Tuoretta tietoa Phu Quocista??

matkailijatar2

Onko joku ollut lähiaikoina kyseisellä saarella? Millainen lomapaikka? Mitä kannattaa tehdä ja missä kannattaa käydä? Onko saaren pääkaupunki kiva/mielenkiintoinen? Oletteko ottaneet malarian estolääkkeitä? Olemme lähdössä helmikuussa hotelliin Phu Quoc Saigon...jotakin. Pitäisi olla kai hyvätasoinen, mutta kansainvälisillä keskustelupalstoilla on haukuttukin esim. vaatimatonta aamiaista ja kuluneita huoneita. Onko kokemuksia? Kiitos tiedoista.

3

931

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • einyt ihan tuoretta tietua mutta pariviikkua olima TETin aikoihin 2008 (helmikuun puoliväli) saarela.

      "Millainen lomapaikka?"
      no hilijanen ainaskin. sillon TETin aikana tieten oli paljon lomalaisia. paikkakuntalaisia, mantereelta, entisiä venepakolaisia, jotka oli tulheet katteleen isiensä maita ja olipa jokunen länsituristikin joukossa.
      mahtava ilmasto. jopa keskipäivän aikoihin saattoi liikuskella ulkona, ja yöt senverran viileitä että ihan hyvin saattoi nukkua pelkällä tuulettimella varustetussa mökissä.

      "Mitä kannattaa tehdä ja missä kannattaa käydä?"
      no mitäsitä jokhainen lomaltansa haluaa. minusta ainaskin saaren eteläosa oli mukavan näkösta aluetta. ja varsinkin Bai Sao Beach ihan mahtava. ehkä kaunein uimaranta mitä oon nähäny. sielon pari kuppilaa, joista siinä peremmälä olevasa syöthiin tosi herkullisia prawnseja. nii ja oli niilä muan mökkiki vuokrattavana. mie en pitäs pöhölönä vaikka sielä yöpyski. oikeen mukavia ihimisiä ja olishan se vähän erillainen ko joku viien tähen hotelli. tähtiä olis kyllä taivhaala riittävästi.
      monenlaista merielämää net sielä järijestää. ainaskin yökalastus tuntu kivalta samonkuin saaren luoteisosassa on jonkinkelpoista snorklausaluetta. ei mitenkään häikäsevää mutta jonkunkeleposta. vain sikäläinen busines-ajattelu on vähän omansalaista. esimerkiksi näin:
      jos satamassa on puolenkymmentä paattia oottelemassa yökalaan lähtiöitä ja kaikki lähtee liikkeelle minimimäärällä 8 asiakasta. Kaikille olis tulossa seittemän asikasta, joten kaikki paatit pysyvä rannassa ;-(. no ehkä vähän karrikointia mutta sinnepäin.
      liikenne senverran hilijasta että mopola pärijää hyvin. HUOM: mopon vuokraan ei kuulu vakuutusta.
      saaren pohojososhaan oli rakenteilla uus tie mutta jos se ei oo valamis, niin kannattee melekeen kääntyä takas. eisielä niin kauhiasti ollu näkemistä ja tie oli niin huono että välilä joutu surinasussu jalakautumhaan että pääsi etheenpäin. ja menisitten mihinkä vain niin muutaman tunnin ajelun perästä on silimät ja korvat täynä punasta pölyä.

      "Onko saaren pääkaupunki kiva/mielenkiintoinen? "
      mikäse sitten on kivaa/mielenkiintosta? pikkunen hilijanen takapajula. jonkuverran kauppoja, jotain kahavilan tyylistä kuppilaa ja sillon oli jopa tivoli mutta oliko vain TETin ajan tiähäntä. kalastussatama on jotenkin kaunis monivärisine puupaatteinheen. Ja ihimiset aivan mahottoman ystävällisiä. kadunmies vain ei puhu englantia. nii ja onsielä muutamat katuvalokki. jos meinaan diskovalojen sykettä kaipailee.

      "Oletteko ottaneet malarian estolääkkeitä?"
      met emmä ottanheet mutta ÄLÄ PIDÄ TÄTÄ NEUVONA.

      "hotelliin Phu Quoc Saigon...jotakin"
      joo. en tiä siittä mithään. veikkaisin että son josaki siinä Long Beachin aluheela. ite asuima Mango Baysä, joka on kaupungin pohojospuolela Ong Lang Beachillä mutta pysähimä muutaman kerran sieläki suunnala. ite ranta ei minusta ole mikhään kummonen siittäkohtaa. ei mishäännimesä huono mutta enämpiki tavanomanen. on rantatuoleja jonkuverran baareja ja ravinoloita, joten siittä aamupalasta ei kannata olla huolishaan. oikeen maukasta ruokaa löytyy. ja halavala. niitä kosmetologeja ja hierojia on jokalähtöön mutta se kaupustelu on kuiten suhteellisen rauhallista. ite rantahan sitte jatkuu parikymmentä kilsaa etelhään yhtäjaksosesti. autiota hiekkarantaa. muutama kalastajakylä välilä.

      jos jaksat laavata valokuvia, niin tuolta löytyy muutama sieltäki päin:
      http://picasaweb.google.fi/salmenpertti/Vietnam#

      terkut ja oikeen mukavaa lommaa:
      perapappa

      • millitilli

        Perapappa sais kirjottaa joka lomapaikastansa samanlaisen raportin, tämmöstä lukee huviksensa vaikkei tuonne matkustaiskaan :)


    • Ninnukka

      Olin Phu Quoc'lla viime maaliskuussa, ja voisin mennä uudestaankin. Sinne kun tuli rankan duuniputken jälkeen rättiväsyneenä, niin paikka tuntui paratiisilta. Ihanat, rauhalliset rannat, valkoista hiekkaa ja puhdasta vettä, eikä niitä saamarin vesiskoottereita ollut kuin n. 5 kpl koko saarella. Tekemistä ei hirveästi ole, mutta itse en sitä pahemmin tarvinnut. Parina päivänä kiersin motarin kyydissä saarta, ja kerran kävin veneretkellä - upeat snorklausvedet! Siellä on myös ihan hyvätasoista sukellusopetusta, mutta jouduin itse jättämään sen väliin kun aika loppui kesken.
      Bungalowia vaihdoin pari kertaa, johtuen siitä että silloin oli juuri aika "vilkas" sesonki, enkä ollut varannut mitään etukäteen. Rinkka selkään vaan ja rantaa pitkin kyselemään, kyllä sieltä aina joku majapaikka löytyi, ja taso oli mielestäni aika hyvä hintaan nähden.
      Iltaisin lähdettiin syömään paljain jaloin, veden rajssa kuutamolla kävellen....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2306
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2124
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      173
      1939
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      41
      1429
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      2
      1191
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1188
    Aihe