha kuume ja vatsatauti. Vois olla, että antibiootti auttais, mutta ei noi suomen lääkärit joka ripuliin mielellään antais kuuria. Sieltähän saa antibioottia ostaa, ja sillä voi mennä nopeasti tauti pois, mutta menee siinä mukana varmaan jotain muutakin hyödyllistä bakteeria kropasta.
   Ja tauti tuli silti vaikka käsidesit ja muutenkin varovainen. Ryhmässämme oli monia muita joilla myös "jallajalla" eli vatsatauti.

   • ei ole tullut

    Minä olen käynyt 5 kertaa Egyptissä yhteensä 7 viikkoa, ei ole kumma kyllä tullut mahatautia.
    Alexandriassa viime keväänä vähän normaalia paremmin toimi yhtenä päivänä.Ostin jo ekalla Luxorin matkalla Antinal nimistä mahalääkettä paikan päältä varalle ja heti jos on jotain pienintäkin nipistelyä tms ollut otan sellaisen.Kavereilla on kyllä ollut ripuli, mutta sillä lääkkeellä lähtee yhdessä päivässä.
    Käsidesiä käytän aina kun kosken rahoihin ja ennen syöntiä, sekä maitohappoa.Upea maa, Luxor tosi kiinnostava, punainen meri uskomaton, pyramiidit pitäis kerran eläessään jokaisen nähdä...ilmasto tosi hyvä, hyvä ruoka, ystävälliset ihmiset...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   280
   20476
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   16480
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   304
   12838
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   312
   10444
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10357