Galluppia

viidenäiti

Galluppia, että mikä OIKEESTI on auttanut. Meillä ei ole OIKEESTI auttanut kuin aika. Jokainen lapsi on aikansa vattavaivoja huutanut. Ei auta cuplatonit, disflatylit. Olen ollut ilman ruisleipää, kaalia, suklaata, kahvia, sipulia, mausteita... On hierottu massua ja jalkapohjia. On kylvetty ja mitattu kuumetta pyllystä. On kannettu, käännetty ja väännetty. Ja sitten yhtenä päivänä mahavaivat vaan häipyy ja vauva nukkuu...

9

1545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika

      Meillä ajan lisäksi selvää apua oli särkylääkesupoista (Para-suppo). Sen avulla saimme jonkun yön nukuttua, kun eihän sitä joka yö voinut käyttää.

      Mekaanisista keinoista hetkellisesti auttoivat jumppapallon päällä pomputtelu, sitterissä keinuttelu, vaunuajelu ja kävely vauva rintarepussa.

    • tietääääää

      Eihän sitä tiedä mikä auttaa kun ei vauva kerro ja tosin auttaako mikaan :] Meillä loppu ilmavaivat kun vaihoin öljy pohjasen d-tipat vesipohjaseen... Mutta samana iltana, laitoin vauvalle vähemmän vaatteita, vain podyn vaihoin vaippa merkkiä annoin erikorviketta en ees muista mitä kaikkee mut tein samana iltana monta eri vaihdosta joku sit autto tai ilmavaivat vain loppu...Käytin cuplatonia, mut uskoin et se auttaa ja helpottiki mun oloa mut kyllä se vauva silti itki.. Mut se oli sellane turva :) Mikä sitte auto sitä ei vauva voi kertoa eikä tuskin itse tiedäkkään

      • että mikään olisi

        auttanut, ei edes aika:-(. Koliikki ja kaikenlainen itkuherkkyys jatkui, ja jo ennen eka ikävuotta oltiinkin lastenpolin ja osaston tutkimuksissa. Meillä myöhemmin diagnosoitu Asperger varmasti selitti alun itkuisuutta, herkkyyttä ja vähäunisuutta, kaikilla toki ei ole näin.


    • uppia

      Gallupin sellista että auttoipa hienosti koko päiväksi pehkuihin jääminen, eli vaavi lähes aina tissiin kiinni kun itkua alkoi tulla ja läheinen rento kontakti, sitten nukuttiin yhdessä, välillä luin ja söin sängyssä. näin 3-5 päivään, jolloin ns kontaktoiduttiin ja jatkossakin aina rauhoituskeinona tissi vain.

      • tietoinen isi

        Eipä ole koliikkivauva ollut tässä tapauksessa. Koliikkivauvahan ei tissille rauhoitu jos alkaa kipuilla. Varmaan hyvä rauhoittelutapa perusvauvalle.


    • Elsan äiti

      Vauva aloitti huudon lähes täsmällisesti klo 22 ja sitä jatkui pahimmillaan n. aamuneljään yhtäsoittoa. Cuplatonit, Disflatylit, supot kylvetykset ym. kokeitiin eikä mistään huomattavaa apua.

      Viimeisenä keinona kokeiltiin vyöhyketerapiaa, kolmen kerran jälkeen itkuisuus loppui kun lähes seinään. Ikää vauvalla oli tuolloin n. 2,5 kk. Neuvolassa tyrmättiin täysin koko vyöhyketerapia, ja kukapa oikeastaan voi sanoakaan auttoiko vyöhyketerapia vai olisiko koliikki helpottanut jo muutenkin tuossa iässä. Itse kyllä olemme sitä mieltä että tuo v.terapia lopulta auttoi, vauva oli tosi rauhallinen aina sen jälkeen.

      Yksi hyvä apu meillä oli myös kantoliina, ei välttämättä lopettanut aina vauvan itkua mutta itse jaksoi paremmin kannella ja hytkytellä huutavaa vauvaa kun ei tarvinnut käsien varassa kannatella.

      Nyt meidän koliikkivauva on jo 1v 3 kk vanha mutta edelleen näiden juttujen lueskelu nostaa muistot ja tunteet pintaan. Toivon kovasti voimia kaikille koliikkivauvojen vanhemmille, kyllä se siitä helpottaa vaikka muutaman kuukauden aika eteenpäin ajateltuna voikin tuntua todella pitkälle. Itsekin muistan miten kauhealle tuntui kun neuvolassa vauvan ollessa jotain 1,5 kk sanottiin että kyllä se koliikki helpottaa kolmeen kuukauteen mennessä...mutta niin vaan siitä selvittiin.

      • -----

        vyöhyketerapia.
        Me onnelliset, kun saimme koliikki-kaksoset.
        Poika kävi hierottavana 4x ja tyttö 3x.
        Sen jälkeen loppui ja jo aikaisemmin väheni yöhuudot.
        Me saimme terapeutin yhteystiedot neuvolasta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3797
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      176
      1388
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe